neděle 9. dubna 2023

Dekorativní kosmetika Regina: Návrat do minulosti.

Zdravím vás, přátelé!

Ráda bych se s vámi dneska podívala na zoubek kosmetice Regina, od které jsem v poslední době zkoušela několik výrobků. Možná od Reginy znáte jejich ikonický jelení lůj, ale dnes to bude o dekorativní kosmetice, kterou má značka mimo jiné také ve svém sortimentu. A že jde mnohdy o zajímavé kousky! 



Regina patří mezi tradiční české značky a na trhu její ikonický jelení lůj můžete sehnat už přes 60 let. Regina tak určitě není cizí ani našim maminkám a babičkám, já si značku pamatuji ještě z kosmetické taštičky svojí mamky. A skoro deset let zpět jsem sama na blogu hodně vychvalovala jejich minerální tvářenku (tady), která je mimochodem stále stejně skvělá! Takže pokud by vám náhodou nestačily dnešní tipy ;) Regina si stále zachovává svůj styl a trochu "retro" vzhled, což mi přijde vcelku roztomilé. Proto když jsem nedávno vyhrála v soutěži na sociálních sítích Reginy a na vyzkoušení si mohla vybrat pár kousků i jejich odstíny, měla jsem radost, že se můžu po letech s Reginou zase trochu blíže setkat. Zkoušela jsem rtěnku, lesk na rty a lak na nehty a dnes se na ně podíváme důkladněji.





U rtěnky s vitaminem E jsem si mohla vybrat odstín, což jsem byla moc ráda, protože jestli jsem nějaký fakt chtěla doma mít, bylo to číslo 18! Už dříve jsem ji viděla u holek na Instagramu a byla to jasná volba, protože tak nádhernou barvu jsem nikdy nikde jinde neviděla. Je to krásná perleťová fialková. Spousta lidí si řekne "slušné retro", ale ona je na rtech fakt neskutečně působivá! Já jsem z ní unešená a když jsem ji viděla už kdysi u Bubu, zamilovala jsem se.

Kromě toho, že je neskutečně pěkná, je také dobře pigmentovaná, příjemně krémová a měkká, po rtech dokonale klouže. Ve dvou tazích sytá a velmi hydratační, rty opravdu nestrádají a jsou perfektně opečovávané po celou dobu. Na hydratační rtěnku i poměrně dobře drží. Není to u mne samozřejmě celý den ani půlka dne, ale ty dvě hodinky jo a to je u mne celkem slušný. Podívejte se na swatche, není to nádhera? Vypadá dokonale bez nějakých výrazných úprav a ošetření. Nezalézá do vrásek, neslévá se, nezvýrazňuje nedokonalosti, perleť opticky zvětšuje rty. Prostě nanesete, jdete a vypadáte exkluzivně :) Jedinou výtku mám k balení. Že je obal jednoduchý a trochu retro mi nevadí, ale je to hodně laciný plast, ve kterém rtěnka sotva drží a slušně se to viklá.. Zase vzhledem k ceně chápu úsporu na obalu, ale fakt se bojím, že se mi to časem rozsype a to bych fakt nerada..






Lesk na rty Diamond je pak také slušná nostalgie, podobné lesky jsem měla mezi prvními (poté, co jsem opustila ty lepkavé, kuličkové, ovocné :D). Mám odstín 1, což je velmi světlounká, perleťová růžová. Spousta lesku a třpytek. Je to úplný protiklad k tomu, co obvykle nosím.. Ale jednou za čas to není vůbec špatný! Lesk je poměrně hutný, na rty přilne a dobře drží, pokud to s ním nepřeženete. Dám-li jednu-dvě slabší vrstvy, tak není problém ho na rtech cítit a mít i přes dvě hodiny. Hezky sedne, drží a rty hydratuje, dodává jim pak spíš jen jemný lesk a třpyt, který rty opět opticky zvětší (to je plus perleti). Ovšem pokud ho dáte zbytečně moc, tak se začne perleť shlukovat uprostřed rtů a dělat nevzhledné mapky. Jinak ale nelepí a neroztéká se mimo rty. Aplikace je díky tyčince taky rychlá a snadná, balení jednoduché, ale efektivní. A po otevření na vás navíc vybafne sladká, ovocná vůně. Já v tom cítím žvýkačky. Ještě že tak teda i nechutná, to by mi na rtech moc dlouho nevydržel :D 









A do třetice tu mám Rychleschnoucí lak na nehty 66 Sec. V nabídce najdete pěknou kupu barviček, já jsem sáhla po odstínu číslo R18. Laků mám doma slušnou řádku, ale věřte nebo ne, perleťový růžovo-hnědý alá devadesátky, mi doma chyběl! :D Jestli je některý kousek z dnešní nálože kosmetiky fakt retro, tak zajisté právě tento lak. Neutrální barva a spousta stříbrných mini třpytek, které hází odlesky a vesměs tvoří souvislou perleťovou vrstvu, to už se dnes jen tak nevidí. Krytí je slabší a lak je řidší, na což už nejsem úplně zvyklá, ale naštěstí dobře a rychle schne, takže dávat více tenčích vrstev není až takový problém. Ale ani přes čtyři vrstvy pro plné krytí a top coat, se nepodaří lak udržet na nehtech déle než cca tři dny. Tohle je prostě návrat do minulosti se vším všudy, ať už kvalitou nebo zjevem.. 




Sečteno podtrženo: Sháníte-li opravdu krásně krémové a hydratační rtěnky, tak ty u Reginy určitě najdete. Navíc i v odstínech, které jsou dnes již téměř nesehnatelné. Jako například tahle krásná fialková osmnáctka. Tu za sebe rozhodně můžu doporučit. Stejný případ je i lesk. Neobvyklé odstíny na dnešní dobu, kdy frčí spíše mat než perleť, ale vlastně proč ne? Občas je toho matu moc a já po něm sáhnu pro změnu ráda. Navíc když fakt dobře drží a je komfortní. Co mi naopak nepřijde úplně komfortní je lak na nehty. Ten dnešní retro dávce kosmetiky vévodí. Bohužel nejen vzhledem, což by mi až tak nevadilo, ale i kvalitou a na dnešní dobu je ten lak prostě slabota.. Kosmetiku seženete na e-shopu Reginakosmetika.cz nebo i na Notino.cz a co je příjemné, jsou ty nízké ceny (lak a lesk kolem 50 Kč, rtěnka cca 80 Kč). 

Tak co na to říkáte? Znáte Reginu? Zaujala vás?

6 komentářů:

  1. Reginu znám jen díky jejich perníčkovému balzámu na rty:-) Jinak mi tahle značka přijde taková dost zastrčená, není o ní moc vědět, když to třeba srovnám se značkou Astrid..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, Regina je hodně nenápadná, i když se prodává díky balzámům v jednom kuse, nikdo ji moc neregistruje :( :D

      Vymazat
  2. Mě se líbí právě odstín rtěnky, je fakt krásný :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rtěnka je fakt suprová a ten odstín miluju! To se jen tak nevidí! :)

      Vymazat
  3. Ahoj, za mě ne. Rtěnka mi přijde jak ze rtů babičky v čekárně u doktora, lesk ani lak na mně nezanechaly lepší dojem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo a mně se ta rtěnka fakt líbí :D Jako jo no, je to slušný retro odstín, ale já ji tahám ráda :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)