středa 7. prosince 2022

Přírodní testování z Biorůže.cz

Hezký den, vážení!

Znáte e-shop Bioruze.cz? Pokud ano, tak víte, že nabízí velkou hromadu značek, známých i méně známých s přírodní a bio kosmetikou. A já bych vás dnes ráda s některými z nich seznámila. V rámci spolupráce jsem si mohla vyzkoušet několik výrobků a já si k tomu vybrala značku Alteya a We Love the Planet. Na svém Instagramu už jsem vám je trochu přiblížila, ale rozhodla jsem se to sepsat i sem. Přeci vás o to neochudím :) 


Hodně mne zaujala značka Alteya, od které jsem si prve vybrala Levandulovou vodu ve spreji. Na květinové vody já prostě nedám dopustit a zrovna levandulová je jedna z mých nejoblíbenějších, takže nebylo o čem. 

Oficiální popis: Harmonii a uvolnění těla a mysli můžete dosáhnout jednoduše pomocí organické levandulové vody. Její nádherná vůně ale také chuť vám pomůže zpestřit váš jídelníček, pročišťující a zklidňující účinky budou zase působit blahodárně na vaši podrážděnou a zarudlou pokožku, nebo můžete využít její příjemné aroma k aromaterapii. Levandulová voda je vyrobena z čerstvých a organických květů levandule.

Pro mne jsou květinové vody naprosto must-have k rychlému osvěžení a hydrataci pleti a s oblibou si jejich účinky užívám každé ráno i večer před aplikací séra a krému. Večer po umytí a vyčištění pleti je to přímo nutnost, aby pleť byla vláčnější a nebyla napnutá. Stačí párkrát stříknout, pleť se ihned "napije" a je o poznání v lepší kondici. Levandule působí i zklidňujícím účinkem, pokud dochází k podráždění, je to jasná volba. A také miluji tu její vůni! U této vody je poměrně silná, takže pokud levanduli nefandíte, vyhněte se jí obloukem, ovšem já si ji vážně užívám. Rozprašovač je také poměrně silný a dopřeje vám důkladnou sprchu, ale proč ne. Já bych se touhle vodou šplouchala klidně od rána do večera! :D Jen bych potřebovala nekonečné balení, protože tohle poměrně rychle ubývá. Plánuji si ji však pořídit znovu a rovnou ve větším balení! V nabídce je totiž nejen toto, kde je 100 ml/209 Kč, ale také půllitrové za zvýhodněnou cenu 396 Kč.






Druhá testovačka se značkou Alteya je spíše bodymind a relax, protože jsem zvolila Set esenciálních olejů "Noční relax". Pro mne tak trochu jiné testování v mnoha ohledech.

Oficiální popis: Set esenciálních olejů s nádhernou vůní stvořených pro uklidnění těla a mysli. Pomáhají zrelaxovat a uvolnit se. Set obsahuje směs Sladké sny, Vnitřní klid a Harmonie. Směs Sladké sny má uklidňující květinovou vůni, Vnitřní klid vás zrelaxuje a zároveň dobije energií a Harmonie je uzemňující směs.

Proč jsem si vybrala k testování zrovna esenciální oleje? Protože s příchodem školky nám domů vnikl doslova hurikán. Neustálé nemoci, výkyvy nálad, ale také problémy se spánkem a odpočinkem, u nás i Pantáty.. A tak jsme zkoušeli všemožnými způsoby tyto problémy vyřešit a také jim do budoucna předejít, kromě jiného i pomocí aromaterapie. No a k tomu jsou ideálními pomocníky olejíčky s názvy Sweet Dreams, Inner Peace a Harmony :) 

Olejíčky se dají použít buď přímo na pokožku či vlasy nebo do difuzéru. Já občas střídám difuzér i s aromalampou a nebo je v pár kapkách dávám i na polštář. Už si bez nich nedovedu představit večer, rychle jsme je zařadili do rutiny. Navodí příjemnou atmošku a s jejich příjemnou a intenzivní vůní se mi vážně lépe usíná. A od té doby, co je používáme, máme mnohem klidnější noci bez nočních můr. Takže já jsem jednoduše nadšená. To ani nemluvím o tom, že difuzér je fajn pomocník i při rýmě a Inner Peace, kde je i máta, je pak jasnou volbou :) Já jsem velký fanoušek olejíčků a tuhle trojku rozhodně doporučuji. Seženete je zde, 3 x 5 ml v pěkné krabičce za 457 Kč.







Sweet Dreams (Sladké sny) je moje asi nejoblíbenější, protože obsahuje levanduli, kterou zbožňuji a tady se nejvíce rozpíná. Ale je tu také ylang-ylang a bergamot, které ji skvěle doplňují. Je nejvíce uklidňující a taková.. pohodová. 




Inner Peace (Vnitřní klid) je pak kombinace levandule, grepu, bergamotu a máty. Je nejvíce svěží a kromě relaxu zajistí i dobití baterek. Při rýmě to je jasná favoritka do difuzéru, protože trochu protáhne dutiny. 




Harmony (Harmonie) je potom kombinace levandule, grapefruitu, citrónu a pačuli, což ji zajišťuje takový zemitější, pohodovější a odpočinkový nádech. 





No a asi to vypadá, že jsem úplně levandulový maniak, protože třetí testovaný kousek ji také obsahuje. Tentokrát jde však o Přírodní tuhý deodorant od We Love the Planet ve variantě Lovely Lavender. 

Oficiální popis: Deodoranty We Love the Planet jsou vyrobeny z čistě přírodních materiálů, bez použití syntetických chemikálií či hliníku. Deodorant je obohacený složkami, jako včelí vosk, kokosový olej a kukuřičný škrob, díky kterým se velmi snadno nanáší. Neutralizaci pachů má na starosti soda bikarbonu, která poskytuje deodorační účinek. Šetrný přírodní deodorant pokožku hydratuje, zklidňuje a dodává antibakteriální účinek. Přírodní ingredience deodorantu zjemňují a ošetřují pokožku vašeho podpaží, bez zbytečného podráždění a zůstanete díky němu svěží maximálně přírodním způsobem.

Když pominou vedra, vracím se od dryáků zase k trochu přírodnějším alternativám deodorantů a ráda zase zkouším něco jiného. Levandule - přesně podle mého gusta, miluju tu vůni, což už jsem psala na začátku. Tady je velmi věrohodná, tak akorát intenzivní, aby trochu provoněla, ale zároveň nepřebila parfém. Balení a aplikace jsou tedy sice velmi eko friendly, ale už zase nejsou moc přátelské k manipulaci. Deodorant v tubě si posouváte ve spodní části a to jednoduše tak, že ho vytlačujete nahoru.. Moc to nejde a občas mám problém s tím, že se ho vytlačí moc najednou a pak už to nejde (z)vrátit, takže se to matlá všude možně.. no, nevypadá to nejlíp. Textura je trochu tužší, při nižších teplotách drží pohromadě a lehce se až drolí, ale s trochou tepla se stává mazlavější až lepivou. Práci to nijak neusnadňuje a aplikace není úplně jednoduchá a pohodlná. Každopádně po nanesení do podpaží se poměrně rychle vstřebává a vážně celkem dobře funguje. Jako nejen, že přebíjí zápach, ale mám i pocit, že se méně potím, takže super a aktuálně mi bohatě stačí. Samozřejmě přijde-li nějaký náročnější den, tohle je málo, ale takové ty běžné pochůzky a na doma, je to akorát. Navíc jde dobře smýt (u Maximum Protection, apod. mám občas nepříjemný pocit, že se v podpaží drží a ani tuna mýdla ji nesmyje). Podpaží nedráždí, naopak zůstává krásně jemné po celý den. Takže až na tu aplikaci je to super. Vydržet má 2 - 3 měsíce, což bude tak nějak odpovídat, seženete ho zde, 65 g za 299 Kč.








Sečteno podtrženo: Tohle levandulové testování bylo super! Levandulová voda nikdy nezklame, ale velmi milým překvapením je tuhý deodorant a neskutečně moc vítám skvělé účinky esenciálních olejů. Ty se nám tak strašně moc hodily a vážně asi i pomohly, že jim zůstanu dlouho vděčná. Všechno a spoustu spoustu spoustu další kosmetiky seženete na Biorůže.cz.

Co vy a levandule? Máte ji rádi? Znáte značku Alteya nebo We Love the Planet? A co e-shop Bioruze?

*PR produkty zaslané zastoupením e-shopu

6 komentářů:

  1. Jsem velký fanoušek květinových vod, takže tu levandulovou bych si s chutí pořídila. A protože se co se týče deodorantů začínám čím dál víc poohlížet i v přírodních vodách, tak mě zaujal i tuhý deodorant, moc se mi líbí i to balení:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako to balení deodorantu vypadá pěkně, ale mám ho celý umatlaný :-/ Každopádně funguje celkem dobře, to jako jo a voda taky super :)

      Vymazat
  2. Ahoj, já levanduli ráda obecně mám, ale vadí mi takové ty levné alá stáčené mýdlo levandule. Co se týče vyzkoušených produktů tak mohu doporučit Nobilis Tilia Levandulový krém a hlavně kde levanduli miluju je do limonády a nebo do kávy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle voní čistě jako sušená levandule, to já můžu :) a limonády, to taky můžu! Už aby zas bylo léto :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)