neděle 23. října 2022

Fitomed: Vlasová péče pro mastné vlasy

Hezký den vám přeji!

Tak jsem se tak zamýšlela, o čem všem vám ještě musím napsat a pak jsem si uvědomila jednu věc.. Já vám stále dlužím recenzi na tohle vlasové duo od FitoMed, že jo? Tato vlasovka na mě čekala hodně dlouho, ale pamatuji si, že jsem na ni kdysi dostala tip od Martinky, a jelikož se mi celkově značka Fitomed zalíbila, neváhala jsem a tuto dvojku pro mastné vlasy na e-shopu Makeup.cz objednala. 




Toto duo jsem vytáhla už v průběhu léta, kdy moje i po celý rok jemné a rychle se mastící vlasy, se mastí ještě rychleji. A vkládala jsem v ně velké naděje. Pořád to ale i přes příjemné vlastnosti mým vlasům nestačilo a ty se mastily pekelně rychle, takže jsem je na chvíli vyměnila za jinou péči a vrátila se k nim až nyní s odstupem, abych si udělala lepší obrázek.

Vlasovka má vcelku pěkné složení, s více než 90% přírodních ingrediencí, v duchu bylinek se nese i jejich vůně. Parfemace jsou jemné, nenápadné a z vlasů pak voní jen neznatelně. V šamponu cítím trochu kopřivu, u kondicionéru též, ale je i trochu dřevitější. I obaly mají produkty jemné a nenápadné, řekla bych trochu lékárenského vzhledu, což se mi líbí. 







Šampon je pak tekutější gelové textury, která se snadno promění na bohatou pěnu, která vlasy rychle vyčistí a vymyje nečistoty. Vypláchnout jde bez potíží. Vlasy jsou po umytí fakt krásně jemné, nadýchané, lesklé a čisté. Dá se použít i samostatně, aniž by se vlasy nějak výrazněji cuchaly, i když jsem jej používala většinou s kondicionérem.

Protože jestli něco nemám ráda, tak je to zbylý kondicionér a došlý šampon :D Tady to naštěstí tak tragicky nevypadá, jelikož výrobci jsou chytří! A vyrábí kondicionér v menším balení (200 ml) než je šampon (250 ml). Kondicionér má hustší texturu a mléčnou barvu. Do vlasů se snadno vtírá, ale také bez potíží vyplachuje. Háro je po něm pak krásně jemné, hebké a snadno rozčesatelné. Nesmí se to s ním zbytečně přehnat, aby vlasy nezatěžoval a ony tak rychleji neplihly.





Sečteno podtrženo: Za mě velmi příjemná péče. V létě, kdy mám mastné vlasy hned na druhý den to sice nezabralo, ale aktuálně je to velmi silná dvojka! Šampon umyje, zbaví nečistot i mastnoty a ty tak vydrží nadýchané a čisté až pět dní, což je paráda. Kondicionér je zase dostane pod kontrolu a jdou pak rychle a bez potíží rozčesat a jsou jemnější. Rozhodně doporučuji mrknout při nákupech na Makeup.cz, kde je seženete. Cena se pohybuje kolem 80 - 100 Kč za 200/250 ml.

Znáte značku Fitomed? Jaký je váš oblíbený šampon pro mastné vlasy, který zabere i na to nejmastnější háro?

4 komentáře:

  1. Značku neznám, ani jsem ji na e-shopu myslím nikdy neviděla, to jen svědčí o tom, jak široký sortiment tam mají:-) Moje tipy na mastné vlasy asi nebudou nic převratného, ale podělím se, hodně se mi osvědčil Pantene Aqua Light, Loreal Professionnel Pure Resource, šampon od Elseve a to nejen ten zelený Extraordinary Clay, ale i ten pro dlouhé vlasy nebo ten novinkový hyaluronový a šampony Nivea, ale jen ty micelární, ty jsou výborné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není divu, na e-shopu toho je tolik, že to člověk neprojde ani za rok :D Jinak z tvých tipů souhlasím s Aqua Light od Pantene, ten je super, zkoušela jsem i micelarni Niveu a taky mi nepřišla zlá a novou řadu od Elseve mám na seznamu :D

      Vymazat
  2. Ahoj, značku neznám a popravdě mě příliš nezaujala. Já už ten boj s mastnými vlasy vzdala, bojovala jsem s tím od puberty a bojuju dodnes. Mám hrozně citlivou pokožku hlavy a suché konečky díky pravidelnému domácímu barvení. Prostě 1500 Kč za kadeřnici nejsem ochotná měsíčně platit a s odrosty chodit nebudu. Takže používám, co se mi doma objeví nebo mě zaujme. Zkoušela jsem různé dražší značky, ale spíš mi vlasy zatěžovaly. V poslední době mi seděl od Avonu šampon s kopřivou a lopuchem, ten mi dělal po dlouhé době hezké vlasy. Zmínit musím i řadu Extraordinary Clay od Elseve. Je mi jasné, že by mi pomohlo ty vlasy fénovat, ale to při každodenním či obdenním mytí je časová sebevražda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, já fénování taky moc nedám :D Extraordinary Clay mám taky na seznamu, stejně jako tu novou řadu Hyaluron, tak snad se k nim někdy dostanu :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)