neděle 31. července 2022

Yves Rocher: Novinky z dekorativky

Krásný den, vítám vás u článku plném dekorativních novinek značky Yves Rocher. Zjara se na trhu objevila spousta nových kousků a to od stínů po rtěnky v krásných jarních i letních barvách a nechybí ani pár štětců. Vše jsem poslední týdny důkladně vyzkoušela, a proto se spolu dnes můžeme mrknout na výsledky mého testování.




Rtěnky v krásných letních obalech a ještě hezčích letních barvách jsou k sehnání ve spoustě odstínů a vybrat si můžete i svůj oblíbený finiš. Na výběr jsou perleťové, matné či lesklé/saténové, takže záleží na vás, čemu dáváte přednost. Ke mně doputovaly dvě matné a jedna saténová, tak jsem si vyzkoušela rovnou dva finiše a musím říct, že jsem ze rtěnek celkem nadšená.







Matná v odstínu 05 je intenzivní červená s nádechem korálové, která je ideální na léto. Působí vyzývavě a výrazně, ale k létu se přesně tyto odstíny skvěle hodí! Rtěnka je krásně pigmentovaná, stačí dvakrát přejet rty pro intenzivní odstín. Finiš není čistě matný, ale spíše sametový. Nezalézá do vrásek, mizí rovnoměrně, ale doporučuji konturku, protože se může u okrajů rtů lehce rozpíjet. Výdrž jako taková ale není špatná. Celý den sice nezvládne a po jídle a pití potřebuje upravit, ale dvě až tři hoďky je v pohodě. Není to úplně špatný.




Lesklá/saténová 02 je přesně můj odstín, je to maličko "divnobarva" a na ty já si potrpím. Jedná se o nude s fialovo-růžovým nádechem. Pro mě rtěnka na běžný den. Navíc to zní divně od milovníka matných rtěnek, jako jsem já, ale poslední týdny si vyloženě libuji v lesku (moje spotřeba lesků na rty je abnormální!), takže i tento finiš je momentálně moje krevní skupina. Opět krásná pigmentace, nezalézá do vrásek ani je nezvýrazňuje, mizí rovnoměrně, neroztéká se. Jen výdrž je díky lesklému finiši trošku slabší. Cca dvě hodinky, víc ne. Zase je ale rtěnka o poznání hydratačnější. Za mě jo a pokud máte rádi hydratační lesklé rtěnky, tak s touto rozhodně nešlápnete vedle. 





Co jsem si ihned zamilovala a musela jsem okamžitě vyzkoušet, jsou nové odstíny laků na nehty Go Green. Vidíte ty krásné barvičky? A jak nádherně vypadají spolu! Je to hravé, ideální kousky na jaro i léto. Zelený se jmenuje Myosotis, růžový pak Oeillet. Laky mají fajn štětečky, jsou plně krycí v jedné silnější či dvou slabších vrstvách. Dobře přilnou, ihned zasychají a ani jejich výdrž není nejhorší. Většinou zvládnou ty 3 - 4 dny, což je pro mě standard a ideál. Moc jsem si je oblíbila a teď jak je tu zase vidím, mám chuť je opět vytáhnout :)






V podobných odstínech jsou dostupné i oční stíny, takže můžete hezky sladit oči i nehty. Ale abych byla upřímná, nevím, jestli ty stíny miluju nebo nenávidím. Mám tu tři odstíny 11 Rose Tendre, 14 Fuchsia Evansion a 21 Turqouise Energie. Jeden hezčí než druhý a dohromady opět nejhezčí. Při prvním prozkoumání a osahání jsem byla stíny nadšená. Přišly mi krásně pigmentované a syté, krásně lesklé a prostě jsem se na ně těšila. Ale.. při aplikaci na víčko už to bylo zábavné trochu méně. Stíny jsou hodně slisované, jsou maličko hrubší a proto poměrně dost opadávají. Hlavně zelená 21 je potom všude. Je potřeba použít i správný štětec. V žádném případě se nehodí chlupaté a jemné, naopak ideální je rovný s tvrdšími štětinami. Pro intenzivní výsledek je dobré dát několik vrstev a potom se můžete těšit z pěkného výsledku. Ovšem pak už záleží... na době nošení, na denní zátěži a tak dále. Pokud nemáte mastná víčka a nečeká vás náročný den, tak to stíny zvládnou.. Ale čeká-li vás běh na dlouhou trať a potřebujete extra držící líčení, tak to tyto stíny nezvládají. V průběhu dne ubývají na intenzitě a ke konci se i slévají.. No bohužel za mě to není hitparáda, ale zároveň se mi ta kombinace barev tak líbí, že jsem si je přesto tak nějak dokázala oblíbit.. 









Pak tu jako další máme tvářenku. Na tvářenky jsem dost ulítlá a tato v odstínu 02 Camelia je krásná. Je to jemná meruňková, téměř matná s velmi slaboučkým až neviditelným shimmerem nebo možná spíše sheenem. Ideální odstín pro letní šťavnatý look. Plastové balení je dost obyčejné a ničím vás nenadchne, takže je fajn, že je tu alespoň pěkný embos. Ale tím pro mne kvalita končí, dál už je to za mne spíše jen zklamání. Tvářenka je hodně slisovaná a suchá.. trochu až taková křídová a celkově pigmentace velmi slabá, což je lehce nepříjemná kombinace. Dost blbě se nabírá, novým štětcem YR to třeba nejde skoro vůbec. Je lepší mít hustější a tvrdší štětiny, jinak musíte hodně hrabat a navíc se nanese nerovnoměrně (flekatí). Já mám ráda výrazný výsledek a když je hotovo za pár minut, takže tohle mne moc nebaví. Navíc se po pár hodinách začíná nenápadně vytrácet, takže ani výdrž není úplně ohromující.. No, vážení.. tvářenka mne moc neoslovila..









Za to bronzující pudr jsem si oblíbila. Má krásné, trochu zajímavější balení než tvářenka a také krásný embos. Bylo mi skoro líto do něho hrábnout. Odstín Light je vhodný i pro úplné bledule (což já jsem). Já se ho z počátku trochu bála a přišel mi na první pohled tmavý, ale má studený podtón a je středně pigmentovaný, takže se to s ním nedá tak snadno přehnat. Opět ale doporučuji spíše hustější a pevnější štětec, protože je pevně slisovaný a musí se do něho hrábnout trochu víc. A s jemnějším štětcem se opět může stát, že se nebude nanášet rovnoměrně a může "flekatět". Jinak ale jakmile ho správně nanesete, tak je výsledek parádní a celodenní. Takže když přijdete na to, jak na něj, budete dozajista spokojeni :)













Tady v akci stíny, bronzer i tvářenka.




A nové deko novinky doplnilo i několik krásně jemných štětců. Vybrat si můžete ze štětců na oční stíny, linky, korektor či níže vyfocené - na pudr či tvářenku. Jsou vyrobeny ze syntetických štětin, což je zárukou neuvěřitelně jemného a lehkého chlupu. Štětce jsou tak jemné, že je radost se s nimi pohladit :D Jsou krásně huňaté, ale zároveň svázané docela nízko, takže mají chlup poměrně dlouhý, což znamená jedno: jsou hodně ohebné a ne tak tvrdé, takže se jimi hůře nanáší hodně slisované produkty. Což je právě případ výše zmíněné kosmetiky YR - tvářenka, stíny i bronzer jsou pevně slisované a proto jejich nanášení těmito štětci je dost fuška.. Doporučuji těmito štětci nanášet spíše hodně pigmentované a jemněji namleté či přímo sypké typy produktů, u kterých bude stačit lehká ruka k aplikaci. Pudrový štětec je ideální pro sypké pudry, kdy stačí málo k jeho nabrání a poté nanesení. Tvářenkový je super díky svému zkosenému zastřižení, které dobře zvýrazní lícní kosti. Štětec na oční stíny je ideál na blendění díky širokému záběru a huňatému chlupu. Bambusová rukojeť štětců je příjemná, štětce jsou pěkně střižené, dosud nevypadl ani chlup, takže najdete-li pro ně využití, určitě nebudete zklamaní :) Já jsem si je hodně oblíbila, ale musím prostě vědět, kdy a na co se hodí.. 









Sečteno podtrženo: V novinkách se najdou favorité i propadáky. Za sebe můžu rozhodně pochválit rtěnky, laky na nehty a štětce. Ty jsem si skutečně zamilovala na první dobrou. Fajn je i bronzer, tam je ale nutné vědět, jak na něho.. Někde na pomezí lásky a nenávisti jsou oční stíny. Ty barvy jsou neskutečný luxus, ale mají pár ne úplně bezvýznamných chyb. Co mne bohužel vůbec nenadchlo je pak tvářenka. Mám doma spoustu kousků, které mi poslouží rychleji a lépe. Všechny produkty můžete omrknout na vlastní oči v obchůdcích Yves Rocher či na e-shopu Yves Rocher.

Tak co na novinky říkáte? Které z nich se vám líbí a máte něco z toho vyzkoušeno?

*Produkty mi byly zaslány v rámci barterové spolupráce s Yves Rocher

4 komentáře:

  1. Já myslím, že se jim novinky povedly. :) Nejvíce se mi líbí právě rtěnky a laky na nehty. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vyzkoušeno nemám nic, ale kousky, které mě jednoznačně nejvíc oslovily jsou laky na nehty. Trochu paradox, když jich doma mám tolik, ale jak vidím nějaké hezké odstíny..tak se těžko ovládám:-D A jak by mě ty oční stíny takhle na pohled docela nechávaly chladnou, tak to líčení, které jsi s nimi vytvořila je vážně moc hezký:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuji! Ty laky a stíny k sobě vážně patří, takže je tahám spolu :) A úplně tě chápu, já těch laků mám taky tolik a přesto bych pořád kupovala další a další a dalšíííí.. :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)