středa 27. července 2022

Vůně léta: Davidoff Cool Water Woman

Jaký typ vůně se vám vybaví, když se řekne léto? Jsou to ovocné a sladké tóny? Nebo naopak svěží, citrusové, mořské či trochu až pánské variace? Já jsem rozhodně tým dva, proto je pro mne ideální čas sáhnout po "chladné" Cool Water z dílny Davidoff..



Že vám to něco říká? Bodejť by ne! Pánská verze tohoto parfému je totiž jedna z nejslavnějších a nejprodávanějších vůní (nejen) této značky. A vsadím se, že najdete minimálně jednoho muže ve vašem okolí, který ji má nebo někdy měl na své poličce :) Jestli se totiž o vůni Cool Water, a to ať v pánské či dámské verzi, dá něco říci, tak rozhodně že je to jedna z nejvíc "cool" a svěžích vůní, co můžete potkat!




Oficiální popis: Toaletní voda Davidoff Cool Water je už léta ženami z celého světa oblíbená jemná vodní vůně s melounem, broskví a růží. Má lehce bonbonové, ale svěží vyznění. Díky mořským, ovocným a lesním akordům dodá vašemu tělu energii, uvede nás do intimního kontaktu s magičností vody, vyvolá pocit znovuzrození. Cool Water Woman vytvořil parfémář Pierre Bourdon v roce 1996, 10 let po úspěšné pánské verzi. Parfém charakterizuje ovocný start, jemuž vévodí melouny, citrusy a ananas. Další intenzivní složkou jsou vodní květy. V mnoha vrstvách vůně zaznamenáte také černý rybíz, ozon, leknín, konvalinku, jasmín, hloh, vetiver, santalové dřevo, broskev a ostružinu. Vůně je ideální pro teplé jarní a letní dny.




Už asi padesátkrát jsem zmínila slovo svěží, což je jednoduše základní definice této vůně. Pokud máte rádi akvatické, lehce kořeněné až pánské vůně a přesto chcete působit naprosto žensky, pak je pro vás tato vůně ideál. Má totiž všechno v sobě. Na první přičichnutí je to smršť síly a svěžesti, silné až lehce unisexové vůně (trochu mi připomíná mého oblíbeného Calvina Kleina One), ale postupně čím déle ji na sobě máte a čicháte, tím více se rozprostírají ženské až holčičí tóny, které ji dají ryze ženskou podobu. Já si ji naprosto užívám v posledních týdnech, kdy teplé až horké dny dokonale zchladí a prostě se k nim neuvěřitelně hodí! Na léto ideální!! Naopak si ji nedokážu představit v zimě, to by mi z ní snad i naskočila husí kůže :) 

Jelikož ji mám pouze v podobě Edt - toaletní vody, tak její výdrž je lehce zkrácená. Vydrží cca půl dne a potom je nenávratně pryč, ale nemůžu říct, že bych se zlobila, mě totiž baví se znovu a znovu touto "vodou" ošplouchnout! :D Pokud ale chcete skutečnou intenzitu, běžte spíše do parfému. Jinak ale slibuji, že okolí si ji určitě všimne, po navonění je dost průbojná a nepřehlédnutelná.. A ještě mrkneme na flakónek, který je vyvedený v modré. Jak příhodné. Je stejně jako vůně osvěžující a dýchne na vás svoji energii a sílu. Je jednoduchý a přesto má v sobě i přes modrou barvu určitou ženskost. Asi díky těm kulatým tvarům. Jako není to nejkrásnější flakónek roku, ale má v sobě něco přitažlivého..




Vůni můžete zakoupit i v dárkovém balení rovnou se sprchovým gelem a tělovým mlékem ve stejné parfemaci, což je ideální jako dárek či chcete-li při nějakých zvláštních příležitostech vůni ještě zesílit/zintenzivnit.




Sprcháč je taková klasika.. Průhledný gel, který bohatě napění a bez potíží umyje. Snadno se spláchne a i když nepatří mezi žádné hydratační kousky, tak ani nevysušuje. Všichni očekáváme a klademe důraz na vůni, což je tu splněno, i po umytí je z pokožky znatelná.




Následně ji můžete podpořit a ještě trochu vytáhnout tělovým mlékem. Je silněji parfemované, aby podpořilo sílu vůně, což se bez debat daří. Je krémové až trochu gelovější textury. Snadno a rychle se roztírá, ihned se vstřebává. Nezanechává ulepenou ani umaštěnou pokožku, ale také bohužel nezajistí ani hloubkovou hydrataci. Jako krém je to spíš taková nouzovka, opravdu ideální použít pouze tehdy, když chcete zvýšit intenzitu parfému..




Sečteno podtrženo: Jste-li fanoušci svěžích a akvatických vůní, tak tuto vůni určitě znáte. A pokud ne, tak ji musíte poznat, protože je to vskutku jedna z těch nejsvěžejších letních záležitostí! Chcete-li vůni na léto, která osvěží a zároveň bude působit žensky, tak tohle je ona. Vybrat si můžete mezi toaletní vodou, parfémem či dárkovou sadou, na Elnino.cz najdete možností a variant spoustu. Já mám toaletní vodu, což výdrží a intenzitou odpovídá, je trochu slabší než jsem zvyklá u parfémů, takže pokud byste rádi delší výdrž a větší sílu tak mrkněte rovnou na parfém :) Sada zase potěší jako dárek.

Co vy a Davidoff? Kdo máte tuto vůni vyzkoušenou? Jaká je vaše oblíbená svěží/letní vůně?

*Dárek od Elnino.cz

6 komentářů:

  1. Jako vůbec nevypadá špatně, jenom nevím zda by mi voněla. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to fakt svěží, letní vůně, kterou jako jednu z mála snesu i teď v těch vedrech :)

      Vymazat
  2. Jestli v létě na něčem ujíždím, tak to jsou tyhle chladivé/cool/fresh/osvěžující vůně. Miluji i pánskou verzi téhle vůně (na svém muži). Zbožňuji klasickou toaletku Cool Water, ráda mám i tu něžnější verzi Sea Rose a očichávala jsem i Street Fighter a taky něco neskutečného, další adept, třeba na příští léto:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za tipy, omrknu je taky! :) Tohle je na léto fakt ideál, jako jedna z mála vůní mi nevadí ani v těch vedrech :D

      Vymazat
  3. Ahoj, tato vůně je snad symbolem devadesátých let - milenia. Já ji tedy příliš nemusím, právě proto, že mi přijde hodně unisexová. Krásný víkend přeji.
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo možná máš trochu pravdu, ale na léto mi přijde ideální :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)