středa 1. června 2022

Pomocníci pro pěkné opálení.

Krásný den vám přeji!

Jelikož máme léto na dohled a v nejbližších dnech nás čekají další slunné dny, tak je nejvyšší čas představit si pár pomocníků, které nám tyto dny zpříjemní! :) Mám tu hned několik kousků. Pokud vás trápí bílé nohy, můžete prve trochu doladit barvu se samoopalovacím přípravkem. Jakmile se pak vydáte na sluníčko, nezapomeňte na opalovací krémy a pořádně se namazat! A co se mi zaručeně osvědčilo?



Aktuálně mi maximálně vyhovuje tato trojka. Samoopalovací pěna Dove mi dodala trochu barvy, abych nebyla bílá jak smrt. Matující fluid na obličej Sun Dance pak hezky ochrání před spálením obličej a opalovací sprej Piz Buin pro změnu zbytek těla.






Začnu hned tím nejlepším. Pokud jste jako já trochu jelítka a klasické samoopalovací spreje/krémy/pěny vám nic neříkají, protože jste flekatí jak dalmatini a nebo oranžoví jak mrkvička, tak toto je přesně pro vás! Já se sem tam nechám zlákat na nějaký samoopalovací přípravek, protože jsem po většinu roku vážně jak ředitelka vápenky, a pak zpravidla lituji.. Ale z této Tělové pěny Summer Revived od Dove jsem nadšená! Za prvé, seženete ji ve dvou odstínech, takže pro ředitelky je verze Fair to medium a pro tmavší typy potom Medium to dark. Za druhé, je velmi příjemná na použití. Je jemná, snadno a rychle se roztírá, vůbec ji nedoprovází takový ten typický odér samoopalovacích přípravků, naopak sladce, lehce květinově voní. A hlavně za třetí: barva nastupuje pozvolna a je velmi, velmi přirozená. Nedělá žádné fleky a není to nic nepřirozeně oranžového. Vážně to vypadá, jak kdybych se pár dní slunila. Jako bonus dobře hydratuje, takže i tělovou péči obstará na jedničku. Kdysi už jsem měla z této řady Summer Revived i tělové mléko a fungovalo úplně stejně dobře, pokud byste raději klasický krém :) Bonusem je, že vše seženete za velmi přijatelné peníze (kolem 100 Kč) a to na internetu a někde ještě i v drogériích (v DM už ne, ale Teta by mohla ještě mít).






Matující fluid Sun Dance mám ještě z loňska, takže ten budu dodělávat, ale seženete ho i letos. Sortiment opalovacích přípravků je v DMku stálý a každý rok se vrací, jen má možná trochu jiný přebal. Měla jsem v loňském roce fluidy dva, ještě rozjasňující, ale nechala jsem si jen tento, který mi sedl více (hlavně vůní, jinak si byly velmi podobné). Dneska už krémy/fluidy na obličej nepředstavují nepříjemný mastný a nepohodlný film, ale vcelku příjemný a vstřebatelný krém, takže žádný rozmatlaný make-up, stačí trochu zapudrovat. S make-upem se mi tedy docela blbě v průběhu dne doplňuje, ale jelikož se většinou nevyskytuji na sluníčku zas tak dlouho a často, tak mi stačí natřít jednou pod make-up. Zajišťuje UVA i UVB záření a pokud vám nestačí SPF 30, seženete ho i v padesátce.




Na celé tělo je pak mojí stálicí Opalovací sprej Instant Glow od Piz Buin, který mám doma už podruhé. Kupovala jsem si ho kdysi ve slevách do zásoby, protože jsem si ho moc oblíbila. Spreje jsou pro mne nejschůdnější díky snadné aplikaci, jinak jsem vážně líná na sebe cokoliv patlat v průběhu dne, přiznávám :D Tento sprej je sice po nastříkání také potřeba trochu rozetřít, ale jde to snadno a rychle, v okamžiku se vstřebává a nezanechává pokožku ulepenou ani umaštěnou, což u opalovací kosmetiky fakt nesnáším! Naopak dělá na pokožce takový ten pěkný efekt lesklé a hebké kůže, díky rozjasňujícím částečkám. Má i zajímavou vůni, kterou jsem si oblíbila. Škoda, že už jsem ho nenašla v nabídce. Tento mi sice letos asi vydrží na celé léto (na slunko tak často nechodím), ale pak se budu muset zase poohlédnout jinde.. 

Máte nějaké tipy na funkční a zároveň uživatelsky pohodlnou opalovací kosmetiku? A co vy a samoopalovací přípravky? Jaké jsou vaše nejoblíbenější?

3 komentáře:

  1. Z těchto produktů mám doma jen matující fluid Sun Dance, pro mě příjemný a funkční produkt, stejně jako celá řada, mám doma ještě rozjasňující a Antiage fluid a i další produkty na opalování a péči po opalování na tělo a svůj účel plní vesměs velmi dobře.
    Co vůbec neznám, je samoopalovací pěna Dove, já samoopalovák používám jen přes zimu a na jaře, než si nachytám vlastní bronz, už roky si kupuji samoopalovací mléko Ziaja Cupuacu, ale vím, že Tobě nesedělo, ráda vyzkouším i tuhle pěnu, třeba najdu nového oblíbence:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas, já Sun Dance taky kupuju, i pro malýho dětskou řadu :) A pěna Dove je fakt skvělá! Zatímco Cupuacu mi dělalo strašný fleky a bylo nepřirozeně oranžové, tak tohle je jiná.. vážně úplně přirozené "opálení", kdybych nevěděla, že se musím pro takovou barvu mazat pěnou, tak věřím, že jsem se fakt opálila :D

      Vymazat
  2. Nedávno jsem si nechala dát piercing do pupíku, a tak jsem musela dávat pozor na slunce a pro jistotu se nějakou dobu obejít bez opalování, ale nechtěla jsem být celé léto neopálená. Proto jsem si také pořídila samoopalovací krém, který mi pomohl překlenout období, než se mi vpich dokonale zahojil.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)