středa 22. června 2022

Pleťová péče Revolution: Micelární voda, čistící krém, sérum, sonický kartáček

Krásný den vám přeji!

Tak jsme tu zase dlouho neměli Makeup Revolution, co myslíte? Takže to napravíme! :D Už je to pár týdnů, co používám kromě jejich dekorativky také pár kousků pečujících produktů, což je pro mne zase něco nového, protože donedávna jsem brala MUR jako značku dekorativní kosmetiky, i když se už nějaký ten pátek věnují i péči nebo vlasovce. Já jí na chuť přišla až nedávno a jsem ráda, že jsem do toho šla a zase jsem si trochu rozšířila obzory.. Aktuálně vyzkoušené tu mám dva čistící kousky s vitaminem C a dokonce jednoho pomocníka k čištění pleti - sonický kartáček a neochudím vás ani o podrobnější zkušenosti s pleťovým sérem. Takže jak to tedy s pleťovkou Revolution vypadá?




Prvně tu mám Micelární vodu s vitaminem C pro rozjasnění. Micelární vody patří do mojí pleťové rutiny už mnoho let a nemám prozatím tendence tuto zajetou rutinu měnit, naprosto mi to k prvotnímu odlíčení make-upu vyhovuje, takže je spotřebovávám jednu za druhou, proto i tato přišla na řadu hodně brzy.

Oficiální popis: Micelární voda vám zajistí důkladné odlíčení během pár minut. Zároveň zbaví vaši pleť každodenních nečistot i odumřelých kožních buněk. Příjemně osvěžuje, pleť je na dotek jemná a vláčná a zanechává pleť zcela čistou. Jedná se o veganský produkt a bez parfemace.

Micelárka je bez parfemace, pleť nijak nedráždí a to ani oční okolí. Make-up z pleti odstraní, ale mám pocit, že musím na tampónek trochu přitlačit, abych nešmrdlala tampónkem po povrchu tak nějak bezvýsledně. Oční make-up s ní při troše zápolení také sundat jde, ale stále dávám raději přednost samostatnému očnímu odličovači. Malé mínus dávám za ulepenou pleť, sice to není nic drastického, ale ještě pár minut po použití ji na pleti cítím. Balení je velké, dávkování v pohodě. Nalévá se umírněně, zbytečně si na tampónek nevylíváte litr. Ale i tak mizí rychleji než bych čekala, po měsíci a něco jsem v půlce.. Micelární vodu spotřebuji, použít se dá, ale neoslovila mne natolik, abych ji nutně musela mít znovu.







Na mokré odličování tu pak mám ještě Čistící krém s vitaminem C, který jsem vzala do boje rovnou s micelárkou a používám ho následně k dočištění při koupání, často pak i v kombinaci s kartáčkem.

Oficiální popis: Zanechává pleť zcela čistou a zklidňuje podráždění. Vyživuje pleť a má osvěžující a zklidňující účinky.

Tuba v sobě ukrývá naoranžovělý krém, který krásně voní po mandarinkách. Vymačkává se po malých dávkách, takže si snadno množství korigujete. K pleti je velmi jemný a šetrný. Po kontaktu s vodou maličko napění a vy jím snadno a rychle odstraníte zbytky make-upu a dočistíte pleť. Po opláchnutí je nejen čistá, ale také neuvěřitelně heboučká, bez sebemenší známky podráždění, pnutí či vysušování. Rozhodně bude vhodný či přímo ideální pro sušší pleť, protože pleť je po umytí až lehce vyživená. Stačí ho málo, takže očekávám, že balení nějakou tu chvíli vydrží. Za mě příjemná záležitost, která splní sliby a v pohodě se hodí pro všechny typy pleti i tu sušší či citlivější. Za mě se vyrovná svými účinky i čistícím olejům, jen se mi příjemněji používá :)









A aby pleť byla dokonale čistá, mám tu ještě Sonic Facial Cleanser  - čistící sonický kartáček. S těmi se v posledních letech roztrhl pytel, takže ani MUR nezůstává pozadu.  

Oficiální popis: Čistící elektrický kartáček dokonale zbaví vaši pleť nečistot, kožního mazu i odumřelých pleťových buněk. Odstraňuje zbytky make-upu, hloubkově čistí póry, účinně odstraňuje černé tečky, pomáhá obnovovat kožní buňky. 

O podobném kartáčku jsem už nějakou tu chvíli přemýšlela. Na pomůcky k čištění a masáži obličeje jsem nikdy moc nebyla, ale poslední dobou si ráda dopřeji občasnou masáž válečkem nebo důkladné čištění s kartáčkem. Pleť je pak jemnější a uvolněnější a samozřejmě čistší a pořádnou očistku a péči si moje stárnoucí pleť rozhodně zaslouží. Kartáček je velmi příjemný a v kombinaci s krémem odvede skvělou práci. Není k pleti hrubý ani drsný, ale spíš ji svými vibracemi jemně naklepe a osvěží, že je to vážně fajn. Pleť není podrážděná či přetažená, takže já si to užívám. Nepoužívám ho denně, ale spíše obden k večernímu čištění a je to tak akorát. Kartáček je voděodolný, takže ho můžete bez obav používat při sprchování a zvolit si můžete i rychlost vibrací (celkem 3 rychlosti). Vydrží nabitý až tři hodiny, takže můžete čistit až do alelůja (já ještě nenabíjela). Nabitý je potom za 35 minut a nabíjí se přes USB kabel, který je součástí balení, a to buď připojením k počítači nebo, pokud máte adaptér, do sítě. Manipulace je snadná a rychlá a výsledek na jedničku - pleť čistá, jemná a svěží a to chcete. 








A nakonec jsem se rozhodla do článku přidat i Sérum s 2% kyselinou salicylovou, které už používám několik měsíců a zmiňovala jsem ho už v Oblíbencích. Původně jsem myslela, že o něm ani nebudu psát, protože je ve výprodeji, ale stojí za to ho pořádně probrat a zmiňovat, jak jen to půjde, dokud se aspoň někde dá sehnat, protože mi neskutečně pomohlo.

Oficiální popis: Sérum s 2% kyselinou salicylovou vám pomůže k viditelně krásnější pleti. Reguluje nadměrnou tvorbu kožního mazu, bojuje proti akné a zároveň odstraňuje černé tečky. Čistí a stahuje rozšířené póry a zdokonaluje vzhled pleti. Složení séra potěší i vegany, jelikož neobsahuje žádné látky živočišného původu. 

Sérum jsem si kupovala někdy koncem roku, přičemž jsem ho brala s tím, že v létě by mi mohlo sedět a třeba trochu pomoci s mastnou pletí. Nakonec jsem se rozhodla ho vytáhnout mnohem dřív, někdy v lednu, kdy jsem měla pleť samý pupínek a hlavně plnou podkožních boláků. Stres a hlavně v té době ještě respirátory napáchaly své.. Sérum je gelové, takové podivně lepkavé textury, která po aplikaci trochu až pění a ještě podivnější je umělá vůně, ale nenechte se tím vůbec rozhodit, protože na pleti je příjemné a po minutce lepení se plně vstřebává. A postupně, den za dnem, začíná dávat pleť dohromady. Prvně je třeba se zamyslet nad typem vaší pleti, u mastnější můžete bez potíží používat na celý obličej, ale v případě kombinované či sušší zbystřete. Kyselina salicylová může lehce vysušovat, což se mi po pár dnech na celém obličeji potvrdilo, takže jsem jej začala používat pouze lokálně na mastnější a problematičtější místa v t-zóně a kolem úst a brady, kde jsem měla největší množství podkožních boláků a pupínků. A výsledek? Perfektní! Postupně boláky ubyly a časem zmizely zcela. Má na tom samozřejmě zásluhu i odklad roušek, kdy se pleť může konečně volně nadechnout, ale věřím, že i toto sérum. Lepší je totiž i celkový vzhled pleti. Je méně mastná, černých teček ubylo razantně, v podstatě také úplně zmizely a celkově je pleť daleko více ve formě než jsem čekala. Velké díky tomuto kousku a plánuji si jej koupit do zásoby. Ubývá pomalu, protože na jedno použití mám sotva půlku pipetky, což je mimochodem další plus - praktické balení. Sérum je k sehnání ještě na tady, 30 ml za 240 Kč a rozhodně doporučuji. Jen trochu opatrně u snědších typů pleti a určitě doporučuji dávat na noc a neaplikovat před pobytem na přímém slunci a chránit se SPFkem, kyseliny mohou napáchat i nemalé škody, pokud se nepoužívají správně!







Sečteno podtrženo: Mohu-li to tedy nějak shrnout, tak mne pleťovka MUR příjemně překvapila. Jasně, všechno není úplně bez chybičky, ale třeba sérum patří skutečně mezi účinné kousky, kartáček pomáhá skvěle dočistit, stejně jako čistící krém a vlastně jen micelární voda je za mě trochu slabší. Takže můžu-li to shrnout - za mě jo! A doufám, že se v budoucnu budu moci seznámit s dalšími kousky. Vše seženete minimálně na  Notino.cz.

Co vy a pleťovka Revolution? Znáte ji? Máte něco vyzkoušeno?

*PR produkty zaslané zastoupením Makeup Revolution

6 komentářů:

  1. Konkrétně z těchto produktů nemám vyzkoušeno nic, ale ten sonický kartáček a sérum by mě lákalo, protože jestli je u mě něco NeverEnding Story, tak je to mastná pleť, černé tečky, sem tam pupínky a já vždy potřebuji doma nějaké produkty, kterými bych tuhle zkázu mohla zažehnat:-D Micelární vodu bych asi úplně nepotřebovala, myslím, že se dají koupit levnější a stejně dobré nebo i lepší produkty, nicméně Revolution Skincare má i jiné produkty, které bych ráda vyzkoušela, třeba pleťové sérum s céčkem:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jejich pleťová séra jsou lákavá, že? :D Já mám taky několik dalších favoritů, právě i to s Cčkem se mi líbí.. No uvidíme :))

      Vymazat
  2. Ahoj Klárko, teda zaujal mě ten čistící krém a kyselina salicylová, obojí zní moc povedeně. Akorát bych měla začít pořízením SPFka :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, no neříkám, že já jsem vždy poctivý mazal.. :D Ale s těmi kyselinami jsem se zlepšila a poslední dobou snažím se :D Už mi není dvacet, tak musím být opatrná :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)