pátek 22. dubna 2022

Ricinový olej pro krásné vlasy, řasy a pleť

Krásný den vám přeji!

Jak jste na tom s používáním (pleťových) olejů? Já jim moc nedám a dá se říci, že se jim často až vyhýbám.. Ale už poněkolikáté se přesvědčuji, že když najdete ten správný, můžete si ho užít a vaše pleť (a nejen ona) z toho bude moci profitovat. To je případ například i ricinového oleje, který jsem si před nějakým časem koupila, abych zkusila zapracovat na délce svých řas, protože ricinový olej je pověstný svojí schopností regenerace a výživy, kdy působí jako sérum. No a když už jsem vzala velké balení, rozhodla jsem se ho prubnout pořádně..



Oficiální popis: 100% Bio Ricinový olej je pro pleť hotový zázrak. Jako jediný olej na světě obsahuje unikátní kyselinu ricinolejovou, která má silné antioxidační a regenerační účinky. Intenzivně bojuje s projevy stárnutí pleti a vyhlazuje jemné vrásky. Hloubkově hydratuje, uzamyká v pleti vlhkost a zabraňuje jejímu dalšímu vysušování, zmírňuje suchou, podrážděnou pokožku. Hydratační a antibakteriální vlastnosti ricinového oleje pomáhají zklidnit zanícenou, podrážděnou a aknózní pleť. Chrání pokožku před vznikem strií a rychle uleví popraskaným rtům. Zlepšuje kvalitu vlasů a posiluje je, pomáhá vyrovnávat pH pokožky hlavy, a tak snižuje riziko vzniku poškození vlasů. Hydratační a protizánětlivé účinky ricinového oleje jsou účinné proti tvorbě lupů. Je vynikajícím pomocníkem v boji proti šupinaté pokožce hlavy u kojenců. Působí jako účinné sérum pro řasy. Zázračný olej s medovou konzistencí je získáván pomocí lisování semen Skočce obecného. Jeho účinky byly využívány již před tisíciletími, a to i královnou Kleopatrou. Zamilujete si ho jako denní i noční péči, kterou lze, pro lepší vstřebatelnost, kombinovat s dalšími oleji.





V krabičce po zakoupení objevíte zatmavenou lahvičku s pumpičkou, která sice nepropustí na světlo svůj obsah, ale díky pumpičce se olej aplikuje snadno, rychle a nanejvýš prakticky. Pokud máte zkušenosti s oleji, tak jistě víte, že každý se chová trošku jinak. Některý je lehčí a tekutější, jiný je zase naopak hutnější. To je právě případ ricinového oleje. Je výrazně těžší, trošku takový táhlejší (přirovnává se k medu) a hůře roztíratelný než třeba arganový. Má velmi jemnou a nenápadnou, lehce nasládlou parfemaci. 

Původně jsem ho chtěla spíš jen jako sérum na vlasy a řasy, ale díky obří velikosti, kterou jsem si koupila, jsem se rozhodla ho vyzkoušet na noc i místo pleťového krému. A jsem fakt ráda, že jsem se nebála to zkusit! Máte-li smíšenou či mastnější pleť, asi si řeknete, že těžký a hutný olej nebude pro vás.. Ale já vám řeknu jedno: nebojte se toho! Já s ním mám pleť jako dlouho ne. Každý večer podstupuji i takovou menší masáž při jeho aplikaci, protože je náročnější, ho díky textuře zapracovat. Je těžší, pleť se zdá bezprostředně po použití zaplácnutá a taková upatlaná. To ale po pár minutách postupně odeznívá a pomalu se vstřebává. Jako není to tak komfortní jako třeba nějaký gel-krém.. ALE po několika týdnech používání můžu jednoznačně říct, že stojí za to si s ním tu práci dát. Pleti to totiž neskutečně svědčí! Sušší tváře vrní blahem, t-zóna překvapivě není mastnější než obvykle. Ba naopak mám pocit, že pleť našla nějaký balanc a je lepší než jindy. Bez černých teček, ucpaných pórů, pupínků i bez šupinek či pocitu suchosti. Jen  krásně vyvážená, jemná a fakt pružná pleť, prostě naprosto v kondici. Navíc je taková přirozeně jasnější, rozzářenější.. Ne lesklá či mastná, ale taková.. prostě svěží a plná a.. pěkná. Na pleť je to překvapivě pecka! Ještě vám dám tip, pokud by vám vadila jeho hutnost a trochu náročnější aplikace, tak stačí nakombinovat/naředit s květinovou nebo termální vodou. Je to o něco příjemnější :)

Na řasy jsem už kdysi ricinový olej měla, ale nedávala jsem ho nijak pravidelně, takže výsledky jsem moc neviděla. Ale ségra ho používala dlouhodobě na řasy i obočí a výsledky zaznamenala ohromné, proto jsem si řekla, že je čas to zkusit znovu, jelikož moje řasy měly v poslední době hodně mizernou formu. No ale používám ho už přibližně dva měsíce a výsledky jsou tedy zatím dost sporadické. Žádné výrazné zlepšení jsem nezaznamenala, řasy jsou možná tak trochu pevnější, ale na lepší výsledky stále čekám. Ovšem nevzdávám se a věřím, že se jich dříve či později dočkám! 

Do vlasů ho aplikuji jen každé druhé mytí do konečků pro jejich regeneraci a oživení, ale jak je těžší, vlasy mi po něm plihnou, takže ho dávám opravdu jenom pár kapek, které jemně vetřu. A tady pomáhá, vlásky jsou krásně pevné, lesklé a konečky se nevysušují a netřepí. A jako bonus jsem si všimla, že mi na čele u linie vlasů začaly růst nové baby hair! To je ta každovečerní poctivá péče a masáž :D





Sečteno podtrženo: Pokud váháte, vůbec bych se nebála do ricinového oleje jít. Moje pleť si jenom lebedí. Zkuste třeba menší balení (Purity Vision má sice jen toto velké 100 ml balení, ale určitě seženete menší například u Saloos). Nebude-li vám vyhovovat na pleť, najdete využití jako sérum na řasy nebo můžete aplikovat do vlasů. Jednoduše oleje jsou kouzelné a zvládnou toho spoustu. Já jsem ráda, že ho tu mám a určitě budu pravidelně pořizovat. Minimálně třeba na období výkyvů teplot a na zimu je to pro pleť fajn. Tento olej najdete například tady, cena je 249 Kč za 100 ml. K sehnání i v DM drogérii.

Co vy a ricinový olej? Zkoušeli jste? Jaký pleťový olej máte nejraději?

6 komentářů:

  1. Já používám ricinový olej od Saloos, na řasy a taky abych odčinila hříchy mladí, kdy jsem si hodně vytrhávala obočí a nemůžu říct, že by mě ty výsledky vystřelily z kecek, ale určité zlepšení pozoruji a i za ně jsem vděčná. Klidně pro příště vyzkouším i tenhle ricinový olej:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo ségra právě řešila s obočím to samé a fakt mám pocit, že ji to docela pomohlo. Tak já nevím, moje řasy pořád docela protestují :D

      Vymazat
  2. Ahoj Klárko, právě ricinový olej jsem zkoušela a to od značky Soaphoria a mě právě ta jeho hutnost a táhlost vůbec neseděla, takže mi pořád leží doma nevyužit už nejspíš prošlý a k vyhozená zralý. Věci s arganovým olejem si zas na druhou stranu kupuji tuze často a ráda, no jeho čistou formu jsem nikdy zatím neměla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On je vážně uživatelsky méně příjemný než jiné, ale ta pleť za to fakt docela stojí :) Ještě aby ty řasy byly lepší..

      Vymazat
  3. Dobrý den, přečetla jsem si Váš zajímavý článek, oslovil mě. Mám problém, že mi vypadávají vlasy. Vyzkoušela jsem už kde co a žádný kladný výsledek. Váš olej vyzkouším na vlasy. Jinak moje poslední šance bude na webových stránkách tady . Zdravím. M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento olej ale nepomůže s padáním vlasů.. to třeba hledat jinde, tento zajistí spíš růst nových ;)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)