úterý 26. dubna 2022

Makeup Revolution: Novinky z drogérky

Krásný den vám přeji!

Je na čase představit si další novinky z dílny Makeup Revolution. Tentokráte kosmetiku, kterou najdete i v drogériích! Mezi novinkami je několik odstínů rtěnek či řasenka 5D Lash Pow, ve stálém sortimentu pak již nějakou chvíli seženete korektor nebo make-up v kapkách.. A jak to tak bývá, některé kousky příjemně překvapily a rozhodně stojí za zkoušku, jiné jsou naopak slabší.. Tak to pojďte omrknout se mnou.




Začnu asi tím, co mi doslova vyrazilo dech a velmi rychle se stalo mojí naprostou jedničkou. Make-up Revolution PRO Foundantion Drops je v drogérii už déle, ale jelikož jsem doma pořád měla make-upů dostatek, nějak jsem ho dlouho přehlížela a nedostalo se na něho. A to byl teda vážně neskutečný omyl! Tyhle kapky jsou totiž naprosto skvělé!

Tekuté make-upy s pipetkami jsou trendem už nějaký ten rok. Já jsem jim nikdy úplně neholdovala, ale mít nějaký v portfoliu není špatný. Tyto kapky jsou navíc v malém praktickém balení, takže se vejdou i do mého přervaného kosmetického stolku. Pipetka je praktická, make-up nanesete přímo na obličej a nemusíte do něho sahat a nikde ho otírat. Jedna pipetka je pro mě většinou dávka na celý obličej. Roztírá se snadno a rychle. Já používám nejraději houbičku, se kterou nejsou na obličeji patrné žádné tahy. Make-up má překvapivě naprosto dokonalé krytí, i přes svoji tekutou texturu! Je střední až vyšší, v jedné vrstvě zakryje a sjednotí, v silnější či ve dvou pak schováte úplně vše. Mám po jeho aplikaci pleť jako z Photoshopu. Navíc není na pleti těžký a nemáte pocit masky. Jen není úplně otěruodolný. Tomu naštěstí částečně pomůže fixační pudr, který ho udrží lépe na místě, ale také pleť zmatní. Výsledkem je pak celodenní výdrž, když si zrovna nešmrdlám celý den po obličeji. Za mě naprosto famózní make-up a já pořád nechápu, že takto nenápadné kapky dokáží takové zázraky. Používám ho teď skoro pořád, protože ta pěkná pleť s ním je doslova návyková záležitost. Mám odstín F2 a ten mi sedne doslova jako ulitý. Jestli mi někdy nějaký odstín padl, tak pak je to tento. Však můžete vše zhodnotit i na fotce. Nejde jinak, tohle je objev roku a odteď můj stálý parťák! 










O poznání méně mne pak zaujal korektor Conceal & Define. Korektor je v lahvičce s klasickým pěnovým aplikátorem. Ten je dost velký, ale je mi to tak nějak asi jedno, protože ho kromě naťupání korektoru víc nevyužívám. Odstín C2 je opravdu světlý kousek, vhodný i pro největší bledule. Pokud máte problém sehnat světlý odstín, tak tady se zastavte. Je to vážně světlá barva, že i na mě to bude moc bílé po pár dnech na sluníčku. Má krémovou, ale trochu až takovou vodovější texturu, která po pleti spíš tak nějak klouže, takže chvilku trvá než se pořádně zapracuje. Krytí je pak nižší, což pro mne u korektoru není úplně nejatraktivnější, protože zrovna u toho sázím na krytí a sjednocení. To tento zvládá horko těžko. Co je pro mě ale největší průser, je to zvýrazňování textury pleti. Zvýrazní úplně všechny nedokonalosti, co najde v cestě - šupinky, vrásky,.. oční okolí s ním vypadá fakt hrozně staře a nevzhledně. Takže ten se mým oblíbencem nestane.









Abychom se zase trochu namlsali, tak tu mám pro změnu zajímavou a velmi příjemnou záležitost v podobě matné rtěnky. Několik odstínů nově seženete i v drogérkách. Ke mně se dostal odstín Poise, který takto na první pohled v obalu vypadá hodně výrazně-nevýrazně, ale ve skutečnosti je to jeden z nejhezčích odstínů, který ve své sbírce mám. Je to krásná růžová, s nádechem vínové, ale také fialové. Vypadá opravdu neskutečně slušivě. Tím ale zajímavé stránky této rtěnky nekončí. Skvělý je totiž i její efekt! Rtěnka je matná, ale zároveň působí až trochu sametově, nezalézá do vrásek, nezvýrazňuje nedokonalosti. Pocitově je na rtech lehoučká, ani o ní nevíte a přitom velmi dobře drží. Bez potíží přežije až tři hodinky, i jedno či dvě napití.. Ale jednu nevýhodu má, to nesmím opomenout - lehce vysušuje. Rty jsou po několika hodinách nošení trochu stáhnuté a potřebují zase dávku hydratace. Pnutí se dá zmírnit aplikací balzámu před rtěnkou, ale tím se zase o něco snižuje výdrž, takže záleží na vás a aktuální situaci, co zrovna můžete a potřebujete. Já ji ale i tak velmi ráda používám a stala se mojí oblíbenkyní.








Na závěr tu mám řasenku 5D Lash Pow. Je krásná a hravá svým obalem a zajímavá svým otevíráním, protože se klasicky nešroubuje, ale vycvakává. Po otevření na vás však vykoukne opravdu ohromný kartáček, což je pro mě dost kámen úrazu. Mám nejen malé oči, ale i extrémně krátké řasy, takže dostat se tímto kartáčkem k nim, aniž bych si nepočmárala půlku víčka, je nadlidský úkol. Z prvu k tomu řasenka hodně slepovala, většinou mi z toho vyšlo pár zacuchaných a poslepovaných trsů, to se sice postupem času mění a čím déle ji mám, tím slepuje méně, ale její efekt ani tak není okouzlující. Řasy samozřejmě zabarví, lehce jim dodá objemu a trochu i na délce, ale ani náhodou se nekoná žádný wow efekt. Takže řasenka za mě bohužel ne. Já rozhodně upřednostňuji jiný typ kartáčku, který si s mými řasami pohraje víc. Tento doporučuji spíše hodně hustým a dlouhým řasám, se kterými si poradí.









Sečteno podtrženo: Tady je to přesně půl na půl. Dva úlovky jsou skvělé, dva za moc nestojí. Naprosto bezkonkurenční je make-up. Ten dělá vskutku divy a rozhodně už nebude chybět v mém kosmetickém království. Velmi povedená je i rtěnka, zejména ten odstín mě hodně baví a rozhodně je to celkově sympatická a použitelná rtěnka. Co mne naopak zklamalo, je korektor, který by na lehké sjednocení sice nebyl špatný, ale to by nesměl zvýrazňovat každou maličkost. Nesedla mi ani řasenka, sice se postupně trochu zlepšila, ale nedělá žádný efekt ze kterého bych si sedla na zadek. Všechny produkty seženete v drogériích DM, Rossmann, ale také na Notino.cz.

Co vy a tyto novinky? Zaujaly vás? Máte z nich na něco zálusk nebo již vyzkoušené?

* Make-up, řasenka a rtěnka jsou PR produkty zaslané zastoupením značky Makeup Revolution

10 komentářů:

  1. Zatím nemám vyzkoušeno nic, ale ten make-up si pořídit budu muset, ne, že bych jiných měla doma málo, ale nemám ve sbírce žádný nový, spíš ty dlouhodobé oblíbence, co jsou sice fajn, na druhou stranu už ale neumějí ničím ohromit:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto chápu :D To je prostě problém nás, kosmetických závisláků :D

      Vymazat
  2. Ahoj Klárko, tak na Tobě to vypadá vždy krásně, vč. paletek, umíš s nimi pracovat, protože ti dělají radost. Já nějak této značně ne a ne přijít na chuť. Nyní mi přijde nějak více viditelné, jak kopíruje, což mi nesedí. Proto také nepoužívám. Jinak rtěnka má krásný, takový můj odstín. Měj krásné dny. ☺♥
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to chápu, já mám k této značce taky trošku rozporuplné pocity, i když stejně jim nakonec neodolám :) Ale ráda si vybírám spíš kosmetiku, která není vyloženě okopčená :D

      Vymazat
  3. Ta barva rtěnky se mi moc líbí a i ti moc sluší :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuji, Moničko :) Já si ji fakt zamilovala, je univerzální k těm mým denním make-up výstřelkům :D

      Vymazat
  4. Ahoj Klárko, zálusk nemám a vyzkoušeno taky ne. Poslední dobou se radši vracím k ověřeným, hodně jsem teď zkoušela nové věci a nějak mě nic nepřesvědčilo až na pár vyjímek, tak mi bylo líto, že jsem vyhodila peníze. Doporučit můžu ten Catrice True skin makeup, to je právě případ, kde nelituji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tip, mám ho v plánu, ale to bych nesměla mít doma takovou zásobu make-upů. Snad se k němu dostanu dřív než ho zase stáhnou z prodeje (často se mi stává :-/ :D)..

      Vymazat
  5. Odstín rtěnky je naprosto dokonalý. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)