úterý 22. února 2022

Vypáleno XXIII.

Krásný den vám přeji!

Dlouho, ale opravdu hodně dlouho, jsem nesepsala Vypáleno! Dokonce jsem se rozhodla některé vosky už vyřadit z přehledu, protože už nejsou ani dostupné, takže se podíváme na to, co mi tu zbylo a co stojí za to si tu očíhnout a k čemu přičichnout :) Těšit se můžete na nějaké svíčky a vosky od WoodWick, Vosky od Kouzelné víly nebo třeba po dlouhé době i Yankee Candle!





Jak jsem už v úvodu psala, některé vosky jsem se rozhodla tu už podrobně neprobírat, protože se již sehnat nedají. Týká se to zejména vánoční kolekce vosků od Kouzelné víly. Abych je ale úplně nezanedbala, tak vám je ukážu alespoň takto hromadně a vypíchnu alespoň jeden, který mne zaujal nejvíce. Tím je Sněhová vločka. To byla krásná zimní vůně, která kombinovala sladkost cukrovinek a svěžest venkovní zimy. Je střední intenzity a není vlezlá ani slabá, tak akorát, aby vytvořila příjemnou zimní atmošku. Ta se moc povedla! Ale samozřejmě i spousta dalších, převážná většina byla typická vánoční s vůní koření, cukroví či jehličí, což v tomto období můžu :)


Už je to delší doba, co jsem si užívala úžasnou vůni Lavender Spa svíčky od Woodwick. Moje první lodička a určitě ne poslední. Lodička je super v tom, že vosk ubývá rovnoměrně a rychle se díky širokému knotu ohřeje. Knot je navíc práskající, což pro mě byl z počátku dost problém, nemohla jsem si zvyknout, ale nakonec to doladilo takovou tu příjemnou podzimní/zimní atmosféru. Vůni levandule miluju, takže jsem si ji užila a díky eukalyptu, kterým byla lehce šmrnclá, navodila takovou příjemnou relaxační atmosféru. Za mě obrovský zážitek!




Po vypálení lodičky jsem se stále odmítala vzdát levandule, takže jsem vytáhla ještě vosk English Lavender, též od Woodwick. Tahle variace je trochu nasládlejší a vůně je méně intenzivní. Spíše o sobě dává jen nenápadně vědět, než že by tlačila na pilu a po cca pěti svíčkách o ní nevíte. Jako takový dozvuk předchozí svíčky to bylo fajn :)




A Woodwick ještě do třetice a tentokrát v dokonalé vůni At the Beach. To je vám krásná a mému nosu velmi příjemná, zemitá vůně, která je však až lehce parfémová. Má z počátku střední až vyšší intenzitu, ale ta bohužel vydrží jen cca 3 svíčky, pak velmi rychle vyprchává. To mne hrozně mrzelo, protože vůně je to fakt boží. Ale přemýšlím, že bych ji sehnala ve svíčce, to by mohlo být mnohem lepší. 




Nesmí tu chybět moje vánoční svíčka, kterou letos zastoupila tato kráska od Yves Rocher. Už jsem vám ji ukazovala přímo v článku věnovaném této vánoční kolekci, ovšem ani tady ji nesmím vynechat. Svíčka s vůní pomerančů a čokolády nebyla tak intenzivní jako vosky, ale občas jsem ji v místnosti zachytila. Hoří bez problémů, nečoudí a vyhoří až do dna. Jen škoda, že je tak maličká. Já jsem prostě palič a takovou prďolku mám rychle pryč. 




Příjemným překvapením pro mne byla tato maličká Yankee Candle. YC prošlo inovacemi a dost obnovilo svůj sortiment a nově nabízí tyto malé svíčky ve skle. Vůni Vanilla Cupcake znám už z dřívějška, takže vím, že nezklame. Je to příjemná "dortíková" vanilka. Sladší a jednoduše chutná. Ale překvapivá je ta intenzita. Voněla po celé místnosti a přitom nezpůsobovala bolehlav. A i přes její pidi velikost mi dělala společnost několik dní. Já jsem si ji užila!




Největší novinkou v sortimentu Yankee Candle jsou tyto nová balení vosků - meltů. Jsou gramáží stejně velké jako ty původní, ale stojí více a vypadají jinak - nejsou drobivé jako ty původní, ale mazlavější spíše jako melty. No za mě to není krok správným směrem, i kvůli těm nehezkým plastovým a zbytečně velkým obalům a ztrátě těch roztomilých ikonických samolepek (co si mám teď lepit do sešitku?!). Každopádně vůně jsou stále pěkné a intenzivní. Alespoň Christmas Eve Cocoa voněla intenzivně po celém pokoji a i poměrně dlouho (asi 6 - 7 svíček), takže za mě dobré. Jen vůně nebyla tak pěkná, jak jsem čekala. Trochu jsem tam cítila cukr, čokoládu i nějaké sladkosti, ale zároveň měla docela silný pudrový ocas, takže to nebyla čistě vánoční a jídelní vůně. Ne že by byla špatná, ale znám i lepší.




Druhý novinkový vosk v novém kabátku, co jsem měla, je Christmas Cookie. Ten už jsem měla kdysi dávno v původní verzi, ale nemůžu si pomoct, i přes stejný název, mi přijde vůně jiná. Kdysi jsem tam cítila hodně vanilku a cukroví. Byla slaďoučká. Teď tam cítím kromě cukrátek také trochu nějaké pistácie či marcipán, díky čemuž mi přijde malinko ostřejší. Ale pěkná jídelní vůně je to i tak a užila jsem si ji. Navíc velmi příjemně překvapila intenzitou, kdy byla cítit nejen v pokoji, ale i mimo něj a svíček zvládla také dost. 



Tak a je to pro tentokrát vše. Už mi zase dochází zásoby vosků, takže to brzy vidím na nějaké to dokoupení zásoby. Za chvíli tu máme jaro a určitě nás čeká hromada nových jarních kolekcí a já se nemůžu dočkat, co za pěkné vůně zase potkám!

Máte nějaké tipy, co vyzkoušet? Zaujala vás některá z těchto?

4 komentáře:

  1. Znám Vanilla Cupcake, tu jsem měla a prostě krásná, sladká vůně, měla kouzelnou moc navozovat dobrounáladu a uvolňovat:-) Jinak neznám nic, ale zaujala mě ta Sněhová vločka a celkově se mi nabídka vosků Kouzelné víly hodně líbí:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už se těším na jarní novinky od Víly, to zas určitě bude stát za to! :) Vanilla Cupcake je super, tu bych mohla klidně zas a znovu :)

      Vymazat
  2. Lodičky WW jsou super, ale bohužel mi většina vůní nesedí :-/
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ony ty vůně WW jsou takové jiné, většinou těžší a takové přímočařejší než YC.. Musela jsem si k nim hledat cestu, ale teď u nich mám hned několik oblíbenců :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)