neděle 20. února 2022

(Ne)Oblíbenci | Leden 2022

Krásný den vám přeji!

Musíme se vrátit zase k našim zvyklostem, takže vás vítám u prvních letošních (Ne)Oblíbenců. Nějakou chvíli jsme je tu neměli, ale budu se snažit vám je zase sepisovat pravidelně, protože přeci jenom každý měsíc se nějaké ty objevy (i přešlapy) najdou. Tak jo, co tedy přinesl leden 2022?


Nesmí chybět kosmetická pětka šestka! V lednu jsem si užívala spousty kosmetiky a některé kousky mi vážně učarovaly. Například velmi příjemným překvapením pro mne byl tělový krém Balea Copacabana, který jste mohli zaznamenat cca rok zpět, možná už dva, kdy se poprvé objevil na pultech v DMku. Popularitu si získal hlavně z toho důvodu, že mnohým připomínal slavný Bum Bum Cream od Sol de Janeiro. A vzhledem k tomu, že mám vyzkoušené oba, mohu to potvrdit. Nejen, že ta vůně je podobná (ne úplně stejná, ale nemáte-li je vedle sebe k porovnání, budou vám připadat podobné), ale i hydrataci zajistí oba na hodně podobné úrovni. Jen ta cena je jinde. Momentálně Baleu seženete ve výprodeji za 39,90 Kč, tak rychle zaběhněte do drogérky, dokud je! Dalšími mazacími favority jsou pak krémy na ruce a to Marion a Yves Rocher. Marion krémy tu mám dva, teď v zimě používám spíše pana Sobíka s vůní pomerančů v čokoládě, ale ani pan Myšák s vůní melounů není k zahození! Krémy jsou snadno vstřebatelné, nelepí a nemastí a přesto zvládají hydratovat packy. Není to hloubková výživa, ale na namazání v průběhu dne naprostá ideálka. Na tu výživu rukou jsem pak používala balzám na ruce s karité ze zimní limitky YR. Jemná vůně, rychlá vstřebatelnost, ale zároveň ruce vyživené. Jasnou paletkovou favoritkou je pak FF Deadly Desire od Makeup Revolution. To je láska od první chvíle a málokdy ji teď dávám z ruky. Fakt mě moc baví a s málokterou paletkou se v ruce cítím tak jistě, jako právě s ní.. Posledním kouskem, který si tu zaslouží být, je krém Nuxellence Detox od Nuxe, který mi dělal společnost po většinu podzimu a zimy a nemůžu si ho vynachválit. Skvěle pleť vyživoval, ale zbytečně nezatěžoval, pleť nebyla umaštěná ani ulepená, ale krásně jemná až vyhlazená a prostě.. v kondici. Byl naprosto skvělý.


Knižní tipy budou tentokrát trochu tenčí než obvykle, protože leden se nesl v duchu knižních restů. To znamená knížek, které mi tu ležely hodně dlouho a fakt se mi do nich nechtělo :D A když se jimi tak prokousávám, tak ve většině případů už vím, proč tu zůstaly tak dlouho. Kromě knížky Nevinný jsem v lednu nenašla nic, co by mne zaujalo. A vzhledem k tomu, že Nevinný je literatura faktu a četlo se to také mizerně, to fakt není nic moc. U Nevinného to zachránil ten silný příběh, ale u ostatních ani to. Naopak mezi úplné propadáky za mě patří nejnovější příběh o Dexterovi - Dexter je mrtvý. Taková slátanina, že jsem měla co dělat, abych to dočetla. Jsem fanoušek seriálu a i první díly knížek mě celkem bavily, ale tohle ne. Nebavily mne ani dva tituly od oblíbené autorky Liane Moriarty - Šílené výčitky či Poslední výročí. A bohužel ani Podraz od Sandry Brown mne nijak neuchvátil.. No, snad bude v budoucnu líp a já se zase dostanu do sedla. Začátek roku pro mě byl knižně dost náročný.


Nechybí ani nějaké ty seriály! Za mě rozhodně můžu doporučit minisérii Případ Roubal. Je to trochu jiné zpracování než jsem čekala, ale ve výsledku se mi děj ze soudního procesu doplněný o flashbacky líbil. Hynek Čermák podává naprosto neskutečné výkony, tu šílenost má v očích a snad bych mu i věřila, že by mohl Roubalem být. Naopak co doporučit nemohu je za mě seriál 13 přikázání. Jedná se o belgický seriál točený na způsob severských kriminálek, ale na rozdíl od nich neuměli Belgičani zaujmout a způsobit mrazení v zádech. Je to hrozně vleklé a nudné a fakt jsem měla docela problém to dokoukat. Pouštěla jsem si to spíš jako kulisu. Do seriálové třetice se zastavíme u novinky v televizním vysílání a to je Odznak Vysočina. Víte, že já kromě těch zahraničních můžu i české kriminálky. A jako.. není to špatný jo, ale mám z toho takový ten pocit, že se snaží působit hrozně světově, ale.. nějak to prostě nefunguje. Ovšem dá se na to koukat, vlastně mě to i baví. Navíc mám ráda Martina Hofmanna, takže i kvůli němu koukám ráda. Jen mi vadí hudba a hlavně to ťukání datla. To si teda mohli odpustit! :D A na závěr televizního okénka tu máme jednu vzteklou reakci na Survivor. Asi jako spousta z vás jsem byla zvědavá, jestli si Nova vzala z předchozího Robinsonova ostrova nějaké ponaučení a pokusí se vytunit tuhle světovou soutěž. Ovšem za mě je to snad ještě horší než kdysi RO, sorry jako. Tohle se nedá. Tady zkazili, co se dalo.. od střihu, přes ozvučení, soutěže a uspořádání soutěže, z počátku jsem byla dost na rozpacích i z obsazení a jejich rozdělení na lid versus celebrity (za prvé za mě daný výběr nejsou žádné celebrity a za druhé, ony jsou celebrity něco víc než my?!) až po moderátora, kterého já už právě od RO nemůžu vystát. Strašný zklamání a zase promrhaná příležitost napravit si reputaci a něčím zaujmout. Vím, že nejsem jediná, koho tohle hodně zklamalo, takže budu jen doufat, že u toho nedostanu infarkt (stejně tak účastníci, občas jim dávají fakt zabrat) a snad vyhraje někdo, kdo si to zaslouží a ne komu je nahráváno ze zákulisí.. Každopádně provar roku byl utkán hned na začátku. Toto už se asi nepodaří překonat.


A ať si trochu zlepšíme náladu na závěr, mám tu pro vás ještě oblíbence ze svíček a vosků. Určitě tu tentokrát musí zaznít Yankee Candle, od nichž mám doma věci po hodně dlouhé době. Ale díky těmto novinkám, jsem znovu objevila svoji náklonost k této značce. Měla jsem malou svíčku ve skle Vanilla Cupcake, což je jedna z mých nejoblíbenějších vůní. Je to sladká, dortíková vanilka. Co mě však mile překvapilo, byla intenzita a výdrž této maličké svíčky. V pohodě provoněla celý pokoj a užívala jsem si ji hned několik dní. A co mne taky hodně zaujalo byl vosk At the Beach od Woodwick. Krásná, zemitá, trochu až parfémová vůně, která se příjemně rozlinula pokojem a zařídila velmi příjemnou domáckou atmosféru. Hodně jsem si ji užila a určitě je to jeden z adeptů na svíčku, pokud ji ještě seženu.

Tak a myslím si, že by to mohlo stačit a s klidem to tady můžeme utnout, protože brzy na vás bude čekat pokračování v podobě únorových tipů. Už je sepisuji :) A vás se ptám:

Jací jsou vaši oblíbenci posledních dnů/týdnů?

2 komentáře:

  1. Poslední výročí teď čtu..a že by to byla četba, co by mně nějak bavila, to se rozhodně říct nedá. Tělový krém Copacabana jsem měla, byla fajn, já sice podobnost s Bum bum cream potvrdit nemůžu, protože ten jsem neměla, ale i tak mě bavil, stejně jako sprchový gel, krém na ruce a další produkty z té kolekce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jednoduše kolekce Copacabana se fakt povedla! :) A co Poslední výročí? Dočteno? :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)