úterý 1. února 2022

Vůně Organza - Givenchy

Krásný den vám přeji!

A vítám vás u nového článku, ve kterém se pro jednou zaměříme na něco voňavého :) Jestli mě něco baví zkoušet, sepisovat a fotit, tak jsou to parfémy! Fakt. Já nevím proč, ale vážně si to vychutnávám, takže vám dnes s velkou radostí představím parfém, který jsem nedávno vzala do služby. Tentokrát je to tedy úplně jiná vůně než je u mne zvykem. Upřednostňuji jiné typy vůní, ale jelikož ji manžel kupoval naslepo a tak moc se snažil, nemohla jsem jinak než dát parfému Organza od Givenchy šanci, i když se z počátku jednalo o hodně velké vystoupení z mojí komfortní zóny..




Oficiální popis: Vůně je jiskřivým spojením klasického pojetí smyslnosti, hřejivosti a esence ženskosti, která se ukrývá v každé ženě. Orientálně-květinová vůně, která je protkána sladkými akordy, vás zahalí jako dech beroucí závoj, kterému žádný muž ve vašem okolí neodolá. Proměňte se v moderní bohyni s vůní, která byla představena již v roce 1996. Ani za více než dvacet let působení na trhu neztrácí vůně na své kráse a díky svému nadčasovému složení vás okouzlí i dnes. 

V úvodu se setkává vůně květu afrického pomerančovníku se svěžími akordy bergamotu, zelenými tóny a omamnou vůní gardénie. Výbušný úvod doplňuje lehce pikantní muškátový oříšek. Jako náruč plná květin voní srdce vůně, které propojuje omamné květinové tóny spolu s vůní vlašského ořechu. V závěru vůni dodává hřejivý nádech dřevo, které jde ruku v ruce s prosluněným jantarem a sladkým dotekem vanilky. 

Hlava: Muškátový oříšek, bergamot, květ afrického pomerančovníku, zelené tóny, gardénie
Srdce: Kosatec, jasmín, zimolez, pivoňka, vlašský ořech, tuberóza
Základ: ambra, vanilka, guajakové dřevo, virginské cedrové dřevo, dřevité tóny




Jak jsem naznačovala, tahle vůně je něco úplně jiného než byste u mne na stolku čekali. Já jsem sice vcelku nenáročná a líbí se mi jak svěží, tak kořenité až lehce pánské vůně či naopak květinové sladké, ale Organza je vážně síla. Nebudu lhát, když jsem ji poprvé ucítila, tak jsem si myslela, že to fakt nedám. Mně osobně hrozně připomíná parfém mojí (pra)babičky a je hodně takový.. starosvětský. Jenže. Za prvé jsem si zamilovala flakón. A za druhé to byla prostě výzva, kterou jsem musela pokořit! :D 

Flakón. Ten je. Pokud se nemýlím, tak má představovat ženskost a flakónek naznačuje siluetu ženského těla. Je krásný a elegantní. I když na druhou stranu lehce nepraktický, protože díky tenké lahvičce se mi nejednou stalo, že se převrhl. Ale stále žije, je to dobrý!

Vůně. Je opravdu hodně zvláštní. Já si ji dokážu představit zejména na starších ročnících. Asi to není parfém pro dvacítku (možná ani třicítku). Je prostě jiný a tak nějak se do něho musíte dostat. Ale zase první dojem tu celkem klame, protože základ je jemnější. Poté, co se přežene ta silná orientální smršť v hlavě, se na vás usadí jemná sladká vůně základu. A díky tomu jsem jí i já přišla celkem na chuť. Významnou roli tady hraje i období. Tohle rozhodně není vůně, kterou byste mohli používat v létě. Já jsem ji dostala k svátku (srpen) a hned jsem věděla, že její čas přijde až v zimě, kdy podobné tóny vynikají nejlépe. Je to hodně hřejivá vůně a v létě bych se s ní asi udusila. Moje prvotní pocity byly dost smíšené, ale dala jsem jí šanci a čím déle jsem vůni používala, tím více jsem si ji oblíbila. 

Intenzita. A co ještě stojí za zmínku? S touhle vůní budete nezapomenutelná a způsobíte haló. Ona je totiž opravdu hodně hodně hodně intenzivní. A když říkám hodně, myslím fakt hodně! Já se jí navoním a ještě večer o ní vím. A také ostatní. U téhle se mi stalo několikrát, že jakmile jsem vešla do místnosti, všichni začali čichat a rozhlížet se, kde se vzala ta vůně. No jasně, otázka, zda je to dobře či nikoliv (já se radši neptám) :D Ale jednoduše s Organzou o sobě dáváte vědět!





Sečteno podtrženo: Takže dojmy? Já vám vlastně nevím, jestli ji miluji nebo nenávidím. Je to hodně specifická vůně, která rozhodně není pro každého. Tuhle doporučuji buď ovonět a nebo zkusit z odstřiku/vzorečku, protože se vám nemusí strefit do vkusu. Je to taková trochu až "babičkovská" vůně. Prostě je jiná. Ale jsem moc ráda, že jsem to nevzdala a teď v zimě jí dala šanci, protože vás elegantně zahřeje jako žádná jiná. Budu ji kupovat znovu? Ne. Ale rozhodně na tento zážitek jen tak nezapomenu! Najdete ji například tady nebo tady, cena je dle množství (prodává se v 50 a 100 ml balení), od cca 1350 Kč.

Znáte tento parfém? Co na něho říkáte?

2 komentáře:

  1. Tohle by nebylo nic pro mě, jestli bych se s nějakou vůní nesžila, tak jsou to silné a intenzivní vůně s nádechem ,,babičkovska":-D Přes zimu mám ráda hřejivější vůně, ale ta intenzita musí být pořád s mírou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si i na tu vyšší intenzitu zvykla a už ji tolik nevnímám :D Ale já jsem fakt hodně přizpůsobivá, co se vůní týče, většinou si časem zvyknu téměř na cokoliv :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)