neděle 2. ledna 2022

Kosmetika Purity Vision: Kávový peeling, Růžový deodorant a BioEpil

Krásný den vám přeji!

Tentokrát něco pro fanoušky přírodní kosmetiky! Zaměřím se na českou značku, kterou seženete i v našich drogériích a neustále rozšiřuje svůj sortiment a to Purity Vision. Před pár lety jste mohli v drogériích objevit pouze pár kousků, já si třeba pamatuji mezi prvními deodorant v krystalu nebo bambucké máslo, ale dnes už je nabídka opravdu široká a každou chvíli Purity Vision představuje novinky a já mám jenom radost! Tato značka je mi hodně sympatická a momentálně mám doma hned několik jejich ikonických zástupců, které testuji a dnes vám některé z nich s radostí představím.



Začneme asi mým velkým oblíbencem - Kávovým peelingem. Peeling a káva.. tahle kombinace nikdy nezklame. Pokud se rádi důkladně vydrhnete, ale zároveň chcete zanechat pokožku krásně jemnou, tak v tom vám kávové peelingy vždy poslouží a toto není výjimka. Doprovázet to bude čistá vůně kávy (kterou já zbožňuju, to dobře víte) a výsledkem zůstane krásně hebká a čistá a jednoduše nádherná pokožka. Je v bio kvalitě a obsahuje také kokosový olej a bambucké máslo, aby byla pokožka nejen zbavená nečistot a odumřelých buněk, ale zároveň i vyživená. Jasně, nadělá to nepořádek, s tím musíte počítat, ale co, spláchnout to jde rychle a pokud nejste vyloženě nemehla jako já, což je asi málokdo, obsah zůstane ve vaně :D Jednoduše já ho miluju. Trochu mi vadí jen sklenička, ve které peeling zakoupíte. Ne že by nebyla hezká, ale do sprchy mi přijde sklo silně nepraktické. Trochu jsem se bála, aby mi z mokrých rukou neuklouzla a nerozbila se, přeci jenom by to byl větší průšvih než kdyby spadl plast..









Tady se zastavím asi trochu víc, depilační cukrová pasta Bioepil mne zaujala už když jsem ji potkala v regále poprvé a dlouho jsem na ni pomýšlela, proto jsem ráda, že jsem si ji mohla vyzkoušet díky e-shopu Holime.cz, kde jsem si ji vybrala k otestování. 

Oficiální popis: Depilační cukrová pasta Bioepil vás šetrně zbaví chloupků až na několik týdnů. Zklidňující bio růžová voda, tea tree olej a heřmánkový olej zabraňují výraznějšímu začervenání pokožky. Pasta je vhodná i pro depilaci citlivých oblastí, jako je podpaží nebo třísla.

Použití: Zahřejte pastu ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Pro nejlepší výsledek depilace je důležité zajistit správnou teplotu, díky které bude mít pasta konzistenci žvýkačky či tužšího medu. Vhodnou teplotu poznáte tak, že pasta bude teplá na dotek, ale současně nesmí pálit. Jakmile má pasta ideální teplotu, vyjměte rukou či dřevěnou špachtlí množství o velikosti vlašského ořechu a jedním tahem rozetřete na suchou pokožku. Dbejte přitom na rozetření proti směru růstu chloupků do tenké vrstvy (1 - 2 mm), aby hmota zůstala kompaktní. Poté nechte pastu několik vteřin působit a následně ji prudce strhněte po směru růstu chloupků. Tento postup odstraní chloupky bez zbytečného podráždění.

Cukrová pasta, hodně podobná klasickému vosku, vypadá vcelku neškodně, že jo? Já jsem si říkala, že to bude zase něco jiného. Cukrová pasta je za studena hodně táhlá hmota, se kterou se vesměs nedá manipulovat, zatímco po nahřátí začne připomínat karamel nebo med. Trochu táhlejší, ale už se s tím dá pracovat o chlup lépe. To slovo "o chlup" je v tomto případě záměrné, protože jednoduché to nebylo ani potom. Pokud máte nešikovné ruce jako já, tak tohle raději vynechte. Já i když jsem se snažila sebevíc, tak jsem nadělala víc škody než užitku. Tak za prvé, i když máte pastu povolenou, táhne se to, mizerně se to roztírá, stéká to, můžete někde ukápnout nebo se tvoří takové ty "provázky" jako u karamelu. Manipulace s tím je vážně pro zručnější jedince. Já jsem zvládla i při největší snaze pokydat gauč, opatlat celý kelímek a zašpinit si ruce, kterými jsem se pak všude lepila :D Ale věřím, že při troše cviku se to asi dá trochu vychytat, podruhé už jsem to zvládla líp, ale nic to nemění na tom, že je to hrozně zdlouhavá a únavná práce. Rozetřít to není tak jednoduchý a už vůbec ne do rovnoměrné tenké vrstvy.. Navíc je to i nebezpečná práce. Ano, i když je na obalu tučným písmem zdůrazněno, že máte být opatrní ohledně teploty, opařila jsem si nohu a chvíli mi ji zdobil puchýř o velikosti koruny. Jako jo, nebudu lhát, použití mi poprvé vehnalo i slzy do očí.. Když už se mi podařilo úspěšně pastu napatlat, alespoň trochu rovnoměrně a pasta ztuhla do podoby, ve které se dala stáhnout, to nejhorší bylo za mnou. Teda aspoň jsem si myslela.. Trhání funguje jako s klasickým voskem, i když nejde to tak snadno a jednoduše, protože se to pořád táhne, zatímco vosk ztuhne plně. Musíte najít vhodný materiál, kterým to přichytnete. To nikde nepíšou! Já to napoprvé zkoušela s vlhčenými ubrousky, protože jsem úplně zapomněla se připravit a bylo to to nejpevnější, co jsem měla po ruce. Podruhé už jsem našla staré bavlněné tričko. Každopádně je to další práce navíc - hledat něco, s čím budete pracovat. Jinak se to totiž nepodaří strhnout snadno a rychle a výsledek nebude uspokojivý. Při prvním použití s ubrousky se mi pasta trhala, část jí zůstávala na pokožce a hlavně chloupky zůstaly na místě, měla víc chloupků po nohách než zachycených na pastě.. Další použití bylo o chlup lepší, ale pořád jsem si teda musela nohy doholit. A přesto pasty byla taková spotřeba, že po dvou použitích na holeně mám skoro spotřebováno.. No.. upřímně mi to ani nevadí, protože tohle byl tedy pekelný zážitek! Obdiv všem, kdo to umí používat.










Do třetice tu pak představím Růžový deodorant, což je pro mne v této podobě další úplně nová zkušenost. Většinou používám tuhé deodoranty, maximálně aerosol, ale klasický tekutý se střičkou jsem asi ještě neměla. A že už mám vyzkoušeno věcí. Přírodní deodorant se nikdy neztratí a stále jsem nenarazila na takový, který by mi všemi vlastnostmi sedl, takže jsem byla na tento růžový hodně zvědavá. A víte co? Jsem velmi příjemně překvapená! 

Oficiální popis: Deodorant ve spreji s jemnou vůní poskytuje ochranu proti pocení a je vhodný i pro citlivou pokožku. Bio růžová voda pokožku zklidňuje a pečuje o ni. Nedráždivé složení bez alkoholu. 

Začněme od začátku. Sprejová aplikace je rychlá a jednoduchá, střička má rozptyl akorát na celé podpaží, což mi vyhovuje. Je potřeba tedy brát v potaz, že do podpaží stříkáte doopravdy vodu, takže vás nesmí překvapit, že v podpaží budete mít na moment mokro a může vám v pár kapkách i ukápnout na oblečení. Ovšem nebojte se ničeho, jedná se o průzračnou vodu a velmi rychle zasychá (či se vstřebává), takže ten "mokrý" pocit netrvá dlouho. Deodorant doprovází jemná vůně růží, což já můžu. Nejdůležitější je však funkčnost a ta je za mě úspěšná. Ani jsem nečekala, že zabere tak dobře, ale opravdu můžu říct, že běžné dny zvládne, aniž bych vůbec zaznamenala pot, natož zápach či mokro. A to je pro mě dost úspěch. Náročnější dny, kdy mám orosený i čelo, sice nezvládne na 100%, takže v takovém případě sahám po silnějších pomocnících, v létě by mi samostatně taky úplně nestačil, ale v aktuálním období jsem tomuto deodorantu věrná. V podstatě je pro mne na stejné úrovni jako aerosolové antiperspiranty, což je tedy co říct, na ty já nedám dopustit. Jen je na přírodnější bázi s pouhými třemi složkami ve složení, takže z toho máte přeci jen lepší pocit.. 





Sečteno podtrženo: Kávový peeling je za mě skvělý! Přírodní složení a hlavně ta krásná pokožka po použití.. to zbožňuji. 175 g stojí kolem 200 Kč. Pokud máte pocit, že je ho málo a bude rychle pryč, vyvedu vás z omylu, vydrží fakt docela dlouho, stačí ho totiž troška. Cukrová depilační pasta pro mne byla zajímavá a zároveň dost šílená zkušenost, znovu už to domů nechci :D Jsem levá a použití pro mne bylo fakt utrpením. Praktičtější a jednodušší je pro mě popadnout ve vaně žiletku a nohy prostě dvakrát týdně oholit. Deodorant pro mne byl typově novinkou, ale je příjemným překvapením. Stal se mým oblíbencem pro běžné (a nenáročné) dny, kdy mi skvěle slouží. 50 ml seženete za cca 150 Kč. Všechny tři produkty seženete například na Holime.cz nebo v drogériích. 

 A co vy a Purity Vison? Jaké jsou vaše zkušenosti s touto přírodní kosmetikou?

6 komentářů:

  1. Mám kávový peeling a je úžasný, od značky miluji květinové vody :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Květinovky jsou klasika, která nikdy nezklame! :)

      Vymazat
  2. Tak já měla před lety tu pastu a přiznám se, že jsem myslela, že už ji trochu vytunili, protože to byla fakt trága, nehledě na to, že ten efekt nic moc, stejně jsem ty nohy pak musela ještě přejet epilátorem. Kávový peeling a deodorant neznám, ale rozhodně bych se nebránila se s nimi seznámit:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak se nic nezměnilo, bohužel, chce to pomalu maturitu z ručních dovedností, aby se s ní dalo pracovat :) Nic pro mě, stokrát jednodušší si ty nohy jednou týdně ve vaně oholit :D

      Vymazat
  3. Od této značky si opakovaně kupuji růžovou vodu a jejich deodorant mě taky hodně zaujal, takže jsem ráda,že jsi na něj udělala recenzi.
    Cukrová pasta mě lákala už dlouho, ale slyšela jsem na ni hodně kritiky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růžová voda a další bylinkové vody jsou prostě klasika! :) S tou pastou je to fakt náročný, pro nezručný jedince jako já je to spíš na škodu :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)