pátek 17. prosince 2021

Tipy na seriály II.

Krásný den vám přeji!

Podzim máme za sebou a dlouhá zima je před námi, také svátky, kdy je válečka u televize na denním pořádku, a proto přicházím s dalšími tipy na seriály! Ke všem těm svým zálibám žeroucím čas, jsem přidala ještě sledování seriálů a dokumentů, protože Netflix.. :D A tak to netrvalo dlouho a přináším druhý díl o zkouknutých seriálech. Ten minulý měl u vás úspěch, tak snad vás bude bavit i tento. Pohodlně se usaďte, připravte si notýsky na poznámky nebo rovnou ovladač a jdeme na to!


Lupin - Arséne Lupin

Další seriál ze zlodějského prostředí, tentokrát francouzský Lupin. Podle traileru mne to nijak neoslovilo, ale manžel to zapnul a.. od té doby, jsme se nemohli odtrhnout. Je to trochu takový elegantnější akční seriál o loupeži náhrdelníku v pařížském Louvru, což je však pouze záminka a pozadí celého případu. Hlavní hrdina Assan si získal moje srdce od první chvíle a celé dvě série jsem mu držela palce. Ke konci jsem pomalu ani nedýchala :D Jo, tohle já můžu. Loupeže, zločiny a ještě elegantně po francouzsku? Ano, prosím!


Sexuální výchova - Sex Education

Seriál je z prostředí střední školy, ale rozhodně to není nic pro děti, to vám řeknu :D Je zaměřený na sex, jak název napovídá a hledání sama sebe v citlivém věku dospívání. Je to pojato vtipně a s nadsázkou a bavilo mě to od začátku do konce. Má celkem tři řady po deseti dílech a řeknu vám, že mi netrvalo dlouho, než jsem to celé zkoukla. Rozhodně doporučuji!


Kaštánek - Kastanjemanden 

Ten typ seriálu, který já můžu kdykoliv, i když podobný koncept tu byl už asi stokrát.. Vlastně je to hodně podobný Vraždám ve Vallhale, ale stejně mě to bavilo. Já tyhle severské kriminálky, které jsou plné temné a pusté atmosféry, můžu. Jen tedy musím říct, že jsem se nějak nedokázala plně ztotožnit s herci a celkově jejich postavami.. Přišly mi takové.. divné. Odlišnost a samotářství postav mi nevadí, však severské kriminálky tím oplývají, ale nějak mi tady přišlo jejich ztvárnění takové plytké a nudné a prostě.. asi by se to dalo udělat i líp. Každopádně příběh top a je jasné, že mám na seznamu i knižní předlohu této minisérie :)


Hra na oliheň - Squad game

Novinka na Netflixu ze které se stal fenomén a sklízí pochvalu ze všech stran. No jo, tohle jsem já nemohla minout. Tohle jsou tak trochu Hunger Games po korejsku :D Necelých pět set lidí, kteří se potýkají s dluhy a svojí existencí jsou na samém dně, je sezváno ke "hraní" dětských her za peníze.. To ale nevědí, že projít šesti koly, se povede jenom zlomku z nich, protože prohra znamená smrt. Musím říct, že u prvního dílu jsem měla oči navrch hlavy a pak už jsem jen chtěla vidět víc a víc.. Udělejte si čas, tohle vám nedá spát, dokud to nedokoukáte. Abych nebyla jen positive, tak musím říct, že chvílemi tam bylo pár hluchých míst, kdy mě to neba. Na druhou stranu ale nechyběly scény, kdy jsem si napětím kousala nehty a nadsedávala nedočkavostí, jak to dopadne. Nebo se stalo i to, že jsem nedokázala potlačit slzy. Tohle je prostě drama a vážně se to povedlo!


Ty - You (3. řada)

Tak je zkouknuto, musím říct, že to vypadalo z počátku docela zajímavě. Hlavně konec druhé řady překvapil, takže jsem byla zvědavá, jak se vyvine vztah mezi dvěma psychouši.. Ale musím říct, že za mě už to nebylo ono a je to pro mne spíš zklamání. Love byla od začátku do konce na jedno obří dělo a on nebyl o moc lepší. Zápletka se dala čekat a ty jejich operace mě prostě nějak nebavily a fakt nevěřím, že by to takhle jednoduše šlo a prošlo. No každopádně finále uspokojivé, ale nadšení se prostě nekoná. Doufám, že už to byl úplný konec?! 


Hříšnice - The Sinner

Na tenhle seriál jsem narazila náhodou a jelikož má tři řady po osmi dílech, tak jsem dlouho neváhala a hned se do něho pustila.. Jedná se v prvé řadě o kriminálku, ale s takovým hodně psychologickým propojením/napojením. Hlavní hrdina, Harry Ambrose je typický detektiv ošlehaný životem u policie, ale má jeden dar - policejní instinkt, který mu vždycky napoví, že všechno není tak, jak se zdá. V první řadě se tak řeší na první pohled jednoduchý případ nahodilého napadení s následkem smrti, které však tak nahodilé, jak se zdálo, nebylo. Harry se případu věnuje, i když nikdo jiný nevěří. Stejně je tomu i v následujících dvou řadách. Je to vážně hodně psychologicky založené, není tam akce a přestřelka v každém díle, ale musím říct, že mě to postupné rozplétání pravdy vážně bavilo. Třetí řada už mi sice přišla trochu slabší, ale ty první dvě jsou za mě pecka.


Lovci myšlenek - Mindhunter

Další seriál, který mi prostě sám vyskočil v nabídce na Netflixu a hned jsem se do něho pustila a hned ho také zkoukla, protože jsem se nemohla odtrhnout! Je to naprostá bomba! Tohle je přesně seriál podle mého gusta, samí zločinci a ty nejhorší zločiny a dva agenti FBI, kteří se snaží situaci změnit. Bavilo mě to od začátku do konce, skloubí se tu pracovní i osobní záležitosti agentů, což je při jejich práci občas dost znervózňující.. Tohle sice není detektivka v pravém slova smyslu, ale vrahů a násilníků tady je tolik, že vám z toho půjde hlava kolem :D Za mě užito a doufám v další řady!


Hon na vrahy - Catching killers

Přiznávám, že po Mindhunter jsem nemohla přestat s dalšími pořady o sériových vrazích, takže jsem si jako první pustila tuto minisérii o třech případech. První se zabývá vrahem od Green River, druhý slavnou vražedkyní Aileen Wuornsovou a třetí a čtvrtý díl jsou o tzv. Happy Face Killer. Všechny případy znám z dřívějška, takže tohle bylo celkem zajímavé rozšíření vědomostí :D Kdo si ještě nevšiml, já jsem v tomhle trochu ujetá :D


Rozhovory s vrahem: Výpověď Teda Bundyho

Sériového vraha Teda Bundyho známe asi všichni, netřeba představovat. Ted Bundy je.. Ted Bundy. Čtyřdílná minisérie je souhrnem nahrávek a archivních záběrů o životě a "činnosti" tohoto člověka. Občas si řeknete, jak je to vůbec možný a děsíte se, co všechno "dokázal". Je to zase trochu více do hloubky probraný snad všemi známý případ. 


Night Stalker: Hon na sériového vraha

A do třetice dokumentární film o sériovém vrahovi a tím skončím. Night Stalker patří k dalším nechvalně známým vrahům. Ve slunném LA se v roce 1985 objevuje noční lovec, který naprosto bezohledně a neohroženě vraždí, napadá a zneužívá. V nebezpečí jsou všichni. Los Angeles zažívá velmi krušného půl roku než dojde k obratu a průlomu ve vyšetřování a policie se dostane na stopu Richardu Ramirezovi.. První tři díly jsou věnované čistě obětem a vyšetřování. A to hodně zblízka včetně záběrů z místa činu, což není nic pro slabší povahy. Ve čtvrtém díle už přijde na přetřes Ramirez sám a že je to solidní psychopat.. Tenhle dokument mne bavil asi ze všech nejvíce, i když to rozhodně není pro každého.


Tak teď, když se tak koukám na celý souhrn dnešního dílu o seriálech.. Asi vám vážně musím připadat dobře uhnutá, co? :D Ale musím říct, že už i na mě je teď těch mordů trochu moc, takže slibuji, že příště tu budou i trochu uvolněnější seriály.

Viděli jste něco ze zmíněného? Co říkáte na třetí řadu You? Líbila se vám?

4 komentáře:

  1. Tak já znám jen Kaštánka, přiznávám se, že čumění na Netflix poslední dobou moc nedávám, protože prostě moc práce a když se vrátím domů, tak už se jen postarat nějak o domácnost a jde se spát.. Ale vůbec mi nepřipadáš zvláštní, tyhle seriály a vlastně i knížky taky vyhledávám, napětí musí být:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si občas říkám, že už je toho mordu moc.. to jsou knížky, seriály, filmy.. :D

      Vymazat
  2. Sleduji Sexuální výchovu, ta je super a na třetí řadu You se chystám :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sexuální výchova je boží :D Já jsem si říkala, že to bude hrozně pubertální, ale vůbec, fakt se mi to líbilo :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)