neděle 22. srpna 2021

Anastasia Beverly Hills: Paletka Sultry, řasenka, rtěnka a linky

Krásný den vám přeji!

Ty jo, už je to skoro třičtvrtě roku, co jsem si pořídila ve slevách na Sephoře krásnou sadu od Anastasia Beverly Hills, svoje první kousky od této značky, a doteď jsem nebyla schopná vám je blíže ukázat. Občas jsem vážně hrozný lajdák! Ale nebojte nic, teďka to doženeme a konečně vám vše řádně představím..


Vánoční sada už samozřejmě dostupná není, ale jednotlivé produkty z ní na Sephoře či zahraničních e-shopech určitě seženete. V sadě jsem za velmi směšné peníze (699 Kč) koupila v plné velikosti oční linky, řasenku a paletku očních stínů a k tomu miniaturku rtěnky, vše navíc zabalené v krásné krabičce. Jenom hodnota samotné paletky pak převyšuje pořizovací cenu celého setu, takže tohle byl vážně hned v lednu nákup roku! :D Ale dost o tom, nechci vás hned na úvod naštvat, radši se mrkneme na jednotlivé produkty.



Asi začneme tím nejzajímavějším a nejhezčím a to je paletka Sultry. Dlouho jsem paletky ABH okukovala, takže jsem ráda, že jsem konečně mohla doma jednu přivítat. Na ABH stíny jsou hodně rozporuplné názory, jedni je milují, druzí se jim vyhýbají, často je zmiňována vysoká pigmentace, ale také větší prášivost a náročnější práce s nimi.. Takže jak to vlastně je?


Ono vlastně ve výsledku je všechno pravda.. Paletka se skutečně může pochlubit skvělou a velmi vysokou pigmentací stínů. Ať už používáte matné či třpytivé, tak v pár tazích máte krásně syté stíny i těch nejjemnějších barev. Ovšem jak jsem brzy zjistila, tak hodně u těchto stínů záleží na způsobu aplikace. I co se týče prášivosti, tak aplikace hraje důležitou roli. Mám vyzkoušeno, že nejlepší jsou husté a tvrdší štětiny a ještě lepší jsou jednoduše prsty, obzvlášť na ty třpytivé barvy. Matné stíny z této paletky jsou hodně jemně namleté, pudrové, důkladně slisované a trochu až takové.. ani nevím, jak to říct. Drží při sobě. Udělají krásnou, jednolitou vrstvu, ale taky se trochu hůř blendí a roztírají do ztracena. Jsou takové pevnější a odolnější. Třpytivé jsou sice krásně máslové, ale namleté hruběji a to je důvod, proč je lepší do nich sahat pevnými štětci či prsty, protože tak drží lépe pohromadě. Při drandění jemnými a huňatými štětci mají tendence hodně prášit a je to s nimi tak trochu náročnější. Takže jsem zjistila, že aby ABH stíny fungovaly a dalo se plně využít jejich potenciálu, je nutné s nimi umět pracovat :) Ovšem to když překonáte, tak máte vyhráno. Pak jsou to fakt parádní stíny, které drží beze změny po celý den a udělají ohromnou službu.



Jak paletka krásně vypadá asi není třeba nijak zvlášť vyzdvihovat. Já straka, se na ní nemůžu vynadívat :) Je nádherná a líbí se mi, stejně jako spousta jejích sestřiček (Amrezy, Riviera,..). Součástí obalu je zrcátko z druhé strany víčka a přiložený je i oboustranný štětec. Ten používám a je to jeden z nejlepších štětců, co kdy kde byl jako součást balení! Z jedné strany je plochý, z druhé chlupatější blendící. Štětiny jsou jemné a práce s ním je na pohodu. Na cesty bohatě stačí mít ho v paletce po ruce. 

Barevně je paletka sestavená tak, aby se s ní dalo pracovat na jednoduchá denní líčení, i večerní kouřovky. Najdete zde sedm matných a sedm třpytivých stínů. Nic mezi tím, buď mat a nebo výrazný třpyt. Doplňují se skvěle, matný základ a třpytivé barvy navrch. Není to žádný barevný výkřik, jen samé jemnější tóny, akorát z hnědé lehce zabrousí do růžové a okrové, ale nic divokého. Pokud jste tedy na ty nenápadnější barvy, tak tohle je fajn kousek :) 











Dále tu máme tekuté oční linky. Asi víte, že nejsem úplně příznivcem tekutých linek a dávám přednost fixám, takže ty mi ze začátku nic moc neříkaly a brala jsem je jenom jako příjemný bonus. Samozřejmě jsem je ale vyzkoušet musela a musím říci, že jsem příjemně překvapená! Linky jsou akorát tak tekuté, při líčení nestékají a hned po nalíčení zasychají, takže nehrozí žádné rozmazání či obtisknutí na víčko. Často pro mě bývá problémem hrot, buď je moc ohebný a třepí se nebo naopak moc tvrdý, což moje vrásčitá a citlivá víčka úplně nemusí. Ale tady naprosto bez obav, hrot je totiž velmi příjemný a plně se přizpůsobuje linii víčka. Linka se s ním kreslí jedna báseň, dokonce jde i pěkná souvislá, skoro jedním tahem. Nedělá se v ní drážka uprostřed jako to některé hodně tekuté linky v kombinaci s tvrdým hrotem dělají. Vypadá vážně pěkně a souvisle. Na oku bez potíží drží od rána do večera. Samozřejmě tedy pokud se mi spustí slzení v plné míře, tak se smyje, ale pokud mám náhodou šťastný den, tak je to v cajku :) Za mě milé překvapení a nemám problém ji používat, naopak velmi ráda po ní sahám. Zas ale vzhledem k tomu, že pro mě jsou pořád komfortnější fixky a linky nejsou úplně nejlevnější, znovu je neplánuji pořizovat..








Třetím kouskem je pak řasenka Lash Brag, která má jeden z nejkrásnějších obalů, co jsem kdy u řasenky viděla. Zároveň je tedy silně nepraktický, protože je kovový, tudíž brutálně těžký. Naprosto nevhodný na cestování a hodit ji po někom, tak má pořádnou bouli :D Kartáček má tvar přesýpacích hodin, je z klasických přírodních štětin, potud to vypadá dobře. Ovšem bohužel jsem si s řasenkou vůbec nesedla. Kartáček na sebe nabaluje velké množství řasenky, kterou bohužel nedokáže rovnoměrně aplikovat na řasy. Dělá hrudky a šíleně řasy slepuje. Jak můžete vidět na fotkách níže (seřazené chronologicky), tak je to šílenost. Postupem času, jak trochu proschla a zároveň se mi trochu zlepšil stav řas, tak to vypadá o něco lépe, ale po většinu času, co ji doma mám, mi dělá na řasách neplechu. Řasy poslepované, bez výrazného prodloužení či objemu. Prostě jen pár chuchvalců a jako bonus na tom hrudky.. Ne, tuhle řasenku fakt ne. Nedala bych za ní ani stovku, natož 790 Kč. 










Poslední ze čtveřice je miniatura matné rtěnky. Opět hezké balení a hodně zvláštní odstín - Dead Roses. Je to taková divnobarva, takže přesně můj vkus :D Je to něco mezi hnědou a fialovou. Na rtech působí více mrtvolně a do fialova než takhle na fotce. Využitelnost takové barvy sice trochu vázne, ale já ji i tak občas ráda vynesu. Rtěnka je opravdu vysoce pigmentovaná, stačí dvakrát přejet rty a máte hotovo. Ale je voskovější, takže s ní přejíždět rty není moc komfortní, docela je táhne a je na nich taková.. těžká. Ovšem efekt však ultra matný, nezalézá do vrásek, nezvrazňuje vrásky. Prostě sedne a několik hodin bez hnutí drží. Zvládne i pití či menší sváču. A jako bonus nevysušuje. Jako vůbec to není špatné, ba naopak bych řekla velmi dobré! Být to trochu nositelnější odstín, tak ji asi tahám furt, matné rty já můžu :)








Sečteno podtrženo: Takžeee. Ve výsledku to není špatný jo. Většina kousků je fajn. Paletka je za mě super, ale musíte s ní umět pracovat. Tu jsem zrovna na Sephoře nenašla, ale třeba někde v zahraničí stále k dostání bude. Špatné rozhodně nejsou ani linky. Tam jen láska nevzplanula, jelikož upřednostňuji jiný typ produktu. Pokud však máte vy tekuté linky rádi, tak tyhle nezklamou. Najdete je zde, 2,4 ml za 640 Kč. Co je za mě naopak šílený propadák je řasenka. Absolutně jsme si spolu nesedly a i drogérkové řasenky za stovku mi udělají mnohem lepší řasy než tenhle kousek. Řasenka při množství 10 ml stojí 790 Kč a najdete ji tady.. Poslední je pak rtěnka. Jsem fanouškem matných rtů a tahle mne svými vlastnostmi velmi příjemně překvapila, pokud sháníte ultra matnou rtěnku, tak tohle je ona. Jen ten dostín prostě není úplně friendly :D Rtěnku v plné velikosti najdete tady, přímo odstín Dead Roses je za 660 Kč, ale mají i některé ve slevě za 299 Kč, takže to stojí za prozkoumání..

A co vy a Anastasia Beverly Hills? Líbí se vám značka? Máte s ní zkušenosti?

10 komentářů:


  1. great post!Like your blog, thank you for sharing.
    short beautiful straight human hair

    These contents have greatly helped me.

    OdpovědětVymazat
  2. Paletky ABH ... ANO ANO ANO 👍👍👍 Pro me to byla laska od prvniho zanoreni stetce. Miluji Carli Bybel a Rivieru. Mene pak Norvinu (nesedi mi odstinove 😒). Pro milovnici barevneho liceni nic moc 🥴 Amrezy me nelaka, neprinesla by mi barevne nic noveho. Ted je ale na Sephore za dobrou cenu.
    Odnoz Norvina ... zde mam ruzovou vol 4, a mozna Jeziskovi napisu o fialovou vol 5 😜

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Amrezy prave na Sephore porad koukam a porad zvazuju :D A dalsi, co bych brala, jsou prave Bybel a Riviera, mame podobny vkus :) Tak uvidim, mozna si nejakou nadelim jeste k svatku a nebo k Vanocum :D

      Vymazat
  3. Značka se mi líbí, nejvíc mě láká paletka Amrezy. Na druhou stranu, šuplík mám nabouchaný paletkami (i když jen drogerkové značky), takže bídou netrpím a fakt už se snažím prozatím:D paletky nenakupovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ja prave taky, ze. Ale ABH me ted lakaji a Amrezy je ted za dobre penize na Sephore, takze dilema! :D

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Jsou jemné, ale ty třpytivé tomu dodávají šmrnc a udělají z obyč líčení něco neobvyklého :) Je povedená!

      Vymazat
  5. Milá Klárko, paletka je krásná, ta mne nepřekvapuje, ale rtěnka ano, super ♪♥

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)