úterý 6. července 2021

Ryor: Sérum s retinolem, hydratační krém a oční krém

Vítám vás u nového kosmetického článku!

Pomalu se dostávám na dno několika oblíbených kousků od Ryoru, takže beru za svoji povinnost vám o nich něco blíže prozradit. Tak nějak se mi to sešlo, že většinu mé aktuální péče o pleť tvoří právě tato česká značka. Od séra přes oční krém až po pleťové krémy. Já prozradím jen tolik, že má pleť je nadšená! Víc vám hned v úvodu neprozradím, čtěte dál, stojí to za to!




Začneme pěkně od spodní vrstvy, takže jako první se mrkneme na Sérum s retinolem. Retinol jsem měla už poměrně dlouhou dobu na seznamu látek (produktů), které jsem chtěla vyzkoušet, takže tohle přišlo naprosto vhod. Sérum není u Ryoru žádnou novinkou, ale teprve nedávno se zařadilo do běžně dostupného sortimentu. Dříve jej měli k dispozici pouze kosmetické salóny. A musím říct, že Ryor udělal opravdu dobře, že ho zařadil do běžného sortimentu!




Oficiální popis: Lehké, dobře vstřebatelné sérum plně nahrazuje účinky retinoidů, ale nemá jejich nepříznivé vlastnosti - nesnášenlivost se slunečním zářením. Retinoidy jsou deriváty vitaminu A. Sérum obsahuje extrakty a oleje z tropických rostlin, kyselinu hyaluronovou, vitaminy A, C, E a extrakty z mořských řas. Má hydratační, antioxidační, zklidňující a rozjasňující účinky. Zlepšuje stukturu pleti, omezuje tvorbu vrásek, minimalizuje póry, optimálně působí na místa projevů akné a redukuje pigmentové skvrny. Aplikuje se na celý obličej nebo lokálně na problematické partie. Je vhodný pro všechny typy pleti, zejména pro pleť zralou.

Jak už jsem psala, retinol jsem měla na svém seznamu hodně vysoko, takže jsem ho nenechala dlouho čekat. Vážně jsem se na sérum moc těšila. Retinol je pro mě v podstatě ideální látka, protože pomáhá nejen s akné a mastnou pletí, ale zároveň i s vráskama, které se na mém obličeji čím dál tím víc prohlubují.. Takže bingo! A když jde pak o celkově příjemný produkt, jakým tohle sérum je, tak je to prostě výhra.

Hned na úvod má ode mne malé bezvýznamné plus Ryor za balení. Tyhle jejich praktické lahvičky s pumpičkou miluju a nedám na ně dopustit. Od té doby, co mám (převážně) jejich krémy v tomto balení, tak se ostýchám používat jakékoliv jiné, obzvlášť mi trvá, než si zase zvyknu na klasické kalíšky :D Tohle je prostě mnohem praktičtější, jednodušší, hygieničtější.. Na jedno hluboké pumpnutí vydá akorát séra na celý obličej. Sérum má velmi příjemnou, lehkou parfemaci. Ještě příjemnější gelovo-krémovou texturu, která se perfektně rozetře a hlavně ihned vstřebá. Pleť nezatěžuje, neulepí. Naopak se ihned vstřebá, pleť vyhladí a připraví na další produkty. Po použití je ta pleť na pohled v prvním okamžiku fakt krásná. Taková čistá, vyhlazená, lehce rozjasněná. Ale mnohem lepší je to z dlouhodobého hlediska, protože ten stav pleti se během pár týdnů výrazně změnil. Tedy lepší je říct zlepšil. Jako první jsem zaznamenala úbytek mazu. Pleť začala být taková vyváženější. Méně mastná t-zóna, méně sušší tváře. Všechno více v rovnováze, což zapříčiní na pohled svěžejší a takovou.. lepší pleť. Po pár týdnech došlo i na úbytek černých teček a menší množství pupínků. Kromě pár dní v měsíci, kdy se mi osype celá brada, jsem měla pleť jako ze škatulky. A jako poslední dorazilo zlepšení u vrásek. Jako pořád mám na čele obří krátery. Ale vážení, ono je to fakt lepší! Vrásky jsou jakoby vyhlazenější, méně ostré a díky tomu i viditelné. Kolem očí jsou pak fakt skoro až vyhlazené.. No vážení, tohle sérum vážně funguje naprosto famózně! Já sice nevěřím na zázraky, ale to, jak mi tohle sérum dokázalo dát pleť dohromady po pár týdnech.. To je pecka. Všechny předchozí séra jsou oproti tomu břídilové :D Ale abych jen nechválila, jednu výtku mám. Malé balení. Brala bych aspoň 50 ml, těch 30 ml je fakt celkem rychle pryč. Ve chvíli, kdy se pleť dostala do nejlepší formy, je najednou sérum fuč.. Prosím, prosím, Ryore, udělejte větší! :)







Teď to vypadá, že jsem si veškerou chválu a munici vystřílela hned na začátek, ale nebojte. Budeme pokračovat! :D Rozjasňující oční krém s peptidy totiž není o nic horší. Ten mám doma nejdéle a přerušovaně ho používám od podzimu a moje oční okolí si nemůže stěžovat.. 

Oficiální popis: Neparfemovaný přípravek spojuje šetrnou a zároveň vysoce účinnou péči o oblast očního okolí. Komplex aktivních látek zajišťuje vyhlazení kontur obličeje a zároveň snížení výskytu váčků pod očima. Při pravidelné aplikaci dochází ke zmírnění viditelných znaků stárnutí pleti nejen v oblasti očního okolí, ale i jemných vrásek v okolí úst, nosu nebo mezi obočím. Unikátní kombinace peptidů podporuje redukci váčků pod očima a zároveň zlepšuje pevnost a pružnost pleti. Rostlinný extrakt zajišťuje pleti vitalitu, její rozjasnění a vyrovnání.

Stejné praktické balení, dokonce i se stejným designem, jen tentokrát tu není retinol, ale peptidy. Pokud nevíte, k čemu jsou peptidy, tak stejně jako retinol bojují se stárnutím pleti a patří mezi nejlepší anti-aging složky. A to se u očního okolí hodí, protože tam se objevují vrásky prvně. Oční krém je lehké krémové formule s výživným efektem. Nijak nezatěžuje, rychle se vstřebává, ale i tak o něm po namazání víte. Prostě je tam a o oční okolí se poctivě stará. Je vyživené, jemné, linky a vrásky trochu zjemněné. A co jsem si hlavně všimla, je fakt, že mě poslední dobou vůbec netrápí oteklé  oči a kruhy pod očima. Po narození prcka to byla moje součást, ale poslední měsíce mám klid (a ne, není to větším množstvím spánku :D). Je bez parfemace, dermatologicky testovaný, vhodný i pro citlivou pleť, takže se nemusíte bát jakéhokoliv podráždění očí. Za mě je to velmi příjemný kousek, který doma ráda znovu uvítám.







Do třetice všeho dobrého Ryorského tu mám ještě Hydratační krém s levandulí. Během léta ráda používám lehčí krémy. Na den mi opět dělá společnost Matující krém s pudrovým efektem, na noc jsem pak sáhla po tomto hydratačním kousku.. A opět nemohu říct ani ň. Snad jen.. Ryor teda vážně umí!

Oficiální popis: Jemný, lehce vstřebatelný krém na bázi tekutých krystalů s obsahem přírodní levandulové silice z francouzské Provence, která je ideální pro relaxaci, zklidnění mysli i unavené pleti. Komplex aktivních látek zajišťuje vysokou hydrataci pleti. Obsahuje také jojobový a makadamiový olej, vitamin E a panthenol. Je vhodný pro denní i noční péči po celý rok. Určený pro normální a smíšenou pleť.

Moji večerní rutinu potom uzavírá tenhle hydratační kousek, který není výjimečný žádnými zázračnými účinky, ale velmi příjemně péči doplňuje k pěknému výsledku. Zatímco sérum bojuje aktivními látkami, oční krém vyživuje oční okolí, tento krém pak doladí formu. Dodá potřebnou hydrataci pleti, která je pak prostě pěkná. Dodaná hydratace zajistí pružnost a svěží vzhled pleti, zároveň ji ale nijak nezatěžuje a zbytečně nemastí. Pleť mívám přes léto vždycky v lepší kondici než po zbytek roku, ale aby fungovalo všechno a já měla klid od mastné pleti, pupínků a černých teček, kruhů pod očima i vrásek, to se mi asi ještě nestalo. A to přesně zažívám teď s touhle skvělou trojkou (potažmo čtyřkou, počítám-li denní matující krém, který ale používám na střídačku s gel-krémem od Bielendy). Krém samotný je opět v praktické lahvičce s pumpičkou. V tomto případě je doprovázen krásnou, jemnou vůní levandule, kterou já zbožňuju. Má lehoučkou texturu, která se rychle do pleti vstřebá. No a o výsledcích jsme mluvili. Je to prostě skvělá tečka a já Ryoru tleskám. 






Sečteno podtrženo: Tohle je naprosté pečující TOP, co se dá v pleťové péči v podobné cenově relaci sehnat. Najdete-li produkty, které vaše pleť potřebuje a sednou jejímu typu, budete určitě spokojeni. Tohle je na léto naprosto skvělé kombo, které však bude fungovat i v dalších ročních obdobích, jen třeba s menším obměnou krémů (na zimu bych sáhla asi po výživnějším kousku místo hydratačního). Určitě se budu k těmto produktům vracet. Začínám být stará na neustálé změny v péči a nonstop testování, takže tyhle kousky si ke mně určitě znovu najdou cestu. Některé produkty jsou k sehnání v drogériích (například oční krém jsem viděla v Rossmannovi) nebo všechny dostupné na oficiálním e-shopu. Sérum je tady (30 ml za 257 Kč), oční krém zde (30 ml za 187 Kč) a hydratační tu (50 ml za 142 Kč)

A co vy a Ryor? Máte u této značky své oblíbence? Zkoušeli jste něco ze zmiňovaného?

*Částečná barterová spolupráce - sérum s retinolem a oční krém mi byly zaslány k vyzkoušení zastoupením značky

8 komentářů:

  1. Ani jeden produkt neznám, zrovna včera jsem dopotřebovala už ani nevím kolikáté balení jejich Matujícího krému s pudrovým efektem, plynule jsem hned přešla na další balení, mám ještě jedno v zásobě, ale rozhodně chci vyzkoušet i tohle kousky, nepochybuji, že budu stejně nadšená jako Ty:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto chápu, matující krém je prostě must-have! :) A teda tohle už pro mě taky.. teď si dávám nákupní stopku, ale po prázdninách je Ryor první na řadě s objednávkou! :D

      Vymazat
  2. Já ještě ani jeden produkt od Ryoru nezkoušela. :) Oční krém se mi líbí. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to doporučuji omrknout, třeba v Rossmannovi. Za mě je to jedna z nejlepších značek pleťovky a to nestojí majlant.. :)

      Vymazat
  3. Když jde o péči o pleť, tak se mi osvědčilo nesetřít – ale zároveň ani nekupovat automaticky tu nejdražší značku. Pokud ale chcete dostat kvalitní krém s retinolem, určitě je potřeba se zajímat o složení a taky obsah účinné látky. Jako člověk s citlivou pletí o tom vím svoje. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je jasné :) Tento od Ryoru má tuším celkem fajn složení i obsah retinolu :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)