čtvrtek 17. června 2021

Bielenda: Maska na obličej a odličovače

Krásný den vám přeji!

Ráda bych vás seznámila s dalšími produkty polské značky Bielenda, které jsem v poslední době měla šanci vyzkoušet. Značka nabízí velké množství tělové a pleťové kosmetiky a její velkou část seženete na e-shopu Růžová10. Já už mám vyzkoušená tělová másla a peeling, o kterých jsem vám psala před nějakým časem tady a teď už nějaký ten pátek používám produkty pleťové péče. Dneska se tedy mrkneme na odličovače a masky na obličej a zanedlouho vám slibuji pokračování :)


Masky Bielenda mají jednu obrovskou výhodu - stojí pár kaček, takže když zafungují je to super, když ne, nijak to člověka netrápí. Tahle Gold Detox je vhodná pro zralou a citlivou pleť, obsahuje nanočástice a uhlík pro hloubkové čištění, obnovu a hydrataci pleti. 

Původně jsem myslela, že se jedná o plátýnkovou nebo slupovací masku, ale omyl. Je to klasická omývací, jen je krém do zlatova. V balení je masky akorát na celý obličej, ani kapka nazbyt. Je krémová, trošku až připomíná bahno. Dobře se roztírá, brzy po rozetření začíná schnout. Při schnutí trochu stahuje obličej a lehce štípe, sice nic nesnesitelného, ale pocítíte to. Opláchnout jde bez potíží. Pleť je hned po použití jemná a čistá, zbavena mastnoty a nečistot. Ale také je trochu napnutá a hydratace není silná stránka této masky. Navíc netrvá dlouho než se pleť zase zmastí a snad ještě víc než předtím, takže ufff. Žádný výrazný a dlouhodobější efekt se nedostavil a maska mne moc nezaujala. 





Co mne ale hodně baví a používám velmi ráda, je Arganový olej na mytí obličeje. Obsahuje kromě arganového oleje také kyselinu hyaluronovou a zajišťuje jemné odlíčení a očištění pleti bez podráždění.

Oficiální popis: Olej pro každodenní mytí obličeje obsahuje neobvykle účinné spojení vzácného arganového oleje a složky s potvrzenými účinky (Pro-Retinol, kyselina hyaluronová, Sebu Control Complex) s jemnou mycí formulí. To přispívá k výraznému zlepšení pokožky, její regeneraci a obnově.

Odličovací oleje jsou mojí vcelku oblíbenou záležitostí, hlavně v chladnějším období, kdy je pleť prostě trochu namáhanější a sušší než v létě. Tohoto oleje se však nemusíte bát ani když začne být teplo, protože to není olej v pravém slova smyslu. Ač tak na první pohled vypadá a působí,  při okamžitém kontaktu s vodou se mění na mléčnou emulzi, která očistí a vyčistí. Make-up odstraní bez potíží, dokonce statečně bojuje i s očním make-upem, i když se přiznám, že na ten používám raději samostatný odličovač. Celkově se mi však líbí ten efekt, co na pleti tento kousek zanechává. Žádná přečištěná a pnoucí pleť, ale dokonale jemná a hebká až lehce vyživená. Oceňuji i praktické balení s pumpičkou, která usnadní práci. A taky velmi příjemnou parfemaci. Možná jsem ji nečekala natolik intenzivní, ale je hrozně pěkná, takže mne to nijak neobtěžuje. Naopak si to užívám. Najdete ho tady, cena je 111 Kč za 140 ml.







Příjemným překvapením je i Dvoufázový odličovač s bavlnou. Je hodně podobný odličovači Marion, takže mi to dává tak nějak vědět, že se vyrábí ve stejné fabrice :D Ale na rozdíl od toho od Marion, který mě v očích lehce pnul, je tento naprosto bez chybičky. Odlíčí naprosto bez potíží během minutky veškerý oční make-up, včetně řasenky a linek. Nemusím tlačit ani dřít. Oční okolí není podrážděné, nijak ho nemastí a nedělá mlhu, zároveň ale ani nevysušuje. Já mu vážně nemám absolutně co vytknout! Vlastně jednu mini chybičku má a to že fakt rychle ubývá. Používám ho cca dva měsíce a jsem v poslední třetině, což je u odličovače velký úbytek. Jinak je to ale velký adept na znovu zakoupení. Stojí totiž pár kaček a za to slouží fajnově.





Sečteno podtrženo: Odličovače jsou povedené oba dva. Olej miluju na odlíčení celého obličeje jako poslední krok čištění pleti za mokra. Dvoufázový pak naprosto perfektně odlíčí oči a určitě do něho půjdu v budoucnu znovu. Je to jeden z nejlepších, co jsem kdy zkoušela. Masky mne bohužel ani trochu nezaujaly, existují mnohem lepší a výkonnější kousky. 

A co vy a Bielenda? Máte s něčím z toho zkušenosti? Co vy a odličovací oleje?

*PR produkty zaslané zastoupením e-shopu Ruzova10.cz

4 komentáře:

  1. Balením by mě hodně zaujala ta maska, už jen tím názvem Metallic Mask, vidina toho, že na ksichtíku budu mít něco zlatého..škoda, není lepší co do efektu.
    Ale co mě fakt zaujalo je ten olej na mytí obličeje, dlouho jsem žádný olejový odličovač neměla, přes léto volím spíš něco osvěžujícího, zmatňujícího, ale přes zimu by to mohl být fajn parťák.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na chladnější období bude super! Já ho teda používám i teď (dodělávám ho a nechci tu nechávat tu trošku) a je to i tak v pohodě, ten se fakt povedl :)

      Vymazat
  2. Milá Klárko, produkty vypadají opravdu dobře. Pěkná recenze. ☺♥
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)