neděle 21. března 2021

(Ne)Oblíbenci | Únor 2021

Krásný den vám přeji!

Vítám vás po neplánované odmlce u nového článku. Kdo mne sleduje na sociálních sítích, tak asi ví, proč odmlka vznikla, ale konečně usedám s trochou sil k přípravě postu. Už mi to chybělo, takže doufám, že se mi bude dařit a konečně se mi povede překonat problém se soustředěností, který mi ještě po covidu zůstal :) Máme tu nedělní odpoledne, takže vás čeká video. Původně tu mělo být už před dvěma týdny, ale bohužel jsem neměla připraveno a energie k jeho přípravě prostě nebyla, takže jsem se rozhodla jeho zveřejnění posunout. Dnes už je zas tématicky trochu starší, ale asi to ničemu nevadí, takže jsou tu (Ne)Oblíbenci za únor 2021. A i tentokrát přináším notnou dávku doporučení, ať už kosmetická, knižní, filmová nebo třeba i něco na zub :)


Pět kosmetických favoritů? Není problém. Rozhodně tu nesmí chybět mé oblíbené tělové krémy Vegan friendly od značky Bielenda. Krásné vůně, příjemná textura, dobrá vstřebatelnost a hlavně pořádná výživa. To jsou ty hlavní plusy těchto krémů, článek už tu o nich byl, tak mrkněte sem. Oblíbená (zimní) vůně? Určitě už nějaký ten pátek Black Opium Nuit Blanche od YSL. Mám ráda její něžnost, smyslnost i rafinovanost v jednom. Přes zimu mi přijde silnější a intenzivnější, takže se k ní vracím vždycky vesměs v chladnějších měsících. Velkým překvapením pro mne byly z výprodejových nákupů laky od Essence. Na to, že kus stál dvacku, jsou to fakt laky s velkým L. Nosím je skoro pořád. Barvy se krásně doplňují a ta výdrž je neskutečná! Po dlouhé době mám velkou favoritku i mezi řasenkama. Nevěděla jsem, co od Better than sex od Too Faced čekat, spousta lidí ji miluje, ale já to s řasenkama nikdy neměla jednoduché. Ale tahle.. je fakt dobrá. Krásně mi natočí, zvýrazní a prodlouží řasy a to aniž by byly poslepované do pár chuchvalců. Takže úspěch! Posledním kosmetickým oblíbencem je kávová rtěnka Super Stay Matte Ink od Maybelline. Jo, i mne tahle limitka dostala. Odstín 260 Hazelnut Hypnotizer je prostě dokonalý a univerzální kousek, který se hodí k většině líčení a navíc perfektní drží. Zvládne i tuhle šílenou dobu rouškovou..




Nechybí ani nějaké ty knižní tipy. V lednu i únoru to celkem šlo. Po natočení minulého videa se mi povedlo ještě pár knížek přelouskat, takže ty vám tu ukážu také. Poslední paní Parrishová byla příjemným thrillerem. Knížka byla rozdělena na dvě části, každá vyprávěna jednou hrdinkou a s překvapivým závěrem, takže za mě dobrý! Letní děti byla typická americká kriminálka, která však měla, pro mě osobně, hodně náročnou tématiku dětského zneužívání. To mě hodně rozsekalo, ač jinak byla snaha téma "odlehčit". Kanibal z Nine Elms a Mlha nad Shadow Sands se četly samy. Robert Bryndza je vždycky zárukou svěžího čtení, i když jak už jsem v posledním článku o knížkách psala, není pro mě vyšetřovatelka Kate Marshallová tak zajímavá jako Erika Fosterová. Kanibal mne nezaujal ani svojí detektivní zápletkou, Mlha byla lepší, líbilo se mi to tajemno v ní, takže reputaci trochu napravila. A pak tu mám rovnou dvakrát Sebastiana Fitzeka. Terapii už jsem vám představila taky v posledním shrnutí o knížkách. Je to autorova prvotina, což je na ní trochu znát, ale i tak se jedná o jeden z nejlepších psychothrillerů, co jsem četla. Avšak Balíček. No to je opravdu něco neskutečného. U něho jsem byla napnutá od začátku do konce, chvílemi mi vstávaly chlupy hrůzou a od této knížky se bojím, když jsem doma sama :D Napínavé od začátku do konce!




Co se týče filmů, byl únor ve znamení romantiky.. Minulý měsíc jsem vám ukazovala knížku Nejdelší jízda a od té doby, co jsem ji přečetla, se pořád koukám dokola na všechny "Sparksovky". Za poslední měsíc jsem viděla snad desetkrát Nejdelší jízdu, Bezpečný přístav, Co s láskou, Milý Johne, Talisman, Poslední píseň a další,... Prostě když nic nedávají v televizi, tyhle romantiky to zachraňují. Druhý film už jsem tu zmiňovala asi rok zpět, kdy jsem ho viděla poprvé a to Sněhuláka podle předlohy od Jo Nesboa. Ke konci února ho dávali v televizi a já mu dala druhou šanci a musím říct, že se mi líbil o poznání víc než poprvé. Nějak jsem si zvykla na Fassbendera jako Harryho a tak nějak jsem tomu celému přišla na chuť. U seriálů to není žádná sláva, ale konečně(!) jsem dokoukala Orange is the new black! Jupí. Bylo to už neskutečně zdlouhavé a táhlo se to se mnou fakt dlouho, takže jsem fakt ráda, že si konečně mohu seriál odškrtnout. Poslední řada byla tak o ničem, že už jsem to měla puštěný spíš jen jako kulisu a ten konec? To vlastně asi ani nebyl konec :D Čekala jsem trochu víc strhující závěr, takhle mi to přijde, že si tvůrci nechali otevřená zadní vrátka, aby měli kde navázat, kdyby chtěli.. Jen doufám, že už to chtít nebudou. U vosků a svíček už začínám ladit vůně do jarního módu. V únoru jsem nemohla vonět ničím jiným než zamilovanou vůní Ty a já od Kouzelné víly. Je to krásná jemná a svěží vůně, kde propůjčuje svoje tóny kokos, ale zároveň je až smyslná a ideální k romantické chvilce. Vanička vosku vydržela neskutečně dlouho, takže jsem vážně nadšená a určitě se nesetkáváte s vosky od Víly naposledy. Druhým voňavým kouskem je pak Jahodová zmrzlina od Heart & Home. Bože, to je vám taková nádhera, že se mi úplně sbíhaly sliny! Ideální na jarní navnadění čumáku! Jen škoda, že se hrozně rychle vyvoněla.. Posledním tipem dnešního videa tu mám müsli od TopNatur. Jojo, vidíte a slyšíte správně, ale tento tip si nemohu nechat pro sebe. Na Instagramu už jsem vám jej ukazovala, takže pro někoho není nic nového, ale pokud neznáte, tak omrkněte! V nabídce má značka TopNatur jak low carb verzi, tak i klasickou sladkou a jedna je lepší než druhá! Low carb je plná oříšků, semínek a zalitá čekankovou vlákninou, klasická verze s čokoládou je nebe v hubě. To je tak dobré, že jsem porušila své dietní návyky a normálně bych se toho užrala :D Fakt doporučuji mrknout, k dostání jsou některé verze v drogériích (DM, Rossmann i Teta) nebo na jejich e-shopu.



Tak a jsme na konci. Moc se omlouvám, že takhle se zpožděním, ale časově ti oblíbenci nejsou nijak omezení, mám ty věci v oblibě, ať je únor nebo listopad, takže věřím, že mi to odpustíte :) A já doufám, že se brzy uvidíme u dalšího článku! 

A co jste si v poslední době oblíbili vy?

12 komentářů:

  1. Ty knihy vypadají dobře. Já jsem teď dočetla sérii Bavettovi od Kateřiny Petrusové a moc se mi líbila. Až mě zamrzelo, že už není další díl. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. Mám na seznamu, zajímá mě to zejména i díky českému prostředí :)

      Vymazat
  3. Knihy zajímavé, hlavně Terapii si chci přečíst! Laky od Essence já mám moc ráda, vybrala jsi pěkné barvy!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím očíhnout nějaké další, protože ty laky jsou fakt radost :)

      Vymazat
  4. Ahoj, YSL Black O. je super, mám ho ráda již dlouho a je to držák. Řasenka Better than sex je fakt úžasná a jedna z mých top, top. ♥ Sebastian F.je moc prima čtení, škoda že už téměř rok nečtu..... Klárko měj se moc krásně. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máme spoustu oblíbenců společných, jsem ráda :) Měj se také krásně!

      Vymazat
  5. Neznám vůbec nic, ale knihy od Sprakse většinou obrečím a Bryndza je sázka na jistotu, nicméně nalákaly mě i jiné knihy, které zmiňuješ:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brzy přinesu další, nějak Jsem se teď do čtení (a nakupování knih) opřela :D Třeba od Sparkse tu mám dvě nové :)

      Vymazat
  6. Laky od Essence zbožňujem. Za tú cenu nemajú konkurenciu! Ja som si za poslednú dobu veľmi obľúbila krémy na tvár od Mixy. Zdá sa mi že ide o Light hydratujúcu radu a používam denní aj noční. Na moju mastnú pleť sú dokonalé. Žiadne prehnané vône, nič ťažké, ale zároveň krásne hydratujú.

    xx Alexandra z 𝕄𝕊 𝔸𝕃𝕎𝔸𝕐𝕊 𝕃𝔸𝕋𝔼 / INSTAGRAM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A zrovna o Mixe jsem do budoucna přemýšlela, tak děkuji za tip! :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)