úterý 23. března 2021

Soraya: Krémové masky #Foodie

 Krásný den vám přeji!

Tak si dáme pro jednou zase trochu toho maskování, co říkáte? Ač už máme oficiálně jaro, zima se nás pořád drží, takže krémové a výživné masky u mne ještě pořád nejsou pasé. A tak došla řada i na tyhle ovocné krémovky od polské značky Soraya. A jak se osvědčily?


Hydratační maska - meloun

Tento žluťásek má gelovější texturu, na obličeji je díky tomu maska lehoučká. Krásně, svěže, melounově voní. Super je, že je sáček rozdělený na dvě použití, přičemž v jedné půlce je masky akorát na obličej, takže žádné plýtvání. V prvních chvílích působení maska lehce chladila, ale nic nepříjemného, spíše osvěžujícího. Většina séra/masky se vstřebala, celkem nepatrné zbytkové množství jsem jen otřela ubrouskem. Pleť byla po použití hezky vypnutá, svěží a hydratovaná. Ale co mi vadilo, že se nevstřebala plně a na obličeji se drolila. Při snaze aplikovat něco na ni nebo při osahávání obličeje dělala cucky. Proto doporučuji použít na noc, ať vás to zbytečně nerozčiluje.






Regenerační maska - med manuka

Tato regenerační maska je rozhodně nejvýživnějším kouskem. Voní krásně, jemně a sladce po medu. Opět i tady je masky akorát na obličej. Po dobu působení se nedostavily žádné nepříjemnosti. Jen se masky nevstřebalo tolik, takže jsem ji otírala trochu víc. Na rozdíl od žluté však nedělala žádnou neplechu s drolením. Pleť byla poté fakt hodně nacucaná, vypnutá a taková plnější. Moje smíšená pleť to však ocenila tak napůl - sušší tváře výživu uvítaly a nebylo jim to na škodu, naopak v mastnější t-zóně jsem zaznamenala trochu více černých teček a zanesených pórů. Doporučuji tedy spíše pro sušší pleť.






Oživující/rozjasňující maska na obličej - Borůvka

Poslední verzí je pak tato borůvková. Tady mi pro změnu zas nebyla až tak sympatická vůně, protože sladkou vůni borůvek nemusím a je na mě trochu moc vlezlá. Ale jinak je texturově příjemná - lehčí krém se z velké části vstřebá, otírala jsem jen zbytek a výsledkem byla krásně jemná, vypnutá a nacucaná pleť. Výživa tak akorát, aby to snesla i moje smíšená pleť.






Sečteno podtrženo: Masky nebyly špatné. Sáček vydrží na dvě použití, což je praktické i ekonomicky výhodné. Všechny tři zajistily dostatečnou péči bez výraznějších obtíží. Na druhou stranu mi zas ani jedna nesedla stoprocentně. Žlutá se drolila, fialová byla na moji pleť až trochu moc výživná a růžová mi vadila vůní :D Možná detaily, ale v té široké nabídce masek pak nemám díky tomu potřebu se k nim vracet.. K zakoupení jsou na Makeup.cz, cena je 20 Kč za kus.

Znáte značku Soraya? Jaké krémové masky jsou vaše oblíbené? 

12 komentářů:

  1. O značce vím, ale ještě jsem od ní nic nezkoušela. Krémovou masku jsem na pleti už delší dobu neměla, používám teď hlavně ty textilní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle byly poslední krémové a odteď to bude jízda plátýnek! :D

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Kdybych po ní neměla nos samou černou tečku, tak je super :D

      Vymazat
  3. O tej to značke počujem prvýkrát, ale keby ju vidím v obchode, tak by som po nej určite siahla kvôli tým pekným obalom, ale po tvojej recenzií by som vyskúšala tú poslednú, tá by mi mohla sadnúť. Ja mám najradšej krémové masky od Balei a to hlavne ich medovú a ílovú so zinkom

    xx Alexandra z 𝕄𝕊 𝔸𝕃𝕎𝔸𝕐𝕊 𝕃𝔸𝕋𝔼 / INSTAGRAM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím jistě, jestli se dá v obchodech někde sehnat, což je podle mě škoda, Soraya má kupu zajímavých kousků a řada #foodie taky! Ale k dostání je na makeup.cz a ruzova10 :)

      Vymazat
  4. Značku nepoznám, ale ta borůvková maska by se mi líbila. Miluji borůvky snad ve všem. I v kosmetice. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jej, tak to já zas nemusím, ale maska byla příjemná, za dvacku super! :)

      Vymazat
  5. Značka mi nic neříká. No jo Poláci prostě masky umí :D
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Klárko, já krémové - klasické masky preferuji. Skvělé jsou od Lush, Glam glow, nebo i Sephora, Freemann a Bioderma měla skvělé. V posledním roce celkem dost "ujíždím" na sáčkových maskách, skvěle se mi osvědčily Cien z Německa, Balea honey a slaný karamel.
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)