úterý 15. září 2020

(Ne)Oblíbenci | Srpen 2020

Krásný den vám přeji!

Od videí jste teď měli po dva týdny klid, protože jsem nějak nestíhala, ale včera jsem se na to vrhla, takže si dodatečně dáme nedělní video v úterý :) Chybí nám ještě srpnoví (Ne)Oblíbenci, takže co říkáte na to, podívat se, co mě v srpnu (ne)zaujalo?



I tentokrát tu mám pět kosmetických oblíbenců. V půlce září už vám nechci představovat moc letních záležitostí, ale jednu si neodpustím - Fixační sprej Matte Finish od NYXu. Tento kousek mne totiž přesvědčil o tom, že fixační spreje mohou fungovat a nejsou zbytečností :) Aplikace tohoto spreje je jednoduchá a účinná, make-up drží podstatně lépe i v největších vedrech (tohle video je toho důkazem! :D) a ještě i pomáhá udržet pleť matnější. Pecka! Paletkou za měsíc srpen se stává růžová One True Love od I♥Revolution. Používala jsem ji přes čtrnáct dní v kuse a pořád mám v hlavě varianty, jak ji nosit. Je fakt velmi šikovně poskládaná (tři matné a šest třpytivých) a kvalitou je to taky pecka. Však přečíst už jste si o ní mohli zde. Jako další tu mám svého staronového oblíbence a tím je Univerzální suchý olej od Nuxe. Ten jistě znáte, je to všeobecně oblíbená záležitost. Já mám doma již několikáté balení a pořád ho nemám dost :D Tentokrát jsem se rozhodla zkusit verzi Florale, která je s trochu těžší, květinovou vůní a byl to dobrý výběr, teď na léto a sklonek léta se náramně hodí! Asi nebude pro každého, ale ve mně vyvolává ta vůně příjemné vzpomínky na dětství, takže si ji užívám. Je příjemné dát ho trochu do vlasů, večer se jím namazat nebo ho jen tak stříknout do výstřihu v průběhu dne, aby hezky voněl.. Příjemným překvapením jsou i nové sprchové gely Powered by Plants od Dove. Nečekala bych, že zrovna sprcháče mne odrovnají, ale jsou fakt super! Zajímavá tekutější gelová textura, která klouže po těle, dobře umyje, hezky provoní a pokožku zjemní. A taky je nekonečný! Mám je otevřené už přes dva měsíce a pořád zbývá, pořád.. Na závěr tu mám jeden z největších objevů letošního roku - Peeling na vlasy od Yves Rocher je prostě pecka! Nikdy nic mi tak krásně nevyčistilo vlasy jako pár použití tohoto zázraku. Tak krásně jemné, lesklé a vzdušné vlasy jsem snad nikdy neměla. Rozhodně budu pořizovat velké balení.


Z nekosmetických záležitostí tu také něco mám. Co se filmů týče, tak byl srpen celkem prázdný. Koukala jsem vesměs jen na telku a tam jsem viděla akorát novější filmy od Marvelu, které dávali na nově - Kapitán America: Občanská válka, Thor: Ragnarok nebo Doctor Strange. Upřímně, ani jeden mne nezaujal. V seriálech nic nového také nemám. U Dextera jsme s manželem pokročili a koukáme již na sedmou řadu. Orange is the New Black jsem dokoukala druhou řadu a jedu dál. Co mne potěšilo je návrat Ulice na televizní obrazovky :D Zjistila jsem, že svět je zase v pořádku, když běží Ulice a já můžu každý podvečer prožívat ty jejich příběhy. Takové guilty pleasure, které mi zůstalo z těhotenství. A taky koukám na Odložené případy, když je stihnu. Za mě je to nejlepší detektivní seriál a já na něm doslova ujíždím. Většinu případů už znám nazpaměť a po prvních vteřinách seriálu vím, co se tam stane a kdo vraždí. A stejně to můžu vidět pořád zas a znovu.. prostě závislost. Knížky tu mám ze srpna pouze dvě. Bohužel zběsilé tempo posledních měsíců jsem nechala za sebou a poslední týdny jsem ráda, že se vůbec dohrabu do postele, natož abych ještě četla. První přečtenou jsou Davidovy hvězdy, které se mi moc líbily, jen jsem měla trochu problém s velkým množství dějových linií, které se velmi rychle střídaly (krátké kapitoly), takže jsem byla chvílemi zmatená. Druhou knížkou je Strach, která měla naprosto nejlepší detektivní zápletku, ale nedokázala jsem si to užít. Opět i tady se prolíná několik dějových linií (více vyšetřování zároveň, několik vrahů), které se postupně prolínají, ale tak nějak mi to vůbec neutíkalo. Možná kdybych nečetla po troškách a měla možnost začíst se pořádně, chytlo by mne to víc, ale takhle je to pro mě průměr.


Na závěr kategorie vosků/svíček. Dva vosky mne zaujaly od Marty a to sladká a příjemná Medulienka, která jak hádáte správně, voněla po medu a to fakt intenzivně a celkem dlouho! Druhá pak byla velkým překvapením a to Mandarinka a šafrán. Vůni mandarinky totiž fakt nevyhledávám a u mne doma ji nenajdete, jenže tady je zpříjemněná a okořeněná (nejen) šafránem. Je to spíše těžší vůně, ideální na chladnější večery, která intenzivně a celkem na dlouho provoní celou místnost i přilehlé okolí. Ta se povedla! Nově se od srpna mezi oblíbence řadí i aroma difuzér. Dlouho jsem po něm pokukovala a nakonec jsem ho dostala k svátku od ségry. Ihned jsem si do něho koupila éterický olej s vůní vanilky Profissimo z DMka a užívám si každou chvíli příjemné vůně, výparů a ještě fajn zvuků, jak to vypouští páru (přijde mi to hrozně uklidňující). Je to moc příjemné a v zimě se těším na pořádnou dávku třeba eukalyptu nebo lemongrass.

Tak a pro tentokrát to bude vše, ani se nenadějeme a budeme tu mít opět pokračování, znáte to. Takže mi řekněte:

Co jste si v poslední době oblíbili vy?

4 komentáře:

  1. Růžová paletka očních stínů a vlasový peeling YR, dvě věci, který budu nevyhnutelně potřebovat:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to se ani nedivím, obě jsou naprostý TOP! :D :) Peeling teď ve velkém balení za 125 Kč na e-shopu YR! ;)

      Vymazat
  2. Musím se podívat na ten peeling na vlasy. Je to zajímavý produkt, který mě dost zaujal.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je vážně super, koukala jsem, že je teď na e-shopu ve velkém balení v akci, takže musím taky objednat :) :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)