čtvrtek 17. září 2020

Carmex: Mentolový nebo vanilkový?

Krásný den vám přeji!

Jako blogový "důchodce" si pamatuji časy, kdy se u nás objevily balzámy Carmex poprvé. Jooo tenkrát je nikdo neznal a sehnat je bylo docela umění. Dneska už je i u nás zná každý a seženete nespočet druhů za pár kaček. Například Elnino jich nabízí hned několik.. Já kdysi jeden zkoušela, ale měla jsem špatné zkušenosti, takže jsem dlouho dalším odolávala. Ovšem pak jsem si řekla, že to prostě musím překonat a zkusit nějaký znovu. A když jsem uviděla variantu s vanilkou, bylo rozhodnuto, to jsem musela vyzkoušet!




Oficiální popis: Dejte sbohem vysušeným a popraskaným rtům, které nejen že nevypadají hezky, ale leckdy jsou i bolestivé. Hojivý balzám Carmex Vanilla má bohaté složení, které dodává rtům hydrataci, výživu, pomáhá zacelovat prasklinky a udržuje rty vláčné. Má výrazné zklidňující a hojivé účinky, napomáhá při léčbě oparu. Mezi hlavní ingredience patří kakaové máslo (hydratuje a zjemňuje), kafr a mentol (prokrvují rty, mají chladivý účinek, včelí vosk (chrání proti vnějším vlivům, uzamyká v pleti vlhkost) a obsahuje SPF 15.





Ač vím, že Carmex balzámy jsou s mentolovou příchutí, tak mne tahle chuť/vůně v první chvíli zarazila. Musíte si na to zvyknout, protože tady jakákoliv příchuť hraje druhé housle. Prim tady má mentol, který po přetření lehce chladí. Ale když vám to nebude vadit, tak slibuji opravdu kvalitní kousek, který pomůže na popraskané, pnoucí či pálící rty. Stačí použít jednou denně, za chvíli máte rty jako ze škatulky. Já jej používám na noc, to mi pomůže vždycky nejrychleji a nejsnadněji, i když má SPF 15, takže se hodí i v průběhu dne, které vám chrání i před UV zářením. Varianta v tyčince je navíc velmi praktická, můžete ji použít kdykoliv a kdekoliv. Na rtech je balzám průhledný a nenápadný. Přesto tam je a drží se zuby nehty, aby účinně bojoval za hezké rty. Po přetření večer ho ještě ráno na rtech v pořádné vrstvě mám! Tak dobře tenhle žlutý kluk sedí. 






Sečteno podtrženo: Tohle je jednoduše famózní kousek. Zatímco předchozí varianta balzámu (třešňový v tubě) mi neseděla, tak na tenhle jsem si zvykla velmi rychle a každý večer si ho užívám. Nebojím se suchých ani pnoucích rtů, o to se tenhle balzám postará téměř okamžitě. Seženete ho tady, 4,25 g je k dostání za 68 Kč. 

Co vy a Carmex? Používáte? Zkoušeli jste?

*PR produkt zaslaný zastoupením e-shopu Elnino.cz

10 komentářů:

  1. Já z Carmexů zkoušela (a zamilovala si) jen ten klasický, přitom vím, že mají i spoustu příchutí, vanilkovým určitě začnu:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona je to taková vanilka/nevanilka, díky tomu mentolu :D Ale je hrozně příjemný! Společně s Blistexem Medplus se dělí o první místo :)

      Vymazat
  2. Taky jsem měla tento balzám, jen nebyl vanilkový a velmi jsem si ho oblíbila.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já kdysi měla tubu s třešní a to byl děs, to bylo na rtech vyloženě nepříjemné a nevyhovoval mi, ale tahle tyčinka je jiná, to je fakt pecka! :)

      Vymazat
  3. Ahojky,
    myslím, že jsem ho ještě neměla. Trochu váhám nad tím mentolem, nevím, jestli by mi to nevadilo. Jinak se mi popisované účinky dost líbí. Mimochodem, u mě na blogu právě probíhá knižní soutěž, tak se můžeš mrknout:-) Měj se krásně,
    Hanka z blogu ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten mentol není pro každého a je cítit celkem dost, ale zase je to nejhojivější složka, takže to fakt funguje :) Díky za info, určitě mrknu :)

      Vymazat
  4. Já měla právě ten třešňový a byla jsem nadmíru spokojená. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je dobře, mě strašně pálil a úplně jsem po něm měla oteklé rty :-/ :D Ale tahle tyčinka, to je eňo ňůňo :)

      Vymazat
  5. Ahoj Klárko, třešňový jsem měla, mentolový také a vanilka zní lákavě. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vanilka je fakt příjemná a hodně mi holky doporučovaly ještě limetku! :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)