čtvrtek 10. září 2020

Alcina: Magical Transformation CC Cream

Krásný den vám přeji!

Když to tak vidím, tak mám teda fakt pořádný skluz, když vám kousky ideální na léto představuji na jeho sklonku.. Achjo, těžká práce blogera :D Dnes bych vám ráda blíže představila Magical Transformation CC Cream od Alciny, který jsem letošní léto opravdu pořádně prohnala. 



Hned na úvod říkám, že nejsem fanouškem CC krémů. Za mě osobně to bývá většinou moc úkolů pro jeden produkt. CC má pečovat, zároveň tónovat a k tomu ještě kdovíco dalšího a to je za mě prostě moc, přijde mi, že pak jednoduše ani jeden úkol není dotáhnut do konce. Raději dávám přednost oddělené péči a tónování (make-upu). Dlouho jsem však žádný nezkoušela, už je to několik let a za ty roky se moje preference trochu změnily, takže jsem si řekla, že do toho půjdu bez předsudků a uvidíme :)



Oficiální popis:
Perfektně pěstěná, vyhlazená a přitom stále přirozeně vypadající pleť během několika vteřin? Zní to neuvěřitelně, ale díky Magical Transformation CC Cream je to možné. Jeho mimořádná textura se při kontaktu s pokožkou mění a začínají se uvolňovat speciální mikrozapouzdřené pigmenty, které aktivují jemné tónování a přizpůsobí se každému odstínu pleti. Pleť je okamžitě svěží, opticky vyhlazená, rovnoměrná a přitom naprosto přirozená. CC Cream nabízí lehké krytí a je tak ideální pro "no make-up" vzhled. Přípravek navíc díky obsahu kyseliny hyaluronové, panthenolu a vitaminu E dodává pleti hydrataci. Na normální pokožku lze použít i jako samostatná denní péče, u sušší pokožky nejdříve aplikujte pěstící přípravek. Vhodný pro všechny typy pleti. 



Tak jo, balení je jednoduché - bílá tuba. Po otevření vymáčknete bílý krém, který se postupně při roztírání mění na tónovaný balzám. Textura je příjemná, na plet si hezky sedne a dá se rozetřít do ztracena. Barevně se má přizpůsobit, což nesplňuje stoprocentně. Z jara byl tmavý a samostatně nenositelný, takže jsem ho zkoušela využít jako podkladový krém, což se mi celkem osvědčilo. Teď přes léto, kdy jsem do obličeje dostala trochu barvy, tak mi odstínově sedí. Ale i přes sedící barvu se nemohu zbavit pocitu, že vytáhne a víc zvýrazní pihy :D Je třeba počítat s tím, že pouze tónuje, nikoliv kryje, takže počítejte pouze s nenápadným sjednocením. Pokud máte rádi trochu více krytí a potřebujete schovat nedokonalosti, hledáte něco jiného. Navíc se po něm dost lesknu, takže pudr na zmatnění je nutnost. Ale pro dny, kdy se nechci líčit výrazně a hledám jen něco nenápadného a rychlého, tak to špatný není. Pro mě je to ideál na "no make-up days", kdy chci na pleti něco mít aspoň pro lepší pocit.. chápete? :D Abych nebyla úplně "nahá", když se nechci piplat s full-face makeupem :) Navíc hezky pečuje, když ho použiji, nepotřebuji již používat krém pro hydrataci. Přes ty srpnové nejteplejší dny jsem si s ním a pudrem bohatě vystačila.






Sečteno podtrženo: Pokud se líčíte méně a nebo vůbec a chcete jen slabé tónování a zároveň hydratační péči, tak tohle by se vám mohlo líbit. Jen nedoporučuji úplně bledulím, ač se odstínově přizpůsobuje, tak úplně do světlého tónu nepasuje. 50 ml seženete za 475 Kč v salónech spolupracujících se značkou Alcina.

A co vy a CC krémy? Používáte je nebo raději make-upy, BBčka či CCčka?

*PR produkt zaslaný zastoupením značky Alcina

9 komentářů:

  1. Tenhle krém mi z fotek a popisu připomíná tónovací hydratační krém od Avonu, občas si ho objednávám, je taky bílý, barvu mění až po rozetření, ale přizpůsobí se mi odstínem jak v létě, tak v zimě. Jen sjednocuje, hydratuje, má SPF a stojí většinou do stovky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, přesně vím, který myslíš, mamka ho používá :) Mně tedy nesedí odstínově ani ten, ale je to hodně podobné :) Docela mě teda překvapilo, že tento nemá SPFko, dnes je snad už skoro všude.

      Vymazat
  2. Kdysi jsem měla jeden CC krém, ale ten vůbec nic nedělal a od té doby se jim vyhýbám. No, ani tenhle mě nezaujal. Taky by na mě byl moc tmavý. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji pár zkoušela a tento je asi nejlepší, co jsem měla, taky CC asi nejsou úplně pro mne :) Ale třeba mamka je má ráda a nedá bez nich ani ránu :D :)

      Vymazat
  3. Já CC krémy nikdy nezkoušela a popravdě mě ani nelákají. Ale BB si velmi ráda vezmu v létě ty jsou fakt super, přes zimu používám spíše makeupy. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. BBčka jsou super, hlavně ty korejské, to je pecka! :)

      Vymazat
  4. pro ženy krásy nebo pečovatelky číslo 1, pozdravy od správce

    OdpovědětVymazat
  5. Ahojky,
    pro mě jsou tyto produkty moc tmavé, jsem světlá i v létě, kdy maximálně zrudnu, protože spálím. Zkoušela jsem už několik CC krémů a vždy to na mě bylo takové nepřirozeně oranžové.
    Hanka z blogu ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na mě většinou taky všechny byly oranžové, proto jsem ráda, že s tímhle si sedím aspoň teď v létě :) :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)