úterý 4. srpna 2020

Ziaja: Bronzující tělové mléko Cupuacu

Krásný den vám přeji!

Tak se přiznejte, kdo jste jako já ředitelé vápenky i uprostřed léta, že vám bronzující mléka a samoopalováky nejsou cizí ani teď? :D Já jsem obzvlášť případ, to vám řeknu. Opalování u mne totiž není až takový problém, jsem schopná chytnout, mít i celkem pěknou barvu. Jenže.. Za prvé nerada trávím čas na sluníčku a už vůbec nejsem schopná někde vylézt a jenom se smažit :D Za druhé zásadně nelezu do plavek a celkově moc krátké oblečení nenosím, většinou jsem ochotná nosit tílka, takže pak jsem opálená podle nich - ruce, výstřih, krk mám opálený, ale zbytek těla mám úplně sejratý. Nohy se mi opalují nejhůř, takže i když mám kraťasy, je to bída a proto si pomáhám do odstínu. Proto občas vytáhnu nějaký ten samoopalovák nebo spíš lehce tónující tělová mléka, abych aspoň trochu "doladila" barvu. No a tak jsem si na tohle léto koupila Bronzující tělové mléko Cupuacu od Ziaji, které získalo i několik ocenění a těší se veliké oblibě. Dokonce je natolik oblíbené, že ho občas sehnat, může být dost prekérka, i když je v prodeji už i v DM drogérii - jeden čas totiž bylo pořád vyprodané. Takže když jsem ho konečně jednou potkala, odešlo se mnou domů.


Oficiální popis: Bronzující hydratační a vyživující tělové mléko s máslem Cupuacu pro všechny typy pokožky. Máslo Cupuacu má vysoký obsah nasycených a nenasycených mastných kyselin. Vykazuje pozoruhodné výživné a regenerační vlastnosti. Intenzivně hydratuje pokožku, zjemňuje ji a obnovuje správnou elasticitu a obsahuje přírodní filtr proti UV záření. Rozpouští se při teplotě těla. Bronzující tělové mléko účinně regeneruje lipo-strukturu svrchní vrstvy pokožky, posiluje ochrannou bariéru pokožky, důkladně hydratuje a zpružňuje pokožku. Reguluje aktivitu vnitřních vrstev pokožky, změkčuje a vyhlazuje. Samoopalovací látka Dihydroxyaceton je použita v bezpečné bronzující koncentraci, dodává pokožce jemný opálený odstín. Je vhodné k používání od 20 let. Dále obsahuje máslo karité, makadamiový olej a olej z brazilských para ořechů.



No, díky velké masírce, kdy každý mléko chválil, jsem se na něho těšila a doufala, že to pro mne bude to pravé ořechové, abych vypadala normálně a rovnoměrně "opálená". Hned jak mi zhnědly ruce a já tak měla co ladit, jsem ho začala používat. Zejména na nohy (občas namažu i břicho a špeky, ale jelikož to nikdy nikdo nevidí, tak to nepovažuji za prioritu :D). Pracuji s ním opatrně, stejně jako s klasickým samoopalovákem, i když já osobně prostě považuji samoopalovák x bronzující tělové mléko za dva odlišné produkty. Každopádně jsem si dávala od začátku bacha na několik zapeklitostí těchto kousků - vydrhnutí peelingem a odstranění nečistot z pokožky před použitím, rovnoměrné rozetření a opatrnost u špatně dostupných a nerovných povrchů pokožky (například mezi prsty, kolena, dlaně, atd.). Mléko má příjemnou texturu, která se dobře roztírá, ihned vstřebává, nezanechává umaštěnou ani ulepenou pokožku. Navíc hezky jemně, oříškově až kakaově voní, ale postupně mizí a trochu se mění na takovou tu typickou "vůni" samoopalováků. Nebudu lhát, po několika prvních natřeních jsem měla dobrý pocit. Po třech dnech používání mi odstín seděl přesně s barvou rukou, takže jsem vypadala jako přirozeně opálená. Jenže nadšení mi vydrželo jenom pár dní..


Čím déle jsem mléko používala, tím víc to šlo do kopru. Za prvé, musela jsem vychytat četnost použití. Nemohla jsem ho používat denně, ze začátku stačí cca 4 dny za sebou pro chycení odstínu, po delší době používání v kuse to už přestává vypadat přirozeně, pokožka začala být nepřirozeně oranžová a vystouplá kolena, kotníky, atd. začaly byly tmavší. Celkově prostě už bylo vidět, že to není moje opálení. Nemohla jsem ho ale používat ani málo, protože mléko když začíná mizet, tak to stojí za to. Musela jsem se mazat pravidelně každý třetí den. Déle se na pokožce neudrží. Dvakrát jsem zapomněla se třetí den namazat a čtvrtý den už to vypadalo šíleně. Mizí totiž děsně nerovnoměrně, začne dělat fleky a mapy. 

Dále je potřeba opravdu hodně důkladně roztírat. Když jsem ho občas rozetřela v rychlosti, tak za prvé tak dobře nedrželo (jednou se mi stalo, že druhý den jsem ho stírala ručníkem :D) a usazovalo se u kořínků chloupků v takových těch drobných "prohlubních", takže zblízka bylo vidět, že to není moje opálení. A taky pozor třeba na celulitidu, tam jsem byla hned několikrát pěkně kropenatá :D A na závěr zapomeňte na světlé oblečení, protože se pěkně otírá. Bílou naštěstí moc nenosím, ale stačila světlejší kapsa u kraťasů a jednou obléknout bílou podprsenku a tričko a už to není bílé! Tak se jen modlím, aby to šlo vyprat.



A takhle to vypadá po týdnu od posledního nátěru..



No upřímně, čím déle jsem ho používala, tím více mě štvalo. Začala jsem ty nohy radši vystavovat sluníčku, abych nemusela tenhle kousek používat, protože to se fakt jako nedá. Nechápu tu jeho oblíbenost. Buď nikomu nevadí, že je flekatej až za hrob nebo si toho nikdo nevšiml nebo jsem prostě divná, nevím. Za mě ale ne. Zase ale abych mu úplně nekřivdila, tak co se týče hydratace, tak je to super a byly i dny, kdy se zadařilo a to "opálení" vypadalo normálně. Ale dá to s ním práci a není to samozřejmost :D Oceňuji i balení s pumpičkou, což je maximálně praktické. I velikost je poměrně velká a za nízkou cenu - 300 ml za cca 150 Kč (já kupovala v DM dokonce za 119 Kč).

Sečteno podtrženo: Vypadalo to nadějně. Co se týče vlastností jako klasického mléka, tak to je bomba. Tomu nemám co vytknout - příjemná konzistence, vůně, hydratace.. Ale to tónování.. Z počátku nadšení, ale pak se to prostě zvrtlo a já už nemám ani moc chuť a odvahu ho dopoužívat a přitom ho chci milovat jako všichni. Sakra, co je se mnou zase špatně?! :D

A co vy? Zkoušeli jste ho? Máte ho v oblibě nebo je tu někdo, kdo je na tom stejně jako já? 

10 komentářů:

  1. Nezkoušela jsem ho a popravdě jsi mě i odradila. :-D I když nezvyknu používat podobné produkty.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já používám tónovací mléka nebo samoopalováky jen takhle začátkem léta, jinak to taky není nic pro mne, celoročně bych to nedala :D Většinou mi stačí jedno mléko na celou sezónu, pak už mě to ani nebaví :-O :D

      Vymazat
  2. Mně mizelo rovnoměrně, neflekatělo a do oranžova jsem nešla, ale zas bylo opálení hodně decentní, ocenila bych větší. Ono celkově tonovací mléka na mě moc nepůsobí a potřebuji klasický samoopalovák.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo tak to na mě po týdnu mazání bylo vidět fakt hodně :D Ono dost záleží na pigmentaci pokožky, protože já jsem po samoopalovácích tmavá už po jednom použití, proto mám radši jen tónovací produkty, ale i to může být evidentně moc :D

      Vymazat
  3. Klárko, já po letech zkoušení všeho možného letos zkusila z Notina pěnu St.Moriz plus rukavici k ní. A je to to nej co jsem zatím zkusila �� mám tu světlejší verzi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už jsem na St. Moriz koukala, ale samoopalováků jako takových se celkem bojím, to je na mě většinou dost tmavý už po prvním použití :D Dávám přednost právě spíš tónovacím mlékům.. Ale myslím, že St. Moriz je dělá taky, tak na ně příště mrknu :) Děkuji za tip!

      Vymazat
  4. Zkoušela jsem ho a nevím, kde přesně je chyba, ale je moje oblíbené:-) Žádné fleky (a to jsem po většině produktů tohoto typu strakatá jak kráva) Ale každá pokožka je jiná, asi jsem jiný fototyp. Hodně chválené je samoopalovací tělové mléko od Ryoru..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však říkám, že jsem divná :D Já vím, že tohle mléko většině sedí. Jako měla jsem s ním i pěkné dny, ale většinou jsem nějaké fleky našla, ať jsem mazala jakkoliv :D Navíc mě fakt štve to oblečení!

      Vymazat
  5. Ahoj, já ho měla a skoro plné ho dávám kolegyni. Měla jsem z něj přesně dva fleky na obou nohách, na levé byl na holení, na pravé u kotníku. Ten u kotníku nešel vůbec dolů, fakt děs. Za mě tedy ne a budu zase šťastně bílá...
    Hanka z blogu ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No.. já taky asi volím radši bílou než flekatou :D Jinak k fleku na kotníku.. No.. Mám ho taky.. Už asi týden a pořád stejná intenzita a nejde to dolů a vůbec to nechápu, vzhledem k tomu, že všude jinde to vydrží maximálně tři dny.. :-O :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)