úterý 14. dubna 2020

Vypáleno XIII.

Krásný den vám přeji!

Vítám vás u dalšího Vypálena.. Sice už nám začalo jaro, ale u mne pálení neustává.. Ba naopak, když jsem nyní pořád doma, pálím v podstatě nonstop.. :) Jo, vypadá to, že brzy kvůli karanténě dojdou zásoby :-O 



White Coconut - Home Aroma

Začnu svíčkama. Prvně tu mám tuhle velkou Home Aroma v přitažlivé vůni White Coconut. Musím říci, že za studena to spíš než kokos připomínalo ananas, ale po rozpálení už to byl kokos jako vyšitý. Svíčka měla dva knoty, což je praktické, díky tomu ubývá vosk rovnoměrně a nedělá žádné hluboké jezírko. Zároveň však o to rychleji ubývá. Vypálí se téměř do úplného dna. Jinak co se týče vůně, tak je to zajímavé, protože prvních několik hodin mi přišla vůně celkem intenzivní. Nebyla to tedy žádná síla, spíš střední intenzita, ale byla rozhodně cítit a rozvoněla se chvíli po zapálení. Ovšem po pár dnech a přibližně od půlky svíčky už to byla dost slabota a nebyla cítit téměř vůbec, což je škoda. Svíčka stojí necelých 300 Kč, takže za ty peníze to není nejhorší, ale ani nejlepší. Takovej průměr.



New York - Home Aroma

Druhou Home Aroma jsem zkoušela s vůní New York, která byla trochu těžší, lehce kořeněná až pánská a to se mi líbilo, proto jsem dlouho neotálela. Jenomže tenhle malý bobánek nedokázal provonět absolutně vůbec! Cítit byla svíčka sotva na půl metru, možná ani to ne. Tady mě to tedy mrzí, protože tuhle vůni bych si dokázala užít. Jinak ubývala rovnoměrně, nedělala hluboké jezírko, na dně zbylo jen nezbytné množství. V tomhle ohledu byla fajn, ale ta intenzita vůně tady bohužel zklamala.


Fairy Dust - Busy Bee

Další vosk od značky Busy Bee, tentokrát v krásné, čisté, bílé vůni Fairy Dust. Je to vážně taková příjemně lehká, "prádelní" vůně, která mne neuvěřitelně bavila. Bohužel výdrž vosku nebyla nijak dlouhá. Zvládl cca 6 svíček a intenzita vůně nebyla největší. Pár metrů okolo aromalampy provoněl, ale velkou místnost by nezvládl. To mě mrzí, sázela jsem na něho!


Halloween Candy Corn - Yankee Candle

Tahle starší podzimní limitka tu na mne čekala taky pěknou chvíli a nedávno jsem na ni dostala "chuť". Musím říci, že vůně je v tomto případě těžce specifikovatelná. Oficiálně je to vůně sladké/cukrové kukuřice, ale nějak si to neumím představit. Je to jednoduše taková jemnější, sladká vůně. Za studena je středně silná, čekala jsem, že za tepla se rozvoní víc, ale bohužel naopak byla velmi slabá. Vosk provoněl sotva pár metrů od aroma lampy, celkem zvládl snad jen čtyři svíčky. Možná je na vině fakt, že už jsem ho tu měla dlouho, tak byl "vyvoněný", ale kdoví. Každopádně neoslovil mne natolik, abych ho potřebovala znovu..


Lush Berries - Yankee Candle

Za to tahle votivní svíčka byla příjemné překvapení. Já na ty sladké vůně bobulového ovoce úplně nejsem, ale jednou za čas s ní ráda rozčísnu zajeté koleje a tady se to povedlo! Votivka vydržela poměrně dlouho (používám jako vosk), snad deset svíček? Krásná, intenzivní, sladká vůně, která zas ale nebyla nepříjemně vlezlá. Trochu jsem měla pocit, že to snad voní i Dančovi, protože vždycky když lezl kolem lampičky (mám ji na skříňce), tak zvedl hlavu a zarazil se :D Jen škoda, že je u nás tuším nedostupná. 


Vánoční stromeček - Heart & Home

A teď jeden flashback. Na konci března jsem dostala chuť ještě na vánoční vůni. Jo, občas se mi to prostě stává :D A tuhle jsem tu měla vystavenou, několik měsíců kolem ní chodila, voněla mi pod nos, tak jsem neodolala. Pokud sháníte věrohodnou vůni jehličí/stromečku, tak tohle je ona! Je jemná, že neštípe v nose, zároveň ale fakt věrohodná, jak kdyby vám v rohu pokoje stál vánoční stromeček :) Neuvěřitelně moc mě bavila. Opět jsem pálila votivku jako vosk, cca po čtvrtinách. Celá votivka vydržela devět svíček, což je slušné. Nebyla nepříjemně vlezlá, nezpůsobovala bolehlav, nepřepalovala se. Za mě parádní a přemýšlím, že si ji seženu příští rok už na Vánoce :D


Cracling Sun Bright - Yankee Candle

A zpět k letnější vůni a to ve svíčce s praskajícím knotem od YC. Je to u nás raritka a proto ji tu mám už několik let a ne a ne se odhodlat ji zapálit.. A teď mne mrzí, že jsem tak dlouho otálela, protože stihla vyvonět a intenzita vůně tak byla téměř nulová. Přitom by to byla taková krásná vůně! Trochu svěží, trochu těžší. Teplá a hřejivá a přesto ne tolik, aby se nehodila k letním dnům. Jinak svíčka jako taková super. Na praskající knot je potřeba si zvyknout. Z počátku je to pro mne rušivý element, naopak když si na to zvyknu, tak je pak bez toho neobvyklé ticho :D Svíčka hoří a ubývá rovnoměrně, nedělá hluboká jezírka, nečoudí a na dně ji zbyde minimum. Je celkem škoda, že se tyhle krasavice neprodávají i u nás.. :(


Peony - Yankee Candle

A ještě jedna jarní, květinová vůně. Tohle je pecka! Pokud máte rádi pivoňky, tak tady je to opravdu celkem věrohodná vůně! Krásná, intenzivní, silná květinovka, která provoní celý obývací pokoj. Stačí čtvrtka na dvě až tři svíčky, takže celkem zvládl vosk víc než osm kusů čajovek! Za mě hodně povedená vůně, jen mám pocit, že starší edice, která už není běžně prodejná (měla jsem ji tu snad tři roky..), což je v tomto případě velká škoda. Kdybych ji ještě potkala, jdu do ní bez váhání!


Kromě těchto plných velikostí jsem spotřebovala ještě hromadu vzorečků, abyste si nemysleli, že jsem se flákala :D Zásoby se postupně tenčí, takže mé předsevzetí - spotřebovávat a nenakupovat :D - se postupně daří plnit.. Tak zase příště, snad se budu opět radovat nad spotřebou :)

No a vy mi dejte vědět, co voní teď doma vám! Zkoušeli jste někdo svíčky Home Aroma? Jaká je vaše oblíbená jarní vůně?

* Svíčky Home Aroma jsem měla k vyzkoušení z Drogerie ZDE

6 komentářů:

  1. Home Aroma nevypadá špatně, ale za ty peníze už bych si raději doplatila a koupila jinačí značky. A také teď pálím nonstop, jak jsem doma :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď pálím třeba ještě třetí Home Aroma (Vanilla Puding) a ta je vyloženě boží! Voní intenzivně a moc hezky.. Takže je to kus od kusu.. :-/ Jinak já taky jedu jako drak.. vydala jsem článek a už se mi tu kupí další Vypálenci :-O :D

      Vymazat
  2. Peony jsem kdysi měla, moooc krásná:-) Jinak neznám nic, ta nabídka je obrovská, čím dál větší a i když pálím poctivě, tak prostě je to pořád tolik co neznám a co musím zkoušet, moc mně to baví:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto souhlasím! Já už ani nestíhám ty sezónní YC vůně :-O A to objevuji další a další značky! Teď se mi třeba moc zalíbily vosky ze stránky vonnevoskyodmarty.cz a Kouzelná víla z IG :)

      Vymazat
  3. Mě už popravdě zásoby došly, takže už moc vosků k pálení nemám. :D
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No musím říci, že se mi zásoby také dost ztenčují, takže budu muset zase dokoupit :D :) Teď mne zaujalo pár nových značek, viz výše, tak zas bude co objevovat :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)