čtvrtek 16. dubna 2020

CosmetikaBio: Jak jsem zkoušela hennovou barvu..

Krásný den vám přeji!

Dneska z úplně jiného soudku. Tohle tady ještě nebylo! Já, flákač na barvení a úpravu vlasů, jsem se rozhodla vystoupit ze své komfortní zóny (chápej, z úplné nutnosti jednou za půl roku obarvit vlasy :D) a zkusit hennovou barvu od značky CosmetikaBio. Plná obav a očekávání jsem se do toho konečně pustila a tak si dnes povíme, jak to probíhalo a jak to dopadlo...



Oficiální popis: Hennové barvy jsou už namíchané barevné odstíny, ale pouze z přírodních bylinek. Obsahují jednu hlavní bylinku - hennu, indigo nebo cassii a k ní další bylinky jako bodlák, ibišek, a podobně, které vytvářejí paletu odstínů základní barvy. Hennová barva se nerovná henna, ale na vlasy má podobné účinky a barvení probíhá také podobně. Regeneruje - zpevňuje a posiluje vlasy, podporuje prokrvení pokožky a tak zmírňuje vypadávání, odstraňuje lupy. Obsahuje přírodní UV filtr. Zamezuje nadměrnému maštění vlasové pokožky, zabraňuje lámání a třepení vlasů.

Použití: Barvu smíchejte s teplou vodou (přibližně 1 díl barvy, 3 díly vody, 50°C). Aplikujte na vlasy ihned po smíchání. Přikryjte fólií. Vyčkejte nejméně 45 - 90 minut. Opláchněte vodou. Není nutné používat šampon.



Byl slunečný den, manžel doma, takže hlídání prcka zajištěno a já se pustila do téhle peripetie. V krabičce najdete velký fóliový sáček a v něm ještě jeden igeliťák se zeleným práškem. Víte jak to vypadá? Jako čaj matcha :D A víte co? On tak dokonce i smrdí :D Do misky jsem vysypala celý obsah a zalila ho teplou vodou (to je taky um, protože voda nesmí být vařící, ale ani studená, měla by mít cca 50°C), pak jsem se jala míchat. No, ten "čajový" zápach se rozlinul rázem po celé koupelně :D Prášek se rozpustil bez potíží a já tak měla misku plnou ošklivého, smradlavého, zeleného bahna. Na můj vkus dost řídkého (a to si myslím, že jsem vody dala ještě méně), takže když vám řeknu, že práce s tím pro mě byla dost úmorná a v žádném případě nebyla příjemná či čistotná, asi vás to nepřekvapí. Měla jsem to po sobě, po koupelně, naštěstí i v těch vlasech. Něco mi z toho i zbylo (až později jsem si dohledala, že by mi možná stačilo 50 g, v balení je 100 g). Vlasy jsem poté hodila pod fólii a tím začalo další peklo, ono mi to zpod té fólie pořád stékalo do ksichtu! Ježišimarjá, fakt jsem nikdy nezažila nic tak otravného jako mít tohle přes hodinu na hlavě! Chtělo se mi z té aplikace úplně brečet, protože nejen bordel, kam jsem se podívala, ale taky jsem se celou hodinu a půl srala s otíráním obličeje, protože to bahno bylo prostě všude. Aplikace za mě tedy opravdu hrůza!



Fólii jsem sundala po hodině a čtvrt, minimálně deset minut barvu z vlasů vyplachovala, ten "bahenní" zápach se mi z vlasů nepodařilo vodou úplně dostat, proto jsem prostě použila šampon, i když dle návodu k použití to není nutné. Já prostě musela, jinak bych ten smrad ani tu barvu z vlasů nedostala úplně (což se mi stejně nepodařilo) a s tím bych fakt těžce fungovala. Vlasy jsem poté vysušila a čekala napjatá, jaký bude výsledný efekt a hlavně jsem se bála toho strašáku u henny - zelených vlasů.. A ono na(ne)štěstí skoro beze změny :D Vlasy chytly akorát nádech do měděna. Vypadají trochu jako vyšisované od sluníčka. U kořínků mi barva chytla blbě, takže u nich jsem měla zelený nádech, což se naštěstí brzy vymylo a zůstala moje původní barva. Nechytla mi úplně rovnoměrně. Jak říkám, vypadá to skoro stejně, jen délky chytají měděné odlesky na sluníčku, po pár dnech se efekt ještě ustálil a o trochu více zvýraznil. Takže je to nositelné a jo, ve výsledku to i docela dobře vypadá. Ale pokud čekáte výrazný efekt po barvení jako u drogérky, tak tady se ho napoprvé nedočkáte.



Co se týče kvality vlasů po barvení. Vím, že jsou henna barvy pro vlasy šetrné oproti klasickým barvám, ale mně to tak normálně nepřijde. Z jemných a rychle se mastících vlasů mám teď celkem suché, matné a vrzající vlasy, což je dost razantní skok. Psalo mi více z vás, že po barvení hennou jste měly vlasy sušší, tak tohle se dotklo i mne. Není to ve fázi, že by to bylo extrémně zlé, ale je to u mne celkem nezvyk, protože většinou mám vlasy nepoddajné a extrémně jemné a teď je to trochu naopak - pevnější, ale sušší. Co mi ale bylo nepříjemné, že jsem barvu strašně dlouho vymývala.. Ještě při čtvrtém mytí jsem měla vodu špinavou, takže mám takový pocit, že mi barva ve vlasech nevydrží nijak extra dlouho a všechnu ji vypláchnu. Jo a co mi vadilo ještě víc, že ve vlasech se hrozně dlouho držel ten smrad. Snad dva týdny mi vlasy smrděly jako sláma, i polštář mi načichl.. No pro mne nic uživatelsky příjemného.


Sečteno podtrženo: Takže.. za mě ne. Já už do hennové barvy znovu nepůjdu :D Vím, že má mnoho plusů, co se týče kvality vlasů a jejich regenerace a péče, ale těch nervů, co jsem si s tím užila a ty prapodivné výsledky.. Na tohle jsem prostě hrozně zhýčkaná. Přiznávám. Navíc úskalí hennových barev je, že nikdy nezesvětlují, jen ztmavují, což je dost podstatné omezení, pokud chcete třeba něco světlejšího (a že já o tom poslední dobou přemýšlím).. A škála barev je také podstatně omezenější než u drogérky. Pokud chcete spíše jen "oživit" vaši barvu nádechem do měděné nebo ztmavovat bez velkých zásahů, a nevadí vám to postupně, henna je pro vás to pravé ořechové. Pokud jste ale jako já a chcete víc a ideálně všechno hned, tak to není nic pro vás :D Barvu najdete tady za 289 Kč. Samozřejmě nemají jen hnědou, ale i další varianty.

A co vy a hennové barvy? Zkoušeli jste? Používáte?

*PR produkt zaslaný zastoupením e-shopu Ladybio.cz

2 komentáře:

  1. Ja by som si vlasy asi nefarbila, na toto som ľavá

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si je barvím doma téměř vždy, takže to pro mě není problém, ale s tímhle to byl fakt výkon :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)