neděle 12. dubna 2020

Spotřebováno za březen 2020

Krásnou neděli!

Ani dnes vás neochudím o svůj proslov ve videu a mrkneme se na Spotřebováno, ještě za březen 2020. Zase se to celkem sešlo, takže určitě potěším ty, kteří mají rádi pořádné povídání :)




Celkem tu mám 18 ks + jeden vzorek a je tu od každého něco - tělovka, pleťovka i něco málo z deko..


Sprchový gel s vůní pomerančového květu - Frosch Senses - bio novinka v našich drogériích, ovšem mne bohužel nijak nezaujala. Gel jako takový není špatný - umyje, nevysušuje - ale taky vás ničím extra neohromí. Co mi ale vadí je parfemace, protože v tomto případě je to jako sprchovat se v jaru. Což není nic moc. Varianty jsou dostupné asi tři, tak třeba jsou ty ostatní lepší. Hodnocení: 2,5/5.

Tělová pěna Jeju - Ziaja - o té se tu ještě rozpovídám, článek připravuji. Za mě ale moc povedený kousek, který budu určitě znovu potřebovat! Krásná ovocná vůně, příjemná našlehaná textura, která si s pokožkou skvěle rozumí a k tomu i super hydratace. Tohle se hodně povedlo! Hodnocení: 5/5.

Pěna do koupele Merry Little Plum - Avon - krásná, sladká, švestková vůně, kterou Avon na Vánoce každoročně vrací do oběhu. Pěnu nadělá až ve větším množství, takže balení moc dlouho nevydrží. Když už se ale pěna udělá, tak dobře drží. Co mi ale ještě vadí je balení! Tahle kulatá lahvička je zlo, špatně to z toho teče a zmáčknout to také nejde :D Hodnocení: 2,5/5. 


Pěstící šampon pro dlouhé vlasy - Alcina - moc příjemný šampon. Jemná vůně, která je z vlasů pak spíše nenápadná, ale vlasy na efekt moc pěkné. Lesklé, hebké, poddajné a zároveň pevné. Navíc vydržely velmi dlouho svěží (myla jsem každý čtvrtý den). Hodnocení: 4/5.

Suchý šampon - Alcina - příjemná vůně, která nedusí. Nezanechává ve vlasech bílý povlak. Odmastí celkem úspěšně, ale bohužel ten finální efekt není tak ohromující jako třeba u Batiste.. Něco tomu prostě chybí. Vlasy nemají takový objem a nevypadají prostě stoprocentně "ve formě".. Hodnocení: 3,5/5.

Hennová barva Hnědá - CosmetikaBio - tohle byla moje první zkušenost s hennovou barvou a na dlouhou dobu asi i poslední. Práce s tím strašně náročná, výsledek pak velmi nenápadný. Následný efekt ve vlasech nehezký.. Článek o tomto barvení mám připraven, brzy se objeví. Hodnocení: 2/5.


Antiperspirant Stay Fresh - Rexona - klasika, kterou kupuji stále dokola. Na běžný, méně náročný den naprosto dostačující ochrana proti pocení, takže u mne má vždy místo. Tahle vůně byla krásně svěží, nepřebíjela parfém. Neštípe v podpaží. Stojí pár kaček. Hodnocení: 5/5.

Krém na ruce Blissfully Nourishing - Avon - velmi povedený krém! Praktické malé balení do kabelky, navíc jde spotřebovat až do posledního zbytku. Krásná vůně bambuckého másla, příjemná, vstřebatelná textura a hlavně skvěle vyživuje! Tenhle mě moc bavil! Hodnocení: 5/5.

Šampon na čištění štětců - Ecotools - tohle byl první šampon přímo na štětce, co jsem měla, takže tehdá jsem s ním byla hodně spokojená. Ale nějak jsem na něho zapomněla, mezitím vyzkoušela několik dalších produktů a teď když jsem se k němu vrátila, už to nebylo ono. Sice štětce vypere, ale třeba ty na make-up nebo houbičky, jsou docela fuška. Navíc dost pění, takže se musí důkladně ze štětců vyprat a nevím no.. Znám už i lepší produkty. Hodnocení: 3/5.


Hydratační gel na den i noc - Yves Rocher - moc příjemný krém, který se díky gelové textuře a rychlému vstřebání hodí pod make-up. Trochu je tam cítit alkohol, ale nijak to pleti nevadí, protože zvládl i tak velmi úspěšně hydratovat. Dodával přes den pleti balanc a s make-upem si skvěle rozuměl, takže za mě povedené! Hodnocení: 4/5.

Lehký ochranný krém s rostlinnými extrakty - Ryor - další povedený krém, ideální na den i noc (já používala zejména na noc). Praktické balení s pumpičkou, trochu silnější parfemace, která mi ale sedla. Příjemná textura, rychle vstřebatelný a přesto dostatečně výživný. Pokud hledáte něco, co pleť vyživí a přesto není na pleti mastný a těžký, tak tohle je on. Hodnocení: 5/5.

Každodenní detoxifikační gel - Evolve - přírodnější gel, který bylinkově voní, pleť dobře dočistí a nevysušuje. Ovšem první měsíc jsem měla potíže se zarudnutím pleti. Pocitově nic, ale po umytí jsem měla červené fleky po celém obličeji. Proto bych ho znovu nepořizovala. Jinak musím říci, že jsem byla příjemně překvapená, jak dlouho vydržel. Na první pohled vypadá balení malé, ale měla jsem ho více než čtyři měsíce, což je slušný. Pumpička byla také praktická, i když sklo se zase do vany úplně nehodilo. Hodnocení: 3,5/5. 


Planet Spa Radiant Glow - Avon - celkem sedící plátýnko, séra ideální množství (ani málo ani zbytečně moc), neštípe ani nepálí. Trochu silnější vůně, trochu až pánská. Zbytek séra se po sundání lehce vklepe, hydratace spíše průměrná. Není to žádný zázrak, znám i lepší, ale zase nebyla ani vyloženě špatná. Hodnocení: 3/5.

Dětská pleťová maska Panda - Montagne Jeunesse - vzhledově ňuňu maska s obrázkem pandy. Celkem mne překvapilo, že i když je dětská, byla mi trochu větší. Vůně umělá, nebyl tam cítit kokos ani banán. Séra dostatek, po sundání se rychle vstřebalo, což je plus. Hydratace dobrá, vystaráno na několik dní. Nebylo to vůbec špatný, ale je fakt, že znám i trochu lepší kousky. Hodnocení: 4/5.

Hloubkově čistící maska - Ellie - za to tohle bylo peklo! Hned po nanesení začíná maska příšerně, ale fakt příšerně štípat a pálit. I když jsem se vyhnula očnímu okolí, tak jsem šíleně slzela. Masku jsem hned po aplikaci sundala, tohle se fakt nedalo vydržet ani těch 10 minut. A víte co je mazec? Že mě pleť pálila ještě další půl hodinu po opláchnutí! Jako bonus je pak zelený nádech na pleti, který tam zůstal do dalšího dne.. No tohle tedy znovu opravdu NE! Na Instagramu mi psalo několik dalších lidí, že stejné účinky.. takže tomuto se fakt raději vyhněte. Hodnocení: 0/5.


Make-up Blender - Alcina - tahle houbička byla příjemná - nádherně měkká, dobře se s ní pracovalo. Možná se do ní vstřebávalo zbytečně moc produktu, ale i tak jsem ji používala velmi ráda. To je na ní na první pohled vidět, takže byl čas se rozloučit.. Hodnocení: 4/5

Mini houbička - Essence - tohle byla kdysi součást nějaké limitky od Essence (v balení byly tuším tři). Byla tak akorát měkká, aby se s ní dobře pracovalo v očním okolí, kam jsem s ní nanášela korektor. Opět se mnou strávila už dost času a je značně opotřebená, proto je čas se rozloučit. Naštěstí mi zbývají další dvě z balení :) Hodnocení: 3/5.

Camouflage Cream - Catrice - o tom se tu asi nemusím dlouze rozepisovat, ten všichni dobře znáte. Nejlepší korektor na pupínky z drogérie. Dosud ho nikdo nepřekonal :) Je hutnější, takže se s ním trochu "hůře" pracuje, i když pod dotekem lehce roztává. Skvěle drží, schová veškeré pupínky.. prostě je to miláček a já ho musím mít vždy doma v zásobě. Jen tento kousek (už to je asi třetí balení) jsem nestihla spotřebovat. Pupínky mne poslední rok tolik netrápily a on mi tu stihl ztuhnout.. Určitě ale budu pořizovat znovu. Hodnocení: 5/5.

Tak a jsme na konci. Já jdu opět vyčistit krabici, ať mám kam házet další obaly a zase za měsíc jsem tu s dalšími spotřebovanci jako na koni! :)

Máte s něčím z toho zkušenosti? Co vy a pověstný Camouflage?

4 komentáře:

  1. Tak kromě Catrice korektoru, který v mém šuplíku nesmí chybět nemám zkušenost s ničím, ale antiperspiranty od Rexony kupuji taky často, mají spoustu variant, ochrana dostačující a neudělají díru do peněženky:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprostý souhlas! :) Jen teď jsem si po letech koupila i tuhou Rexonu a nemůžu si pomoci, ale i po mytí ji cítím, nejde úplně smýt.. :-/ :D

      Vymazat
  2. Ten korektor od Catrice mám taky ráda. Opravdu vše zakryje a těším se na recenzi tělové pěny.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Recenzi už už chystám, tak snad se mi ji podaří brzy hodit do éteru :D :) Jinak Catrice korektor (stejně jako tekutá verze) je jednička! :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)