čtvrtek 31. října 2019

Yves Rocher: Pleťoví pomocníci a jeden "malý" sprcháč

Krásný den vám přeji!

Dnes vám povyprávím o mých oblíbencích posledních týdnů. Není to dávno, co mi přišel balíček od Yves Rocher a já se hned dala do testování. Byl totiž plný pokladů. Dva kousky na pleť, sprchový gel a ocet na vlasy, který si tu rozebereme zase někdy příště.


Musím říci, že v pleťové péči si poslední měsíce lebedím a nic nezkouším radši. Začínám být i náročnější a všímat si detailů působení. Proto jsem moc příjemně překvapená, jak tyhle dva produkty skvěle fungují. Že jsem maskový závislák víte, proto jsem byla zvědavá na tuhle čistící masku s aktivním uhlím a nějaký hydratační krém, který bych používala na den, se mi taky náramně hodil. A voňavý sprcháč? Tím já nepohrdnu nikdy.

Čistící maska s aktivním uhlím Sebo Pure Végétal

Oficiální popis: Maska obsahuje kyselinu salicylovou rostlinného původu z rostliny libavka poléhavá z Číny. Listy této rostliny se používají v tradiční čínské medicíně jako čaj s čistícími účinky. Rostlinná kyselina salicylová má na pleť antibakteriální účinku: čistí pleť a zbavuje jí nedokonalostí. Obsahuje také účinnou látku z rojovníku gronského z kanadské tajgy, její prášek byl vybrán kvůli jeho cíleným účinkům na mastnou pleť - zmatňuje, reguluje tvorbu kožního mazu, vyhlazuje nerovnosti pleti, zjemňuje zrnitost pleti a chrání před nedokonalostmi tak, že zmírňuje záněty a brání oxidaci kožního mazu. Obsahuje rostlinné uhlí s absorbčními a detoxikačními schopnostmi. Má jemnou bohatou texturu. Absorbuje nadbytek kožního mazu, zbavuje pleť nečistot, redukuje černé tečky a pleť je detoxikovaná a vyčištěná do hloubky.



Použití: Nanášejte 1 - 2x týdně tenkou vrstvu na celý obličej nebo jen na t-zónu poté, co jste pleť vyčistili. Nechte působit 5 minut a důkladně opláchněte. Následně použijte hydratační péči.

Masky já ráda, však to víte, takže bylo jasný, že ta přijde na testování velmi rychle :D Navíc čistící je ideál na ty moje zanešené a rozšířené póry a černé tečky na nose, takže... Maska je v tubě, máte ji tam 75 ml, takže vydrží dlouho. Má krémovou texturu, není to typické bahno, spíš tak nějak krém s bahnem :D Po obličeji se roztírá naprosto bez potíží a hned poté začíná působit. Na obličeji během pár minut zasychá. Trochu se stahuje do sebe, takže obličej při schnutí lehce pne, ale není to nic nepříjemného. Obličej neštípe, nesvědí ani nepálí. Vidíte jen, jak čistí pořádně do hloubky - v místech, kde mám zanešené póry a na nose, kde mám černé tečky tak se tvoří tmavší tečky, jak zevnitř maska vytahuje všechen ten hnus :D Po pěti minutách pak stačí opláchnout, což jde velmi jednoduše. A výsledkem je pak opravdu krásně jemná, do hloubky čistá pleť. Je zbavena všeho ošklivého, co v pleti bylo včetně mastnoty. Je krásně hebká, póry jsou stažené. Prostě nádhera. Za mě moc fajn maska, kterou si dopřávám jedno ráno v týdnu.

Pokud máte mastnější pleť, trápí vás černé tečky a rozšířené póry, tak tohle by vás mohlo zajímat. Seženete tady nebo v obchůdku a cena je 199 za 75 ml.





Hydratační gel na den a noc pro normální až smíšenou pleť

Oficiální popis: Nepřetržitá hydratace až na 48 hodin. Dopřejte své pleti non-stop vyživení, navraťte jí jas, jemnou texturu a udržte ji mladou a zářivou. Řada Hydra Végétal byla vyvinuta speciálně pro potřeby normální a smíšené pleti. Účinně a trvale hydratuje a povzbuzuje přirozený jas pokožky. Pleť je okamžitě zavodněná, září zdravím a její struktura je jemná na dotek. Pleť vypadá zdravě a svěže. Dlouhodobou hydrataci zajišťuje buněčná voda z kosmatcovníku, která pomáhá vodu ukládat do všech vrstev pleti a napomáhá ji tam udržet co nejdéle. Lehká textura gelu je vhodná i jako podklad pro make-up.



Přiznám se, že donedávna mi denní krém nic neříkal a použít cokoliv ráno byl pro mě výkon. Ovšem s dítětem to za prvé jde a za druhé to je třeba. Ta pleť za posledních několik měsíců dostávala zabrat, takže je o ní potřeba maximálně pečovat a hydratovat, aby zas byla pěkná. Proto jsem se rozhodla opravdu pravidelně ráno mazat a začala jsem právě tímto hydratačním gelem. Protože čím jiným hydratovat než gelem z řady Hydra Végétal, že jo! Má hezké jednoduché balení ve skleněném kelímku. Je to gel, který je založený na vodní bázi, lehce se roztírá, rychle se vstřebává. Nezanechává mastný ani ulepený pocit, v podstatě do minutky se vstřebá. Má celkem silnou parfemaci. Ne nepříjemnou, ale je dosti znatelná a možná bych tam trochu vycítila i alkohol. No ale pleti to nijak nevadí, naopak ji to vyhovuje. Je po namazání jemná a hlavně fakt pěkně nacucaná a dobře hydratovaná na celý den. Většinou mi vadilo použít krém ráno, protože pak make-up třeba i hůř držel a nebo se nevstřebával. Občas mi přišlo, že je pleť i mastnější, když jsem zvolila zbytečně hutný krém. To však není problém tohoto kousku. Je lehoučký a příjemný, pod make-up ideální.

Takže za mě jo, krém mi sedí a já už zas mám z pravidelné péče o pleť lepší pocit, protože vidím první výsledky. Už není tak unavená, je fakt hydratovaná, takže i vypnutější a není tak zašedlá.. Pokud máte mastnější pleť a potřebujete jenom hydrataci, tak po tomhle mrkněte. Případně v této hydratační řadě seženete i verzi pro pleť sušší, takže hydratace se dočká každý :) Jsem nadšená a každé ráno se vždy i těším, až se zase namažu. Seženete ho tady a nebo v obchodech YR a cena je 399  Kč za 50 ml.





Koncentrovaný sprchový gel Lotosový květ & šalvěj

Oficiální popis: Potěšte během sprchování své tělo i smysly. Jemně nasládlá vůně lotosového květu propojená s vůní šalvěje zajistí dokonalý relax po dlouhém dni. Uvolňuje a zanechává jemně provoněnou pokožku. 4x koncentrovanější sprchový gel s patentovanou mnohovrstvenou lamelovou strukturou můžete přesněji dávkovat díky praktickému uzávěru s membránou. Pro jedno použití vystačí množství o velikosti lískového oříšku. 100 ml balení vystačí na 40 koupelí, tedy stejný počet jako 400 ml balení běžného sprchového gelu.



A na závěr tu mám tohoto krasavce. Sprchové gely YR mám vyzkoušené v několika variantách a parfemacích a nikdy to nebyl krok vedle, což není ani zde. Je to ale poprvé, co jsem měla jejich koncentrované balení, tj. 100 ml sprcháče by mělo vydržet to, co klasická velikost (slibuje až 40 sprch). Jednoduše je jen "smrsknutý" do malé lahvičky, ideální například na cesty nebo s sebou do bazénu či posilky :) Trochu jsem tomu nevěřila, protože co se týče sprcháčů, nejsem úplně úsporný člověk, ale byla jsem příjemně překvapená. Sice mi nesloužil čtyřicet sprch, ale vydržel víc jak tři týdny, což je u mne dost dlouho, běžné balení sprcháče mám občas i na míň. Rozhodně tedy vydrží na takového pidižvíka pěkně dlouho :) Gelu stačí vážně špetka, dá se dobře rozetřít a hezky napění, že i pár kapek skvěle umyje. Vůně navíc provoní nejen při sprše, ale i pokožku po ní. Parfemaci to má velmi sympatickou. Jedná se o květinovou vůni, ale nijak sladkou, spíše jemně pudrovou. Pokožka po umytí není vysušená ani nijak podrážděná. Jednoduše YR sprcháče opravdu umí!

Tenhle kousek najdete tady, momentálně tedy v této parfemaci nedostupný, ale mají i spoustu dalších (zde). Cena těchto mrňousků je 99 Kč za 100 ml.



Sečteno podtrženo: Tyhle novinky jsou vážně parádní! Maska naprosto skvěle vyčistí pleť, hydratační gel se o pleť stará po celý den, kdy ji dodává parádní hydrataci a sprchový gel? Vážně stojí za vyzkoušení, ať už v této koncentrované podobě nebo v běžné velikosti, Yves Rocher sprcháče opravdu umí!

A co vy a tyto produkty? Máte s nimi zkušenosti? Zaujaly vás?

*PR produkty zaslané zastoupením značky Yves Rocher

12 komentářů:

  1. Pleťový krém Hydra Végétal je moc fajn, ten budu potřebovat znovu. Sprchové gely YR jsou taková klasika, včetně těchto koncentrovaných, nepočítala jsem na kolik použití vydržel (brala jsem na cesty), ale měla jsem ho dlouho. Co ale neznám a zaujalo mně, je ta maska:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta maska je fakt parádní! :) Dělá to, co tenkrát dělala ta černá maska s uhlím od Lorealu - vytahuje na "povrch" a zvýrazňuje černé tečky :D Na pohled fuj, ale fakt teda výsledky naprostá bomba :)

      Vymazat
  2. Měla jsem sprchový gel a krásně voněl, ale nejsem schopná prostě neplýtvat a používat fakt jen tu kapku :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako já taky nejsem schopná používat jen kapku :D ale je fakt úspornější a vydržel mi stejně dlouho jako dvakrát tak velké balení :)

      Vymazat
  3. Ahoj,
    Yves Rocher mám moc ráda a nedám dopustit třeba na jejich odličovač s chrpou (ne ten dvoufázový). Jejich sprchové gely používám často, jsou super. Ten hydratační gel mám doma, ale moc se mi do něj nechtělo,nemám ráda gelovou strukturu. Ta maska vypadá dobře, určitě ji omrknu, až tam příště budu:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám zas ráda právě ten dvoufázový s chrpou, ten je za mě jeden z nejlepších, ne-li nejlepší na trhu :) A sprcháče jsou taky bomba! Ten gel je fajn pod make-up, na noc potřebuji taky víc, ale takhle na den super :)

      Vymazat
  4. Skusala som krem a nic moc. Nastastie to bolo len cestovne balenie. Cista umelina za vela penazi. I Balea ma podla mna lepsie kremy :-)
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě celkem sedí, já jejich krémy můžu, ale je fakt že s Baleou moc nemám porovnání, jejich krémy moc nekupuju :D :)

      Vymazat
  5. Maska vyzerá super, určite sa na ňu pôjdem pozrieť. A tieto malé koncentrované sprcháče od YR mám veľmi rada. xxx Alexandra z MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sprcháče jsou prostě bomba, ty oni fakt umí :) a masky evidentně taky! :)

      Vymazat
  6. Docela mě zaujala maska na obličej. :) A jeden takový malý sprcháč mám akorát v jiné vůni, zatím si ho ještě šetřím :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oni mají těch sprcháčů kupu, těch malých teda jen pár, ale těch velkých vůní.. vždycky bych si vybrala! :D :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)