neděle 22. března 2020

Huda Beauty: Desert Dusk Palette

Krásný den vám přeji!

Tak je čas. Čas seznámit vás s paletkou od Hudy, kterou jsem vám ukazovala během posledních měsíců už několikrát. Co si budeme, byl to jeden z největších vánočních dárků, tak je jasný, že ji zkouším často (jedno líčení například tady) :D Ovšem pokud čekáte jen ochání a áchání, tak vás asi trochu zklamu, protože ani takhle proklamovaná a drahá paletka není bez chybičky. Beru si ji na paškál opravdu důkladně, abych vám řekla vše, co mne k této paletce napadne.. Tak jdeme na to! Desert Dusk čeká!


Balení. Huda Beauty je dost pověstná právě paletkami a stíny, které zaujmou na první pohled. Asi nejsem jediná, koho okouzlil design paletek. Stejně tak umí na první pohled zaujmout i obsah, kdy se tam vždy nějaké stíny třpytí a svádí vás.. Desert Dusk má krásnou krabičku, popisky se lesknou, uvnitř je ještě taková ta ochranná obrázková fólie. Z vnitřní strany máte i velké zrcátko.. Stíny jsou moc hezky poskládané a hned zaujmou. Čeho jsem si však nemohla nevšimnout, byly ne úplně sedící kalíšky se stíny. Místy to ujíždí a nejsou v paletce nalepené rovně. Jako je to detail, ale zase ta paletka je za celkem těžký prachy, takže bych čekala, že to bude vypadat trochu líp než paletka z drogérky za desetinu ceny..



Barevná škála. DD je laděna do teplých barev a najdete v ní všechny tři typy stínů - matné, třpytivé a jedny vyloženě slisované třpytky. Odstíny jsou vybrané poctivě tak, aby se k sobě hodily, ladily a daly se různě kombinovat. O tom žádná. Některé odstíny tedy vypadají na oku dost podobně, ale budiž.




Kvalita stínů. Tady se to hodně rozchází a liší se to stín od stínu, samozřejmě zejména dle jejich textury. Ale v podstatě všechny mají jedno společné - práší. Všechny, ať už jsou hrubě či jemně namleté, jsou dost suché a práší nejen při šmrdlání v paletce, ale hodně i při aplikaci na oči. Po použití paletky mívám pod očima fakt veselo. Samozřejmě třeba u třpytek to chápu, tam to vychází z jejich podstaty, ale ony práší fakt všechny.. některé víc, některé míň, ale všechny na můj vkus dost..

Matné stíny mne příjemně překvapily. Vesměs všechny jsou dobře, některé přímo skvěle pigmentované, práce s nimi není nijak náročná a dokonce i práší nejméně. Možná světlý Desert Sand je pigmentovaný trochu méně, ale je dost světlý a u podobných barev to občas bývá prekérka, takže budiž mu to odpuštěno. Jinak jsou na oku všechny krásně intenzivní a to po celý den, zejména ty oranžovo-hnědé jsou fakt pecka!

Třpytivé jsou naopak dost zklamání. Blood Moon, Turkish Delight, Celestial, Cashmere, Nefertiti - ty ještě jdou. Přijdou mi tedy taky dost suché, žádné extra máslové, jak bývá u podobných stínů zvykem, ale není to tak tragické. Pigmentace dobrá, práší, ale ještě pro mě v rámci pochopení. Ovšem pro mě naprosté zklamání jsou dva stíny, na které jsem se těšila nejvíc - Twilight a Retrograde. Ty vypadají v paletce tak božsky! Ale díky jejich suchosti a celkem hrubému namletí (v podstatě to jsou taky třpytky, ale hodně drobné), je mám při aplikaci víc pod okem než na oku. A to jako fakt hodně.. Já blbka si tenkrát dala Retrograde a pořádně se nekoukla do zrcadla než jsem odešla z domu a po návratu jsem čuměla.. Vypadalo to jako nejvíc nejvýraznější rozjasňovač :D Hrůza, padá to při aplikaci i během dne a nejde to z tváří dolů! Obyčejným oprášením to nesundáte. Doporučuji aplikovat prsty, to nadělá nejmenší neplechu a lehce navlhčit. Sice to není o moc lepší než úplně za sucha, ale trochu lépe to na víčku drží. Nejlepší by to bylo asi s bází nebo lepidlem na třpytky.. Ale na to se můžu teda z vysoka vys.. vykašlat. Kvůli tomu si nekupuji paletku skoro za dvojku :D

Odstín Cosmo jsou už pak klasické třpytky, jsou nejhruběji namleté. Ovšem byly příjemným překvapením. Taky je můžete vidět níže v líčení a ač těch jsem se bála nejvíc, tak jako dobrý. Sice jich pár při aplikaci opadalo, ale při nánosu prstem to nebylo tak strašný a na oku pak držely i bez báze či lepidla. Navíc se daly štětcem lehce oprášit, že vám na ksichtě neseděly celý den.

Ale mám k celé paletce ještě jeden poznatek. Zjistila jsem totiž, že mi u složení stínů nějaká ingredience nejspíš vadí, protože vždycky u této paletky, pár minut po aplikaci, začínám u vnějšího koutku slzet. Nestává se mi to s žádnou jinou paletkou, jen s DD. Nijak mne to neštípe, nepálí, nic, ale prostě fakt docela dost slzím.. Tak teda nevím, no.




Swatche, jednou přetřeno:




A stíny v akci:


Použité odstíny: Musk, Cashmere, Twilight.


Použité odstíny: Eden, Amber, Oud, Blood Moon, Cosmo.


Použité odstíny: Musk, Amethyst, Retrograde. Tady můžete vidět, jak mám pod očima nakydáno :D

Sečteno podtrženo: Jo, paletka zaujme. Odstínově je zajímavá, o balení ani nemluvím. Většina stínů je fajn a použitelná. Zejména ty oranžovo-hnědé barvy mi přijdou fakt super, takže pokud podobné používáte rádi, tak je to pro vás jako dělané.. Ale ty odstíny, které se mi líbily nejvíc, jsou pro mne největším zklamáním. Některé barvy jsou prostě pro běžné (a rychlé) použití fakt nepraktické. Navíc jak mi slzí oči, tak se mi do ní občas nechce.. Musela jsem si k paletce hledat cestu celkem dlouho.. Upřímně, nechytla mne za srdce. Znám několik stejně dobrých paletek, ne-li lepších, ale za zlomek ceny, takže já trochu to šílenství kolem Huda nechápu..

Seženete v parfumeriích Sephora nebo ji najdete tady, cena je 1750 Kč.

A co vy a Huda paletky? Líbí se vám? Vlastníte nějakou?

Edit: Až teď jsem si všimla, že tu do vás hustím poslední dobou samé paletky.. Tak snad tuto recenzi ještě přežijete a slibuji, že teď bude chvíli klid ;) :D

14 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. A jiná Huda paletka? :) Všechny jejich paletky jsou na první pohled rozkošné :D

      Vymazat
    2. Mne stačí makeuprevulution paletka nejak to neriešim či drahšia alebo lacná v tom smere

      Vymazat
    3. Jo, je fakt, že Revolution celkem stírá rozdíly mezi drahou x levnou :)

      Vymazat
  2. Ahoj,
    paletky mi nevadí, mám je moc ráda:-) Jinak tato pro mě není, barvy jsou moc teplé, což mi úplně nesluší a nerada je nosím. Od Hudy mám Emerald z druhé ruky a jsem ráda, že jsem za ni nedala plnou cenu, protože to bych byla fakt naštvaná.
    Hanka z blogu ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě tu mám jednu, tak určitě tahle není na blogu poslední :D Takže ani Emerald není žádná sláva? No tak pak nechápu ten boom kolem paletek této značky.. :-/

      Vymazat
  3. Skladbou odstínů vypadá hezky, nad tím prostě musí zaplesat srdce snad každé ženské, ale abych byla ochotná vrazit do paletky tak těžký prachy, tak bych fakt očekávala něco extra..takže jo, pokochám se odstíny, ale na koupi to nebude:-) On je naštěstí dobrý výběr i v těch levnějších cenových hladinách:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak :) Jako líbí se mi ještě ty jejich menší paletky, ale trochu se bojím, že to bude to samé.. hezké na pohled a na použití náročnější.. :-/

      Vymazat
  4. Božinku, takto na pohľad je to nádhera. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  5. Na oko vyzerá tá paletka dokonalo a keby som sa vedela vyhrať s tieňmi, tak by som do nej investovala, ale ja som rada, že si viem vyblendiť hnedú :D
    xxx Alexandra z MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já v hlavě mám takových nápadů.. ale ruce mi nestačí! :D

      Vymazat
  6. Má nádherné odstíny, jen škoda, že za tak vysokou cenu má i docela dost mínusů.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas, asi bych za ty peníze chtěla prostě zázraky a ony nejsou :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)