úterý 10. března 2020

Gabriella Salvete: Velké testování - laky na nehty, pudry, řasenky, paletka stínů

Krásný den vám přeji!

Tak jsem tady s podrobnou recenzí na kosmetiku Gabriella Salvete, kterou poslední týdny podrobuji důkladnému testování. Přiznám se, že od GS jsem už hodně dlouho nic neměla, proto jsem ráda, že jsem teď měla možnost zase nějaké ty kousky vyzkoušet. K vyzkoušení jsem si nechala dva laky na nehty, řasenky, pudry a paletku očních stínů. Z kolekce Tools pak seřezávač chloupků v obličeji. No a dnes vám ukáži, co a jak.


Začnu laky na nehty, které jsem si nechala ve dvou odstínech. Odstín 20 Sangria je šarlatově červená, trochu s nádechem vínové, se stříbrným shimmerem, která vypadá na nehtech neskutečně elegantně. Odstín 43 Romance pak není o nic horší, protože to je krásně jemná, baby pink, na kterou se těším obzvlášť na jaře a v létě.



Laky se mohou pochlubit dvojitým víčkem (pod vrchním najdete ještě malé kulaté), díky čemuž máte na výběr, jak jej chcete lakovat, podle toho co vám sedí v ruce lépe. Celkem najdete ve stojanu 50 odstínů těchto dlouhotrvajících laků! Ano, čtete správně! Gabriella má v nabídce padesát odstínů laků na nehty, což je neskutečný výběr barviček. V nabídce jsou přirozené, třpytivé, růžové, červené či výraznější modré, černé či zelené odstíny. Vybere si doopravdy každý.



Laky jsou krásně krémové, mají plochý štěteček s dokulata zastřiženým zakončením. Lakují se jednoduše a přesně. Jejich krytí je fajn, ale doporučuji dvě slabší vrstvy namísto jedné silnější. V jedné silnější vrstvě se lak shlukuje do takových těch "mokřejších fleků", ve dvou slabších hned zaschne a plně kryje bez podobných potíží. Já už ze zvyku dávám dvě slabší, takže pro mě ok. Zasychají rychle a pozor! Po nalakování laky voní! Jsou gelovější a po zaschnutí na nehtu zůstane taková "pružná" vrstva, která jde případně odloupnout. A kvůli tomu trochu vázne i výdrž. Nevím čím to je, ale poprvé mi Sangrie dala na nehtech čtyři dny bez top coatu, ale při dalším použití a u Romance jsem měla potíže, aby mi lak na nehtech vydržel vůbec do druhého dne, s top coatem pak daly nehty o den déle. Z toho jsem tedy strašně zklamaná, čekala jsem delší výdrž.



Řasenky GS jsou u mne snad dosud nejprobádanější sortiment, těch jsem měla již několik. A jednou z nich je zrovna Xpress Volume Aqua Waterproof, která dosud patří mezi ty nejlepší, co jsem kdy měla. I proto jsem si ji opět nechala, protože řasenek a těch dobrých, není nikdy dost. Nebudu se tu znovu opakovat a odkážu vás na recenzi, kterou jsem psala již před mnoha lety. Jen ve zkratce zopakuji, že má sice větší kartáček, ale krásně řasy pročeše, prodlouží a udělá z nich prostě koukatelnou záležitost. Nechala jsem si ale ještě i variantu Magic Volume & Curl, která taky nevypadala špatně.



Má větší kartáček, který je celkem podobný tomu u řasenky Aqua, ovšem tady je lehce prohnutý, čímž by měl ještě lépe dosáhnout ke kořínkům řas. No, nevím proč, ale úplně to nefunguje, i když při větší snaze ke kořínkům dosáhnu a tím řasy hezky nadzvednu a pročešu. Problém mám teď ovšem s tím, že moje řasy jsou v katastrofálním stavu - krátké, prořídlé a nijaké, takže testování řasenky je noční můra :D Ale i přes tu otřesnost, jsou řasy prodloužené, obarvené a i v rámci možností oddělené, i když vy to pořádně nevidíte :D Neslepuje, nešmouhuje ani se nedrolí. Výsledek je fajn, ale na mých řasách to prostě dobře vypadat nebude ani tak..




Pak tu mám dva pudry. Zbarvený matující a transparentní fixační. Schválně jsem si nechala oba, abych je mohla porovnat mezi sebou. 





Matující pudr obsahuje SPF 15 a mám ho v nejsvětlejším odstínu 01. No určitě mohu říct, že je odstín nositelný, ale není to úplně stoprocentní. Má nádech lehce do oranžova, což na mém růžovém podtónu prostě nikdy úplně nesplyne. Není to žádný extrém, ale já prostě poznám, že jej na obličeji mám. Když však pominu ten podtón, tak mu nemám absolutně co vytknout. Je jemně namletý, nijak extrémně nepráší, na make-up dobře chytne a zafixuje jej a to fakt na dlouhé hodiny. A funguje i jeho matující funkce, nelesknu se s ním ani v t-zóně a během dne nepotřebuji nijak zasahovat a opravovat, což moc chválím. Za mě rozhodně použitelný drogérkový pudr.




O něco víc však má mé sympatie Kompaktní fixační pudr, který sice nemá SPFko, ale matující efekt by měl mít také. Na SPF ochraně já nijak nebazíruji (nojo, vím, že je to chyba!), ale to zmatnění na své matné t-zóně prostě potřebuji. Tenhle fixační pudr je též jemně namletý, ale tady mám pocit, že je mnohem víc slisovaný, že je třeba v něm pořádně zahrabat. Díky tomu i trochu víc práší, ale zas je to menší problém než u zbarveného pudru, že ano. Opět na pleť chytne a splyne bez potíží, zafixuje make-up na dlouhou dobu, zmatní, vyhladí a zjemní pleť na dotek i na oko. Efekt se mi neskutečně líbí a moc ráda po něm sáhnu. 




A pak je tu paletka 16 očních stínů, o té už jsem několikrát básnila, dokonce se tu s ní objevilo i líčení. Když jsem ji viděla poprvé, tak jsem v ní nějak nenašla zalíbení, ale na druhý pohled a první vyzkoušení se vše změnilo.



Paletka má hodně zvláštní složení barev. K tomu mám trochu výtky. Jsou tam dva podobné světlé, dva nude, dva třpytivé hnědé.. Je tam prostě zbytečně moc podobných odstínů a naopak naprosto chybí například matný středně a tmavě hnědý. Co se týče struktury, tak v ní najdete stíny matné, třpytivé i pár s lehčím shimmerem. Odstínově je to potom dost divočina. Jsou tu přirozené světlé odstíny, hnědé, růžové i divočejší barvy. Teplé i studenější tóny.. Jednoduše řečeno: každý pes, jiná ves. 








Ovšem ve finále jsem zjistila, že mi tohle až tak nevadí! S paletkou jsem se hned několikrát dokázala vyblbnout. Vyzkoušela jsem oranžovou, modrou, zelenou, stříbrnou.. úplně všechno. A strašně mě to baví! Pigmentace stínů je skvělá. Ať už matné nebo třpytivé. Asi dva matné stíny mají trochu slabší pigmentaci, ale ani tak nic tragického. Prášení je minimální, třpytivé jsou dokonale máslové a chytají na oko jedna báseň. Pracuje se s nimi naprosto bez potíží, krásně se blendí, dobře se míchají a kombinují a výrazného líčení se s nimi dočkám snadno a rychle. Jako bonus potom naprosto skvěle drží. Od rána do večera ve stále stejné intenzitě, bez opadávání, rozmazávání či zalézání do vrásek. Prostě bomba. Důkaz místo slibů na fotkách. Za mě moc povedená paleta!




Na závěr jen pár slov k seřezávači chloupků v obličeji. Podobných pomůcek je v našich drogériích pomálu, takže kdybyste ji sháněli, mrkněte na Gábinu :) Já jsem ho zatím použila dvakrát na chloupky nad horním rtem a u uší a musím říci, že super. Žiletka je ostrá, takže chloupky odstraní, ale zároveň se nemusíte bát, že byste si nějak ublížili. Snadno a rychle se s ním pracuje. Za mě spokojenost.




Sečteno podtrženo: Jsem příjemně překvapená! Tohle testování se skutečně povedlo. Úplně nadšená nejsem jen z laků na nehty, kde mne zklamala výdrž. Pudry se dají použít oba, jen u tónovaného trochu pozor na odstín a podtón. Řasenky jsou super obě dvě. Aqua je mojí oblíbenkyní už dlouho a nově se k ní přidala ještě varianta Volume & Curl, jen by to chtělo mít i ty řasy ve formě. Seřezávač je pomůcka, která se mi doma rozhodně neztratí. A co mě baví nejvíc? Rozhodně paletka! S ní si vyhraji jako dlouho s žádnou. Určitě do stojanu GS mrkněte, kosmetika za to stojí. Často ji můžete v drogériích sehnat i v akcích (např. 30% na sortiment, atd.). 

Co vy a Gabriella Salvete? Máte s produkty zkušenosti? Jaký je váš oblíbený kousek od této značky?

* PR produkty poskytnuté zastoupením značky Gabriella Salvete

10 komentářů:

  1. Mala som od nich dosť výrobkov ale najviac mi vyhovuje hubičku na makeup

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta jejich řada make-up výbavy Tools vypadá fakt povedeně, musím ji někdy očíhnout celou :)

      Vymazat
  2. Mám paletku, tu mám moc ráda, není to první paletka od téhle značky, se kterou jsem se skamarádila. A pak transparentní pudr, proti tomu taky nemůžu říct vůbec nic:-) Odstínově se mi líbí oba laky na nehty, ale nehty už si teď lakuji jen sporadicky, tak si před novými laky zakrývám oči a snažím se odolávat:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už se snažím sbírku laků taky nerozšiřovat, ale občas se některým odolat nedá a vyzkoušet prostě musím vše, že jo! :D

      Vymazat
  3. Mám fixační pudr i paletku a jsem taky velmi spokojená. Líbí se mi i laky na nehty, je super, že voní, ale ta slabá výdrž mě odrazuje.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba by ti vydržely víc.. Ale u mě fakt nic moc a to mám teď relativně klidový režim a nemají se mi nehty z čeho drbat :-/ :D

      Vymazat
  4. Řasenky má GS vůbec nejlepší, ty mi hodně vyhovují a dělají božské řasy. Měla jsem kdysi i pudry a ty byly též fajn. Teď mám tvářenku a paletku rozjasňovačů a zatím spokojenost :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas, řasenky jsou super! :) A i spousta dalších věcí je fajn, jsem nadšená :)

      Vymazat
  5. Paletku mám a jsem s ní docela spokojená, má krásné odstíny. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)