čtvrtek 13. února 2020

Přečteno I/2020

Krásný den vám přeji!

Mám tu pro vás tipy na přečtené knížky, z čehož bych chtěla udělat pravidelnou rubriku. Jelikož jsem si dala předsevzetí, že v letošním roce přečtu padesát knížek, mohlo by se to povést a já vás tu snad budu moci seznamovat postupně s přečtenými tituly. Je fakt, že na Instagramu se objevují průběžně a některé jsem ukazovala i v Oblíbencích, ale takhle pohromadě to slouží lépe. Začneme první pětkou, kterou se mi povedlo přečíst od začátku roku :)



Do posledního dechu - Robert Bryndza

Série od Roberta Bryndzy s vyšetřovatelkou Erikou Fosterovou je moje oblíbená, takže jsem se na tento díl moc těšila a musím říct, že jsem byla příjemně překvapená. Zatímco Noční lov a Temné hlubiny byly za mě fajn, ale nic ohromujícího, tak Do posledního dechu mne bavila od začátku do konce. Příběh byl poutavý, i když jste útočníka/vraha znali v podstatě od začátku. Konec nebyl tak ohromující jako u předešlých dílů, ale i tak mě tenhle díl bavil opravdu hned po Dívce v ledu nejvíce. Erika už tam má taky trochu volnější působení, což je mi sympatičtější :D Za mě jo. 


Inferno - Dan Brown

V rámci své roční výzvy jsem začala ztěžka a pustila se do Inferna, které jsem před několika lety rozečetla a nikdy nedočetla. Je to první knížka, u které se mi to stalo, takže jsem se musela trochu nutit, abych se k ní vrátila. Ale zvládla jsem to! A musím říct, že když jsem se do toho dostala, tak se to celkem i číst dalo, i když za mě je tohle rozhodně nejslabší díl s hlavní postavou Roberta Langdona, co jsem zatím četla (zbývá mi tu ještě Počátek). Mám Roberta hrozně ráda, je to tak trochu moje platonická láska :D, ale tohle se četlo fakt blbě, nemůžu si pomoct. Vůbec to nemělo spád, nebavila mě ani dějová linie. Příběh šel tak nějak od ničeho k ničemu.. Nevím no, na Šifru a Anděly to nemělo ani náhodou. Tak uvidíme, jestli Počátek překvapí.


Hana - Alena Mornštajnová

Za to tahle knížka se četla  úplně sama! Sakriš, když jsem s ní začala, tak po několika stránkách jsem si řekla, že to asi vůbec není četba pro mě, ale během dalších několik stránek jsem se tak rychle začetla, že jsem ji celou přečetla za dva dny. Nemohla jsem se odtrhnout! Ta knížka je naprosto perfektní. Vypráví příběh tří generací a osudy hlavních postav se tam protínají v takovém příběhu, že vám z toho bude smutno a ouzko a přesto se vám to bude "líbit". Je to fakt krásně napsané, párkrát mi slza ukápla a mohu doporučit všema deseti. Pokud máte rádi tématiku druhé světové války a poválečného období, tak tohle nesmíte opomenout! Řadím ji rozhodně mezi jednu z nejlepších knížek, kterou jsem v posledních letech četla.


Žízeň - Jo Nesbo

Že miluji Jo Nesboa víte, takže vás asi nepřekvapí, že jsem musela přečíst i zbývající díly. Chyběla mi Žízeň a Nůž (ten na mě tedy ještě čeká). A jak já miluji sérii s detektivem Harry Holem, tak jsem v tomto případě byla zklamaná. Jako ano, dalo se to opět přečíst a úplně mě nezklame HH nikdy, mám tu postavu prostě ráda, ale tenhle díl byl tak trochu plytký, nebyl tak napínavý jako jsem u jeho detektivek zvyklá. Prostě se nekonalo žádné wow.. Detektivní případ byl sice zajímavý, ale už v půlce to bylo předvídatelné a na to fakt nejsem u Nesba zvyklá, u něho je všechno nakonec jinak, než očekávám. Jsem tedy zvědavá, jestli Nůž napraví reputaci.


Dětské zoubky - Zoje Stage

A to nejlepší nakonec. Vážení, tohle je masakr :D Byla jsem varována, že není ideální číst tuhle knížku na mateřský. Nebrala jsem to vážně, přeci nejsem žádné párátko, co by to nezvládlo. No ty jo, už v půlce jsem věděla, jakou chybu jsem udělala! Ono to je totiž opravdu neskutečně drsný a donutí vás to pochybovat a přemýšlet o sobě samé jako matce, vašem dítěti a vztahu mezi vámi. A začnete se modlit, aby vaše dítě neuvažovalo tak jako hlavní (malá) hrdinka v této knížce :D Psychologické drama toho nejvyššího kalibru, tak bych tohle popsala. Poutavé od začátku do konce, protože prostě chcete vědět, jak to skončí a jestli se tomu dítěti povede jeho plán či nikoliv.. Četlo se to samo a doporučuji, ale jen pokud máte silné nervy a nemáte doma dítě do sedmi let :D 


Tak a to je pro tentokrát všechno, další mám rozečtenou, takže věřím, že to nebude trvat dlouho a sejdeme se u pokračování :) Výzvu zatím jakž takž plním, tak snad se to povede!

A vy mi dejte dolů do komentářů vědět, zda jste některou ze zmíněných četli a jak se vám líbila! Kolik knížek jste schopni ročně přečíst? Stanovujete si nějaké cíle?

19 komentářů:

  1. Docela jsi mě nalákala na Dětské zoubky. Já jsem si nově oblíbila psychothrillery od autora Sebastian Fitzek.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  2. Pamatuji si, jak jsem Ti o Dětských zoubcích psala tady v kometářích, máš můj obdiv, že jsi to dala, já bych se z ní jako maminka na mateřské asi zvencla:-D
    Jinak teď čtu Duch domu Ashburnů, pěkná duchařina, pokud budeš mít chuť se bát, tak doporučuji:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jako nemohla jsem pár dní usnout, co ti budu povídat.. :D Děkuji za tip, už jsem o ní slyšela, tak si ji budu muset sehnat :)

      Vymazat
  3. Krásné knížky, Škodulko :-)
    Bryndzu můžu v jakémkoliv množství, stejně jako Cartera ...hihi (Do posledního dechu je pecka-podle mého názoru), na Zoje Stage se těší....mám už zamluveno u nás v knihovně (psychotrillery, to jooo).
    Čtu podle časové situace...hihi ....potřebovala bych den natáhnout o pár hodin, aby bylo víc času i na knížky. Limit/cíl si nestanovuji, ...pod tlakem by mě to nebavilo ani by mi to nešlo....
    Loni jsem si zavedla "čtecí deníček"...z jedné strany píšu Wish list- doporučení na zajímavé knihy nebo nově vydané knížky oblíbených autorů, které zaregistruji a zajímají mne (proškrtávám přečtené).... a z druhé strany píšu přečtené knihy toho roku (ne kvůli číslům, ale paměti...hihi - skleróza)
    Pěkný pátek přeji....
    Čtení zdar :-) :-) :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Míšo! :) Taky by se mi hodilo pár hodin denně navíc, občas už večer nemám energii na to číst :D Děkuji za tip, čtecí deníček je dobrý nápad, hlavně všechny ty tipy na knížky, co kde seženu, už bych si měla někam psát, ať vím, jaké knížky si sehnat a popůjčovat :) Krásný víkend! ♥

      Vymazat
  4. Hana....to je prostě srdcovka.
    Bryndza mi k srdci nijak neprirostl, ale dcera ho má ráda. Nesbo....dávám mu druhou šanci a poslouchám jeho Nemesis...zatím vcelku OK.
    Browna mám ráda, i Inferno se mi líbilo. Počátek jsem si zatím neporidila.
    Dětské zoubky jsem měla v merku, zapomněla na ni a ty mi ji opět připomněla :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že aspoň k něčemu článek byl :D Snad se budou Zoubky líbit :)

      Vymazat
  5. Ani jednu jsem nečetla, ale přeju, ať se ve čtení daří. Já loni nečetla téměř vůbec, takže letos bych se ráda zas rozečetla.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já mám pocit, že pořád čteš hrozně moc :-O :D Já mívám ve čtení taková období.. pár měsíců třeba čtu hodně, pár zase vůbec.. občas to trvá i roky :D

      Vymazat
  6. Ahojky Klárko, četla jsem Hanu, moc krásná knížka. Dále jsem od této autorky četla Tiché roky (taky se mi kniha moc líbila). A rozečetla jsem koncem minulého roku Hotýlek, ale nějaka už od začátku mě kniha nebavila a teď jsem se do ní snažila zase začíst, ale myslím, že ji nedočtu. V lednu jsem přečetla Okamžiky štěstí a teď čtu Nejlepší víkend od Patrika Hartla. Jsem ráda, že jsem do čtení zase dala, protože čtení už od mala miluju

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé tak to jsem zvědavá, jestli se mi budou další od Mornštajnové líbit.. :) A Hartl je teď také hodně oblíbený, tak ho musím taky očíhnout :)

      Vymazat
  7. Do posledního dechu byla moc pěkná kniha, přečetla jsem jí doslova na dva zátahy....☺♥
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám Bryndzu přečteného rychle, čte se jedna báseň :) :D

      Vymazat
  8. As stated by Stanford Medical, It's indeed the SINGLE reason women in this country get to live 10 years longer and weigh on average 19 KG lighter than we do.

    (Just so you know, it is not about genetics or some secret diet and really, EVERYTHING about "how" they are eating.)

    P.S, I said "HOW", not "WHAT"...

    CLICK this link to reveal if this short questionnaire can help you release your real weight loss possibilities

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)