čtvrtek 2. ledna 2020

Tetesept, Dresdner Essenz: Vánoční soli do koupele

Krásný den vám přeji!

Mám tu pro vás speciální vánoční edici recenzí solí do koupele ve vánočních vůních, které jsem si užívala o svátcích. Dostala jsem je od jedné z vás a přiznám se, že v našich drogériích jsem je nezaregistrovala, takže mám tušení, že se jedná o produkty dostupné v Německu. Ale jelikož spousta lidí dnes do Německa na nákupy jezdí, třeba se vám naskytne příležitost je sehnat :)



Všechny tři jsou v typicky vánočních parfemacích a rozhodla jsem se užít si je pěkně o svátcích.. Každý den jednu. Dvě jsou pro mě od úplně dosud neznámé značky Dresdner Essenz a jedna od Tetesept, která je známá i v našich končinách :)

Prvně jsem sáhla po koupelových perlách Süsse Überraschung (Sladké překvapení) od Dresdner Essenz, což by podle obrázku měly být marshmallow v horké čokoládě. Musím říct, že maršmeláky to trochu připomíná, i když víc než čokoládu bych v tom cítila nějaké granátové jablko. Každopádně vůně je sladká, příjemná, lehce i vánoční a bavila mě! Po vysypání se perly (menší červené kuličky) rychle rozpouští, voda se zbarvuje na oranžovou až lehce růžovou barvu (fotka trochu zkresluje, přeci jen je to focené na umělém světle). Pěnu bohužel žádnou nenadělá, ale koupelnu i pokožku moc hezky provoní a zanechá ji příjemně hebkou i lehoučce hydratovanou. Jo, příjemná koupel to byla, i když nic z čeho bych si sedla na zadek.





Na 1. svátek vánoční přišla na řadu sůl ve vůni Wintermagie, též od Dresdner Essenz, kde se prosazuje pomeranč, zázvor a vánoční koření. Je to opravdu vůně, která vás praští do nosu. Velmi silná, během vteřinky (už při sypání) provoněla celou koupelnu. Pak samozřejmě ulpívá i na pokožce. Vodu zbarví do žluta a nadělá na povrchu i takovou tu hodně jemnou pěnu. Ta tedy rychle zmizí, ale aspoň něco :) Koupel příjemná, po opuštění vany je pokožka jemná, hebká, voňavá a i lehce vyživená. Sice se ještě mažu, pro mne je to málo, ale příjemný pocit na pokožce zanechává a vysušená pokožka rozhodně není. Přijde mi vážně super a je škoda, že není dostupná u nás :)





A 2. svátek vánoční jsem pak trávila ve vaně se solí od Tetesept ve vůni Wintermärchen. Podle obrázku ve vůni najdete hlavně granátové jablko, hřebíček a tis. Rozhodně v první vlně ucítíte opravdu silně hřebíček. Ve druhé vlně, když se vůně hřebíčku rozestoupí poté ten sladší zbytek. Sůl se ihned rozpouští, zbarvuje vodu do růžova, nadělá tu jemnou, povrchovou pěnu, která během krátké chvíle mizí, ale to nijak nevadí. Vůně se line z vany, poté ulpí i na těle, takže máte-li podobné vánoční, kořeněné vůně rádi, tady si budete lebedit. Sůl má mít i třpytivý efekt, ale nic jsem tedy nezaznamenala což mi asi ani nevadilo :D Pokožka je po umytí jemná, ale žádná extrémní péče se nedostavila, bohužel. Ale jo, koupel jako taková byla fajn..





Sečteno podtrženo: Vánoční vůně to tedy doopravdy byly a byly tedy neuvěřitelně příjemné! Jinak soli jako takové koupel zpříjemnily, pokožku zjemnily, ale nekonaly se žádné zázraky. Nejlepší, co se pocitu hydratace a péče týče, mi přišla verze Wintermagie, tam byl aspoň náznak péče. U koupelových perel a soli Tetesept nic moc, tam to chtělo namazat.. Ale co, za zpříjemněnou vanu to stálo! :) A děkuji milé Lucce, mé čtenářce, že za mě utrácela a tyhle kousky mi poslala, ráda jsem si je vyzkoušela! ♥

A co vy a soli do koupele? Máte nějaké s vánočními vůněmi? 

8 komentářů:

  1. Tuhle značku od nás z drogerek neznám a výlet do Německa hned tak nebude, ale musely úžasně vonět, pro vánoční parfemace kosmetiky mám slabost, tak nějak ještě víc podtrhnou tu sváteční atmosféru:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem nikdy moc kosmetiku a vůně celkově nepřizpůsobovala situaci (= Vánocům), ale teda letos jedu :D Ať už ve vůních vosků a svíček nebo v kosmetice.. :D

      Vymazat
  2. Nad tou kosmetikou z Dráždán vždy pokukuji, akorát tedy na sprcháče. Já vaně moc nedám, teď se tedy snažím, protože toho doma do vany mám šíleně moc, ale vždy vydržím jen chvilku, nějak se tam nudím :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to mají čistě jenom v Drážďanech? :) Jsem si to myslela :) Já toho mám teď do vany taky hromady, proto si dávám vždycky takovou relaxační čtvrt hodinku, též tam nevydržím dlouho :D

      Vymazat
  3. Hoci soli do kúpeľa nepoužívam, pri takýchto voňavých by som snáď aj spravila výnimku. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)