pondělí 6. ledna 2020

(Ne)Kosmetičtí oblíbenci | Prosinec 2019

Krásný den vám přeji!

Tak ještě jedno ohlédnutí za minulým rokem v podobě (Ne)Kosmetických oblíbenců za prosinec, pak nás čeká ještě spotřeba a tím uzavřeme 2019 a vrhneme se po hlavě do nového roku, kde nás toho, doufám, čeká společně spousta :) Ale zpět k tomu dnešnímu videu.



Kosmetických oblíbenců tu mám celkem šest. Převážná většina z pečující kosmetiky, které teď dávám tak nějak víc. Začala bych asi péčí o pokožku, kterou velkou část prosince obstarávalo Bylinné tělové máslo od Ryoru. Krásně voní po citrónové trávě, dobře se roztíralo, vstřebávalo a pokožku úžasně vyživovalo aniž by vám umastil pyžamo nebo jste se někde přilepili. Moc příjemná záležitost. Citrónová tráva ještě jednou, tentokrát v soli do koupele Dokonalý odpočinek od značky Kneipp. Kromě citrónové trávy v ní jsou i éterické oleje meduňky lékařské a dohromady to dává opravdu silnou, bylinkovou, relaxační koupel. Kromě toho, že provoní tělo i mysl, tak i zjemní a vyživí pokožku. Jedna z nejlepších solí, co jsem si vloni ve vaně užívala. Pak jsou tu mé dvě aktuálně největší záchrany. Hormony se zbláznily a vlasy dostávají zabrat. Nejen že padají, ale taky se extrémně rychle mastí. Ale fakt hodně, večer je umyji a ráno bych mohla klidně znovu. Tak hrůzné to je. Suchý šampon je tedy můj největší pomocník v těchto těžkých chvílích a tenhle Batiste s vůní Luxe je opravdu luxe! Asi nejlepší vůně, co jsem od nich zatím měla. Druhý velký pomocník v těchto těžkých časech je Čistící maska s aktivním uhlím od Yves Rocher. Kromě vlasů totiž začala bláznit i pleť. Takže pravidelné čištění a správná péče musí být na místě. Tahle maska čistí opravdu perfektně, bahýnko na obličeji během krátké chvíle zasychá a na tom suchém bahně můžete vidět ty černé tečky, které vytahuje. Je to docela humus na pohled, ale aspoň vím, že je fakt efektivní. Pak tu mám voňavý a zároveň účinný balzám na rty od LuLu&Boo. Příjemné máslíčko, co na rtech taje a pak se do nich rychle vstřebá a zajistí potřebnou péči. Teď v zimě rty dostávají zabrat, takže tohle ocení a ta vůně růží v kombinaci s vanilkou..? Hmmm. Poslední oblíbenec je z dekorativky a opět budu chválit Miss Sporty a její další řasenku. Tedy tahle Studio Lash není u mne žádnou novinkou, ale koupila jsem si ji po letech a jsem nadšená stejně jako tenkrát, takže vám ji musím zase připomenout :D Krásně prodlouží, lehce zahustí, oddělí a s umělým kartáčkem se mi dobře pracuje. Miluju ji.


A jdeme na nekosmetické oblíbence. V prosinci jsem viděla spoustu filmů. No vlastně kdo ne, že jo :D Ale kromě těch typicky vánočních (Sám doma, Čtvery Vánoce, Prázdniny) i nevánočních, které už jsou pro mě však na Vánoce pomalu tradicí (Harry Potter a Stmívání), také dva "nové". První byl Řbitov zvířátek, což je zfilmováno dle knižní předlohy od Stephena Kinga. Přibližně před deseti lety jsem to četla, ale moc jsem si z toho nepamatovala, jen tak nějak hrubý děj, takže to pro mě bylo skoro jako vidět to poprvé. Takže jsem byla chvílemi i překvapená. Jo, musím říci, že se mi to líbilo, ale trochu mi vadila ta holčička :D Druhý byl Aquaman, mám ráda superhrdiny a jsem vodní živel, takže tahle kombinace, byla jasná :D Navíc i Jason Momoa jako Aquaman nebyl k zahození, že jo. Jenže jsem z filmu tak nějak rozčarovaná. Byla jsem hrozně zvědavá na to zpracování podmořského světa, jo, to se mi líbilo. První půlka filmu super, ale druhá s těmi boji už byla dost přitažená za vlasy.. až moc sci-fi, až moc fantasy a tak nějak splácaný, že jsem z toho nic neměla :D Ale jo, očekávání nebyla vysoká, takže jsem jako i spokojená. Knížku jsem vám tu ukazovala minule, konečně jsem dočetla Do posledního dechu a musím říci, že je to po Dívce v ledu nejlepší knížka od Roberta Bryndzy! Něco se tam děje od začátku do konce, kriminální případ asi za mě nejlepší a i když konec nebyl tak dramatický jako u předchozích dílů, tak mě prostě bavila. 


Na závěr pak trochu toho svíčkování. Prvně praskající svíčka od Yankee Candle ve vůni Sugared Vanilla. Tu už jsem vám ukazovala ve Vypálenu, ale pálila jsem ji podstatnou část prosince a byla skvělá, takže ji tu nemůžu nezmínit. Praskající knot mne sice dlouho nebavil a byl to pro mne spíš rušivý element, ale jinak vlastnosti svíčky super - hořela rovnoměrně, knot nečadil a voněla krásně intenzivně. V prosinci vůně sladké vanilky nesmí chybět v žádné domácnosti, ani u nás, i když se nepeklo :D Druhý oblíbenec je vosk ve vůni Angel's Wings, což pasuji na nejlepší vůni Yankee Candle. Ano, je to tak! Tahle naprosto dokonalá, čistá, jemná vůně dokázala sesadit z první příčky i medvídka (Soft Blanket). Je naprosto úžasná a jestli nějaké vosky stojí od YC za zkoušku, tak bílé. Tohle je taková dokonalost, že jenom si na ni vzpomenu, tak už se rozplývám :D Budu ji potřebovat do zásoby!

Tak a tím jsme vyčerpali mé prosincové oblíbence a u dalších se sejdeme zase za měsíc.

Máme některé společné? Jaká vůně je pro vás od Yankee Candle nejlepší?

6 komentářů:

  1. Rbitov zviřátek miluji a film se mi i přes odchylky líbil. Aquaman, noo, dalo se koukat jen na Momou :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele jako já fakt neměla vysoká očekávání.. takže jsem prostě ani nemohla být zklamaná :D Já mám prostě ráda mořské koníky, průzračnou vodu, barevný rybky a tak, což se mi dostalo, takže spokojenost, ucházející Aquaman byl bonus :D

      Vymazat
  2. Angel's Wings i Soft Blanket znám, moje dlouhodobě oblíbené, ale teď ujíždím na těch vánočních klasikách:-) Batiste mám ráda, tuhle parfemaci jsem ještě neměla, budu muset vyzkoušet:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem teď měla spoustu vánočních vosků, ale mezi tím Angel's a to je prostě labůžo :)

      Vymazat
  3. Batiste suchý šampón je záchrana bez ktorej nejdem ani na krok!
    xxx Alexandra z MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)