úterý 31. prosince 2019

Takový byl... rok 2019

Krásný poslední den v tomto roce vám přeji!

Přemýšlím, jak tento článek začít. Jistě víte, že většinou se tu poslední den v roce objevuje nějaké shrnutí uplynulého roku, takže proč tento "zvyk" opět letos nedodržet. Ovšem upřímně, letos ani nenacházím slov pro to, jak ho popsat. Jedním slovem, byl tento rok "náročný" a celkově změnil můj život k nepoznání.



Na konci minulého roku nás čekalo velké neznámé. Byly to necelé tři měsíce, co jsem nosila našeho ťunťu a vůbec jsem si nedovedla představit, jaké to bude. Těšila jsem se, zároveň se bála a děsila toho, co přijde, znáte to.. Prostě pocity, když vstupujete do neznáma.

První čtvrtinu roku jsem strávila ještě v práci, už v poklidu a co nejmenším stresu, pomalu jsem začala chystat zázemí pro prcka a tak nějak to utíkalo samo. Snažila jsem se načerpat co nejvíce sil a hodně odpočívat, aby vše probíhalo jak má a já se pomalu připravila na ten zápřah, co se chystal :D V pronajatém bytě jsme chystali pokojíček, aby mělo to naše šídlo později kde být a ten čas tak nějak plynul sám..

Druhá čtvrtina, hlavně její konec, obrátil náš život naruby. Začalo být teplo, tím pádem se mi těhotenství i lépe snášelo, i když ke konci už to bylo zase trochu moc :D Přípravy finišovaly, já už byla doma, takže jsem na to měla klid a pak to 25.6. přišlo :D Ten náš malý zázrak se rozhodl přijít mezi nás a to docela zdlouhavou a náročnou cestou, ale přežili jsme to a poslední den první poloviny roku, jsme spolu odešli domů..

Čas utíkal jako splašený a my spolu byli dny, týdny a najednou už i měsíce. Další tři měsíce se nesly v duchu seznamování, sžívání a spousty starostí a radostí. Naše začátky s prckem nebyly ani trochu jednoduché. Dostavila se menší poporodní deprese a já se najednou nedokázala aklimatizovat. Všechno bylo úplně jiné a nemohla jsem najít samu sebe. Nemohla jsem ani přemýšlet, hlava jako kdyby seděla na úplně cizím těle a když už jsem přemýšlela, tak jsem měla tolik myšlenek, že jsem nedokázala přestat. Bylo to divoký. Ale den ode dne to bylo lepší a lepší. Narození prcka nás však nahlodalo a my se rozhodli ještě pro jednu obrovskou změnu, protože když už, tak už, že jo. Začali jsme řešit vlastní bydlení.

Poslední čtvrtletí tohoto roku se tedy neslo ve znamení hledání a zařizování nového bydlení. Měli jsme štěstí, náš byt jsme našli na první dobrou. Ihned jsme si naše nové působiště zamilovali, takže nebylo o čem. Září a hlavně říjen se nesl ve znamení papírování. Listopad pak už balení a stěhování. Prosinec už byl jen na zútulňování, dodělávky a hlavně první společné Vánoce. V prosinci prcek oslavil nejen první Vánoce, ale 17. svůj první svátek a ke konci i půl roku s námi ♥ Tak moc to letí. Už doma nemám žádný řvoucí uzlíček, ale pořádného divocha, který si rád povídá, řehtá se, vříská si a ve všem se každým dnem zdokonaluje.. Začínám pomalu čekat až se postaví a začne přede mnou tančit :D


Jednoduše se celý rok nesl v duchu rodiny a životních změn. Bylo to náročný a byla to fakt škola života :D Na mateřství vás vážně nic nedokáže připravit a hlavně nikdy nevíte, co doopravdy bude.. Můžete snít o tom, jak to bude všechno fajn, jak bude vaše dítko úžasné a pak místo klidného miminka budete mít uřvaného divocha a je po snech.. :D Ale nedá se nic dělat, musí se to zvládnout, i když to mnohdy stojí více úsilí než byste chtěli a čekali. Jedním si ale můžete být jistí, rychle to uteče. Jak se říká, že na dětech se letící čas nejlépe pozná, tak můžu potvrdit, že na tom něco bude. To už je zase ale jiné téma.. 

Na závěr vám všem chci poděkovat, že se sem stále vracíte, články čtete a komentujete. Že mne ve velké většině sledujete i na dalších platformách a že tu jednoduše jste a podporujete mne! ♥

Do nového roku vám přeji hlavně to nejdůležitější - zdraví, protože to si nekoupíte. Ale ať je následováno láskou, štěstím a spoustou úspěchů! Ať je 2020 lepší rokem než 2019 a jdete stále kupředu! Podle čínského zvěrokruhu je rok 2020 krysy, což má prý údajně nabídnout spoustu příležitostí, proto neváhejte a chopte se jich! :) A budu doufat, že v tom zápalu příležitostí a snahy něco dokázat, si najdete i nadále chvilku a zajdete sem ke mně, abychom si tu mohli i v příštím roce hezky popovídat o kosmetice :)

Přeji krásný Silvestr i Nový rok a těším se na vás u dalšího článku v roce 2020! 

8 komentářů:

  1. Milá Klárko, Tobě i všem Tvým blízkým přeji úspěšný rok 2020, hlavně to zdraví, štěstí a pohodu. ☺♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkujeme! Děkuji i za přízeň a Tobě přeji také jenom to nejlepší! ♥

      Vymazat
  2. Tobě i Tvé rodině přeji taky jen to nejlepší, hlavně zdraví, protože to je priorita, štěstí, lásku a ať se vám daří:-) Ráda se budu sem stavovat dál na plkání o kosmetice:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkujeme! ♥ Tobě také! :) Děkuji za přízeň a těším se na shledání příští rok!

      Vymazat
  3. Všetko dobré do nového roku. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  4. Skodulko, i ja Ti preju vse nejlepsi do noveho roku. Moc rada Te sleduji :) Podle Tebe si chci ovonet parfem Burberry :) Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuji za přízeň! :) Burberry očichej, jestli ti nevadí fakt jemné pudrovky, tak by se ti mohla líbit :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)