čtvrtek 19. prosince 2019

Vypáleno XI.

Krásný den vám přeji!

Sezóna svíček je v plném proudu, tak vás asi úplně nepřekvapí, že tu mám další Vypáleno. Už jedenácté v pořadí a nechávám tušit, že brzy bude další.. Přeci jen, teď se to pálí samo, že jo :) Není nic příjemnějšího než si zapálit svíčku, užívat si vůně a k tomu při svitu svíčky odpočívat. Však to určitě znáte..


Blíží se Vánoce a s tím přichází specifické vůně koření, ovoce, pečení.. Ale než jsem se k nim dopracovala, vypálila jsem ještě i ovocnou vůni Rebarbory a vanilky v podobě svíčky Busy Bee ve střední velikosti. Vůně tedy fakt pěkná, sladká, ovocná. Průbojnější je rebarbora, která je trochu zjemněna vanilkou. Je intenzivní tak akorát, není nejsilnější, ale interiér provoní. Má trochu delší knot, takže hoří celkem velkým plamenem, ale ubývá rovnoměrně a nečoudí. Výdrž jsem čekala trochu lepší, vydržela max. 20 hodin, to je cca pět večerů, což mi u svíčky nepřijde jako žádný extrém. Za mě tak nějak průměr, hezky voněla, ale neměla nic, co by mne uchvátilo.


Další od Busy Bee jsem vyzkoušela fazolky ve vůni Vanilla Dream. Jak jsem se na tu vanilkovou nálož těšila, tak jsem byla nakonec strašně zklamaná :( Vůně sice krásná, vanilka trochu zjemněná, řekla bych jako nějaké vanilkové pečivo. Mňam, mňam. Těšila jsem se, jak to provoní aspoň obývák, ale ono bohužel nic moc :( Vydržely hrozně málo svíček, nějaké snad jen tři-čtyři a intenzita fakt slaboučká. Tady jsem zklamaná..


Ještě vám představím poslední fazolky od Busy Bee, které tu mám a ty jsou s vůní Just Honey. Název je plně vystihující, tohle opravdu voní jako med! Bože, to je krása, já med miluji (a to jak ve vůni, tak k jídlu :D), takže jsem si je užívala. V balení je pět fazolek, každou svíčku jsem přidávala jednu fazolku, takže dohromady pět čajovek. Tahle vůně byla z počátku neskutečně intenzivní a silná, takže pokud máte rádi sladké, jídelní parfemace, tak tohle by se vám mohlo líbit :) Za mě hodně povedené a nebránila bych se jim znovu!


Pak tu mám jednu raritku a to krásnou, malou designovku od Annick Goutal. Mám ji už pěkně dlouho a po přestěhování jsem si slíbila, že ji zapálím. Tak nějak na počest nového domova :D Ta svíčka je maličká, ale umí doslova zázraky! Kromě toho, že hezky vypadá (skleničku jsem si musela nechat :)), tak i moc hezky a hlavně mega intenzivně voněla! Voní po citrusech a ta vůně se z téhle pidi krásky dokázala linout celým bytem! Nejen, že provoněla obývák, což je největší místnost v bytě, ale také chodbu a cítit byla až v ložnici. Fakt pecka a přestože se linula všemi místnostmi, tak jsem z ní neměla žádný bolehlav. A kromě toho, že pekelně voněla, také hodně dlouho vydržela. Až jsem se divila, jak takový pidižvík může hořet tak dlouho. Pálila jsem ji snad čtyři-pět dní a to dlouhé hodiny. Fakt hořela snad 12 hodin a přitom je taaak maličká! Tohle byl prostě zážitek a skvost!



A teď už přecházíme na trochu vánočnější vlnu. Začnu svíčkou, kterou jsem si taky škudlila pekelně dlouho. Zdobí mi poličku nejméně dva roky :D A je to u nás tak trochu raritka. Jedná se o praskající svíčku z kolekce Pure Radiance od Yankee Candle, kterou jsem dostala od Magdy přímo z USA :) Mám ji ve vůni Sugared Vanilla, což je krásná, trochu jemnější, sladká vanilka. Vůně je to dokonalá, intenzivní, provoní i větší místnost a přesto není vtíravá a nezpůsobuje bolehlav. Svíčka ubývá rovnoměrně, nečoudí. Knot doopravdy praská, chvíli mi to bylo i příjemný, ale po delší době mi to upřimně přišlo jako rušivý element :D Ale zase to bylo něco trochu jiného, to se musí nechat.. Svíčka jako taková ale opravdu pecka!


Další svíčku už čistě vánočního ražení tu mám tuhle no name se skořicí a perníčkem. Jak nejsem skořicová, tak se mi do ní vůbec nechtělo. Ale tak říkala jsem si, na navození atmosféry, že jo :D A ono to ve výsledku nebylo vůbec špatný! Díky tomu perníčku je skořice hodně zjemněná a vůně je spíš teplá, sladká než nějak silně kořeněná a fakt se mi líbí. Intenzita akorát, ani slabá, ani extrémně silná. Hořela rovnoměrně, nečoudila a vydržela fakt hodně dlouho. Hořela mi tu snad dva týdny v kuse :D Tohle teda nebylo vůbec špatný, na to že šlo o nějakou no name krásku.


A na závěr jeden vosk i z dílny Od Janky a snad poprvé musím říci, že nejsem nadšená. Ale není to ani tak voskem samotným, který je opět perfektní - intenzita jako hrom a strašně dlouhá výdrž, ale vůní jako takovou. S tou jsem si prostě nesedla. Vůně Horký punč je na mě prostě až moc silný kafe :D Je to hodně kořeněná, silná vůně. Obsahuje skořici, pomerančovou kúru, hřebíček, švestky, amyris, černý čaj, vanilku a badyán a dohromady je to opravdu síla. Dokázala jsem ji čichat jen po krátkých chvílích, alespoň první tři svíčky, pak už jsem čas s ní natahovala, ale prostě to není vůně, kterou bych si vybrala znovu.


Tak a to je pro tentokrát zase vše a sejdeme se tu, předpokládám, zase po Vánocích :) Teď jedu jak namydlenej blesk a házím jednu svíčku za druhou, takže to nebude trvat dlouho do dalšího Vypálena :) 

A jaké vůně jsou teď vaše oblíbené? 

6 komentářů:

  1. Značka Busy Bee mě láká, vše vypadá krásně. Já nedávno dopálila letní vosky a ted se vrhla na vánoční a tím jsem celou svoji zásobu vyčerpala :D Svíček mám ovšem desítku :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si zas ulevuju od svíček a teď se teprve vrhnu na vosky :D Ale mám zásobu ještě na hoooodně dlouho :D :D

      Vymazat
  2. Sviečky málokedy pálim, jedine mám rada vanielkovú vôňu a silné vôbec nepreferujem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé tak to já to miluju :) Celoročně a teď v zimě obzvlášť :D

      Vymazat
  3. Mám to teď úplně stenjně, pálím o sto šest:-) A tím si tedy i omlouvám i to zběsilé nakupování nových vosků a svíček:-D Nejvíc mně zaujala praskající YC a pak ta no name skořicovo-perníčková, musela vonět krásně:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo člověk má aspoň důvod si něco pokoupit :D :) Já jsem si teda zakázala cokoliv nakupovat, nejdřív jsem si dala za úkol většinu vypálit :D Ovšem otázka: Povede se to?! :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)