úterý 17. prosince 2019

Alcina: Glam It Up!

Krásný den vám přeji!

Je čas představit vám nejnovější kousky z dekorativní kosmetiky Alcina. Mám pocit, že se jednalo ještě o podzimní novinky, ale ony se vám neztratí ani teď v zimě ;) Jedná se novinky z limitované kolekce Glam It Up!, ve které jsou vybrané kousky, které rozzáří každý pohled. Najdete v ní pero na obočí ve dvou odstínech, tři barvy očních stínů a dvě tužky na oči. O dvoje stíny a tužku jsme soutěžili na Instagramu a zbylé kousky vám představím dnes :)



Začala bych asi tím nejpovedenějším a pro mě nejoblíbenějším a tím jsou oční stíny. Všechny tři odstíny jsou metalické, ve velmi pěkných a nositelných odstínech. Jsou nositelné na běžný den, ale dokáží ve větším množství či při dalším stínování posloužit i k večernímu glam looku. Odstín 01 Golden Sand je dozlatova, 02 Bronzing Rose je metalická pudrově růžovo-zlato-bronzová a 03 Cool taupe do hněda. Pro sebe jsem si nechala pouze 02. Nevím proč, ale vždy když vybírám stíny, uchvátí mne nejvíc odstíny dorůžova :D Tenhle odstín je fakt unikát, je lehce růžový, dohromady s bronzovou a na oku dá vyniknout lehce i zlaté a vše v metalickém lesku..



Oficiální popis: Oční stíny jsou ideální pro vytvoření trendy monochromního looku, kdy na celé víčko použijeme pouze jeden oční stín. Stejně tak ale můžete jednotlivé stíny kombinovat a stínovat. Mají sametově měkkou texturu, snadno se roztírají a vynikají dlouhou výdrží a efektním třpytivým finišem vhodným pro každou příležitost. Nejsvětlejší stín golden sand lze využít i jako rozjasňovač do vnitřního koutku oka nebo na tváře.



Balení je velmi jednoduché, nijak neobvyklé - klasické, umělohmotné, průhledné. Stíny jsou uvnitř pevně slisované, že napoprvé je třeba pořádně hrábnout, ale po odstranění takové té vrchní vrstvy už v pořádku. Stíny jsou trochu hruběji namleté, v podstatě by se dalo říci, že jsou to třpytky namleté na jemnější prášek. Na oko však chytají velmi dobře, i když může se stát, že sem tam při aplikaci ze štětce, obzvlášť budete-li mít nějaký chlupatější, něco odpadne. Není to ale nic tragického a po nanesení už drží po celý den na místě. Tím chci říci, že výdrž je super, od rána do večera ve stále stejné intenzitě. A že ta intenzita je velmi, velmi dobrá. Jsou krásně pigmentované, při aplikaci štětcem v jedné až dvou vrstvách. Při aplikaci prstem mi to přijde jemnější, větší část zůstává spíše na prstu. S dalšími stíny, klidně i jiných značek, spolupracují skvěle. Dají se použít i na mokro, abyste jejich intenzitu ještě podpořili. Využití tedy všemožné, fungují jak mají a všechny tři odstíny společně spolu také skvěle korespondují. Mají to dobře vymyšlené :)

Stíny se povedly, za mě moc fajn a já po tom svém sahám teď velmi často a ráda. Občas ho doplňuji jinými, jindy ho nechám vyniknout a používám samostatně. Prodejní cena je 250 Kč.


Pak jsou tu dva odstíny kajalových tužek a to Silver gray a Rosy brown. Když už jsem si nechávala růžový stín, nechala jsem si k němu i "růžovou" tužku, šedá pak byla také součástí soutěže. Tužky jsou u mě taková velká záhada. Já je na jednu stranu mám ráda a střádám je a nakupuji a pořád bych chtěla různé barvy a odstíny, na druhou stranu mám ale období, kdy po nich ani nevzdychnu. Čert aby se ve mně vyznal, že jo! :D


Oficiální popis: S tužkou Kajal liner se vám bude díky krémově měkké struktuře pracovat lehce a příjemně. O svůj make-up se nebudete muset obávat ani při večírcích trvajících až do rána. Tužka je totiž voděodolná a v perfektním stavu vydrží dlouhé hodiny. Vytvořit s ní můžete klasické oční linky nebo vytvořit kouřové líčení pomocí integrovaného aplikátoru.




Tužka je celkem dlouhá, jedná se o automatickou tužku, tzn. vysouvací a součástí balení je z druhé strany i pěnový aplikátor k rozmazávání, což ji trochu "natahuje". Na aplikátory si já nijak nepotrpím a vesměs tuto část nepoužívám, takže pro mě zbytečnost, ale pokud linku rozmazáváte, jistě to oceníte. Houbička je krásně měkká a příjemná, přesto drží tvar a je pevná. Tužka samotná je velmi dobře pigmentovaná a intenzivní už v jednom tahu. Linku udělá pěknou a přesnou a navíc vás nijak nebude trápit, protože je krásně měkká a kreslí v podstatě sama. Voděodolnost jako takovou, kterou slibuje, jsem nezkoušela, ale na waterline bohužel nevydrží déle než pár minut. Ovšem klasicky na víčku drží skvěle! Kam ji nanesete, tam ji večer i najdete, když jsem ji zkoušela stáhnout z ruky pouze prstem, tak se ani nehnula a aplikátorem je třeba rozetřít ihned po nanesení, protože po chvíli si tak nějak "sedne" a sedí. Velmi dobře! 

Za mě povedená tužka, takže pokud je nosíte rády a zaujaly vás barvy, tak do ní klidně jděte. Doporučená MPC je 270 Kč.


Do třetice je tu potom pero na obočí, do kterého jsem vkládala nejvíce nadějí, protože to vypadá na parádní produkt a nic podobného jsem dosud nezkoušela. Jenže víte, jak to bývá, to co vás nadchne a na co se nejvíce těšíte.. 

Pero seženete ve dvou odstínech - Light a Dark. To je podle mě celkem zúžené spektrum barev a rozhodně ne všichni se do toho strefí. Každopádně já měla obrovské štěstí a odstín Light jsem v pohodě mohla mít a nosit a nevypadala jsem nijak blbě, aspoň myslím :D



Oficiální popis: Pero na obočí vyniká výbornou precizností, kdy dokonale zvýrazní i jemné chloupky a vytvoří plné a přirozeně vypadající obočí. O přesné vyplnění drobných mezer se postará inovativní patentovaný aplikátor ve tvaru hřebínku. Pero je tak skvělým pomocníkem i pro vytvoření tzv. microblading efektu (vykreslení jednotlivých chloupků přímo na kůži). Intenzitu výsledku můžete upravovat tlakem, který při práci vyvinete. Pro decentní look stačí pero lehce přiložit a vyplnit mezery mezi chloupky. Pro výraznější efekt pak více přitlačte. Jemné čárkování nejlépe vytvoříte špičkou pera, plný efekt jeho plochou. Pero je otěruvzdorné a voděodolné a na obočí drží opravdu dokonale. Pro dosažení ideálního výsledku před nanesením odstraňte z obočí zbytky krému, make-upu a pudru. Tužku udržujte ve svislé polože, aby barva mohla snadněji téci do špičky.



Tak jo, kde začít. Odstín jsem říkala, že můžu s klidem mít, i když to není podtónově úplně to pravé ořechové. Myslím, že když jsem ho vynesla, nikdo se nad mým obočím nepozastavoval, ale do přirozeně vypadajícího obočí kousek chyběl. Každopádně to je na tom asi to nejmenší. Aplikátor to má vskutku unikátní - je to zkosený "hřebínek", díky kterému dokreslíte chybějící chloupky a ještě pročešete ty stávající. Trochu to smrdí jako fixa, ale nic obtěžujícího :D Ovšem mám s ní pár jiných potíží. Na pokožku to chytá celkem blbě. Je potřeba víc tahů a trochu přitlačit a hlavně je problém s tím, že je třeba mít obočí suché, zbavené krémů/make-upu, pudru, na to totiž nechytá skoro vůbec. Jenže pro mě prostě problém. Já jsem zvyklá obočí líčit až po make-upu.. No ale dobrý, naučila jsem se rutinu díky němu trochu překopat. Jenže i když jsem kreslila na suché a čisté obočí, tak mi přišlo, že pero zvládne pouze několik tahů, nekreslí rovnoměrně a pak kreslit přestane úplně, takže musíte rychle a v pár tazích a nebo čekat než barva zase steče do špičky. Snad jen první dvě použití kreslilo fakt dobře, pak už to bylo jen horší a horší a to jsem pero použila celkem tak 10x. Obávám se, že to s fixou nebude na dlouho. Navíc pocitově, když si sáhnete na obočí, tak je to chvíli takové "ulepené", prostě jak od fixy :D I když postupně ten pocit mizí, jak fixa zasychá. Na druhou stranu zas musím říct, že opravdu drží po celý den. Ani se nehne a odličovat se musí důkladně dvoufázovým odličovačem. Drží dobře.

No, takže pero mi nevyhovuje uživatelsky a úplně jsem se s ním neztotožnila. Mnohem raději mám (micro)tužky s kartáčkem, kterým se zároveň obočí i pořádně pročeše. Zase ale abych mu nekřivdila úplně, drží dobře, to bez debat.. Cena je 270 Kč.


Obočí detailněji:


Sečteno podtrženo: Stíny se za mne hodně povedly, mám je ráda, mají krásné odstíny i vlastnostmi jsou povedené. Tužky nejsou špatné, pokud máte raději měkčí tužky, které drží, tak bingo. Pero na obočí za mě ne. Sice to zní jako zajímavá vychytávka pro řídké obočí (což je i můj případ), ale tak nějak jsme si prostě nesedly. Ať už odstínově nebo uživatelsky mi prostě nevyhovuje..

Co vy a novinky? Zaujaly vás? Máte s nimi zkušenosti?

*PR produkty zaslané zastoupením Alcina

6 komentářů:

  1. Na mono oční stíny moc nejsem, mám jich ve sbírce jen pár, raději kupuji paletky, ale tyhle vypadají opravdu skvěle, moc se mi líbí:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky dávám přednost paletkám, mono stínů jsem si nechala jen pár.. Tenhle je ale fakt super, že ho budu mít pořád po ruce :D :)

      Vymazat
  2. Oční stíny vypadají lákavě :) A hlavně skvělé odstíny.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)