neděle 25. srpna 2019

Oblíbená kosmetika - srpen (léto) 2019 + video

Krásný den vám přeji!

Už strašně dlouho tu nebyli Oblíbenci. Takže co? Je čas je obnovit a znovu tuto kategorii do repertoáru článků zařadit. Nemyslíte..? Už jsem se na to tak těšila, že jsem pro vás k tomu připravila ještě jedno překvapení.. Tak doufám, že to třeba některé z vás potěší.. :)


Tak a aby to nebylo jenom o textu, mám tu pro vás slíbené překvapení - nové video :) Aby mi na mateřské nehráblo, rozhodla jsem se v malé míře opět natáčet. Strašně mi totiž chybí povídání o kosmetice :D Tak snad to půjde a aspoň někdo z vás to uvítá :)


A jaké kousky jsem si tedy v posledních měsících oblíbila?



O žluté krasavici od Miss Sporty jsem vám psala nedávno, ale do oblíbenců ji fakt musím zařadit, protože jsem dlouho tak fajn řasenku neměla. Velmi dobře si poradí i s mými krátkými košťaty - pěkně řasy nadzvedne a prodlouží a v rámci možností i oddělí. Neplechu žádnou nedělá a stojí pár kaček.. Směle může konkurovat i mnohem dražším kouskům! Dále tu mám paletku Carli Bybel od BH Cosmetics, kterou jsem teď na léto zase vytáhla. Nebudete tomu věřit, ale zrovna teď, když na to je nejmíň času a není se ani kam upravovat, mě líčení baví nejvíc :D Takže když to jde a je delší čas na přípravu, sahám i po paletkách stínů. No a tahle je teď jasnou favoritkou, protože díky tomu, že obsahuje spoustu krásných třpytivých stínů a rozjasňovačů, se mi k létu fakt hodí. V létě totiž fandím výrazným rozjasňovačům a kromě těch klasických jemných a světlých, je ideální čas vytáhnout i ty tmavší, takže si tuhle paletku užívám. Navíc je paletka fakt kvalitní. Vše je skvěle pigmentované, vše drží na místě po celý den a pracuje se s ní skvěle. A poslední z oblíbenců v dekorativce je make-up Match Perfection od Rimmelu, který jsem si po letech znovu koupila. A i tentokrát naprostá spokojenost. Odstínově mi teď na léto skvěle sedne, má střední krytí, na pleti je lehký a nedělá žádnou nepříjemnou masku. Působí přirozeně a přesto menší nedokonalosti skryje a pleť sjednotí. Dobře drží, neotírá se, ani nemizí. Jen mi trochu vadí ta nasládlá a celkem silná vůně, jinak mu nemám co vytknout. Jo a hlavně příjemná změna mít pumpičku po všech těch tekutých make-upech s pipetkou :D 


Co se týče pečující kosmetiky tak jako první je třeba zmínit Cypřišový pleťový nektar z dílny Ere Perez, který dělá s mojí pletí divy. Nikdy jsem neměla tak krásně jemnou a nabombenou pleť jako po tomhle kousku. Za mě dosud nejfunkčnější sérum, jaké jsem měla. Pak je tu dvojfázový odličovač očí od Garnier, který patří společně s modrým od Yves Rocher mezi ty nejoblíbenější. Mám už několikáté balení a za mě spokojenost. Kromě toho že jednoduše a rychle odlíčí, také pečuje o řasy. Vždycky mám pocit, že během jeho používání jsou pevnější a méně vypadávají. Navíc nedělá mlhu, neštípe, nepálí. Prostě fajn. Jen by to chtělo mnohem větší balení, tenhle mrňous je vždy za chvíli pryč. No a protože je léto a máme za sebou dost tropů asi vás nepřekvapí, že se tu objeví i pleťová osvěžující voda. Letos jsem kromě klasické termální vody od Vichy používala i pleťové vody od Dermacolu, obzvlášť ráda jsem měla tuhle růžovou! Jsou jemně parfémované, na tváři to neobtěžuje, nelepí a v těch vedrech příjemně osvěží.. Posledním pečujícím kouskem tu mám parádní šampon od Alverde s bambusem a mátou. Můžu říci, že jsem dlouho neměla lepší šampon z drogérky. Má jemnou bylinnou vůni, krásně umyje, vlasy jsou po usušení jemné a lesklé. Jdou bez potíží rozčesat a hlavně velmi dlouho vydrží čisté. Vážně hodně muziky za pár kaček!



No a úplně na závěr tu mám parfém. Burberry Brit Rhythm jsem si kupovala vloni jako svůj "svatební parfém". Jelikož je to velmi jemná, sofistikovaná, pudrová, možná trochu až mýdlová vůně, ke svatebnímu dni se mi hrozně hodila. No a protože se přeci nebudu doma na ten parfém jenom dívat, letos na jaře jsem po něm opět sáhla. Hlava se skládá z levandule, růžového pepře, neroli a aldehydy. Srdce tvoří kombinace kosatce, květu pomerančovníku, petalie a listu ostružiny. Základ je potom cedr, vetiver, pižmo, kumarin a dřevité tóny. Zní to divoce, ale je to vážně hodně jemná záležitost, zároveň elegantní a ženská. Z počátku možná silnější start, který se však rychle rozleží a pak už jen jemná vůně. Přesto dokonale intenzivní na dlouhé hodiny. Příjemně provoní i oblečení, takže další dny už jen "doplňuji". No za mě ohromná spokojenost a nevolila bych vůni pro svůj den jinak :)

Tak a pro tentokrát to je vše. A já se budu těšit nejen na další oblíbence, ale také na opětovné setkání u videa! ♥

A co jste si v poslední době oblíbili vy? Jaký je váš oblíbený letní parfém?

10 komentářů:

  1. Make-upy Rimmel jsou tak oblíbené a lákají mě k vykoušení, ale kvůli složení je nemůžu. Celkově jsem teď v drogerii zjistila, že nový make-up už asi jen tak nezkusím :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sakra, to je škoda! Jestli mě u Rimmelu něco baví, tak právě make-upy :)

      Vymazat
  2. Zrovna jsem začala Rimmel Match Perf. používat, po nějaké delší odmlce jsem se vrátila k make-upu z drogérie a velká spokojenost ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Je super Tě zase vidět ve videu, že bude comeback, to by mně nenapadlo, ale moc mně potěšil♥ Posilující odličovač Garnier mám ráda, už jsem měla několik balení a taky na těch řasách vidím, že jim dává i nějakou tu péči, takový benefit navíc kromě odlíčení:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Upřímně, není to tak dlouho, co by mě taky nenapadl :D Ale jsem ráda, zatím spolupracuje i prcek, tak uvidíme, jak to půjde :) Ten odličovač je super! S modrým od YR moje topky!

      Vymazat
  4. Tak tým Alverde šampónom si ma celkom inšpirovala. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tenhle už bohužel nejde sehnat, ale mají i spoustu dalších, tak snad najdu i tam náhradu :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)