středa 10. dubna 2019

Velké testování korejských masek - Část I.

Krásný den vám přeji!

Dneska to bude plné masek. Už před nějakou dobou jsem díky jedné z vás, mých čtenářek, měla možnost odkoupit si pár korejských masek. Jsou kupované přímo u zdroje - z asijských e-shopů, takže cenově vyjdou asi tak na třetinu toho, co za ně chtějí tady u nás a samozřejmě ne všechny jsou zde sehnatelné.. Ale říkala jsem si, že vám o nich, o všech, vědět dám, kdyby jste třeba také objednávali z ciziny nebo je přeci jenom někde potkali.. Celkem jich tu mám cca dvacet, takže si článek rozdělíme na několik částí a dneska začínáme! První čtyři jsou zde.. 


Syn-Ake Lift Mask Pack zpevňující a revitalizující maska - Secret Key

První jsem se vrhla na tohle plátýnko. Však teď jsem ta strhaná těhule, tak omladit a zpevnit potřebuji, že ano :D Maska je hadrová, ale je to celkem takový jemný a slabounký hadr, trochu působí až uměle. Každopádně co se mu musí nechat, tak je i na můj malý obličej dobře padnoucí. Krásně se dá vypnout, má nástřihy i na bocích masky, takže se tím lépe upraví na obličeji. Vůni má jemnou, nevtíravou. Je hodně napuštěné sérem, díky kterému se maska přicucla a ani se nehnula! Pecka. Navíc díky velkému množství séra i příjemně ochladí a po sundání zbytek séra do pleti bez potíží zapracujete. Sérum se ihned vstřebá, nelepí, neštípe ani jinak neobtěžuje, ba naopak, pleť peckově hydratuje a oživuje. Fakt jako efekt viditelný hned po použití a ještě ke všemu vydržel dlouhou dobu. Krásně vypnutá, rozzářená, hydratovaná, svěží pleť.. Tohle se mi líbí. Prostě nezklamala.





Pure Source cell sheet mask s korejským ženšenem - Missha

Jako druhé jsem si vzala na paškál jedno plátýnko od Misshy a to s korejským ženšenem. Tentokrát mi přišla látková maska trochu silnější, méně propustná a bohužel i o něco větší a méně přizpůsobivá. Opět má nastřihnuté i boční strany, takže se dá tak nějak upravit, aby správně seděla, ale Syn-Ake mi seděla mnohem lépe. S touto jsem si na těch dvacet minutek raději lehla :) Sérum má o něco krémovější texturu, není tolik chladivé a lehce voní po ženšenu. Maska krásně zjemní, hydratuje a v tomto případě i více vyživuje. Po sundání lze sérum opět bez potíží zapracovat do pleti. Neštípe, nepálí ani nelepí, naopak se pěkně vstřebá a pleti dodá vláhu na několik dní. Účinek je možná o něco slabší než u masky výše, ale taky to vůbec není špatný.





Orange každodenní obličejová maska - Skinfood

A jako další tu mám, tuhle oranžádu od Skinfood. Maska je dost silná a také hodně velká. S mojí malou hlavou to nebyla úplně sranda. Fakt jsem musela v klidu čtvrt hodinku poležet (což zas není až takový problém :D), jinak se mi krabatila a padala. Má na sobě vykreslený vzor, tak je to aspoň trochu ťuťu. Je silně napuštěná sérem, naštěstí ne tolik, aby sérum odkapávalo. Maska je příjemně osvěžující a chladivá. Po sundání vám na obličeji zůstane hodně séra, které se však úplně bez potíží dá zapracovat. Pleť už jsem poté ani nemazala krémem, sérum úplně bohatě stačilo. Výsledkem je pak hydratovaná a fakt krásně osvěžená a rozjasněná pleť. Taková nacuclá, že je radost na ni pohledět. Až na to provedení masky samotné tedy naprostá spokojenost.




Latte Mask Revital Amplue Mask - Hiddencos

Pro dnešek poslední testovanou tu mám tuhle kávovou krásku. Řeknu vám, že na tu jsem se těšila neskutečně a pomalu jsem ji nechtěla ani načínat, jak rozkošně vypadá :D Nakonec jsem se odhodlala a vypadlo na mě platýnko s dokonalou vůní. Opravdu nejdokonalejší vůní, protože to skutečně voní jako kafé latté, nebo možná spíš capuccino. Naprosto boží, bude vás to úplně lákat ochutnat :D Platýnko je hodně silně napuštěné, když jsem ho vyndala z obalu, tak sérum i odkapávalo. Na pleť se však dá díky tomu přicucnout a tak nějak drží, kde má. Tvarem mi nesedí stoprocentně, ale není to ani nijak strašný. Maska na obličeji neštípe, nepálí, naopak příjemně pleť ochladí. Je třeba masku nechat působit 20 - 30 minut, poté můžete zbytek séra rozetřít. To jde trochu ztuha, protože jak jsem říkala, je toho séra fakt tolik, že pleť už ho tolik ani nechce absorbovat. Ale nakonec jsem postupným ťupkáním a masáží sérum jakž takž zapracovala. V tomto případě je tedy třeba podotknout, že je trochu lepkavé a díky tomu ne tak komfortní jako ty předešlé. Ovšem zase hezky voní, že jo.. takže mu to s radostí prominu :) Pleť je na několik dní naprosto fresh. Je krásně hydratovaná, vypnutá a rozjasněná. Spokojenost největší. Tuhle krasavici bych tedy klidně brala znovu!





Sečteno podtrženo: Korejské masky jsou prostě jiná. Všechny z této čtveřice fungovaly, jak jsem očekávala. Samozřejmě ne všechny mi sedly stejně, ale rozdíly kvality jsou minimální. Většinou se jednalo spíš o problém s velikostí masky nebo menším/větším množstvím séra, atd.. což jsou prkotiny. Hlavní je, že fakt fungovaly a mé pleti svědčily. Za sebe bych rozhodně doporučila hlavně Syn-Ake a Latte Mask, které mi přišly (nejen) výsledky nejlepší.

A co vy a korejské masky? Používáte? Kde je nakupujete?

14 komentářů:

  1. Tak ta kávová maska by mně lákala úplně nejvíc, jsem velký milovník kávy a mít ji i na obličeji, no bomba a nebránila bych se ani té Orange od Skinfood, jestli budu mít štěstí a někde na ně narazím, tak kupuji:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta kávová je fakt úplně boží, něco tak skvělýho jsem asi ještě neměla :D :)

      Vymazat
  2. Vyzerajú fakt zaujímavo, ale najradšej používam klasické zlupovacie masky, čiže toto asi skúšať nebudem. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slupovací taky můžu, ale teď ujíždím na těchto jednorázovkách :)

      Vymazat
  3. Kávová maska vypadá naprosto bombově. A značku Missha chci dlouho zkusit.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Missha je moc fajn, jejich BBčka i masky jsou fakt pecka! :)

      Vymazat
  4. To jsou super masky. Žádnou Korejskou jsem ještě nezkoušela, ale nejvíce mě zaujala ta pomerančová. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  5. Klári já korejské masky nakupuji na notinu a hlavně ty od Missha. Jsou perfektní, používám mangovou hlavně, ale tu s žen šenem jsem ještě neměla...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem koukala, že jich mají na Notinu docela dost, plánuji to tam omrknout :) Ale přímo od zdroje to stejně vyjde asi levněji a výběr je větší :D

      Vymazat
  6. Já masky miluji, ale mám radši ty klasické a na plátýnkové se zatím učím.. :( :-)

    MOJE TIPY NA JARNÍ LÍČENÍ

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si na platýnka právě hrozně zvykla a paráda, líbí se mi, že z nich není "nepořádek", nemám totiž ráda oplachovací, kdy jsem vždy celá mokrá, nejde mi to smýt a tak :D :D

      Vymazat
  7. Odpovědi
    1. No jsou taky z velké dálky :) :D Ale postupně se korejské masky dostávají i k nám, už jsem některé potkala i v drogérkách, což je super! :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)