neděle 14. dubna 2019

Knižní (ne)tipy: I/2019

Krásný den vám přeji!

Tak tu mám pro zpestření jednou zase i přečtené knížky za prvního čtvrt roku, který jsme nechali úspěšně za sebou. Možná tu vlastně najdete i nějakou tu knížku ještě z loňského roku, ale převážnou většinu jsem přečetla během lednové nemoci, kdy jsem se do toho opravdu opřela :D 



Celkem tu máme dvanáct přečtených knížek. Převážně můžete očekávat krimi. To je prostě moje. Sem tam to proložím i něčím jiným, ale dosti zřídka. To už musí být, aby mi vadila detektivka :D


Maminčin mazánek - Sarah Flint

Anotace: Sleduje.. Vyčkává.. Kdo je na řadě? Tento thriller o precizním sériovém vrahovi není pro slabé povahy. Musíte být připraveni na šok. V hrobě v lese jsou pohřbeny matka s dítětem. Ale jeden z nich je naživu, druhý je mrtvý. Detektiv Charlie Stafford je přiřazena ke svému šéfovi Geoffreymu Hunterovi, aby mu pomáhala s tímto případem, kde matky a jejich děti beze stopy mizí. Ztrácí se čím dál více párů a tlak na oba sílí. Podezřelý je dopaden, ale je to skutečně on? Dokáže Charlie zastavit sadistického vraha, jehož jediným přáním je potrestat ty, kteří udělali chybu? Nebo ona sama se stane nevědomky obětí? 

Tahle knížka mi byla velmi příjemným překvapením. Rozjezd byl vlažný a chvílemi se mi děj zbytečně vlekl, ale velmi brzy knížka nabrala na tempu. Vyšetřovatelé jsou nemastní neslaní, ale za to hlavní dějová linie - zmizení matek s dětmi (a jejich následné "vraždy"), je skutečně celkem brutální část tohoto příběhu. Kromě hlavního děje v knížce probíhá zároveň několik vedlejších zápletek, které příběh obohatí, ale vše ve finále jde bokem, kvůli velmi zajímavému rozuzlení. To je sice rychlé, avšak doopravdy překvapivé! Hodně dlouho jsem nebyla z konce knížky tak mimo a překvapená jako tady. Většinou už mi tak nějak dává příběh postupně sám tušit, kdo za tím stojí, ale tady ani PRD :D Čuměla jsem na konci jako péro z gauče. Za to dávám rozhodně palec nahoru!

Seženete ji na e-shopu nebo v obchodě Knihy Dobrovský za 263 Kč. Nakladatelství Omega.


Černooké Zuzany - Julia Heaberlin

Anotace: Když jí bylo šestnáct, byla Tessa nalezena na poli v Texasu, polomrtvá mezi pohozenými kostmi a jen se záblesky toho, jak se tam dostala. Od té doby ji pronásleduje tisk jako přeživší "Černookou Zuzanu", což je přezdívka daná obětem této masové vraždy kvůli žluté vrstvě lučního kvítí, která vykvetla na jejich společném hrobě. Tessiino svědectví o těch tragických hodinách poslalo muže do cely smrti. Nyní, o téměř dvacet let později, je Tessa umělkyní a svobodnou matkou. Je studená únor a Tessa pod oknem do ložnice ke svému zděšení najde trs čerstvě zasazených černookých Zuzan - květin, které kvetou jen v létě. Vyděšená tím, co by to mohlo znamenat - že poslala do vězení toho nepravého a skutečný vrah je stále na svobodě - se Tesssa obrátí na právníky, kteří se snaží muže čekajícího na popravu zprostit obvinění. Ale samotné květiny nejsou dostatečným důkazem a forenzní zkoumání neidentifikovaných kostí postupuje příliš pomalu. Nevinný život visí na vlásku.

Tenhle příběh mě taky neskutečně bavil. Od začátku do konce. Většinou mívám problém se do příběhu začíst, ale to vůbec nebyl tenhle případ. Tohle je krimi příběh, kde se protíná minulost s přítomností, což je vždycky záruka toho, že to bude tak trochu tajemný příběh a záhada a ne jen pouhopouhý mord. To mě baví, tak nějak pak nevím, co úplně od příběhu očekávat a už proto se nemůžu od knížky odtrhnout :) To byl i tento případ. Rozuzlení bylo i tady více než zajímavé a nečekané. Možná až trochu zvláštní, ale proč ne. Knížky Julie Heaberlin mě prostě baví. Jsou to tak trochu jiné detektivky, kde v hlavní roli není detektiv, ale většinou osoba, které se vražda/případ osobně týká a nechybí opředení tajemstvím.. 

Opět seženete v Knihy Dobrovský, cena je 294 Kč. Nakladatelství Omega.


Poslední dívka - Riley Sager

Anotace: Před deseti lety jela studenta Quincy Carpenter na dovolenou s pěti přáteli a vrátila se sama, jediná přežila hororový masakr. Stala se členem "klubu" Final Girls, který vymysleli novináři. Patří do něj třeba Lisa, která ztratila devět spolužaček po útoku teroristy, který zabíje nožem ve vysokoškolském klubu nebo Sam, která přežila útok maskovaného muže během noční směny v Nightlight Inn a nyní i Quincy, která zakrvácená prchala lesem před násilníkem, který přepadl partu studentů v lesní chatě. Média touží po tom, udělat rozhovor se všemi najednou, naopak všechny tři dívky se snaží na prožité trauma zapomenou a tím i jedna na druhou. V současnosti už je na tom Quincy celkem dobře, má obětavého snoubence Jeffa, populární blog o pečení, krásný byt, terapeutickou skupiny a policistu, který ji před lety zachránil život. Její mozek tragickou událost vymazal a minulost je pohřbena. Až do té doby, dokud není Lisa nalezená mrtvá ve své vaně a dokud se na prahu její dveří neobjeví Sam. Když vyjdou na světlo nové informace o Lisině smrti, Quincin život se mění na závod s časem, snaží se zjistit pravdu o Sam a chtě nechtě si musí vzpomenout, co se před deseti lety v lese skutečně stalo.

Z těch dosud zmíněných tří je tahle knížka asi nejslabší, ale taky stála za přečtení. Opět se v knížce protíná minulost a přítomnost. V tomhle případě snad ještě temnější minulost než v té předešlé. Rozhodně musím říct, že je děj svižný, žádné zbytečné dějové linie a prostoje, čte se fakt rychle. Ovšem neumí být tak nepředvídatelná jako ty předchozí knížky. Tak trochu jsem čekala, jakým směrem se bude děj ubírat a několik věcí mi bylo jasných už dopředu. Konečné rozuzlení však stejně překvapilo a hlavně jsem se v poslední třetině knížky nemohla vůbec odtrhnout! Fakt mě zajímalo, jak to v minulosti bylo a jak to v současnosti dopadne :D Jo taky mě bavila, ne že ne. 

Opět nakladatelství Omega, dostupná v síti knihkupectví Knihy Dobrovský a aktuální cena 339 Kč.


Tatér z Osvětimi - Heather Morrisová

Anotace: Tetování vězňů v Osvětimi se stala symbolem holocaustu. Jedním z těch, kdo čísla na předloktí tetovali, byl slovenský Žid Lale Sokolov, rodným jménem Ludwig Eisenberg. Jeho příběh připomíná děsivé události v dějinách lidstva a ukazuje, že vedle sebe mohou existovat promyšlená brutalita i nesobecká láska. Autorka s citem odkrývá sedmdesát let staré události, aniž by milostný příběh převládal nad tím nejdůležitějším - ztrátou domova, utrpením a touhou přežít.

A jestli je skutečně nějaká knížka mrazivá, tak je to tahle. A to z jednoho prostého důvodu. Zatímco předešlé jsou jenom smyšlená beletrie, tohle je skutečný příběh. Knížka je sepsaná dle skutečného příběhu jednoho z přeživších koncentrační tábor. A ne ledajaký, ale jeden z nejhorších - Osvětim. Díky své práci (a i spoustě náhod a kupy štěstí) zde hlavní hrdina Lale přežívá několik let. Knížka je popisem surového dění na podobném místě, kde lidé přicházeli denně nejen o život, ale i o svoji důstojnost, hrdost.. Není to čtení pro každého, ale možná vás překvapí, že i v takovém pekle se dočkáte lidskosti, naděje a citů, které byste tam asi sotva čekali. Lale měl neskutečné štěstí, že on i jeho zde nalezená láska přežili tuhle hrůzu a to i přes to, že se setkal tváří v tvář se spoustou tyranů jako třeba s pokusným doktorem SS Josefem Mengelem nebo spoustou šibeničních situací, které ho málem o život připravily. Moc se mi líbilo, že v knížce byl zaznamenán nejen život v koncentráku, ale i to před a po, takže jste měli ucelený obrázek o životě přeživšího. No nebudu vám víc prozrazovat, přečtěte si ji sami. Pokud vás téma druhé světové války a holocaustu zajímá, neměla by vám tahle knížka uniknout. Za mě rozhodně jedna z knížek, která na mne měla v posledních letech nejsilnější dopad.

Nakladatel BizBooks, seženete ve všech knihkupectvích, cena kolem 300 Kč.


Do vody - Paula Hawkins

Anotace: Vyhýbejte se tichým vodám, nikdy nevíte, co se skrývá pod hladinou.. V říční tůni se najde tělo svobodné matky - a to právě na místě, kde bylo téhož léta objevena mrtvola mladého děvčete. V historii malého městečka Beckford to sice nejsou první ženy, jejichž osud se na onom místě uzavřel, jsou to však právě ony dvě, jejichž smrt rozčeří nejen hladinu řeky, ale i poklidné životy zdejších obyvatel. A z temných vod začínají najednou na světlo dne vyplouvat dlouho zamlčovaná tajemství.. 

No a jestli mě některá z knížek vážně nebavila a měla jsem s ní problém, tak to byla tahle. Už od začátku jsem se do toho nemohla vpravit, až někde v půlce se to dostalo do trochu zajímavé a čtivé roviny, ale dlouho dopředu jsem tušila, kam to celé směřuje a jak to skončí, takže se žádné wow nekonalo. Nebylo tam nic, co by mi učarovalo, ať už postavy, místo děje, vražda a následující děj.. prostě nic. Tak nějak jsem to přelouskala a tím to končí. Problém jsem z počátku měla také s větším množství postav, kterých se zápletka týkala. No jednoduše za mě tahle nic moc.

Seženete v každém knihkupectví. Nakladatelství Ikar, 416 stran a cena cca 350 Kč.

Hadrový panák - Daniel Cole

Anotace: Před čtyřmi roky vzal detektiv William "Wolf" Fawkes spravedlnost do svých rukou - nedokázal ustát, že soud osvobodil podle něj jednoznačného pachatele. Wolfa postavili mimo službu a poslali do psychiatrické léčebny. Teď se vrací do práce a touží po velkém případu. A zdá se, že se ho dočkal: na místě činu, kam ho přivolala kolegyně Emily Baxterová, se najde mrtvola - sešitá z částí šesti těl  jako hadrový panák. Stejně tak pojmenují děsivý případ média a Fawkes je pověřen identifikací obětí. Vzápětí Wolfova bývalá žena, která pracuje jako reportérka, obdrží od anonyma fotky z dějiště zločinu a taky seznam šesti lidí a dat, kdy budou zabiti. Poslední jméno na seznamu je: Fawkes. A vrah už si chystá šicí potřeby..

Za to tohle dílo, to je fakt pecka! Přesně můj styl. Napínavý a zajímavý děj, pořádný mord, spád a strhující finále, které možná někoho překvapí. Já jsem trošku tušení měla, ale i tak jsem chvílemi čuměla s otevřenou pusou. Jo a co je také pro mě obrovské plus? Hlavní postavou je přesně ten typ detektiva, na kterém já ujíždím :D Takový ten typicky drsný detektiv, který se občas nebojí jít až za hranice a to je prostě a jednoduše imponující. Jo, tohle je fakt pecka. Knížku jsem přečetla za dva dny, prostě jsem se nemohla odtrhnout! 

Opět jej nabízí většina knihkupectví, nakladatelství Knižní klub, cena kolem 300 Kč a má 360 stran.


Život po tobě - Jojo Moyesová

Anotace: Kdybyste ztratili někoho, koho jste moc milovali, jak moc by to změnilo váš pohled na svět? V pokračování světového bestselleru Než jsem tě poznala najdeme Louisu Clarkovou v přesně takové situaci. Po intenzivním půlročním vztahu s ochrnutým Willem Traynorem, který se rozhodl ukončit svůj život asistovanou sebevraždou, zůstává Louisa sama, zmítána smutkem a výčitkami svědomí. Po vážném úrazu se navíc musí vrátit domů k rodičům. Jako by byla najednou zpátky na začátku cesty - život po Willově smrti totiž znamená učit se leccos znovu, stavět na nových základech. Záchranář Sam Fielding, pro něhož je kontakt se smrtí každodenní náplní práce, by snad mohl být právě tím, kdo Louise pomůže se zase vrátit do života, jenomže pak se z Willovy minulosti nečekaně jako uragán vynoří Lily - jeho šestnáctiletá nezvladatelná dcera. A všechno je rázem jinak.

A tohle pro mě byla další brzda a hrozná nuda. Dlouho mi trvalo než jsem se přes ni prokousala. Zatímco Než jsem tě poznala pro mne byla ohromující, tohle bylo tak nějak.. o ničem. Jedno tedy knížce nemůžu upřít a to, že v sobě občas ukrývala fakt vtipné pasáže (stejně jako první díl), kdy jsem se přistihla, že se směji trapně nahlas. To ale až tak ve druhé polovině, ta první je strašně unylá a celá Louisa Clarková mi přijde taková bez života, což se dá samozřejmě v její situaci pochopit, ale prostě je to takovým stylem i psáno a mě nebaví číst půl knížky o ničem.. No a když už se to ve druhé půlce rozjede, tak Louisa zas dělá blbiny a k tomu ta Willova dcera, která mi je příšerně, ale příšerně protivná..! :D No není to ono, ani z poloviny není tak dobrá jako první díl.. A teď jen zvažuji, zda mám jít do toho třetího, který je prý údajně lepší..

V měkké vazbě, kterou mám, stojí kolem 250 Kč, nakladatelství Ikar, 400 stran a k sehnání ve většině knihkupectví.


Loutkář - Daniel Cole

Anotace: Od případu Hadrového panáku uplynulo osmnáct měsíců. Hrůza z něj se stále vznáší nad Londýnem, detektiv Wolf zmizel. A jeho kolegyně seržantka Emily Baxterová čelí další sérii nezvyklých vražd - jejich oběšené oběti mají na hrudi vyřezáno slovo "Návnada". Stejně označená těla se začnou objevovat také v New Yorku a do vyšetřování se tak vloží i speciální agenti FBI Damien Rouche a Elliot Curtisová. S přibývajícími mrtvolami stoupá tlak médií. Stopy vedou k dvojici psychiatrů, k nimž zavraždění docházeli, ale ti jsou nalezeni rovněž mrtví a na hrudi mají vyřezáno slovo "Loutka". Kdo však tahá za nitky?

Po Hadrovém panákovi jsem brzy sáhla po druhém díle a opět to bylo velmi fascinující počtení, i když upřímně, trochu už to za Panákem pokulhávalo. Opět neskutečné kriminální zločiny, ale v tomto případě možná až trochu moc propletené, že jsem si chvíli až říkala, co to jako je. Jo a trochu mi tam chybí ústřední postava prvního dílu - detektiv Wolf. Tady je jen Emily a to je pro mě prostě málo, já potřebuji toho drsného chlapa :D Každopádně rozhodně jedna z těch lepších detektivek, bavila mě a přečetla jsem ji během pár dní. 

I tenhle díl je k sehnání ve většině knihkupectví, cena kolem 300 Kč. Nakladatelství Knižní klub, 352 stran.


Dívka v ledu - Robert Bryndza

Anotace: Poté co je v parku v jižním Londýně pod vrstvou ledu nalezeno tělo mladé ženy, na místo přijíždí detektiv šéfinspektor Erika Fosterová. Oběť, krásná dívka z mocné a bohaté rodiny, měla podle všeho dokonalý život. Když Erika začne pátrat hlouběji, vynoří se souvislosti mezi její vraždou a smrtí tří prostitutek, které někdo uškrtil, svázal jim ruce a hodil do vodních ploch po Londýně. Jaká je spojitost mezi dcerou vlivného lobbisty, který si myslí, že může ovlivňovat i vyšetřování, s mrtvými imigrantkami? Jaké temné tajemství dívka v ledu skrývala? Čím víc se Erika přibližuje k odhalení pravdy, tím více se vrah blíží k Erice. Poslední případ detektiva šéfinspektora Fosterové skončil katastrofou a smrtí pěti policistů včetně jejího manžela. Eričina kariéra visí na vlásky, musí bojovat s vlastními démony i s vrahem, který je hrůznější než kdokoliv, komu čelila v minulosti. Dopadne ho dříve, než udeří znovu?

Roberta Bryndzu mi doporučovalo snad nejvíc lidí a po této knížce jsem pochopila proč. Pasuji na jednu z nejlepších detektivek, co jsem kdy četla. Čte se velmi rychle, knížku nebudete chtít dát z ruky. Vážně jsem ji odkládala jenom z povinnosti (občas potřebujete i jíst, čůrat a tak :D). Děj je napínavý, nejdříve klasický začátek - vražda - příchod detektiva - začíná se řešit případ.. Jenže brzy se to zvrtne, Erice brání ve vyšetřování a jdou po ní a to jak kolegové, vedení, tak i vrah.. No je to vážně pecka, bavilo mě to od začátku do konce. Rozuzlení taky moc dobré, i když trochu jsem tušila, kdo by mohl vrahem být.. A dokonce je mi sympatická i Erika a to ženské - detektivky moc nemusím :)

Noční lov - Robert Bryndza

Anotace: Jedné horké červnové noci je detektiv šéfinspektor Erika Fosterová přivolána k vraždě. Oběť, vážený praktický lékař, je nalezen ve své posteli udušený. Zápěstí má svázaná a oči pod průhledným sáčkem utěsněným pod hlavou vypoulené. O několik dní později umírá za podobných okolností další muž a Erika a její tým tuší, že čelí sériovému vrahovi. Ten své oběti sleduje, pozoruje a čeká na vhodný moment, kdy udeří. Co mají oba mrtví společného? Je v jejich minulosti nějaké tajemství, které by je mohlo spojovat? A co je spojuje s vrahem? Erika udělá vše pro to, aby Nočního lovce zastavili a dopadli, i když opět riskuje a dostává se do konfliktů s nadřízenými. A navíc možná vrah sleduje i ji..

Opět velmi čtivé krimi, které vás bude bavit od začátku do konce. Zase nebudete chtít knížku odložit, zase kromě vraždy řeší knížka i křivdy a vztahy mezi Fosterovou a policejním sborem, což vás možná i naplní trochu vztekem jako mě :D V této zápletce je odhalen vrah mnohem dříve, což mi přišlo z počátku divné, ale na druhou stranu se mi to začalo časem líbit (část dějové linie se odehrává i vrahovýma očima). Asi bych řekla, že první díl mne bavil o něco víc, ale ani tenhle nebyl rozhodně špatný a mohu s čistým srdcem doporučit.

Obě knížky jsou od nakladatelství Grada, k sehnání ve všech knihkupectvích, cena se pohybuje mezi 300 - 400 Kč. Dívka v ledu má 448 stran, Noční lov má 432 stran.


Důmyslné umění jak mít všechno u prdele - Mark Manson

Anotace: Pozitivní nálada za každé situace? To je tak trochu utopie, ne? Kdo z nás by se dokázal neustále hihňat a pousmívat třeba ve chvíli, kdy se mu hroutí život, v práci na něj křičí šéf a doma partner/ka? Jedině neoblomný hipísák nebo ten, kdo si sem tam zobne nějakou tu zákonem neakceptovanou pilulku. Důmyslné umění, jak mít všechno u prdele vám ukáže trochu jiný pohled na svět. Autor Mark Manson se ve svém díle opírá o reálný vědecký výzkum. Ten tvrdí, že šťastnější život nespočívá ve schopnosti proměnit hromadu citrónů ve sladkou limonádu, ale naučit se s tou kyselou příchutí na jazyku zkrátka žít. Každý z nás dělá chyby a setkává se s nepřízní osudu. Není důležité předstírat, že se to nestalo, ale soustředit se na to, co je opravdu důležité. Na zbytek se zkrátka vykašlete.

Tahle knížka se stala bestsellerem, tak jsem potřebovala zjistit, co na ní je.. A zjistila jsem, že tenhle typ literatury - moudré motivační knihy pro osobní růst, asi nejsou nic pro mě.. Říkala jsem si, že mi to třeba pomůže trochu ovládnout ty mé rozjitřené emoce a pomůže mi udržet si čistou hlavu a ono vůbec nic :( :D Po přečtení nejsem o nic moudřejší, jak mít všechno u zadele.. Asi jsem silně uvědomělá, že tenhle nakopávací typ literatury nepotřebuji. Nebo druhá možnost, jsem jen blbá a nepochopila jsem to :D Sem tam jsem si pokývala hlavou na souhlas, ale asi tak 3x za celých 200 stran, takže vlastně nic moc. Spíš to byla samá omáčka okolo a povídání o ničem. Radši mám krimi, co vám budu povídat.. 

Seženete v Knihy Dobrovský, nakladatelství Omega, 208 stran. Cena cca 300 Kč.


Paganiniho smlouva - Lars Kepler

Anotace: Je vlahá červnová noc. Šedomodrou hladinu brázdí opuštěná loď. Všimne si jí starý rybář, vystoupí na palubu a člun prozkoumá. V kajutě sedí dívka, v dlouhých černých vlasech má vetknutou sponku s bílou holubicí - symbolem míru. Je mrtvá. "Utopila se, Joono," prohlásí patolog. "Utopila?" Lékař přikývne a cukne koutky úst. "Utopila se na palubě plovoucí lodi. "Pravděpodobně ji někdo vytáhl z moře. Dívčiny plíce jsou plné slané vody, ale na těle po ní nenajdeš ani stopy," podotkne tichounce patolog. "Je to záhada.." V salonu luxusního bytu je nalezen oběšený muž. Oprátka je připevněna k lustrovému háku, v místnosti však není jediný kus nábytku, na který by se mohl postavit.. Vyšetřování obou záhadných úmrtí se ujme kriminální komisař Joona Linna. Záhy zjišťuje, že utopená dívka i oběšený muž jsou oběťmi monstrózního zločinu. 

A jako úplně poslední tu mám tuhle druhotinu od manželů píšících pod pseudonymem Lars Kepler. To je momentálně více než aktuální, vzhledem k tomu, že nedávno proběhla jejich autogramiáda v Praze :) Tohle je od nich už třetí knížka, kterou jsem přečetla a zatímco knížky Hypnotizér a hlavně Písečný muž mě fakt bavily, tohle pro mě byla hrůza už od začátku. Četla jsem ji strašně dlouho, nemohla jsem se začíst, nemělo to spád a zbytečně se celá knížka vlekla. A to měla 500 stránek. Nakonec se všechno nějak snadno a záhadně vyřešilo. Nevím no, od Keplera čekám mnohem víc a po Písečném muži je tohle strašné zklamání. A to i přes to, že jsem velkým fanouškem detektiva Joony Linny.

Nakladatelství Host, 512 stran. K sehnání ve většině knihkupectví, v pevné i měkké vazbě. Pevná stojí cca 350 Kč, měkká 250 Kč.

Tak a pro tentokrát jsme na konci a já budu doufat, že vám pokračování předvedu dříve než zase za půl roku :D Teď ještě nějaký čas na čtení bude, tak se ho pokusím co nejlépe využít.. :)

A co právě čtete vy? Četli jste něco z výše zmíněného? Zaujala vás nějaká kniha?

16 komentářů:

  1. Knihy znám, ale ani jednu jsem nečetla. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  2. Dívku v ledu si chci taky přečíst :-)
    Do vody byla fakt nehorázná kravina...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to teda :D Dívku v ledu doporučuji, je to fajn detektivka! :)

      Vymazat
  3. Tatéra, Do vody, Hadrového panáka, Loutkaře, Zuzany, Dívku v ledu.....ty všechny jsem četla a mám na blogu.
    Bryndza je pro mě průměr, za to Kepler strop....až na Paganiniho smlouvu :-)
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě mnohem víc bavil Bryndza, i když na nejoblíbenějšího Nesboa to ještě pořád nemá :) :D

      Vymazat
  4. Během čtení Do Vody jsem tu knížku měla xkrát chuť odložit, měla jsem v tom guláš, až někdy asi po dvou třetinách jsem se jakž takž začetla, ale za mně žádná hitparáda.
    Život po Tobě, že by to byla pro mně nuda, to úplně ne, ale chyběl tam Will a prostě už to nebylo ono. Na druhou stranu, kdybych tu knížku nečetla, tak by mi asi vrtalo hlavou, jak to bylo dál s Louisou:-)
    Hadrového panáka jsem dočetla nedávno a asi jsem čekala víc, ale Loutkaře si chci přečíst, třeba mně to chytne víc.
    Teď momentálně čtu Kříďáka, mám velká očekávání a zatím to vypadá velmi nadějně, nemůžu se od knížky odtrhnout:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo já to měla s knížkou Do vody úplně stejně, taky jsem myslela, že ani nedočtu :D A s Život po Tobě taky souhlasím, ten červík by tam byl.. teď kvůli tomu přemýšlím i o té trojce, chci vědět, jestli ta hloupoučká Louisa bude s tím Samem :D Kříďáka mám na seznamu, tak uvidíme :)

      Vymazat
  5. Momentálne čítam Annu zo zeleného domu, moc ma baví už dávno som túžila že si ju prečítam

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi podle anotace připomíná nějakou knížku z dětství a nemůžu si vybavit jakou :) Asi fajn oddechovka ;)

      Vymazat
  6. Tatéra jsem přečetla za jeden den, taky doporučuju, super knížka! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten se čte fakt rychle :D Mě to trvalo asi dva nebo tři no, ale i to je u mne rychlost :D

      Vymazat
  7. Ja mam odlisny citatelsky vskus :-) Preferujem pokojnesi zaner. O knihach, ktore som v poslednom case precitala som pisala v tomto clanku. Takze ak chces, mozes nakuknut.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však to je v pořádku, nemůžeme všichni číst jen kriminálky ;) :D Mrknu, děkuji! ;)

      Vymazat
  8. Ahoj,
    hlavně ty první detektivky z článku jsem neznala, ale už jsem si je našla u nás v knihovně a stavím se tam v nejbližší době. Jinak Bryndzu, Keplera, Jojo a Colea znám taky. Já přečtu za měsíc průměrně 13 knih, můžeš se mrknout ke mně na blog www.ciculka.cz, kde najdeš recenze i měsíční přehledy. Detektivky u mě taky vedou, společně s nimi mám ráda i romance:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Achjo, kéž bych zvládala 13 knih za měsíc, já jsem ráda, že jich tolik přečtu za půl roku :( :D Teď mi čtení vůbec nějak nejde a přitom na to mám čas jako už dlouho ne :-/

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)