pátek 5. dubna 2019

Dekorativní novinky pro jaro 2019 - Alcina

Krásný den vám přeji!

Dáme si jednou zase trochu té dekorativní kosmetiky, co říkáte? :) To jsme tu docela dlouho neměli! A bude to pořádná dávka novinek z dílny Alciny. Některé jsou opravdu novinky, které byly uvedeny na náš trh nedávno, jiné už tu mám od konce loňského roku, ale ukážu vám je také, ať víte co ano a co ne. Mám tu make-up, houbičku, rozjasňovač a také spoustu rtěnek, takže na své si přijde snad každý.


Creamy Stick Foundation - Make-up v tyčince

Oficiální popis: Make-up v tyčince je skvělou vychytávkou pro každý den. Díky svému praktickému balení se hodí také na cesty či jako rychlá pomoc do kabelky. Vyniká krémovou texturou, která se snadno spojí s pletí a umožňuje vrstvení pro dosažení vyššího krytí. Výsledkem je rozzářená a sjednocená pleť, po které všichni toužíme. Make-up navíc zvládá i zamaskovat nerovnosti či zarudnutí. Je vhodný pro všechny typy pleti.



Aktuální trend "všechno v tyčince" se nevyhl ani make-upům a tak to zkouší i Alcina, ale asi bych tohle radši vynechala. Jednoduchý černý obal je pěkný, make-up v něm si postupně dle potřeby vyšroubujete. Obsah na první pohled taky nevypadá zle. Make-up je u nás dostupný ve dvou odstínech (Medium a Light), což je celkem malé rozpětí, ale překvapivě zrovna ten odstín Light ujde. I teď se to dá nosit, i když to není stoprocentní a úplně sedne až načerpám do pleti pár paprsků. Trochu potíže mám už při aplikaci, protože ta konzistence mě fakt nebaví. V tyčince je make-up tuhý, pod tělesnou teplotou lehce taje a díky tomu se lépe roztírá, ale i tak to jde celkem ztuha. Navíc štětcem to fakt nejde, rukou taky ne, protože pak toho máte víc na rukou než na obličeji, takže zbývá houbička a ani to není žádná výhra. Jde to rozetřít ztuha, je toho potřeba hodně a na tváři to nehezky sedí, je to těžké a tvoří to neprodyšnou masku. Zase můžu říct, že to dobře kryje, že jo. Ten betonek schová všechno. Horší už to je s výdrží, protože jak to tam tak sedí a je to těžký, zaleze to do vrásek a pórů a při sebemenším otěru to máte všude. A po delší době a při vyšší námaze to z obličeje slézá. Ne, ne, ne. Tohle ne. Viděla bych to maximálně na použití lokálně - na zakrytí nedokonalostí, ale jako make-up na celý obličej jsem snad nezažila nic méně příjemného..





Pearly Glow Stick - Rozjasňovač v tyčince

Oficiální popis: Rozjasňovač Alcina zaujme praktickým balením v tyčince. Oceníte jeho měkkou a dlouhotrvající texturu a snadnou aplikaci. Je výborným nástrojem pro jeden z velkých současných make-up trendů - strobing - pomocí kterého se zvýrazňují vybrané části obličeje a pokožka získává zářivé akcenty.




A tyčinka ještě jednou, tentokrát jde o rozjasňovač a není to naštěstí tak zlé, i když pro mě ty tyčinky prostě nejsou. Opět je v jednoduché, hezké tubě, tentokrát stříbrný design, což hezky vypadá, ale je to silně nepraktické, protože je na tom vidět každý otisk, jak si můžete všimnout hned na první fotce :D Odstínově je to pecka, je to něco na způsob rose gold, krásná jemná barva. Co mi prostě vadí, tak je ta aplikace a způsob nanášení. Rozjasňovač je tužší a asi je vám jasné, že aplikovat menší množství není tak jednoduché jako třeba u pudru. Musíte tyčinkou pořádně přejet přes lícní kosti, abyste jej nanesli, nedá se to tak jednoduše korigovat jako u pudru. Po nanesení je třeba ho ještě rozetřít. Doporučuji rozťupkat jen lehounce prsty, osvědčilo se mi to ze všeho nejvíce. Štětcem zanechává šmouhy, houbičkou se to spíš stáhne, těmi prsty je to prostě nejjednodušší a efekt je nejpřirozenější. Výdrž rozjasňovače je průměrná. Celý den na obličeji nevydrží ani náhodou, většinou zvládne ten půl den, potom začne postupně mizet, večer už tam není nic :( A to zrovna tváře patří mezi sušší část mého obličeje, takže není důvod, aby rozjasňovač slézal. No takže sečteno podtrženo, jsem z něho dost rozpačitá. Je lepší než make-up, použít se dá, ale rozhodně to není nic ohromujícího, co byste museli doma za každou cenu mít. 




Make-up Blender - Houbička na make-up

Oficiální popis: Make-up Blender má speciální povrch, který umožňuje rovnoměrné nanesení make-upu a díky jedinečné struktuře buněk je zaručeně jeho minimální spotřeba. Tvar kapky zaručuje snadné nanášení i zapracování make-upu a to na menších i větších plochách. Neobsahuje latex a je bez zápachu.



Za to houbička se mi líbila od první chvíle. Nejen, že má krásný mramorový design, který potěší snad každou kosmetickou maniačku, ale také je velmi měkká a jemná. Zkoušela jsem houbiček několik, porovnání s originálním beauty blender nemám, ale oproti všem ostatním, které jsem kdy měla, je tahle zaručeně nejjemnější. Ovšem je taky celkem savá, takže mám pocit, že do sebe absorbuje dost make-upu. Vyprat jde bez potíží, i teď po více jak čtvrt roce do téměř úplné čistoty a to je co říct, když je bílá. Jen jsem zklamaná z její životnosti. Díky tomu měkkému materiálu nebude životnost dlouholetá. Ač na ní nijak netlačím a nehty dlouhé už nějakou tu dobu nenosím, tak v ní mám už několik děr. Nechápu, kde se tam vzaly, protože s ní pracuji opravdu jemně. Pořádně ji peru jednou týdně, tak snad jako nemá právo mě po čtvrt roce chtít opustit :D



Tinted Lip Oil - Olej na rty

Oficiální popis: Chcete oživit své rty jemnou barvou a zároveň jim dodat nezbytnou péči? Pak bude Tinted Lip Oil tou správnou volbou. Vyniká ultralehkou pěstící texturou, která na rtech nelepí a zároveň dodává barvu a decentní lesk. K dostání v odstínů Peach.



A ať nejsme tak negativní, přecházíme k té lepší půlce, což jsou produkty na rty. Začnu tím nejoblíbenějším, čímž se stal tenhle fantastický olej na rty. No, olej, ono by se to dalo dost dobře splést i s leskem na rty. Ale je to o něco příjemnější než "jen" lesk. Má to krásné balení, aplikujete tyčinkou a navíc voní po melounech. Ideální kousek na přivolávání léta :) Na rtech vytvoří průhlednou vrstvu, která rty skvěle hydratuje. Zanechá je vláčné, jemné, šťavnaté. Je to prostě lahoda. Navíc nelepí a docela dlouho na rtech drží. Samozřejmě se to nedá srovnávat s dlouhodržící rtěnkou, při pití a jídle se obtiskne, ale povídání neublíží a třeba nějakou tu letmou pusu nebo jednohubku asi taky zvládne. Tím, že je bezbarvý, tak navíc odpadá starost s hlídáním, zda jste někde nezanechali otisky nebo jej nemáte na zubech, takže pro mě skvělá varianta, když nemám čas a chuť se pořád hlídat. Baví mě, fakt že jo a za mě moc povedený pečující kousek.

Olej seženete v odstínu Peach, cena je 300 Kč.



Matt Lip Colour - Matná rtěnka

Oficiální popis: Podlehněte trendu matných rtů a užijte si se rtěnkou Matt Lip Colour dlouhou výdrž a vysoké krytí. Díky měkké textuře s obsahem speciálních vosků rtěnka nestahuje ani nevysouší a při nošení ji naopak téměř neucítíte.



A ještě jedna pecka a to tahle matná rtěnka! Za prvé, mám ji v naprosto úžasném odstínu Tea Rose, což je velmi jemná, přirozená nude, která na mých rtech jen lehce podtrhne jejich přírodní barvu a dodá jim tak na šťavnatosti. Za druhé, je neskutečně příjemná a komfortní. Málokdy mám u rtěnky tak příjemný a naprosto přirozený pocit, jako s touhle krasavicí. Ale pěkně popořadě. Obal má matný černý, úplně jednoduchý, je klasicky vysunovací. Pigmentace je skvělá, po jednom přetření dosáhnete hezké a syté barvy, když nanesete vrstvy dvě, tak je výsledek stoprocentní. A přesto to vůbec nepocítíte. Tahle rtěnka je tak jemná a lehká, že o ní vážně vůbec nevíte. Je jako samet. Vlastně možná, když nad tím tak přemýšlím, tak samet je naprosto vystihující slovo. Není to ani tak mat, jako pohlazení sametu a to ať vzhledem či na dotek. Výdrž má velmi obstojnou. Při jídle lehce mizí od středu rtů, takže je potřeba ji během dne doplnit, ale pouhé napití či delší mluvení v pohodě přežije. Hlavně mizí fakt nenápadně a i díky tomu jemnému odstínu je to pohoda, takže je nadmíru pohodlné tenhle kousek nosit kdykoliv. Rty nevysušuje, ale na druhou stranu to rozhodně není ani hydratační pecka. Pokud hledáte mega hydrataci, tak mrkněte na rtěnku níže.

Dostupná je ve dvou odstínech (Chilli red a Tea rose) a cena je 340 Kč.



Creamy Lip Colour - Krémová rtěnka

Oficiální popis: Rtěnky Creamy Lip Colour vás okouzlí svou příjemně měkkou texturou i zářivým finišem. Obsahují výtažky z guavy, díky kterým rtům dodávají hydrataci, pružnost a zajišťují příjemný pocit při nošení. Zároveň výborně kryjí a na rtech dlouho drží.




A do třetice všeho rtěnkového tu mám tuhle krémovou, která doplňuje nabídku novinkového sortimentu rtěnek na letošní jaro. Rtěnka mi dorazila v odstínu Gooseberry, což je teplá červeno-vínová. Ač je výraznější, tak to není nic extra tmavého a na rtech vypadá slušivě a elegantně. Tentokrát bílý obal s ostrými hranami, rtěnka opět klasicky vysunovací. Konzistence je hodně krémová, po rtech klouže vesměs sama. Je velmi pigmentovaná a plně krycí už v jedné vrstvě. Vypadá fakt dobře, od rtů se odráží díky krémovosti jemný lesk. U krémové rtěnky počítejte s nižší výdrží. Tady neočekávejte, že rtěnka přežije jídlo či pití. Obtiskává se a postupně i při mluvení slézá. Za to se zase můžete spolehnout na skvělou hydrataci, kdy fakt i sušší rty si budou lebedit. Je to taková ta klasická vyřaďovačka výdrž na úkor péče. Já vítám spíše výdrž, takže pro mě tenhle typ rtěnky úplně není, i když ten odstín mě fakt nadchl a sem tam po ní ráda sáhnu.

Dostupná ve čtyřech odstínech - Cranberry, Gooseberry, Cherry a Guava, cena je 340 Kč. A kromě těchto tří typů rtěnek je k sehnání i peeling na rty (ten je rozkošný už podle fotky!) a třpytivý top coat.



A tady ještě pro porovnání všechny tři vedle sebe:


Sečteno podtrženo: Make-up nedoporučuji, kupte si radši nějaký krémový, uděláte lépe. Rozjasňovač je použitelný, ale opět znám asi tisíc lepších, takže nepotřebujete. Houbička je super, krásně měkká, poddajná, dobrá práce s ní, ale bojím se o její životnost. Rtěnky ano a to všechny! Olej na rty naprosto miluji a bude to jednoznačně můj letošní letní favorit. Matná rtěnka je pecka, baví mě jak odstínem, tak vlastnostmi. Krémová rtěnka je fajn, pokud máte podobný finiš u rtěnek rádi a nevadí vám díky tomu menší výdrž. 

A co vy a všechny možné tyčinkové produkty? Používáte? Baví vás? A co oleje na rty?

*PR produkty zaslané zastoupením značky Alcina

17 komentářů:

  1. Vůbec jsem značku neznala a ty produkty se mi moc líbí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mají teď ty novinky fakt zajímavé a to tu nemám ještě ten peeling, který přibyl v nové kolekci a vypadá naprosto božsky :-O :D

      Vymazat
  2. Olejíček je úžasný a voní krásně, jak žlutý meloun :-) z rtěnek mě nejvíce zaujal odstín Chilli red :-)

    TO BYL MŮJ BŘEZEN

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkné novinky, nejvíce mě rozhodně zaujal olej na rty :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten je taky nejvíc boží :) A ještě mají podle fotek rozkošný peeling na rty v růžové barvě :-O :D Ten asi taky musím mít :D

      Vymazat
  4. Všechny ty produkty na rty bych brala, vypadají skvěle. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  5. Tak značku nemám ozkoušenou, nevím jestli bych si jí sama od sebe pořídila, ale houbička, make-up a taky tmavá rtěnka se mi líbí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mají hlavně skvělou péči o pleť a tyhle rtěnky taky moc příjemně překvapily :) a ještě taky chci peeling na rty, který trochu vypadá jako ten slavný BubbleGum od Lush :D :)

      Vymazat
  6. Já jsem velký fanoušek olejů na rty, ten mně taky zaujal nejvíc, pak se mi líbí matná rtěnka a houbička, na pohled vypadá moc hezky:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten olej je taky nejvíc! :) A ještě mají takový krásný růžový peeling na rty :-O Ten budu muset jít do nějakého salónu tady u nás očíhnout a koupit, nemůžu na něho přestat myslet :D

      Vymazat
  7. Odpovědi
    1. Mají je fakt moc povedené! :) Já když poprvé viděla tu krémovou, tak jsem se trochu zděsila, protože tmavší barvy teď už moc nenosím, ale tahle je na rtech tak přirozeně krásná, že jsem z ní fakt hotová :)

      Vymazat
  8. Alcina vie stále prekvapiť top novinkami. A olejčeky na pery sú top. V zime na nich hrozne frčím pretože vedia dobre zhydratovať pery a ochrániť ich pred zimou.

    AN Beauty Blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Olejíček je vážně top, to souhlasím :) A novinky mají povedené, to se musí taky nechat! :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)