úterý 12. června 2018

Kosmetické novinky: Březen - květen 2018

Krásný den přeji!

Už je to zase čtvrt roku, co tu nebyly novinky, které se mi doma objevily. A i přes to, že nakupuji v poslední době kosmetiku úplně minimálně, tu mám těch novinek vážně hromadu. Spousta firem nyní uvádí na trh jednu novinku za druhou, tak se na to podíváme :)



Jedním z největších "zásobovačů" novinkami je značka Dermacol. A teď na jaře se v Dermacolu činili opravdu hodně a na trh házeli jednu zajímavou novinku za druhou! Však se na to podívejte! Kromě dekorativky přišly i se spoustou pečujících novinek.

Například tělovými mléky a krémy. Ty vypadají hodně dobře, už kvůli vysokému procentu pečujících složek v obsahu. Každý typ pokožky si přijde na své. V nabídce je mléko regenerační (15% karité), hydratační (15% urea) a vyživující (10% mandlového oleje). Všechny mají hezká růžová balení a velmi příjemné nevtíravé vůně. A vypadá to, že i obsah bude stát za to :) Kromě mlék se zařadil do nabídky ještě tělový krém s karité, který je ještě trochu hutnější a opět to vypadá na dobrý kousek pro suchou pokožku! Rozšířila se také řada Aqua Beauty. Ke gel-krému a micelární vodě přibyl Mycí gel na obličej a Hydratační krém. Tahle řada mne ze všech láká asi nejvíc a mám tu z ní všechny kousky, takže už se těším na testování.


Tím ale u Dermacolu nekončíme. To byl teprve začátek. O řadě Dermacol pro muže jste už určitě slyšeli. Předpokládám, že ta reklamní kampaň neunikla asi nikomu :) Kosmetika jako taková mi však přijde vcelku povedená a příteli se hodně zamlouvá. Zejména ty vůně jsou fakt "pánské" žádné nasládlé tóny pro párátka :D Nabídka je opravdu široká, osm druhů sprcháčů, čtyři deodoranty, dva antiperspiranty, pleťové krémy, olej na vousy a tři druhy vod po holení. Na své si přijde každý chlap a já chválím Dermacol za tento krok. Však i naši pánové si zaslouží péči!


Další zásilka už byla pěkně vyletněná! Obsahovala tři druhy nových sprchových gelů v letních vůních. Meruňka s melounem je typicky letní, sladká, ovocná. Happy Summer je trochu žvýkačková, ale to se k létu také náramně hodí, no ne? A za mě je naprostá pecka Papája s mátou. Dokonale ovocno-osvěžující vůně, kdy tomu ta máta dodává neskutečný šmrnc a při tropických vedrech je to to nejlepší, co vás může ve sprše potkat :)


Kromě sprcháčů tam byly další tři kousky nových pleťových krémů Love my face. Respektive se jedná o pleťové sorbety (lehké emulze s gelovou texturou) pro mladou pleť. Ač nejsem úplně cílovka, tak tenhle krok je správným směrem. Mám pocit, že v tomhle byla celkem díra na trhu, nepočítáme-li produkty na akné, tak pro tuto věkovou kategorii moc krémů v drogériích nenajdete. Co vám budu povídat, krémy vypadají skvěle a rozhodla jsem se, že aspoň jeden prubnu, co na tom, že jsem o deset let starší :D Mají opět krásné balení a zajímavé vůně. Meruňka a vanilka je pro hydrataci a zvláčnění pleti, Maliny a lesní ovoce pro rozjasnění a regeneraci a Hruška s melounem pak pro sjednocení a vyhlazení pleti. Upřímně? Nevím, který si vybrat.. Palec nahoru!


A tím pořád ještě nekončíme, poslední zásilka přišla před pár dny a obsahovala další nálož. Ufff. Je toho vážně hodně, co? Ale tyhle produkty jsou teprve pecka! V regálech drogérií nově najdete tři druhy pleťových vod. Jestli něco na léto potřebuji, tak nějaké osvěžující vody, takže tohle mě vážně nadchlo. V nabídce jsou hned tři - levandulová, růžová a jasmínová. Všechny tři voní věrohodně po obsažených bylinách a vybrat si jen jednu je nemožné. 


Tím ale letní osvěžení nekončí, protože jsou tu i čtyři parfémované tělové spreje. Jsou pojmenovány podle oblíbených letních destinací a obsahují panthenol a extrakt z okurky. Ibiza Party okouzlí exotickou vůní granátového jablka a malin (opravdu hodně sladká ovocná vůně), St. Tropez Night je s tajemnou vůní bergamotu a bílých květin (hodně těžká až pánská vůně), Portofino Kiss s povznášející vůní citrusů (opět těžší až pánštější vůně) a na závěr Waikiki Sun v kombinaci vanilky, exotických květin a šťavnatých pomerančů (další sladká letní vůně).


Dalším zásobitelem novinek je značka Alcina. Ta taky docela válí :) Prvně tu mám pleťové přírůstky do řady Skin Manager. Možná si pamatujete na jejich pleťové tonikum (recenze). Nyní k toniku přibyl Skin Manager Bodyguard, což je v podstatě ochranné sérum, které na pleti vytvoří film chránící před nečistotami zvenčí. Nanáší se před krémem na vyčištěnou pleť. Dalším krokem je pak Skin Manager Perfekcionista, což je pro změnu fluid s pudrovým efektem, který pleť vyhladí, zmatní a k tomu neucpává póry. Na tenhle kousek jsem byla hodně zvědavá, takže už testuji a musím říci, že jsem celkem nadšená, protože to pleť vážně zmatní jako blázen! :)


A teď už typicky letní novinky této značky. Však mrkněte na ty svítící barvičky! Hodně zajímavou novinkou je Skin Ice pleťová maska. Krásně vypadá a skvěle ovocně voní, hned bych ochutnala! Má gelovou texturu, která na obličeji chladí! Jako tohle vážně na léto chcete! Já ji od té doby, co ji doma mám, s radostí používám. Je to skvělé osvěžení pleti v těchto parných dnech. A pro ještě lepší efekt stačí strčit do ledničky a to je pak osvěžení nadruhou! :) Druhou svítivou novinkou je sprej Hyaluron 2.0, což je bezoplachová péče pro namáhané, vysušené a křehké vlasy. Použít se dá i jako ochrana při fénování či žehlení vlasů a obsahuje kyselinu hyaluronovou, panthenol a extrakt z opuncie. Vypadá to zajímavě a na léto, kdy vlasy dostávají díky slunku a chloru zabrat, se to bude určitě hodit. 


Poslední novinky této značky jsou z dekorativky. Přišly dvě řasenky. Jako na zavolanou, zrovna mi totiž došla. Ne že bych jich neměla doma pár do zásoby, ale příležitost zkoušet něco nového se neodmítá. Build Up Mascara má dodat řasám především objem a plnost. Má zahustit a zvýraznit. Kartáček se mi z počátku nelíbil a chvíli jsem si na něho zvykala, ale po pár použitích to přišlo a celkem jsem si zvykla. Že by mi řasenka dodala na větším objemu a zahustila to mé chmýří, jsem si nevšimla, ale za to celkem úspěšně prodlouží. Efekt je dost přirozený a žádné WOW se nekoná, ale zlé to taky není :) Druhá novinka mi však přijde o chlup zajímavější. Je jí Voděodolný top coat (řasenka). Má lehkou texturu, jednoduchý, klasický kartáček a průhlednou barvu. Řasenkou přejedete a vaše oblíbená řasenka se pak nerozmaže ani při vodních radovánkách. Top coat jsem zatím zkoušela jen jednou, řasy hezky pročeše a zachová původní stav řas před použitím, voděodolnost teprve vyzkouším. Určitě se tedy můžete těšit na recenzi.


Pleťové novinky má i Avon a to v řadě Anew Perfect Skin. Přišel mi balíček s několika produkty, o některé jsme i soutěžili na Instagramu. Hlavní novinkou je Povzbuzující péče o pleť, která slouží jako mezikrok po vyčištění pleti a před nanesením krému (nevím, jak přesně to popsat, píší, že je to srovnatelné s hydratační maskou, ale použití zase připomíná spíš sérum :)). Je to celkem fajn. Trochu jako suchý olej, který se po rozetření vstřebá a nezanechává nepříjemný mastný film. Používám ho kdykoliv si vzpomenu a zatím celkem zajímavé. Druhým produktem, co jsem si nechala, je BB krém se SPF 20. Ten má sjednocovat, hydratovat, krýt, zmatňovat a tak dále. Dlouho jsem žádný BBčko neměla a proto jsem se rozhodla, že ho na léto zkusím místo hutnějších make-upů. No, zůstanu asi u těch make-upů. BBčko je snad ještě hutnější než make-up a těžké, na pleti si špatně sedá, s pletí se nesžije a při každém otření ho máte dole. Nebaví mě a asi se vrátím opět k make-upům.


Pár produktů ke mně doputovalo i od značky Sebamed. S tou tolik zkušeností nemám, takže jsem si intimní gel i sprchový gel s olivou nechala a ráda vyzkouším. Kuličku už jsem kdysi měla a jelikož tento druh deodorantů moc nevyhledávám, poputuje dál. Všechno dorazilo ku příležitosti Dne kůže, který se slaví 5. 5. Tak abyste věděli pro příští rok :)


Od Mark Distri dorazil i nečekaný balík, který v sobě ukrýval pořádnou nálož dárečků. V krabičce jsem objevila pár novinek z jarního updatu od Catrice a kromě toho i nejvíc božskou powerbanku! :D Od Catrice už mám krásnou flashku ve tvaru rtěnky a teď k tomu přibyla ještě stylová powerbanka. Prostě pecka! Kromě toho byla v balíčku i sada kosmetických štětců mé nejoblíbenější značky - Real Techniques. Těch není nikdy dost a je to prostě záruka kvality. Co si budeme povídat, že jo. Jsou úžasně měkké, na pleti příjemné, snadno se vyperou a nepelichají. A štětců není nikdy dost. 


Další balení Bi-Oilu na sebe nenechalo dlouho čekat. Tento zázračný olej lehce pozměnil obal a k této příležitosti mi byl zaslán. Ten otevřený vlevo je starý už čtyřletý kámoš a napravo v krabičce vidíte nový. Je to jen o detailech balení, obsah a složení zůstává samozřejmě stejné! ;)


A ještě jedna radůstka od agentury Mark Distri a to tenhle rozkošný krém na ruce Marshmallow Heaven od značky Treaclemoon. Už je na našich pultech, seženete v drogériích DM a musím říci, že voní vážně božsky! Budu doufat, že nabídka se rozroste o více produktů a další vůně, protože v zahraničí toho má tato značka vážně hafo!


Nádhernými balíčky je proslulá značka Nivea. Tentokrát překvapila v polštářku zabalenými tělovými pěnami. O těch už jsem vám psala sáhodlouhou recenzi. Jsou naprosto báječné a doporučuji všema deseti. Stojí za to. Kromě pěn v balíčku byly i tři nové verze vajíček Labellino. Coconut Water & Aloe Vera, Vanilla CakePop a Blueberry & Cherry Blossom. Ta kokosová voda i vanilkové lízátko voní božsky!


A před pár dny tu byl kurýr znovu a přivezl obří tašku. V ní byla tahle černá řada MicellAIR a k tomu parádní holčičí polštářek. Jelikož je polštářek bílý, tak je trochu těžké ho u nás doma umístit, aby brzy nepřišel k újmě. Holt uslintaní psi si servítky s polštářky neberou :D Ale na černou řadu se těším! Najdete v ní micelární vodu, dvoufázový odličovač očí a odličovací ubrousky. Vše v černé barvě (tedy pouze obaly), což je pro milovníka černé úplně ideál :D


Posledním kosmetickým balíkem a velmi nečekaným překvapila značka Ziaja. A víte co v ní bylo? Spousta produktů o které se rozrostla oblíbená kozí řada! Nově v nabídce najdete v této krásné vůni enzymatický peeling i klasický pleťový scrub, pleťové sérum i denní anti-age krém se SPF 15, mléčnou koupel, čistící pleťový gel a jednorázovou masku na ruce. Tu pak seženete i v olivové verzi. No a kromě toho všeho přišly ještě cestovní balení oblíbených produktů této značky. Nyní tak s sebou můžete vzít svoji oblíbenou kosmetiku i na dovču :) Fakt nadupaný balíček a já už se těším, až všechno vyzkouším!


Během posledních měsíců jsem ale úplně nezahálela ani já. Žádné velké nákupy se sice nekonaly, protože poslední dobou jdou kosmetické nákupy celkem mimo mě, ale pár věcí přibylo. Do zásoby jsem si nakoupila moje nejoblíbenější sprchové gely s vůní Irské kávy. Ty totiž v drogériích (nebo alespoň v DM) končily a vyprodávaly se. A zrovna tahle varianta mi tam bude vážně chybět! Stejně tak se vyprodává i další výrobek této značky a to Antistresový tělový olej. Dosud jeden z nejlepších, které jsem kdy měla. Miluju jeho vůni! Pak jsem si udělala radost tělovým peelingem přírodní značky Weleda. Chtěla jsem ho už dlouho zkusit, tak prostě odešel se mnou. A menší zásobička zlevněných laků. Mám teď hodně ráda tlumené nude a pastelové odstíny. Dva laky jsem si vybrala od Trend It Up a musím říct, že nejsou vůbec špatné. Jeden barevný + top coat jsem vzala od Bourjois. Za 49,90 Kč by byl prostě hřích je nezkusit.


A tohle jsou o něco starší přírůstky. Vlhčené ubrousky jsou z Pepca za 9 Kč a přinesla je domů ségra. Moc často podobné produkty nepoužívám, ale teď v létě se budou hodit, případně využiji na swatche, že jo :) Masku Essence jsem si brala ve výprodeji za 34,90 a byla to předchozí jarní limitka. Mé infantilní já nemohlo odolat zajíčkovi :D Další nude lak Trend It Up. O pár řádků výše jsem vysvětlovala svoji momentální lásku k nim a tenhle stál snad 19,90 Kč. Odličovač jsem nutně potřebovala a napadlo mě zase jednou zkusit něco jiného a vyměnit na chvíli svoji stálici od YR. Vybrala jsem tenhle modrý Garnier a teda.. nic moc no. A suchý šampon Got2b jsem dostala od kolegyně. Chtěla jsem ho už chvíli zkusit. Nečekala jsem zázraky, moje oblíbené Batiste se jen těžce trumfnou, ale překvapení se konalo, tenhle není o nic horší. Sice z počátku dělá bílý povlak, ale stačí prsty rozčísnout nebo vzít kartáčem a je to v pohodě a vlasy jsou svěží po celý den. 


A na závěr nekosmetické okénko. Ke spolupráci mne oslovilo knihkupectví Dobrovský a nabídlo mi knižní výtisk k recenzi. Vybrala jsem si knížku Papíroví duchové a konečně jsem v posledních dnech měla čas se trochu začíst. Zatím musím říct, že mě baví. Jsem přibližně v půlce a jsou chvíle, kdy mi z knížky mrazí, takže jsem zvědavá, jak se to všechno vyvrbí :) Určitě vám ještě dám vědět.


Tak a jsme na konci. Si myslím, že toho bylo až až, co říkáte? Ani jsem netušila, že se toho sešlo tolik. Když to vidím takhle pohromadě, tak mě to dost děsí. Ale zase kosmetický nadšenec ve mně si lebedí, co vám budu povídat.

Máte s něčím z toho zkušenosti? Zaujalo vás něco?

16 komentářů:

  1. Dermacol fakt valí, sorbety mě také lákají, i když nejsem cilovka, líbí se mi, že se dají použít jako masku. A maska Alcina? Vypadá božsky. Vždy obdivuji i krásné Nivea balíčky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Letní novinky jsou prostě pecka, značky válí! :)

      Vymazat
  2. Dermacol má u mně palec nahoru za ty novinky, nutně budu potřebovat ty pleťové vody, je mi jasné, že vybrat jen jednu bude nemožné:-) A nejspíš neodolám ani nějakému z těch tělových sprejů. Ale to, že mi stáhl z prodeje mou nejmilovanější Irskou kávu, to je neodpustitelné:-(
    Jinak mně zaujala ta černá řada Nivea, odličovač jsem měla v DM boxu a našla jsem tam i jeden z těch Dermacolích krémů pro mladou pleť, taky už nejsem ..náctiletá, ale ráda vyzkouším:-) Labellina, aspoň z té předchozí edice mně účinky nijak neohromily, ale tohle jsou zase tak lákavé příchutě, že stejně neodolám a nějaké si nejspíš pořídím:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dermacol fakt válí a spousta jejich novinek mne taky nadchla :) Miluju tu levandulovou vodu, kterou si vždy osvěžím obličej před spaním ♥ Pořád ale tajně doufám, že Irskou kávu nezruší úplně a bude dostupná třeba aspoň přes internet nebo v jejich obchůdku, protože tohle zrušit, to je fakt hřích! :D Labellina mne taky nijak nenadchla, ale tyhle tak krásně voní, že musím aspoň nějaké vyzkoušet taky :D

      Vymazat
  3. Teda, to je věcí. Zaujalo mě skoro všechno :-D Od Dermacolu něco určitě zkusím, i když sprcháčů mám pořád zásobu na 5 let dopředu :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ehm, tak to jsme dvě.. a stejně bych pořád kupovala další a další.. :D :D

      Vymazat
  4. Dermacol má parádní novinky!! Ty pleťové vody jsou skvělé a vlastně všechno vypadá hodně dobře. Mrknu na všechno. www.zuzanicaa.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dermacol fakt válí a vsadil na opravdové pecky! :)

      Vymazat
  5. Tolik úžasných novinek, hlavně ty od Dermacolu, značka se rozhodně rozšoupla a dala do prodeje plno nových věcí co bude třeba vyzkoušet. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to je pekná nálož :-) Vidím tam samé zaujímavé produkty :-)

    Suesanqa

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)