pondělí 19. března 2018

Spotřebováno za únor 2018

Krásný den přeji!

Víte co je opět tady? Jojo, já jsem říkala, že bude brzo. Máme tu únorové Spotřebovance. Slíbila jsem trochu menší nálož, což se snažím splnit. A od teď už to bude, doufám, stále lepší (čti menší) :D Dekorativní kosmetiku jsem definitivně protřídila, takže ta je snad na chvíli zase poslední. Ale uvidíme, žádné sliby a předčasné závěry :) 


Tak jdeme na to.


Krém Nivea Care - praktické balení, parádní našlehaná textura, se kterou se dobře pracuje - lehce se roztírá, rychle vstřebává, nezanechává ulepený ani umaštěný pocit a přesto skvěle vyživuje pokožku. Jo a taky má typickou Nivea vůni, kterou já můžu. Hodnocení: 4,5/5.

Vyživující krém na chodidla - Ziaja - mastnější a hutnější krém, který perfektně vyživuje sušší chodidla nohou. Po namazání jsou nohy lehce umaštěné, takže doporučuji použít těsně před spaním, ale jinak si ho nemohu vynachválit. To, že mám již druhé balení mluví za vše. A navíc krásně voní! Hodnocení: 5/5.

Tělové mléko Wild Cherry Magic - Treaclemoon - moc příjemné tělové mléko, které nemastí ani nelepí, dobře se roztírá a vstřebává a přesto zanechává pokožku opravdu hydratovanou a opečovávanou. Navíc i voní a vůně i na těle dlouho vydrží, pokud máte rádi sladké květinovo-ovocné parfemace, tak očíhněte. Trochu mi vadila ta pumpička, protože v poslední cca čtvrtině už se hustší mléko těžko ládovalo. Hodnocení: 4/5.

Vyživující krém na ruce Vanilka - Avon - se u nás doma neobjevil poprvé, tyhle krémy má v lásce moje mamka i babička. Krém nádherně sladce voní, není to čistá vanilka, ale spíš jako nějaké cukrlátko. Ta vůně je intenzivní i na rukou. Kromě toho krém i vcelku úspěšně hydratuje a vím, že stojí pár kaček. Hodnocení: 4/5.

Tělový sprej Coconut & Starfruit - Avon - tyto spreje známe všichni. Já si sem tam nějaký dopřeju. Nejsou svojí vůní dlouhodržící a extra intenzivní, ale skvěle poslouží jen tak na osvěžení, nepřebíjí se totiž s parfémy či krémy. Často je používám místo osvěžující/termální vody. Co vám budu povídat, já ty spreje celkem můžu, i když nemůžu tvrdit, že se bez nich neobejdete. Hodnocení: 3/5.


Sůl do koupele - medová - Tetesept - trochu hůř se rozpouští (chvíli většinou ještě sedím na soli :D), ale koupel je příjemná a taková.. nenásilná. Sladká medová vůně, která se rozlehne koupelnou, z těla je cítit nepatrně, ale pokožku sůl zjemní, to jako jo. Je to celkem fajn. Hodnocení: 4/5.

Sůl do koupele Porce smíchu - T: by tetesept - máte rádi svěží citrusové vůně a zelenou barvu? Tak to by se vám mohla líbit tahle sůl. Rozpouští se jakž takž rychle, bohatou pěnu sice nenadělá, ale ta jedovatá barva mě bavila, vůně je mega intenzivní a příjemně povzbudí. Jo celkem fajn koupelnový zážitek. Pokožka je po koupeli jen zvláčněná, takže to chce namazat, ale co no. Hodnocení: 4/5.

Koupelová balistika Léto v Los Angeles - Bomb Cosmetics - sice letní květinová balistika, ale užila jsem si ji i nyní v zimě. Tyhle balistiky se rozpouští poměrně rychle, moc se rozpouštěním nepokocháte :D Vodu zbarví lehce do růžova, neobsahovala žádné třpytky, jen esenciální oleje, které provoní a také trochu vyživí pokožku. Květinová vůně mne nijak nenadchla, ale zase špatná taky nebyla. Vcelku užitá koupel. Hodnocení: 4/5.


Pleťové tonikum Skin Manager - Alcina - mě bavilo. Za prvé v tomhle případě ta pumpička fungovala a byla nanejvýš praktická, za druhé mělo tonikum příjemnou vůni, za třetí pleť čistilo a dávalo do pucu (méně černých teček, čistá pleť, stažené póry,..). Trochu mi vadilo mírné lepení a z počátku i trochu štípalo, což naštěstí po pár dnech zmizelo a já si ho tak mohla užívat. Hodnocení: 4/5.

Čistící gel - Balea - další miniaturka z adventního kalendáře. Gel byl fajn, opět měl jemnou sladkou vánoční vůni. Pleť vyčistil aniž by na obličeji štípal, pálil nebo dělal jinou neplechu. Obličej vyčistil důkladně a nevysušoval. Vesměs spokojenost. Hodnocení: 4/5.

Spací maska Lotus Essential - Mediheal - vzorek jsem dostala od své čtenářky a musím říct, že vcelku dobrý kousek. Používala jsem na noc místo krému jednou týdně. Má gelovou texturu a obsahuje zrníčka, která se rozetřou. Maska po nanesení mírně lepí, ale netrvá to dlouho, postupně se celá vstřebává. Do rána o ní ani nevím, na pleti není nijak otravná. Pleť ale hezky hydratuje a zároveň mám pocit, že není pleť tak mastná. Zajímavý kousek. Hodnocení: 4/5.

Balzám s kadidlem pro hloubkové čištění - Balm Balm - další hodně zvláštní záležitost. Ač sklenička působí miniaturně, tak bez obav, vydrží překvapivě dlouho. Voní opravdu po kadidlu, což asi není pro každého. Nejzajímavější je na něm ale ta konzistence. Balzám je jako vazelína, je trochu hutnější, po rozetření se nedá jen tak opláchnout vodou, ale je třeba ho otřít. Já k tomu využívala malý ručník na obličej. Co je ale fajn, že balzám udržuje vlhkost, takže ideální volba na sušší či dehydratovanou pleť. Hodnocení: 4/5.

Hydratační a osvěžující maska Boys & Girls - Essence - velmi mile překvapila. Má příjemnou vůni, látka je dost prostříhaná, takže se dá na obličeji upravit a vcelku dobře drží díky dostatečnému množství gelu. Napuštěná ale není přehnaně moc, takže po sundání se dá zbylý gel krásně rozetřít a nechat vstřebat. Celý proces byl fajn a dokonce i ten výsledek. Ne že bych měla pleť zhydratovanou na měsíc, ale pár dní ten výsledek vydržel. Za mě vcelku spokojenost, nemám masce co vytknout a znovu bych se jí nebála. Hodnocení: 4/5.

Třešňová maska na obličej - Balea - za to tahle maska neobstála. Jako další vyzkoušené baleácké pytlíčkové masky, mne ani tahle nijak nenadchla. Voní ovocně po třešních (i když chemie je ve vůni patrná), je krémová, bez potíží se roztírá. Na pleti lehce zasychá, ale hlavně co mi vadí je její štípání a současně i chlazení pleti, celkově dost nepříjemný pocit. Po čtvrt hodince stačí jednoduše setřít nebo opláchnout a výsledek? Nic. Žádná výrazná hydratace ani výživa, ani vyčištěná pleť. Vlastně vůbec nic. Hodnocení: 1/5.


Řasenka 4D False Lash - Make-up Studio - jedna z nejlepších řasenek. Nejen, že vydržela skoro celý rok použitelná, ale navíc řasy dělala fakt dobré. Hlavně je výrazně prodloužila a natočila a ten efekt na nich zůstal po celý den. Má umělohmotný kartáček a to mi prostě sedí. Hodnocení: 4,5/5.

Řasenka The Colossal Big Shot - Maybelline - taková dost nemastná-neslaná. Řasenky MBL mám ráda, ale tohle mne nijak neohromilo. Z počátku dost slepovala, pak se trochu zlepšila, ale nikdy neudělala s řasama nic, proč bych po ní měla toužit znovu. Hodnocení: 2,5/5.

Lak na nehty Metallic Efekt 893 - L'oréal Paris - och, s lítostí se loučím s tímhle parádním lakem. Naprosto skvělý efekt polo-pískového laku v temně šedém odstínu. K tomu velmi dobré vlastnosti - perfektní krytí, rychlé schnutí, snadná manipulace a vcelku obstojná výdrž na tmavý odstín (špičky se odrbávají od třetího dne). Hodnocení: 5/5.

Lak na nehty Stars Enamel, odstín 17 - Gabriella Salvete - a je čas rozloučit se i s tímto lakem. Též se mi povedlo ho téměř celý spotřebovat, ale aby ne, protože ten pískový efekt mne opravdu bavil. Jeden čas jsem na nehtech nepoužívala nic jiného. Efekt božský, ale chtělo to dvě vrstvy a oproti jiným odstínům, které jsem měla, se trochu rychleji odrbával. I tak to byl oblíbenec. Hodnocení: 4/5.

Lak na nehty Rita Ora, odstín 703 - Rimmel - už vám toho k němu moc neřeknu, ale jestli se nepletu, tak to chtělo víc vrstev a nanášení mě moc nebavilo. Za to ale ten bílý odstín s jemnou perletí se mi líbil. Hodnocení: 3/5.

Lak na nehty Nude Glam, odstín 07 - Essence + Odstín 05 - tyhle laky už tu mám opravdu hodně dlouho a musím říct, že hezčí a lepší nude laky jsem od té doby nesehnala. Tyhle malinké byly celkově super. Dobře se mi s nimi pracovalo, rychle usychaly a obstojně držely. A ty ceny tenkrát! :-O :D Hodnocení: 5/5.

Volumizing Lip Balm - Catrice - vážně dobrý balzám na rty, který mi vyhovoval, ale stejně mě nakonec dokázal šíleně naštvat :D Balení je rozkošné, ale balzámu se stalo osudným, protože se mi zlomil a vypadl, fakt super :D Jinak ale skvěle hydratoval, rty jemně zbarvil a taky jemně chladil. Hodnocení: 4/5.

Make-up Selfie - Dermacol - našlehaná silikonová bomba (to bude asi tím, že obsahuje i bázi), která si na obličeji hůře sedá a zapracovává se celkem dlouho. Pak ve finále zjistíte, že jím máte ucpané póry a je zalezlý ve vráskách a jako bonus zvýrazní každou nedokonalost a to i suchá místa, která třeba na obličeji ani obyčejně nemáte vidět. Krytí střední, výdrž není kdovíjaká. Ne, nenadchl mne. Hodnocení: 2,5/5.

Tak a jsme na konci! Takže jako vždy se vás ptám:

Máte s něčím z toho zkušenosti nebo vás něco zaujalo? Máte tip na nějaké zajímavé nude laky?

21 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Ten Make-up od Dermacolu jsem také měla možnost zkusit. Zlo, šílený zlo. :D Jinak zkus určitě od Rimmelu Super Gel lak, vydrží i s tou horní gelovou vrstvou fakt dlouho a stačí mi jedna, max dvě vrstvy! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O lacích Super Gel stále přemýšlím, ale jsou celkem drahé, tak jsem se zatím neodhodlala.. :D Navíc teď spíš sbírku redukuji než rozšiřuji a neobjevila jsem tam žádný pěkný nude :-/ Mají takové celkem výrazné barvy a kromě nějaké té červené mi žádná neučarovala :-/ Ale díky za tip až mě nějaký cvrnkne do nosu, nebudu se jich bát :)

      Vymazat
  3. Měla jsem make-up Selfie..no, po dvou použitích jsem ho poslala o dům dál. Ale co kupuji celkem často jsou tělové spreje od Avonu, mají celkem zajímavý výběr parfemací, nejsou drahý a i když výdrž je nic moc, tak na takové to osvěžení jsou super:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, na takové to přestříkání během dne je mám ráda :)

      Vymazat
  4. Solím od Tetesept není co vytknout, mám ráda i některé jejich lázně. Řasenku Maybelline Colossal Big Shock mám doma ještě zavřenou, tak jsem na ní zvědavá. Jinak pěkná várka, mě se toho teď taky nahromadilo.

    Terezah-style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já doufám, že je to na chvíli poslední velká nálož :D Zatím to tak vypadá, tak snad to vydrží :)

      Vymazat
  5. Já mám zkušenosti s tím krémem od Nivey, já Niveu moc nemusím, koupila jsem si ji myslím s nějakým časopisem, tip na zajímavé nude laky: Gabriella Salvete NUDE enamel a Avril Nude.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. GS Nude Enamel jsem si chtěla koupit, ale normálně kdykoliv jdu do drogérky k jejich stojanu, tak jsou tyto laky vybrané! :(

      Vymazat
  6. Ty laky na nehty od Essence vypadají moc dobře!
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  7. Souhlasím s pytlickovymi maskami od Baley i s touhle konkrétní. Nejhezčí na nich je asi obal a cena. Nicméně nedávno jsem měla nějakou tropickou verzi (ananas, kokos či tak něco) a ta trochu výživná byla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo ta tropická nová mě taky lákala, ale po těch zkušenostech už asi ani zkoušet nechci, i když stojí pár kaček :) :D teď je zase jedna nová, taková zelená na póry, tak by mě zajímalo jak funguje ta :)

      Vymazat
  8. Na Selfie make-up se teprve chystám, tak jsem fakt zvědavá, protože snad nic dobrého jsem na něj nečetla. Maybelline řasenky mi moc nesedí, bohužel ale vydrží fakt dlouho, jednu teď používám a ne a ne dojít :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak třeba budeš ta výjimka potvrzující pravidlo, které ten make-up sedne :) :D

      Vymazat
  9. Colosal big shot řasenku mám moc ráda a stejně tak jsem měla i selfie makeup, i když je spíš na mastnou pleť, teď se mi trochu znormalizovala, a už ukazoval suchá místa na pleti... :/

    MŮJ BLOG

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám hrozný řasy, takže mi sedí většinou úplně jiné řasenky než zbytku světa :D :) Já mám pleť smíšenou, t-zónu mastnou a tváře sušší a na těch tvářích vypadal make-up fakt otřesně.. zvýrazňoval suchá místa, která jinak ani vidět nebyla :-/

      Vymazat
  10. Dlouho jsem hledala nějaký denní krém, který nebude mastný, ale zároveň bude dobře hydratovat a jsem ráda, že jsem zkusila i Nivea care. Jsem s ním naprosto spokojená, nelesknu se a ani nemám na pleti žádná suchá místa a navíc se skvěle snáší s korektorem. Zrovna teď používám balzám Volumizing lip balm a hodně mi vyhovuje. Na rtech vypadá hezky a mám ráda i jeho chladivý efekt. Od Catrice mě zaujal ještě lesk Volumizing lip booster a lesk Ultimate dark. A nude laky mám ráda od GS nude enamel a od Essence mám lak dare it nude. Sháněla jsem ho strašně dlouho, odstín se mi moc líbí, ale bez gelového top coatu GS se začíná už druhý den odlupovat na špičkách a to je fakt škoda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nivea Care krém je super, nemůžeme si ho vynachválit celá rodina :) Mám ráda i tu jeho jemnou vůni :) Nude Enamel od GS jsem chtěla a moc se mi líbí, ale kdykoliv jsem přišla do drogérky, tak zrovna tyhle laky byly vybrané :-/ :D

      Vymazat
  11. Tyhle malý nude laky od Essence byly fakt super, pravdu máš! Já mám od Rimmelu ten Super gel nějaký nude odstín nebo je to klasický 60 seconds Rita Ora, teď nevím, každopádně ho mám moc ráda :) A naprosto souhlasím se spokojeností s tím výživným krémem na nohy od Ziaja <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyhle laky od Essence byly prostě nejlepší! :D :) Já mám v merku několik laků od Gabriely Salvette a ještě má pár pěkných nude i Trend It Up, tak snad si nějaký vyberu :) Teď se teda přiznám, že poslední dobou stejně moc nelakuji :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)