neděle 25. března 2018

(Ne)Kosmetické novinky | Leden + únor + březen 2018

Krásný den vám přeji!

Tak si říkám, že je možná čas si zase jednou dát menší shrnutí přírůstků. Vezmu to z gruntu, kromě kosmetiky sem přihodím i pár dárků a svíček/vosků, které jsem dostala/koupila. Tak to pojďme omrknout. Ono je toho vlastně celkem dost.



Začátkem nového roku mi přišel pěkně velký a hlavně nečekaný balíček. Chvíli jsem se podivovala, co to, ale při pohledu na zpáteční adresu jsem věděla, odkud vítr fouká :) Milá Magda, která opět ze zámoří přijela domů, na mne myslela i tentokrát a zaslala mi kupu amerických vychytávek.


V krabici byla další krabička a to na míru sestavený Birchbox, což je slavná americká krabička krásy. Skrývala maličké balení Nuxe olejíčku, séra Dr. Jart + a čistícího enzymatického peelingu Vasanti. Z dekorativní kosmetiky krásné oční stíny Cargo a cestovní balení fixy Eyeko. Kromě toho mi ale zaslala další skvosty. Opět pár kousků Yankee Candle. Votivní svíčku Lush Berries, což je hodně sladká vůně bobulí. Závěsnou vůni do skříně Coconut Beach, která už mi zdobí skříň a největší skvost - marmeládu Strawberry Preserves přímo z vesničky Yankee Candle Village. Řeknu vám, že jsem se doteď neodhodlala ji otevřít, šetřím si ji na horší časy :D Ale tím pořád ještě nekončíme, v balíčku byly ještě lízátka a balzám na rty Vaseline. Věděli jste, že tuto značku seženete už i u nás? :)


Weleda přišla začátkem nového roku s horkou novinkou a to Jemnou čistící pěnou. Čistící pěny já ráda, takže jsem hned s radostí začala testovat. Používám ji každý večer ve sprše a zatím si ji nemohu vynachválit. Je nádherně jemná, nevysušuje a pleť skvěle vyčistí. Dávkování je taky super, jen mi trochu vadí ten alkohol, co je strašně cítit. Kromě pěny jsem na testování dostala i čistící tonikum 2v1, kterým každé ráno čistím pleť a mandlový pleťový olej, který je skvělý nejen na odlíčení, ale i místo krému, takže vlastně také 2 v 1 :)


A jako každé jaro i letos přišly kosmetické updaty některých stojanů. Jako první byl přeorganizován stojan značky Catrice, která vsadila na několik novinek s holo a prismatic efektem. Například rozjasňující tyčinku, rozjasňující kapky nebo dokonce i rtěnku s prisma efektem. Snad už samozřejmostí jsou nové laky na nehty, tentokrát z řady Spectra Life a LuxChrome. Ve stojanu se objevily i nové paletky - se rtěnkami a s ombré stíny (po vzoru ombré stínů Benefit). Řadu korektorů doplnil také jeden s precizním štětečkem. Osobně jsem ale nejvíc nadšená z řasenek. Ty se opět neuvěřitelně povedly a nyní si je užívám každý den.


A před pár dny dorazil další objemný balíček plný novinek, tentokrát Essence. Novinek je i tentokrát hromada, takže se můžete těšit na soutěž, určitě se podělím ;) V updatu najdete i tady spoustu prisma, holo a mermaid efektových kousků. Rozjasňující tyčinky najdete i tady, k tomu rozjasňovač alá mořská panna a ve stejném duchu i paletku očních stínů. Mimochodem, ty nové paletky stínů jsou v nejrozkošnějších obalech a kromě toho vypadají velmi dobře i kvalitou ;) Nově jsou v nabídce třpytky v šesti variantách, ke kterým je dostupná i báze a aplikátor. Ani Essence nevynechala věci na nehty - péče Hydra vypadá hodně zajímavě, pak jsou tu i samolepky či nové zářivé barvy laků. Nahrazeny byly i některé rtěnky, objevily se nové lesklé či tekuté Colour Boost. Nejvíc se těším na pěnu na ruce Tropical, doufám, že bude tak skvělá jako vypadá.


Essence ještě jednou a to s limitkou Boys & Girls, která by se nyní měla objevovat na pultech obchodů (Rossmann, Globus, e-shop Kupkosmetiku.cz). Jedná se o unisex kolekci, která nabízí základní kousky, které využijí nejen holky, ale i kluci. Mne zaujala maska, kterou jsem si už i vyzkoušela a musím říct, že byla moc příjemná. Dále v kolekci najdete například fixační pudr, primer, korektor, balzám na rty, gelovou řasenku, pilník a další.


I letošní březen značka Bi-Oil zasvětila pomoci a při koupi jakéhokoliv balení jejich olejíčku automaticky přispějete 20 Kč na výzkum rakoviny kůže. Není tedy vhodnější doba na jeho pořízení než nyní, kdy jeho koupí uděláte i dobrou věc :)


Říkáte si, jestli jsem normální? :D Já občas taky. Tenhle jednorožec od Teteseptu je sice pro děti, ale věřte, že jsem si s touhle pěnou vanu náramně užila. Krásně ovocně voněla, vodu zbarvila do fialova a nadělala pěknou bílou peřinku, která ve vaně i dlouho vydržela. A navíc ten obal je rozkošný. No řekněte! Seženete v drogériích u dětské kosmetiky, cena kolem 40 - 50 Kč.


Díky Elnino.cz tu mám dva nové parfémy, které mi budou zpříjemňovat jarní dny. Podle popisu mi padly do oka Trussardi Donna Goccia a Goccia, která je těžší a zároveň svěží. Jestli to dává smysl. Hlavu tvoří citron, citrusy, vodní ovoce a yuzu, srdce potom pomerančový květ, lilie a jasmínový čaj, v základu najdete těžší tóny jako pačuli, cedr, santalové dřevo a vanilka. Kromě toho, že hezky voní, má i krásný flakónek, jenom má trochu jiné a pro mne méně praktické dávkování - obsahuje totiž kapátko, nikoliv rozstřikovač. Druhým je potom Karl Lagerfeld For Her, kde hlavu tvoří citrón a broskev, srdce - růže, keř a magnólie a základem je ambra, pižmo a dřevité tóny. Karl je trochu pudrovější se špetkou svěžesti. Vůně mne neoslovila na první přičichnutí jako Trussardi a vydrží na těle vonět o něco méně, ale nyní si ji užívám.


Překvapením pro mě byl balíček od Alciny, který obsahoval novinky z vlasové řady Nutri Shine - šampon, masku a olejový elixír. Tato řada je pro sušší a zničené vlasy, kterým pomáhá díky obsahu arganového oleje a oleje z hroznových semínek. Kromě toho mám možnost vyzkoušet i novinky z dekorativky této značky, na trh přišla kolekce Charming Colours a v ní například pudrové oční stíny v tužce a nebo rtěnka v tužce. Oba kousky už pečlivě testuji. Stíny mají krásnou barvu, ale bohužel mě nebaví jejich aplikace. Stíny jsou ve víčku a odtud je nanášíte pěnovou houbičkou, což je zbytečně zdlouhavé. Tužka na rty je však skvělá, má parádní krémovou konzistenci, která je neuvěřitelně příjemná. Nevydrží sice dlouhé hodiny, ale hydratuje a je jednoduše příjemná.


Další kosmetická nálož dorazila před pár dny a to zásilka od Ziaji. Měla jsem možnost vybrat si pět produktů na testování, takže jsem neváhala a sáhla po tom, co jsem už dlouho chtěla vyzkoušet nebo mi zrovna doma chybělo. Už dlouho jsem měla v hledáčku řadu Cupuacu, ve které je kromě jiného všemi opěvovaný tělový peeling. Asi už chápu tu chválu a je to určitě adept na favorita :) Ze stejné řady jsem si vzala ještě sprchový balzám, který je možné použít buď jako masku na vlasy nebo jako tělové mléko ve sprše. Zní to slibně :) Krém na oči jsem teď žádný neměla, stejně jako sérum, tak jsem sáhla po krému proti kruhům s výtažky z chrpy a pleťové sérum acai berry. Poslední volba padla na krém na nohy. S těmi já mám dobré zkušenosti a není jich nikdy dost. Kromě vybraných produktů mi přišla i spousta vzorků a dva další produkty. Krém na ruce s ceramidy je u nás doma zajetou klasikou, takže se rozhodně neztratí a s vazelínou je to stejné, té není nikdy dost!


A poslední kosmetický balíček dorazil zrovna včera. Jaro je za dveřmi a léto tu bude co nevidět a Avon myslí na naše těla v plavkách :) Mezi novinky zařadili několik produktů pro zpevnění a zlepšení pružnosti pokožky. Zakoupit nyní můžete například chladivý gel proti celulitidě, tělové mléko proti celulitidě a tělové mléko proti striím. To ale pořád není všechno! Pokud chcete bojovat proti celulitidě ještě víc, tak v katalogu seženete i masážní pomůcku na baterie, která vaše problémové partie příjemně namasíruje, čímž zajistí i důkladné prokrvení a to znamená co? Pevnější a pružnější pokožku ;) A hurá do plavek!


Ukážu vám i nějaké ty dárky, kterými mě blízcí potěšili. Od milého jsem kromě jiného dostala nějakou tu duchovní stravu, novou knížku od Browna - Počátek. Od nejmilejší Verunky tu potom mám balíček, který obsahoval tři moje nejoblíbenější věci - jídlo (bonboniérka Modré z nebe), svíčku (s vůní Brusinky) a kosmetiku (zázračný kelímek od Oriflame). Verunka je zlatíčko, posezení s ní je vždycky zábava a ví, co mám ráda :)


A tenhle nadupaný balíček? To je prosím pěkně nálož dárků od mé nejlepší kamarádky. Eliška je moje hlavní zásobitelka věcmi z Primarku. Když se mě ptala, co chci dovézt, hlásila jsem ponožky a kokosové chipsy, kdyby je náhodou měli. Dovezla mi obojí. Už ty chipsy mají i v Drážďanech, jen jsou trochu jinak balené :) Kromě toho jsem dostala houbičky na čištění pleti, voňavé čajové svíčky a masku na obličej, všechno Primark. A nechyběli ani zástupci Yankee Candle ♥ A že se Elis trefila! Obě vůně jsem měla na svém seznamu dlouho: Sweet Candies je krásně jemná sladká vůně a Kilimanjaro Stars je naprosto famózní.



A abych náhodou Yankee Candle neměla málo, tak jsem si přes bazárek pořídila pět votivek. Tyhle vůně jsem u nás dosud neviděla, tak jsem je za 42 Kč / ks musela mít. Ani jsem nečekala, že mi budou vonět všechny, o to víc mne překvapilo, že je jedna lepší než druhá. Island Waterfall mi hodně připomíná vosk od Village Candle Glacial Spring, jen je o trochu méně svěží. Tuscan Vineyard je nádherná kombinace hroznů a "čerstvého vzduchu". Autumn Gathering se popisuje těžce, je to velmi zvláštní, trochu až pánská vůně. Coconut Beach je přesně taková jako název napovídá - trochu odlehčená kokosová. Zaručeně nejlepší mi ale přijde Hibiscus Water. Je to pro mne docela překvapení, ale tahle svěží květinovka se mi fakt líbí.


A tím jsem doufám zase na chvíli novinky vyčerpala. Z toho, co tu vidíte, si budu nechávat sotva půlku, takže tím chci naznačit, že se máte rozhodně na co těšit a brzy budeme soutěžit :)

Máte s něčím z toho zkušenosti? Zaujaly vás některé novinky z updatů Essence a Catrice?

12 komentářů:

  1. Marmeláda YC? Tak to je bomba :D Zaujala mě dekorativka Alcina a balíček Ziaja, moc se těším na recenze. Z řady Cupuacu mám samoopalovák, ale ráda bych zkusila i ten peeling, tak až dopotřebuji Dermacol..:)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Boží, co? :D Já jsem z ní úplně hotová :D Vosky nebo svíčky má každej, ale marmeládu málokdo :D Taky teď dodělávám peeling Dermacol, ale už ho zbývá na dně, takže na Cupuacu přijde brzo :) Už se nemůžu dočkat, fakt krásně voní!

      Vymazat
  2. Samé krásné novinky, Cupuacu peeling zbožňuji, teď jsem si přikoupila ze stejné řady bronzující tělové mléko, pleťový krém a sprchový gel:-) Novinky z updatů Essence a Catrice mně jak jinak než zaujaly, určitě se některé z nich objeví v mých šuplících:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem koukala, že řadu Cupuacu pěkně rozšířili! :) Ale zatím jsem vzala tyhle dva kousky, tak uvidíme, podle toho pak zkusím i další :)

      Vymazat
  3. toľko super vecí! :) potešila by ma hlavne tá Ziaja :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  4. Značku ziaja naprosto miluju! :) měla jsem hrozně moc výrobků a těším se na další až spotřebuji ty své, které prozatím mám :) a essence má hezké novinky, ale pigmentace stojí za prd poslední dobou

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ziaja je fajn, má spoustu dobrých produktů! :) Mě jen mrzí, že nemám nikde blízko obchod :( To bych tam jinak byla furt :D

      Vymazat
  5. Tak to vypadá opravdu moc pěkně! :D Hlavně ta Ziaja mě zaujala :D

    Jdu si za svým snem
    Nekonečná knihovna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ziaja je super, něco už používám a zatím spokojenost :)

      Vymazat
  6. Slušná nálož, Klárko :) Jak už jsem psala, ten peeling Cupuacu si fakt zamiluješ. Zaujala mě ta marmeláda Yankee Candle, to jsem netušila, že něco takového existuje. Na Avon novinky jsem sama zvědavá, až je začnu testovat. Ale ta masážní pomůcka je zaručeně nejlepší věc! A Počátek od Browna je láska, četla jsem v angličtině a zase se mi to moc líbilo, miluju jeho knížky prostě <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona toho Yankee vyrábí mnohem více, i těch druhů svíček mají nepřeberné množství, ale spousta je toho dostupná jenom v USA.. :( Ta marmeláda je přímo z Yankee Candle Village, které mají v USA dvě. Je to taková pěkná vesnička, kde mají muzea, prodejny, manufaktury a mají tam nejen svíčky, ale i dobroty, suvenýry, atp. :) To by byl pro mě asi ráj :) Na Počátek jsem zvědavá, doufám, že se mi bude líbit více než Inferno, to jsem ani nedočetla :-/ :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)