neděle 6. srpna 2017

Peelingování - Yves Rocher, Manufaktura

Krásný nedělní podvečer!

Já vám toho chci napsat tolik, v hlavě mám takových článků, že vůbec nevím, čím začít, takže to většinou dopadne tak, že nenapíšu ani ň! :D Sakriš! Ale dneska jsem se to rozhodla zlomit a připravit toho spoustu, ať vás mám v následujících dnech čím zásobovat :) Tak začnu třeba peelingy, které jsem používala v posledních týdnech. Že mám peelingy ráda víte, takže vás asi nepřekvapí, že se tu objevují další. První je Rostlinný tělový peeling s meruňkovým pudrem z Yves Rocher. Druhým je libůstka z Manufaktury a to Peeling na ruce.



Výživný a zjemňující peeling na ruce s mandlovým olejem - Manufaktura

Oficiální popis: Vyhlazující peeling na ruce se zvláčňujícím mandlovým a slunečnicovým olejem, přírodními peelingovými částicemi z meruňkových skořápek a bambusu a zklidňujícím panthenolem je ideální revitalizující péčí pro namáhanou pokožku rukou. Dopřejte svým rukám pravidelným domácí wellness za pomoci zvláčňujícího rostlinného peelingu, budou jako znovuzrozené. Jedinečná receptura založená na obsahu cenných přírodních ingrediencí napomáhá prokrvení, dokonale odstraní odumřelé buňky a nečistoty a zanechá pokožku sametově jemnou, pečlivě vyživenou, mladistvě zářivou a nádherně provoněnou svěží ovocnou meruňkovou vůní. Bez obsahu barviv a konzervantů.



Pokud nejste vyloženě kosmetičtí nadšenci a nebo labužníci, kteří si rádi dopřávají speciální péči o ruce, tohle vás asi nechá chladnými. Peeling na ruce asi není vyloženě nic, co by bylo životně důležitého, dá se snadno nahradit klasickým tělovým. Ovšem já jak jsem ho uviděla, věděla jsem, že ho musím mít. Jestli něco Manufaktura umí, tak jsou to obaly. Vždy jsou designově povedené, ať už se jedná o pěknou lahvičku nebo jednoduchou šedou tubu jako v tomhle případě. Oni to prostě umí ozvláštnit, že vás to zaujme a bude se to líbit :) Obal sice prodává, ale obsah je ve výsledku důležitější. Po otevření vás ovane velmi příjemná meruňková vůně. Není extra silná, ale příjemně osvěží, to zase jo. Texturu má peeling gelovou, ovšem s obsahem olejů, které ruce nádherně promastí a vyživí. A samozřejmě v sobě má i meruňková jadérka, která lehce obrousí vaše ruce a díky tomu odstraní odumřelé buňky. Peeling není extra hrubý, není ale ani úplně jemný. Takový zlatý střed, který bude rukám vyhovovat. Po opláchnutí vám tak budou dělat společnost krásně čisté, jemné a vyživené ruce, kterým péče peelingu rozhodně prospívá. Doporučuji v případě opravdu suchých a unavených rukou po použití ještě namazat výživným krémem, který se lépe vstřebá. A pak už vás budou opravdu těšit krásné ručičky. Za mě fajn pomocník, který se mi doma neztratí. Peeling dopřávám rukám jednou týdně, večer před spaním (a večerním mazáním rukou), což bohatě stačí. A při použití jednou týdně vám tak i dlouho vydrží. Já jej doma mám asi čtyři měsíce a jsem sotva v půlce. Stačí ho malé množství, jeden bobek ve velikosti lískového oříšku zaručí dostatečnou péči. 

Prostě je to fajn. Péče o ruce skvělá a já jsem tak přišla na chuť Manufaktuře zase o něco více. Najdete ho například tady nebo přímo v obchůdcích (jejich seznam zde), cena je 159 Kč za 75 ml.





Rostlinný tělový peeling - Yves Rocher

Oficiální popis: S obsahem meruňkového pudru. Vhodný pro všechny typy pokožky. Aplikujte 1 - 2x týdně na vlhkou pokožku. 



Tělové peelingy jsou mojí stálicí, kterou používám také minimálně jednou týdně. A ani s tímto tomu nebylo jinak. Tuba je jednoduchá, v tomhle případě průhledná, což je fajn, aspoň vidíte obsah a víte, kolik vám ho zbývá. Po otevření na vás opět vybafne meruňková parfemace. V tomhle případě podstatně výraznější a poměrně dost smísená s alkoholem. Není mi to úplně nejpříjemnější, dost mi to připomíná pálenku :D Ale když se soustředíte pouze na tu meruňku, dá se to rozhodně přežít. Opět i v tomto případě je peeling gelové textury, tentokrát s vyšším obsahem hrubších zrníček. Nejedná se o nejhrubší peeling, jaký jsem kdy doma měla, ale pokožku zase vydrhnout zvládne. Není bohužel s obsahem olejů, takže pokožku nevyživuje, po použití spíš naopak cítím potřebu se namazat. Možná mě k tomu trochu nutí i ten obsah alkoholu. Svoji základní funkci exfoliovat však zvládne, takže nemůžu říci, že bych byla úplně nespokojená. I když ještě jedno malé mínus musím poznamenat a tím je vcelku malé balení. Nevím, jak vám, ale mně přijde 75 ml na tělový peeling celkem málo. V nabídce e-shopu jsem našla jen větší balení (150 ml), tohle bylo tuším jako dárek k nákupu, takže tím se problém vyřešil. Ale i těch 150 ml asi zmizí rychle.

Peeling mně osobně nepřišel ničím zajímavý, abych ho musela mít znovu. Základní funkci zvládl, ale žádné přidané hodnoty jsem se nedočkala, takže příště raději sáhnu po jiném, který za stejné peníze zvládne více. Seženete ho buď zde ve větším balení, jak jsem říkala. Nebo zkuste zajít do YR obchůdku. Cena je 189 Kč za 150 ml.




Sečteno podtrženo, peelingy jsou druh produktu, který já opravdu můžu. Mohu směle doporučit peeling na ruce, který vašim rukám rozhodně prospěje. Tělový peeling YR pokožku vyčistil, ale tím to také skončilo. Neokouzlil mě svojí vůní ani svými účinky, takže ho znovu nutně nepotřebuji. 

A co vy a peelingy? Máte s těmito kousky zkušenosti? Zaujaly vás?

10 komentářů:

  1. Mě ten od Yves Rocher hrozně krásně voní a i mi sedí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je dobře :) Já v tom strašně cítím alkoholový odér, ale takový problém mám skoro u všeho s meruňkami :D :-/

      Vymazat
  2. To baleni 75ml se neprodava, je to jen narozeninovy darek ��

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to je asi vlastně možný :D V tom případě pak nevím, proč jsem kdysi na tom kupónu měla, že dostanu PLNÉ balení peelingu, opět chytrá fintička YR :D

      Vymazat
  3. Ten peeling od YR mám a sdílím stejné dojmy, vydrbu se s ním, ale mít znovu ho rozhodně nemusím. Narozdíl třeba od cukrového peelingu Ziaja z té řady Cupuacu, který jsem si úplně zamilovala pro tu vůni a moje tělo zase pro ten efekt po použití:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sakra, já jsem věděla, že sem chtěla koupit v Ziaje ještě něco :-O :D No tak příště, slyším na ten peeling samou chválu, tak ho prostě musím mít :)

      Vymazat
  4. Peeling jsem dostala v YR k narozeninám, ještě jsem ho nepoužila, ale dnes si dám beauty den, tak vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pak o něm dej někde ve videu vědět, ať vím, jak ti sedí :) Jako je použitelný a byl to dárek, takže ok, ale že bych z něho skákala dva metry vysoko prostě ne :D

      Vymazat
  5. Mě celkově peelingy od YR vůbec nesedí :/

    since-2015.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? Sakra :-/ Já teď koukala, že mají takové hezké v pixlách, tak jsem chtěla nějaký časem zkusit :(

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)