pátek 14. dubna 2017

Kosmetika Make-up Studio - rtěnka, řasenka, make-up a stíny

Krásný pátek vám přeji!

Poslední dva měsíce testuji dekorativní kosmetiku značky Make-up Studio, která je dost možná pro většinu z vás neznámou, jako byla donedávna i pro mne. Dostala jsem ale možnost trochu blíže se s touto kosmetikou seznámit a dnes bych s ní ráda seznámila i vás.




Značka Make-up studio pochází z Amsterdamu a založena byla několika předními světovými vizážisty. Pro vizážisty je kosmetika i přednostně určená, i když jejím posláním je také objevování a rozšiřování našich možností a kosmetických zkušeností, takže i zapálení amatéři a kosmetičtí maniaci si přijdou na své. Nabízí širokou škálu produktů, barev i balení. Co je ještě možná fajn zmínit je fakt, že v nabídce naleznete i odstíny pro odlišné barvy pleti (tmavá, žlutá - asijský typ, světlá,..)

Rtěnka 

Oficiální popis: Dokonalá rtěnka na rty pro snadné a komfortní použití. Udržuje rty hladké a vydrží po dlouhou dobu.




Co mě zaujalo jako první je velmi hezký, jednoduchý design rtěnky, který je doplněný pouze o zlatý popisek. Zabaleno to přijde ještě v krabičce. Rtěnka má krásnou tmavší rudou barvu, která vypadá na rtech velmi dobře. Tak nějak zajistí krásně bílé zuby a hezký výrazný look sama o sobě. Doprovází ji lehce nasládlá parfemace, strašně mi připomíná vůni rtěnek mojí mamky, se kterými jsem si hrála, když jsem byla malá :D Po aplikaci však mizí a je nenápadná. Konzistence je krémová, na rty se aplikuje velmi lehce a konečný efekt je fajn. Výsledkem je sametový finiš, rty nejsou ani čistě matné ani lesklé, ale něco mezi. Pigmentace je naprosto bezproblémová, po jednom přetření máte intenzivní barvu, po dvou už je jistota plného krytí. S čím mám trochu problém je lehké roztékání rtěnky po konturách rtů, takže v tomhle případě by nebylo úplně od věci použít konturku, kterou já tedy běžně nevyužívám :D Kromě okrajů rtů ale drží obstojně. Není to sice držák, který by zvládl oběd, ale napití, maličkou svačinku a mé dlouhé a neustálé mluvení zvládá dobře a nějaké ty tři hodinky minimálně sedí. Co je fajn, tak nezalézá do vrásek a barva mizí rovnoměrně, takže jak mizí, nevypadá to tak blbě..

Za mě tedy fajn rtěnka, která hezky vypadá, je příjemná a chvíli vydrží. Ale na druhou stranu to pro mě zase není ani žádný hit, ze kterého bych si sedla na zadek. Najdete ji tady, cena je 380 Kč.





Krémové oční stíny

Oficiální popis: Oslnivé krémové oční stíny Green Magic. Nápaditý ale přitom praktický obal je vybaven štětcem integrovaným v uzávěru. Krémové oční stíny lze použít různými způsoby. Pro přirozený vzhled se aplikuje ve vnitřních koutcích očí, zatímco pro výraznější oční make-up je vhodnější aplikace do nadočnicového oblouku.



Tady už to bude o něco horší. Stíny se mi zdály z počátku zajímavé. Obzvlášť se mi líbila barva Green Magic, což je neobvyklá světlounce zelená se zlatou perletí. Možná až metalická. Tak. A je opravdu krásná. Balení linek je hezké, umělohmotné, černé.. Pro mě ale nepraktické, co se skladování týče, ta "anténka" mi tam vadí. Zas ale když někam jedete, tak máte z krku jeden štěteček, který se v té anténce ukrývá. Pro mě jsou tyhle malé tenké štětečky ideální na linky, takže ho pak pravděpodobně sundám a využiji jinak. A nebo si můžete dělat linky těmito stíny, to je na vás. Konzistenci bych popsala jako krémovo-sametovou. Nejsou úplně krémové, jsou o něco jemnější.. prostě sametovější. Na oko doporučuji nanášet s pudrovým podkladem, chytají lépe a necestují tolik při aplikaci ve více vrstvách. Bez podkladu na svých mastných víčkách si musím dát trochu práci, abych je udržela a druhou vrstvou si nesundala tu první. Používala jsem je tedy ve většině případů ještě s pudrovými stíny, se kterými jim to prostě klapalo víc. A tím jsem nakousla i výdrž. Ony totiž na pudrových vydrží podstatně déle aniž by se roztékaly a zalézaly do vrásek. Pokud jsem je použila samostatně, tak výsledkem byly slité stíny a to asi během dvou hodin, což je vážně celkem slabota. S pudrovým stínem je zafixujete alespoň na těch šest - osm hodin. Hlavně i v kombinaci s dalšími stíny (např. šedá, černá) vypadají o mnoho lépe, samostatně jsem v nich měla tak nějak zapadlé oči a nebylo to úplně ono.

Tady se tedy nadšení nekoná, odstín dobrý jedině v kombinaci s jinými stíny, jinak se téměř použít nedají, což asi za téměř čtyřista kaček nepotřebujete.. Stíny najdete tady, cena je 390 Kč za 2 ml.






Řasenka 4D False Lash

Oficiální popis: Jedinečné nové složení a inovovaný kartáček řasenky 4D nabízí vše, co Vaše řasy potřebují. Make-up Studio klade důraz na detaily při zpracování jednotlivých produktů a výsledkem je nová řasenka vyvinutá podle nejnovějších technologií. Pro dosažení dokonalých výsledků prošly řasenky náročným testem. Výsledkem jsou neuvěřitelně krásné řasy s wow efektem.



Upřímně, do řasenky jsem nevkládala žádné zvláštní naděje, protože málokterá mi sedí, ale proč zase nezkusit něco nového. Tahle řasenka má jednoduchý černý obal se zlatým popiskem. Kartáček má umělohmotný, což já můžu. Navíc je speciálně střižený, všechny štětiny má stejně dlouhé, jen jedna strana je má o něco delší. Zní to divně, ale funguje to skvěle. Právě díky tomu se velmi hezky řasy rozčesávají a dostanete se tak až k jejím kořínkům. Řasy krásně obarví černočernou barvou, rozčeše, oddělí a jako bonus perfektně prodlouží. Řeknu vám, že jsem byla velmi mile překvapená a po pár použitích doslova nadšená, protože tak krásné řasy jsem dlouho s žádnou řasenkou neměla. Vážně pecka, což snad fotky dokazují. I když mám pocit, že na fotkách vypadají moje nijaké řasy vždycky mizerně :D Čeho jsem si ještě všimla, je efekt nadzvednutí řas, kdy řasy opravdu po celý den drží svůj tvar a nepadají. A ani samotná řasenka neopadává, nešmouhuje a drží na svém místě, jak má.

Za mě tedy opravdu palec nahoru a chválím. Hodně povedený kousek! Řasenku naleznete tady, cena je 610 Kč.







Make-up 

Oficiální popis: Tekutý středně krycí make-up na silikonové bázi. Po aplikaci je odolný proti rozmazání.

Posledním kouskem na holení je make-up, který tu mám rovnou ve dvou odstínech. Na pár fotkách tedy můžete vidět rovnou dva odstíny a to Vanilla Beige a nejsvětlejší Ivory. Jelikož VB je na mě momentálně tmavý, dostala jsem k dispozici na vyzkoušení ještě nejsvětlejší odstín Ivory, což se ukázalo jako správná volba. Aktuálně používám Ivory samostatně, ale až si trošičku nasluním ksicht, můžu si namíchat dokonale padnoucí odstín i v průběhu dalších týdnů/měsíců.




Mám malá balení o 10 ml, což celkem vítám, protože budu mít alespoň šanci je spotřebovat :D Odstín Ivory je opravdu velmi světlý odstín, jak můžete vidět na fotce, Vanilla Beige se potom bude hodit během léta. Balení nevím, zda mám hodnotit, je to takové to menší vzorkové - skleněná lahvička a v ní špachtlička, pomocí které nanáším make-up na ruku nebo přímo natečkuji na obličej a poté štětcem či houbičkou zapracovávám. Make-upy jsou krémové, nestékají, ale ani není potíž s roztíráním. Pracuje se s ním velmi dobře, skvěle se rozetře a zapracuje. Pleť je krásně barevně sjednocená, lehce rozjasněná, mírně zmatněná a všechno to vypadá naprosto přirozeně. Výše krytí je slabší až střední. Pupínky či výrazné kruhy pod očima je třeba zakrýt korektorem, ale malé barevné nedokonalosti schovat zvládne. Dá se však celkem hezky vrstvit, takže je možné dosáhnout i vyššího krytí. Nezalézá do vrásek ani do pórů, nikam necestuje, naopak mám pocit, že na pleť velmi dobře přilne. Vesměs o něm nevíte, pleť nijak nezatěžuje. Po půlce dne je potřeba přepudrovat, protože matný efekt nevydrží věčně, ale to nepovažuji až tolik za problém. Samotný make-up ale na pleti dělá parádu po většinu dne, neříkám, že zůstane beze změny od rána do půlnoci, ale těch cca deset hodin je v dobrém stavu, poté začíná postupně a velmi nenápadně mizet.

Za mě povedený, lehoučký a na pleti příjemný make-up, který můžu doporučit. Poměrně dost mi připomíná vlastnostmi Match Perfection od Rimmelu. Lehký, jemný, střední krytí, dobrá výdrž a přirozený efekt.. Make-up najdete zde, cena je samozřejmě dle balení. Tyhle malé lahvičky (10 ml), které jsou fajn na vyzkoušení, pokud si nejste jistí třeba odstínem, stojí 190 Kč. 35 ml potom 620 Kč a maxi balení 125 ml za 1250 Kč.




Sečteno podtrženo, objevila jsem opravdu skvělé kousky, které se mi rozhodně líbí a využiji je, ale i průměrné záležitosti, které mne až tak nezaujaly. Za sebe jednoznačně doporučuji řasenku, která mi sedla a patří mezi nejlepší, jaké jsem kdy měla. Make-up je také skvěle využitelný kousek, který se mi hodně líbí a plánuji s ním strávit letošní jaro a třeba i léto. Rtěnka má krásnou barvu a nebráním se jejímu použití, ale je pravda, že často potřebuji od takto výrazné rtěnky trochu více než mi tahle dává. Co se za mě bohužel nedá samostatně použít jsou stíny, ač odstínově zajímavé a nevšední, využitelné díky vlastnostem moc nejsou..

A co vy a kosmetika Make-up Studio? Máte s ní zkušenosti? Zaujala vás?

*PR produkty zaslané zastoupením Make-up Studio

18 komentářů:

  1. Musím říct, že jsem z té značky taková rozpačitá. Shodneme se v řasence, ta je fakt neskutečná, ale všechno ostatní je průměr až podprůměr.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak nezbývá mi než souhlasit.. Čekala jsem taky o maličko víc, co ti budu povídat :)

      Vymazat
  2. O značce slyším poprvé, ale třeba ta řasenka by nemusela být vůbec marná. Strašně ráda objevuji a zkouším, tak se možná nechám nalákat:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řasenka je vážně super, takové skvělé výsledky jsem ani nečekala.. :) Jestli mám něco doporučit, tak určitě ji :)

      Vymazat
  3. O znacce slysim prvne. Rasenka vypada hodne dobre, tusim, ze jsi ji mela i v jednom clanku s licenim, ktery vysel nedavno. Uz tam jsem si rikala: "Juuu!" ��

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo to je pravda :) Řasenka umí vážně skoro zázraky.. Líbí se mi vážně hlavně fakt, že prostě po x hodinách přijdu domů a ty řasy mám od nalíčení v nezměněném stavu.. stále stejný tvar, délka, samozřejmě barva.. prostě super :)

      Vymazat
  4. Tohle se někomu nepovedlo...navíc za ty ceny. Ten make-up vypadá na tváři hezky, to je snad jediné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já kopu nejvíc za řasenku, make-up ten mám taky ráda a používám, další dva kousky nic moc no.. :(

      Vymazat
  5. No kosmetiku neznám, ale přijde mi hodne draha co se mi tak líbí je makeup a možná rasenka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, že úplně levná záležitost to není.. :(

      Vymazat
  6. Odpovědi
    1. Mně se líbí i nelíbí zároveň :D Ta barva je vážně hezká a ty zuby s ní! :-O Ale zase výdrž bych potřebovala lepší :-/

      Vymazat
  7. Tak ta rtěnka má parádní barvičku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Barva je vážně super, to souhlasím bez debat! :)

      Vymazat
  8. Krásná dekorativka, ta rtěnka je krásná ale i stíny, jenom mi přijde ten obal dost nepraktický.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo tenhle obal je tak trošku nepraktický, minimálně na cestách zabere zbytečně moc místa :D

      Vymazat
  9. Produktů od Make-up Stuido mám spousty, široký výběr v konzistencích i odstínech, asi nejvíce mi sedí rozjasňující pre-base, rtěnky Dural a 4D řasenka. Co mi bohužel nesedlo je krémový odličovač. Divotvorná parfemace a pleť mám červenou. Jinak skvělé produkty a rozsáhlá nabídka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto souhlasím, že ten výběr je opravdu mega obrovský! :) Se 4D řasenkou můžu jedině souhlasit, ta je opravdu perfektní! :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)