čtvrtek 30. června 2016

Odličovací rutina - Ryor, Garnier, Balea

Krásný den vám přeji!

Mám tu pro vás nějaké další recenze. Zase jsem začala být ve skluzu a proto jich teď můžete očekávat trochu víc. Chci vám totiž představit spousty věcí! Začneme dnes odličovacími produkty, které mi dělaly v poslední době společnost. Počínaje odličovačem očí, přes micelární olej po čistící pěnu.

Dvoufázová odličovací emulze

Oficiální popis: Slouží k večernímu odličování pleti včetně očí, odstraní voděodolný make-up, řasenku a další nečistoty. Obsahuje extrakt ze světlíku lékařského a komplex hydratačních látek. Emulze není parfemována. Před použitím protřepejte. Tento produkt získal ocenění Asociací vizážistů a stylistů České republiky v soutěži o nejlepší výrobek roku 2007 za nadprůměrné hodnocení.



Myslím, že tenhle odličovač zná většina z vás, protože patří mezi ty nejpověstnější a nejoblíbenější. U nás v rodině se tenhle kousek používá už hromady let. Já jsem si ho nedávno po delší době pořídila znovu a věděla jsem, že prostě neprohloupím. Lahvička obsahuje dvě složky - zelenou olejovou a mléčnou vodovou. Hrdlo lahvičky je akorát velké, takže se aplikuje v dostatečném množství, ale nepřepísknete to. To mi naprosto vyhovuje. Po protřepání (stačí jednou otočit dnem vzhůru!) se složky ihned spojují a chvíli jim trvá než se rozpojí, takže máte dostatek času na aplikaci. Emulze je bez parfemace. Odličuje naprosto bez potíží, stačí přiložit a lehce setřít a máte oči zbavené veškerého líčení. Lehce mě zbaví řasenky i linek bez drhnutí. Oči nedráždí, žádné štípání a pálení se nedostavilo. Je trochu mastnější a občas mám před očima mlhu, ale nic, co by extrémně vadilo. Velmi fajn je i jeho dostupnost, protože ho seženete ve většině drogérií. A cena je také příjemná, stojí kolem 100 Kč. Za mě tedy určitě ano a rozhodně se dalšího balení nebojím a vy byste se bát také neměli :)




Dvoufázová micelární voda 3v1 Garnier

Oficiální popis: Díky formuli obohacené o micely, odličovací oleje a velmi známý arganový olej. Dvoufázová micelární voda odstraňuje všechny typy make-upu, eliminuje nečistoty a zklidňuje pleť jedním tahem. Vhodné pro všechny typy pleti včetně citlivé.



Tenhle kousek se těší velké oblibě a zařídil boom nejen na poli blogovém. Já jsem se na tuhle micelární vodu taky těšila, nebudu tvrdit že ne. Klasickou růžovou micelární vodu Garnier jsem si doslova zamilovala a dvoufázové odličovače taky zbožňuji, takže proč to neskloubit, že? Od Garnieru mistrovský tah. Ovšem, asi jsem se těšila trochu moc, protože jsem ve finále zklamaná. Balení je v pohodě, pokud vám ho teda po cestě domů na poště neroztřískají.. První problém u mě tedy nastal už po doručení, musela jsem si obsah přelít do jiné lahvičky, protože ta původní se použít nedala. OK, v pohodě. Moc se mi líbí parfemace této micelárky, je velmi podobná vůni Garnier Beauty Oil tělové péči (mléko/olej/peeling) s arganovým olejem. Kdo jste to někdy očichával, tak určitě víte. Krásná jemná "olejová" vůně, kterou zbožňuju. Po zatřepání se složky spojují, jde to vcelku bez potíží a chvíli to vydrží, takže nemusíte spěchat. V tomhle případě počítejte s tím, že je produkt mastnější. Na oči mi to nijakým způsobem nevadí, protože alespoň není oční okolí přesušené a je to přeci jenom lokální, ale přiznám se, že na tváři mi to trochu vadí. Není to žádný extrém, ale prostě určitě ten olej cítíte, ten mastný film tam je a je to na pleti znatelnější než obyčejná micelární voda. Použít se ale určitě dá, nemůžu rozhodně nadávat, protože pleť vyčistí opravdu skvěle. Stáhne z ní veškerý make-up. A zvládl by i ten oční, kdyby.. neštípal. Ano, říkala jsem si, že bude fajn, když tenhle mutlifunkční pomocník nahradí dva přípravky, které běžně používám, ale nestane se tak. Jakmile ho totiž přiložím blíže k očím, tak mě oči začnou pálit. A jako jo, docela znatelně. Vadí mi třeba i poté při mokrém čištění pleti, když steče voda se zbytkem tohoto produktu k očím. Hned to cítím a já po koupelně bloumám se zavřenýma očima :D Takže já jsem z tohoto kousku celkem zklamaná, po všech těch kladných ohlasech. Nechala jsem si ho na odlíčení obličeje, ale až ho spotřebuji, znovu se do dalšího balení určitě hnát nebudu. Seženete v drogériích, cena kolem 150 Kč? a množství 400 ml.




Jemná čistící pěna Balea

Oficiální popis: Mycí pěna s kašmírovým extraktem jemně odstraňuje nečistoty i make-up a zanechává pleť svěží a sametově hebkou. Hydratační formule s provitamínem B5 chrání pokožku před vysušováním. Bez obsahu mýdla, vhodné pro všechny typy pleti.



Balea pěna mne zaujala už v regále, celkově tahle pleťová řada plná hezkých obalů a zajímavých produktů mě láká. Tahle pěna přišla na řadu jako první. Balení je jednoduchá tuba, která mi nepřišla špatná, ale pouze do té doby než se mi z boku roztrhl svár a víc jak třetina gelu mi lezla jinou cestou než měla.. To mě trochu mrzí, protože se tím zbytečně plýtvá a ke konci už jsem na to přestala mít nervy, takže jsem to zabalila dřív než normálně. Tolik tedy k balení, taková klasika, ale nesmí se vám rozpadnout jako mně. Samotná pěna není pěna, jak byste asi čekali. Spíše je to hutnější našlehaný krém, který po kontaktu s vodou a rozetření mírně napění. Rozhodně to ale není nějaká opravdu našlehaná pěna. Vůně je jemná a nevtíravá, nijak mi nevadí, ale trochu mi připomíná parfemaci depilačních krémů :D Nevím, jestli jste někdy tu parfemaci depilačních krémů cítili, ale já jich měla několik a všechny čpí a voní tak nějak podobně a tohle se tomu neskutečně přibližuje.. :D Ale naštěstí se to podobá depil. krémům jenom vůní. Pěna je totiž neskutečně jemná a nijak pleť nedráždí. Lehce vyčistí, možná až trochu moc, pleť se mi zdála taková "vyleštěná" a měla jsem mírný pocit pnutí, takže jsem většinou chvíli po umytí šla pleť namazat.. Zase to ale nebyla žádná tragédie a nic extra nepříjemného, co by se nedalo snést a pěna se tak nedala používat.

Svůj účel pěna určitě splnila, protože pleť čistá po použití skutečně byla, ale asi nebude patřit mezi produkty, které bych nemohla postrádat.. Pro mě průměr, který neurazí, ale ani nenadchne. Cena je fajn, stojí cca 55 Kč za 100 ml, seženete v drogériích DM.




Za mě tedy z dnešní várky kosmetiky mohu určitě doporučit odličovačí emulzi od Ryoru, která patří mezi top, které můžete v našich drogériích sehnat. Čistící pěna nemá nejhorší účinky, ale existují určitě lepší. Dvoufázová micelární voda má za mě určitě ne. Sice pleť vyčistit dokáže úspěšně, ale to zvládne každá druhá micelárka a cítím se s ní lépe.

Máte s některým z produktů zkušenosti? Zaujaly vás?

*Garnier mi byl zaslán zastoupením této značky

22 komentářů:

  1. Ráda bych vyzkoušela ten dvoufázovák od Ryoru :)

    EVERYTHIN KATE

    OdpovědětVymazat
  2. Zkušenost se chystám mít s micelárkou Garnier (=mám ji čerstvě koupenou, ale k používání jsem se ještě nedostala), ta růžová i modrá Pure mi vyhovují moc, tak uvidím co tahle.

    OdpovědětVymazat
  3. Tím vyleštěným pocitem (:-D) přesně vím, co myslíš. Dělal mi to jeden čistič od Avonu, i velmi podobně vypadal jako tahle Balea. Nesnášela jsem to. Nakonec jsem ho vypatlala na holení nohou :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako mně čistá pleť nevadí, ale nesmí to být zase ani moc :D

      Vymazat
    2. Mně to právě nepřišlo jako čistá pleť. Spíš že je na ní nějakej hnusnej film, kterej musí dolů :-D

      Vymazat
  4. Emulze od Ryoru je skvělá, patří mezi mé oblíbené. :)

    http://twolittleladies9.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Dvoufázák od Ryoru patří mezi mé oblíbence, nicméně je fakt, že občas mám také mlhu před očima. S Garnierem jsem také spokojená, neštípe mě, ani nepálí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je dobře, že Ti Garnier sedí.. Asi jsem moc velká cíťa :D Ta mlha u Ryoru je, ale teda není to tak strašný, už jsem měla i horší :D :)

      Vymazat
  6. Zaujala mě ta pěna od značky Balea.Musím na ni kouknout v drogerii.
    SimonetaBlog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukni.. mají kromě toho i odličovací olej, nějaké emulze a myslím, že i takovou tu klasickou pěnu s pumpičkou :)

      Vymazat
  7. Odličovací emulzi od Ryoru mám ráda. Ta micelárka od Garnier mě celkem mrzí, těšila jsem se na ni, ale když říkáš, že štípe v očích, tak to asi nebude nic pro mě. Dokážu se bez ní obejít :)

    My June 2016

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě mě zaujala ta pěna značky Balea. Přiznám se a řeknu, že si ji nekoupím a vím to už teď, jelikož vždy když jsem v DM, tak mi přijde, že tam je těch produktů Balea, tak moc, že si nedokážu vybrat a takové kousky tam ani neobjevím.

      Vymazat
    2. To máš pravdu, já mám v DMku ten samý problém! :D Musím se fakt hrozně soustředit, abych něco vybrala! :)

      Vymazat
  8. Ráda bych vyzkoušela pěnu od Baley, protože jsem zkoušela nějakou jinou verzi akorát z jiné řady a ta mi moc nesedla, tak aby si Balea napravila reputaci:D

    OdpovědětVymazat
  9. Produkty znám, ale sama je vyzkoušené nemám :) Díky za tip na dvoufázák od Ryoru, dvoufázáky používám moc ráda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak do tohoto určitě jdi, myslím, že člověk nebude zklamaný :) jeden z nejlepších, kterého bych se fakt nebála ;)

      Vymazat
  10. Mne zase ta Balea pena vyhovovala, fakt jsem, jak píšeš, měla pleť cistou, ale ne presusenou a stejně se po každém umyti namazu hned... Koupila jsem ji dokonce dvakrát, teď jí nahradilo mega balení gelu od Clinique. Jo a na balení mi celkem vadilo, že šla hůř vymacknout.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo vymačkávání bylo peklo a co teprve, když se mi to roztrhlo :-/ :D Já zkusím příště asi tu klasickou pěnu s pumpičkou, myslím, že Balea ji má taky :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)