neděle 3. dubna 2016

Domácí masážní terapie - Saloos a Regina

Krásný večer plný odpočinku!

V poslední době u mne mají masážní oleje zelenou, každou chvíli škemrám u M., aby mi namasíroval záda a nebo bolavé nohy, takže u nás je spotřeba pořádná. Nyní střídám hned dva oleje a o nich to dnes bude. Asi vás nepřekvapí, když vám řeknu, že jeden z nich je od Saloos. Druhý potom od české lokální firmy Regina.


První kousek pro vás asi nebude velká neznámá. Přírodní kosmetiku Saloos všichni určitě znáte a jelikož jejich Tělové a masážní oleje patří mezi nejslavnější produkty, nemusím dlouze představovat. Tentokrát přišla řada na variantu Mojito. A řeknu vám, to je tedy něco!



Oficiální popis: Olej s osvěžující vůní je vhodný ke každodennímu ošetření pokožky těla po koupeli místo tělového mléka i k povzbuzující masáži. Obsažené rostlinné bio oleje lisované za studena mandlový, meruňkový, sezamový pokožku pěstí, vyživují, zvláčňují a pomáhají udržet její pružnost. Přírodní esenciální oleje ze šťavnaté limety a osvěžující máty harmonizují a mohou příznivě působit při stresu, únavě a vyčerpání. Čistý přírodní bioprodukt.




Olej Mojito je klasicky ve skleněné lahvičce, jaké jsou u této přírodní české kosmetiky zvykem. Na cestování jsou lahvičky nepraktické, to sklo je trochu těžší, ale zase doma na poličce (nebo nočním stolku ;)) vynikne. U jejich lahviček mám akorát jediný problém a tím je velký dávkovací otvor, kterým se nedá ta spotřeba tak snadno korigovat, vždycky mi ho vyteče zbytečně moc. A to je to, co já fakt nechci, protože šetřím každou kapičku. Já jsem se do něho totiž zamilovala, díky naprosto dokonalé a věrohodné vůni mojita. Určitě víte, jak voní mojito, takže vám nemusím vysvětlovat, že je to naprostá kopie - vůně máty smíšená s limetkou. Fakt ji žeru! Oleje stačí celkem malé množství a to ať už ho používáte jako tělovou péči nebo na masáže. Je vcelku mastný (což se od oleje samozřejmě čeká) a chvíli trvá než se vstřebá. Proto ho raději nechávám na ty masáže, kdy se do pokožky alespoň zapracuje. Při použití místo krému je na mě trochu těžší než bych chtěla, takže ho tak používám zřídka. Ale například po holení nohou po něm sáhnu ráda, on alespoň nožky důkladně vyživí a je to pro ně doslova vitamínová bomba. Takže, sečteno podtrženo, doporučuji spíše jako masážní kousek, ale pokud na masážích ujíždíte jako já, tak ho určitě mít musíte! Čistá vůně, která nějakou tu hodinku-dvě na těle vydrží a určitě vás jen tak neomrzí.

Seženete všude možně po e-shopech (např. tady nebo tady), sehnat se dají i v různých kamenných obchodech (například v Pce zdravá výživa Naturálek a další) či v DM drogérii, cena za 50 ml se pohybuje kolem 100 Kč.



Mandlový olej od Reginy jsem si brala kdysi na nějakém e-shopu. Tahle značka ač pochází z východních Čech (Nově Město nad Metují), je celkem špatně dostupná. V řetězcích drogérií jako je Rossmann, Teta nebo DM ji bohužel neseženete (maximálně jejich jelenní lůj by se mohl dát sehnat), spíše ji najdete v menších soukromých drogériích či na internetu. Je to strašná škoda, protože tahle značka má určitě své zajímavé kousky, které bych ráda zařadila do svého kosmetického arsenálu. Tolik tedy na úvod.



Oficiální popis: Mandlový olej je velmi vzácný a přírodní olej, používaný po staletí. V kosmetice užívaný k pěstění pokožky. Tento kvalitní jemný olej dodá pokožce potřebné výživné látky, která je pak hebká a jemná. Udržuje pokožku přirozeně vláčnou. Lze jej využít k pěstění pokožky, koupelím, masážím nebo k odličování suché a citlivé pleti. Aplikujte vtíráním do kůže a masáži dle potřeby i několikrát denně.


Mandlový olej je všestranný pomocník, u mě doma se však nejlépe osvědčil jako masážní či tělový olej. Olej přišel zabalený v krabičce a dokonce obsahoval i příbalový leták. To mi přijde docela zajímavé, moc často to u kosmetiky nepotkávám :) Samotná lahvička je neprůhledná bílá se zaklapávacím víčkem. Dávkovací otvor je celkem malý, takže si ho nevylijete zbytečně moc. Vůně je strašně příjemná. Pokud čekáte klasickou mandlovou vůni s nahořklým koncem, tak jste strašně na omylu. Tohle totiž voní spíše květinově s notnou dávkou pánského šarmu. Řekla bych, že půjde spíš o květy mandlovníku než vůni samotných plodů.. Já tu vůni miluju! Asi vás nepřekvapí, že má olej mastný finiš, ale můžu říct, že už jsem viděla i horší (Saloos mi přijde o trošku mastnější). Po rozetření se celkem hezky vstřebá a ač trochu mastnoty na těle cítíte, není to nic drastického, co by vám extrémně vadilo a nedal se olej použít jako tělová péče. Ta vůně navíc krásně přetrvává, takže si ji můžete vychutnávat ještě dlouho po namazání.  Takže místo krému? Klidně. Ale já ho přeci jenom radši na ty masáže, abych si ho zbytečně neplýtvala. Navíc ta intenzivní vůně nabudí vaše smysly, mastný je také k masáži dostatečně a vy si tak můžete užívat příjemné chvilky. Při masáži se olej krásně zapracovává, takže po masáži už olej na pokožce nijak nepřekáží. A zaručuji vám, že se (nejen) díky vůni bude tento olej zamlouvat i vašemu partnerovi :) Za mě tedy určitě ano, jde o hodně zajímavý kousek.

Našla jsem ho přímo na oficiálním e-shopu značky Regina tady, 100 ml stojí 98 Kč.



Pokud je mám nějak porovnat a zhodnotit, tak Mojito považuji za skvělou volbu pro masáže, protože ta vůně je osvěžující, povzbuzující a naprosto dokonalá. Pokud máte navíc rádi bio kosmetiku, tak tohle je přesně pro vás. Naproti tomu Mandlový olej je pro mne vítěz v použití jako mazadlo, rychleji se vstřebává a je v této funkci na těle příjemnější a použitelnější. Ráda mám opravdu oba a sahám po nich střídavě podle nálady. Nedokážu se rozhodnout, který z nich je lepší, každý má své kouzlo a něco, čím mě baví.

Co vy a tělové/masážní oleje. Používáte? Jaký je váš favorit? 

4 komentáře:

  1. Mám doma ten mandlový a jsem hodně spokojená. Od Saloosu se chystám taky nějaké vyzkoušet.
    SimonetaBlog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vyzkoušej, jejich oleje jsou opravdu super! :)

      Vymazat
  2. Mám moc ráda právě tělové oleje od Saloosu (a už jsem vyzkoušela snad všechny). Vlastně si musím zase nějaký pořídit, díky za připomenutí. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všechny? :-O Ty jo, tak to jsi dobrá, ta jejich nabídka mi přijde nekonečná! :D :) Já budu určitě kupovat další, jsou fakt strašně super :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)