pondělí 4. května 2015

Nude rty: Apocalips vs. Electric Lip Slide

Hezké pondělí!

Představím vám dva kosmetické kousky pro vaše rty. V poslední době jsem nějak odložila všechny barevné rtěnky a vrhla se na nošení přirozených odstínů na rtech. Sáhnu buď po rtěnce Essence, balzámu Baby Lips Peach Kiss nebo lesku Apocalips od Rimmelu či Electric Lip Slide od Bodyography. Ty vám představím dnes.


Myslím, že lak na rty Apocalips od Rimmelu asi nemusím dlouze představovat. V loňském roce, kdy se tato kosmetická vychytávka dostala na náš trh, strhla velkou dávku pozornosti. Dlouho jsem o něm přemýšlela až jsem ho nakonec potkala v Tetě ve výprodeji. Tedy pouze odstín 100 Phenomenon, ale ten se mi zrovna líbil a hodil nejvíc, takže jsem neváhala a za těch pár kaček (nakonec mě stál 34,90 Kč!), jsem si ho odnesla.



Odstín 100 je jemná světlá barva, trochu nude, ale spíše mi přijde meruňková, taková trochu do oranžova. Ale je poměrně přirozená a líbí se mi. Po té blogové masáži jsem čekala nějakou pecku. Podle názvu "lak na rty", bych čekala něco mega držícího a intenzivního.. No, nic z toho se tak úplně nekonalo, ale popořadě. Balení se mi líbí. Jednoduchá tubička, jakou potkáte u běžných lesků na rty. Avšak tato je v hezkých barvách a s hezky netradičně zakončeným víčkem. Obsahuje leskový aplikátor, ovšem vylepšený o prohlubeň, díky které by se měl lak jednoduše nanést v rovnoměrné vrstvě. Co jsem kdysi četla po všech možných blozích, tak to u výrazných odstínů i fungovalo, ovšem u tohoto kousku ne. Jak je barva světlá, tak ač je pigmentovaná dobře, v jedné vrstvě prostě nekryje a nenanáší se zrovna rovnoměrně. Šmouhuje, vrstva je poměrně slabá a rty prosvítají a při aplikaci další vrstvy se smývá ta předchozí. Rty také nesmíte mezi sebou promnout, protože tím barvu ze rtů rozmažete úplně, uprostřed rtů vám nic nezbyde a po kontuře se bude barva hromadit. Jednoduše ten efekt se mi nelíbí a chce to trochu tréninku a cviku k tomu, naučit se tenhle kousek používat. Já většinou nanáším jednu vrstvu, nechám chvíli působit, poté nanáším další 1 - 2 bez promnutí rtů. Spodní vrstva se do rtů maličko vpije a poměrně hezky rty hydratuje. Samotný lesklý efekt s dobře nanesenou rtěnkou na mých rtech trvá asi půl hodinky. Jenom. Mně prostě ze rtů slézá vše a tento lak na tom není jinak. Jak jsem ale říkala, spodní vrstva na rtech  zůstane o chvíli déle, takže i když efekt hezky nalíčených rtů dlouho nevydrží, mám tam tu spodní vrstvu místo balzámu. Alespoň ta hydratace je fajn. Poslední, co je třeba zmínit je parfemace. Někteří ji chválili, že jejich Apocalips voní, můj doslova smrdí. Necítím v tom žádné ovoce natož pak žvýkačky. Prostě to chemicky smrdí jako "lak na rty" :D Myslím, že je to otázka odstínu, já jsem se zrovna nestrefila. Ač vypadá odstín úžasně, tak vlastnosti laku na rty mne nepřesvědčily o kvalitě. Zvažuji, že v nějaké akci sáhnu ještě po nějakém výraznějším, abych zjistila jestli jsou na tom lépe. Seženete buď tady nebo v drogériích, běžná cena je okolo 130 Kč za 5,5 ml.




Barva/tekutá rtěnka na rty Electric Lip Slide od Bodyography pro mne byla naprosto neznámá. K otestování jsem dostala dva odstíny, z toho o jeden jste si mohli zasoutěžit a druhý, v odstínu Skintimacy jsem se rozhodla vyzkoušet sama. Jak jsem psala v úvodu, mám nějaké tlumené období v oblasti rtěnek, takže jsem se rozhodla ponechat si tento.



Odstín je o něco tmavší a výraznější než Apocalips výše. Je trochu více do hněda, ale na rtech se mi zdá o něco přirozenější. Balení je jednoduché - umělohmotná tuba alá lesky. Uvnitř je klasický, houbičkový, leskový aplikátor. Neurazí, nenadchne. Díky aplikátoru pokryjete celé rty jedním tahem, ale, problém je opět u barvy. Ani tady totiž nedosáhnete plně krycího odstínu jednou vrstvou. Ač je pigmentovaný poměrně dobře, na rtech to chce několik vrstev pro hezký a sjednocený efekt. Tenhle kousek dělá psí kusy úplně stejně jako ten výše. Takže první vrstva se vstřebá do vrásek a tak nějak se ztratí, druhá a třetí už dodávají barvu. Ve třech vrstvách už máte poměrně intenzivní a hezký odstín s mírně lesklým efektem. To ano, ale zároveň, pokud se zaměříte zblízka, vidíte pruhy a šmouhy.. A opět je tu fakt, že byste neměly otírat rty o sebe, přijdete tak totiž o ten hezký finiš a barva se vám bude dostávat ke kraji rtů.. Pro změnu nějaké plus a tím je velmi krásná ananasová parfemace. Takhle by mohl vonět každý produkt na rty, vůbec bych se nezlobila. Dalším plusem pro někoho může být veganské a bezlepkové složení. Já tohle zrovna moc neřeším, ale někoho to třeba potěší :) Konzistenci má tato rtěnka poměrně příjemnou, je to jakoby našlehaný krém, který je moc příjemný. Přesto, i když je to lehký a našlehaný krém, tak je takový hutnější a cítíte, že vašim rtům dodává potřebnou výživu. Moc se mi to líbí, rty jsou hezky opečovávané, barva nelepí a je to prostě fajn. No a zbývá nám výdrž.. Čekala jsem poměrně víc. Jako neříkám, že není na rtech příjemný, ale bohužel ta výdrž mne zklamala na plné čáře. Na rtech ho mám cca hodinku, možná ani to ne. Myslím, že si může s kolegyní výše podat ruku, je to víceméně stejné. Možná tato barva je o chlup lepší a vydrží o pár minut déle. Ze rtů mi postupně mizí směrem k okraji rtů, k tomu zaleze do vrásek a prostě nic, co by po chvíli vypadalo přitažlivě. Jídlo a pití nepřežije v žádném případě, obtiskne se vám všude, kde může. Pro mě je Lip Slide spíše výživnějším barveným leskem. Po tomto kousku sáhnu tehdy, pokud budu potřebovat pro rty určitou hydrataci a výživu a nebude mi vadit, že si musím barvu během dne každou chvíli doplňovat. No a závěrečná poznámka, pro mě je třeba mínus i jeho cena. Není nejnižší, ba naopak, vzhledem k vlastnostem se mi zdá poměrně vysoká - 589 Kč za 13g. Barvu najdete tady






Takže sečteno podtrženo, v tomto případě si jsou oba kousky poměrně dost podobné. Opravdu nevím, který bych si vybrala (kdybych musela :D), protože je to dle mého prašť jako uhoď.. ani jedno pro mne není úplně šťastná volba. Rozdíl a to poměrně výrazný je snad jen v té ceně..

Co vy a tyto produkty? Znáte? Máte s nimi zkušenosti? 

*PR produkt - Bodyography Lip Slide

16 komentářů:

  1. Apocalips v tomhle odstínů mám. Za to, že úplně nekryje jsem ráda, protože kdyby tolik kryl, vypadal by na mým tónu pleti nepřirozeně, takže já jsem za to ráda :D
    My Make-up Store

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Ona je to taková "smrtelná" barva, co? Jako je to celkem nepřirozené, ale mně se to docela i líbí :D

      Vymazat
  2. S produkty zkušenost nemám, ale na rtech vypadají moc hezky. :-)
    giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ale jsou na nic :) ani na těch fotkách se mi to nelíbí :D

      Vymazat
  3. Na rtech vypadají fakt dobře, nevím který bych si vybrala :)

    http://style-and-smile15.blogspot.cz/2015/04/giveaway-3.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani jeden..? :D Jakto, že se vám to na rtech líbí? Mně to přijde i na těch fotkách ošklivé.. :D

      Vymazat
  4. Krásné barvičky.. :-)

    Zvu tě na barevný projekt :-)http://wormake.blogspot.cz/2015/05/vybarvi-se.html

    OdpovědětVymazat
  5. Super článek, ale nemohu si pomoct, mě ty produkty přijdou takové unylé ... pardon, za to vyjadřování. A to je novinka u nás??
    zvu tě na můj blog.
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/2015/01/porovnani-odlicovace-oci.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V pohodě, Eriko! :D Ono to bude asi těma barvama? Jsou takové.. divné.. a ještě jak jsou pohromadě.. :D Apocalips novinka není, ta je na trhu asi dva roky (novinka pouze pro mě) a Bodyography asi novinkou bude, na trhu tato značka není moc dlouho :)

      Vymazat
  6. U Bodyography se mi hrozně moc líbí to balení, ta tubička s leskovým aplikátorem je skvělá! :D Jinak nic pro mě ani jeden z nich, já se k nošení nude barev nedokážu dokopat... a ani mě to nemrzí, jak tak čtu tu recenzi :D

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to ještě krásně voní! :P No já jsem se k tomu právě taky nemohla dostat, nic moc v nude jsem neměla, až teď jsem nějak začala.. :D ale ne, už zase přejdu na barvy, když je to jaro! :D

      Vymazat
  7. asi bych si nevybrala ani jeden :-D ale nude rty mám ráda taky :-)
    http://terrybeautybook.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně to přijde prostě nenáročné.. :D když nevím co na rty a nechce se mi nic vymýšlet a kombinovat s očima, tak sáhnu po nude.. :)

      Vymazat
  8. Ten Apocalips mám ve stejném odstínů a ten efekt se mi vůbec nelíbí a barva je až moc nude :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je až taková bledá, "smrtelná", co? :) V několika vrstvách se mi docela líbí, ale není to pro každého :) a ten efekt.. :(

      Vymazat
  9. Apocalips je moc světlá, ale ten druhý odstín jde. Jen se mi nelíbí ta struktura na rtech. Možná spíš "naťupat"

    Krásný den přeje Elegant 40!

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)