středa 3. září 2014

Olej.. a suchý..? Aneb trochu toho bia..

Krásný den vám přeji!

Po několikadenní odmlce jsem tu s novým příspěvkem. V poslední době jsem na blogu spíše sporadicky, což mne hrozně mrzí, protože článků mám v hlavě připravených několik.. ovšem mé časové možnosti v posledních dnech byly a nějakou dobu i budou dosti omezené, takže uvidíme, jak to půjde.. Už jsem ale naštěstí přestěhovaná, tak doufám, že ty chvíle, které ušetřím na dojíždění, budu moci věnovat blogu. Takže určitě na blog nechci zanevřít, naopak.. držte tedy palce, ať se do toho zase dostanu :)





Dnes jednu recenzi, kterou už nosím nějaký ten den v hlavě. Dlouho tu nebyla pečující tělová kosmetika.. a co teprve olej.. a ještě ke všemu bio! Naskytla se mi příležitost trochu blíže poznat jeden z produktů e-shopu biooo.cz, který mi nabídl spolupráci a tak jsem neváhala a rozhodla se opět rozšířit své obzory v oblasti olejů. Oleje jsem si zamilovala, to víte, takže volba byla jasná. V nabídce e-shopu je však olejů taková spousta, že jsem nevěděla po kterém sáhnout.. Nakonec jsem neodolala Suchému tělovému oleji s citrusy značky Coslys.

Oficiální popis: Saténově jemný Suchý tělový olej je směsí přírodních rostlinných olejů, které zvláčňují a pečují o pokožku. Jeho hedvábná textura umožňuje snadnou použitelnost a zajišťuje, že se olej rychle vstřebává. Arganový olej je bohatý na vitamín E a je snadno absorbován do kůže, zachovává elasticitu pokožky a podporuje obnovu buněk. Olivový olej obsahuje vysoké množství esenciálních mastných kyselin, vitamíny A a E.



O tom, že není olej jako olej jsem se přesvědčila už u svého největšího favorita tady . A tohle je něco podobného. Olej je v jednoduché lahvičce, která obsahuje rozstřikovač, kterým máte olej pohodlněji aplikovat. Já se přiznám, že jsem se s ním pořádně nespřátelila, protože se mi zdá tryska hodně slabá. Nijak zvlášť oleje po zmáčknutí nevystříkne, takže musím mačkat opravdu hodněkrát, než se namažu od hlavy až k patě. To je však snad jediný jeho problém. Vůně je velmi příjemná, opravdu citrusová a pro letní období ideální. Olej je poněkud mastnější než jiné krémy/másla/mléka na tělo, ale od oleje to prostě čekám. Do pokožky se vstřebává velmi úspěšně. Zanechá hezky lesklou (mně se to prostě líbí) na chvíli i provoněnou a především pořádně vyživenou pokožku. Mastný pocit trvá jen chviličku, než se plně vsákne, poté už s ním nemám nejmenší problém, oblečení nelepí, mastné stopy nezanechává.. Že je pokožka namazaná/naolejovaná poznám ještě po dvanácti hodinách, což je velmi příjemný pocit. Trochu mne mrzí, že ta vůně po slabé hodince zaniká, protože bych si ji klidně nechala líbit i déle :) Více mu ale nemám co vytknout, svůj účel splnil, pokožku opravdu krásně opečovává a já tak dále zůstávám z olejů nadšená! Navíc je to bio, takže si zaslouží pozornost i příznivců této kosmetické skupiny.



Olej najdete tady, aktuální cena je 349 Kč za 150 ml. Přiznávám, že to vůbec není málo a o jeho nákupu bych dost uvažovala, ale jednoduše kouzlu olejů jsem propadla naplno :) Navíc mohu říci, že na to, jak mrňavé balení vypadá, používám ho už pěknou chvíli a pořád mi ho dost zbývá. Minimálně dva měsíce z něho vytřískám (a to je na mě fakt hodně, však mě znáte).

Co vy a tělové oleje? Používáte? Znáte stránky plné biokosmetiky Biooo.cz?

9 komentářů:

  1. Tyjo, to jsou věci, díky za recenzi:) Já se zajímám spíše o dekorativku, takže o té péči si ráda přečtu.. Produkt mě hodně zaujal a určitě ho zkusím, už jen ta citrusová vůně mě láká!

    OdpovědětVymazat
  2. Hm, proč ne :-) Suchý olej uvítám třeba příští léto ;-) Teď na podzim/zimu se nebojím hutnějších "nesuchých olejů" :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá dobře, já moc nemám ráda mastné věci, ale pokud se dobře vsákává, tak je to fajn :)

    http://recenzekamsepodivas.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Myslím, že na tuto stránku už jsem někdy narazila, když jsem vyhledávala balzámy na rty. Já jsem měla zatím jen olej na masírování od Saloos, jinak jsem ještě tělový olej neměla. Až ale dopotřebuju svoje tělová mléka a másla, tak chci olej vyzkoušt :)
    veru-life.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. na Biooo.cz poslední dobou brouzdám hodně často a už mám vybráno spoustu dárků k Vánocům! :D oleje na tělo moc nepoužívám, nemám ráda ten mastný pocit :/ spíš je využiji na vlasy.

    OdpovědětVymazat
  6. oleje používám poslední dobou stále radši a radši, na vlasy i tělo :)

    OdpovědětVymazat
  7. Vypadá hodně dobře! :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Bioo. cz jsou pohromou po peněženku :)

    OdpovědětVymazat
  9. na oleje nedám dopustit a Biooo znám velice dobře, taky s nima spolupracuju, ale chodím tam i "soukromě" docela často, mám to kousek od práce - bohužel pro peněženku :D

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)