pondělí 23. června 2014

Krásné nehty bez přetahů..

Krásné pondělí, moji milí čtenáři!

Ještě jednu recenzi, než to s něčím prostřídáme.. Tentokrát na pomůcku, bez které nedám v posledních letech při lakování ani ránu. Jistě si pamatujete, jak jsem již několikrát básnila o korekčních perech, které si už pár let pravidelně kupuji. Mým oblíbencem je už po dva roky Korekční pero od Essence (tady). Jsme dobří přátelé, protože mi vždy ve chvíli, kdy mám namatlaný lak všude jen ne na nehtu, snadno pomůže odstranit jeho přebytky.

Nedávno však dorazil na vyzkoušení podobný pomocník od Avonu, který se objevil jako novinka v katalogu. Měla jsem opravdu radost, protože výběrem produktu se mi skutečně trefili do vkusu. No a jelikož pera používám při každém lakování, hned jsem se hned pustila do jeho zkoušení.



Pero je velmi minimalistické - celé bílé s černým textem. Jednoduché, nepřeplácané, dostačující. Je o něco menší než růžové od Essence a na první pohled vypadá jak lihová fixa. Hrot má seříznutý do tenké špičky, díky které odlakujete veškeré přetahy. Špička je vcelku pevná a musím říci, že několik použití opravdu vydržela. Ale samozřejmě se postupem času (cca po 6 použitích) začala mírně třepit. Dosud to není žádná hrůza a je pevnější než třeba právě ta od Essence, ale nevydrží věčnost, že ano. Z počátku se mi navíc zdálo, že tohle pero umělo tu barvu jakoby vsáknout do sebe. Používám jej na všechny barevné laky, takže za chvíli hroty hrají všemi barvami, ale tady tento hrot byl po prvních asi třech použitích pořád čistý a bílý.. Ale taky samozřejmě nevydrží věčnost a za chvíli je třeba hrot měnit. A tady přichází ten kámen úrazu, protože u tohoto korekčního pera nejsou náhradní hroty. To je vážně celkem na nic, protože jeden hrot je za chvíli na vyhození.. Náhradní hroty jsou proto celkem fajn věc. Snažím se občas hodně špinavé hroty vyčistit v troše odlakovače, ale úplně se z toho bohužel barevné laky dostat nedají, takže se po pár použitích (většinou u mě tak dva měsíce) stejně musí hrot vyměnit. To je jediný, avšak velký nedostatek. Jinak ale mohu říci, že odlakuje přebytečný lak opravdu parádně, dá se hrotem dostat i na hůře dostupná místa (dokud se tedy úplně netřepí). Pero je i mírně parfemované, po odlakování nehty trochu voní, zdá se mi že po citrónech.




Takže takhle. Nemohu říci, že by pero bylo špatné, právě naopak, má fajn vlastnosti a celkem se mi osvědčilo. Sahám při něm momentálně pokaždé, když jdu nehty lakovat. Problém je v tom, že mi opravdu chybí ty náhradní hroty. Takhle mi přijde jeho cena 159 Kč za pero/jeden hrot celkem dost. Přeci jen dám raději přednost levnější variantě se čtyřmi náhradními hroty.. Seženete tady nebo u své Lady.

Co vy a korekční pera? Používáte?

15 komentářů:

  1. Ne. Nahodím na nehty omítku, v průběhu dne/večera si umyju vlasy nebo vlezu do vany celá a přetahy se samy přetáhnou do odpadu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tohle občas provozuju taky, když se jdu potom ještě umejt.. :D ale většinou lakuju až po mytí, takže pero prostě "potřebuji" :)

      Vymazat
  2. Mně to přijde k ničemu a předražený :) Buď lak opravím, když ještě není plně ztuhlý zatlačovačem kůžičky, pokud je čerstvě nanesený, tak pomerančovým dřívkem namočeným v odlakovači a pokud je lak už zaschlý, tak to upravím malým štětečkem na nail art namočeným v odlakovači :) Vychází to levněji :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to asi jo :) i když zas mně to jedno pero s náhradními hroty vydrží skoro rok, tak to není tak strašně drahý :D ale plánuji to zkusit štětečkem no, tak uvidíme, jestli to zvládnu :D

      Vymazat
  3. ja pouzivam take usne tamponiky namocene do odlakovaca :))
    Inak pero pokladam za celkom prakticku vec, ale ako pises, pri jedno hrote ktory vydrzi 2M, je to ozaj trochu drahe..

    OdpovědětVymazat
  4. :) ano, používám je, ale jedu v levnějších. Korekční pera mám moc ráda. Protože pravá ruka je vždy nalakovaná jak od amatéra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vybavuje se mi takový ten obrázek.. levá ruka od profíka, pravá ruka jak od malého dítěte.. :D znám :)

      Vymazat
  5. Mě takové tužky připadají zbytečné, nevím no, ale někomu zase vyhovují :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. ty hroty mě taky zarazily, navíc tam na ně je prostor! ale zatím jsem ho zkoušela jen jednou, nějak jsem teď chvíli nelakovala, a přijde mi ten hrot až moc tvrdý, skoro nic mi nevzal... tak uvidím, jak se rozjede...

    OdpovědětVymazat
  7. Já zkoušela kdysi jedno od She a bylo fajn. Ale od té doby jsem si už další nepořídila a používám vatové tyčinky namočené v odlakovači :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Ja nedám dopustiť na odlak. pero od Essence. Odkedy som si ho kúpila prvý krát, kupujem stále dokola :)

    OdpovědětVymazat
  9. Korekční pera nepoužívám, ale říkám si, že bych mohla minimálně to od Essence vyzkoušet.

    Radu - Giveaway o Benefit Sugarlicious

    OdpovědětVymazat
  10. Hm, děkuji, nechci. Zůstanu věrná tomu od Essence, kde ty nahrádní hroty jsou boží, taky mám po pár použitích ten hrot upatlaný, tak ho jednoduše vyměním a jedu dál. Takhle mi to pero vydrží klidně půl roku, možná i déle ;)

    OdpovědětVymazat
  11. Do budoucna bych si moc ráda nějaké pořídila,protože většinou při lakování přetahuji :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)