úterý 6. srpna 2013

Letní pomocníci.

Pěkný podvečer!

Dnes bych vám ráda ukázala své letní pomocníky. Snad ještě nejdu s křížkem po funuse, podle předpovědi to vypadá, že se nám teploty ještě pár dnů budou zvyšovat, takže se to snad ještě hodí :)

V létě mám pocit, že o sebe nedbám tolik jako obvykle, přesto paradoxně používám kosmetických vychytávek o něco více.. Místo líčení se věnuji spíše péči o tělo a to opravdu ve velkém. V létě totiž na řadu přicházejí všemožné vůně, spreje, deodoranty, peelingy a podobně. Dnes vám pár takových věciček ukážu.


Základem je pro mne v takových vedrech osvěžující sprcha, tu si dopřávám minimálně jednou denně. V ní momentálně figuruje několik oblíbenců:


Sprchový gel Guave Balea - letní, svěží, ovocná vůně je na léto ideál. Tenhle gel je přesně tím pravým pro letní horké dny, sladce voní a přesto je to správné osvěžení.. Krásně umyje a vůně se mne ještě chviličku po umytí drží. Pokožku mi nevysušuje a navíc stojí pár korun (30 Kč). Prostě ideál :)


Sprchový peeling pomerančové máslo Ziaja - další typicky letní kousek. Tenhle peeling jsem chtěla už strašně dlouho, ale až letos na jaře jsem ho konečně sehnala. Peeling má nádhernou pomerančovou parfemaci, ze které jsem opravdu unesená, obsahuje bílé, trochu drsnější mikrogranulky. Navíc se jedná o opravdu povedený peeling, který z vás krásně dostane všechnu špínu nahromaděnou za celý den a přesto nemáte pocit, že jste si sedřeli všechnu kůži. Peeling přesně pro mě. Je třeba jej akorát důkladně opláchnout, protože občas se mi stane, že po umytí na sobě ještě cítím zrníčka, nějak se jim nechce dolů :) Po umytí je pokožka krásně jemná, čistá a na chvíli i provoněná. Používám jej cca 2x týdně, teď při těch vedrech i častěji. Nemůžu si ho vynachválit a za tu cenu (100 Kč/200 ml) je neuvěřitelně fajn.


Přes sprchu se dostáváme k péči o nohy, které se věnuji snad ze všeho nejvíce:


Peeling na nohy s výtažky z papáji Avon FootWorks - ještě zpět do sprchy, kde pravidelně několikrát týdně používám tuto vychytávku - voňavý peeling na nohy. Kupovala jsem si jej v sadě i se sprejem a je to parádní dvojka! Peeling a další pomocníci mi udržují nožky v pořádku. Peeling je do oranžova, obsahuje velké množství hrubších bílých zrníček, které krásně odstraní odumřelé buňky a suchou kůži z vašich chodidel. Navíc hezky, svěže, ovocně voní, což tedy není u peelingu na nohy to nejdůležitější, ale je to příjemné :) Za mě tedy velké ANO, peelingy od Avonu se mi zdají celkově velmi povedené. Tenhle je v nabídce za 139 Kč za 75 ml, ale kupovala jsem jej myslím v nějaké vydařené akci za cca 60 Kč.


Chladivý sprej na nohy s výtažky z papáji Avon FootWorks - můj nejvěrnější přítel v těchto vedrech. Hned po deodorantu snad nejpoužívanější kosmetická věcička :D Nevím jak vy, ale já mívám v těchto vedrech příšerné potíže s přehřátím chodidel, prostě mě strašně hoří a pálí a já nevím co s tím.. a v tom mi pomáhá tento sprej, který mi nožky vždy po nastříkání pěkně zchladí. Ten pocit chladu sice nevydrží kdovíjak dlouho, ale protože sprej krásně voní, klidně se jím budu stříkat častěji. Vůně je opravdu příjemná a dovedu si ji představit i ve spreji na tělo, opravdu jde o pěknou osvěžující vůni. Moje nožky si tak vrní blahem :) Sprej je k sehnání za 149 Kč za 100 ml, ale mohu říci, že vůbec neubývá a opět se dá sehnat ve výhodných akcích.


Sprej na nohy Balea - proti pocení a zápachu nohou tu mám pro změnu zase deosprej, kterým nohy (a občas i boty) nastříkám každé ráno. Nohy se mi potí dál, samozřejmě, ale zápach je skutečně pryč . Nohy krásně provoní jemná, svěží, květinová vůně. Sprej navíc obsahuje i složky ničící mikroorganismy a má působit i proti suché pokožce nohou. Takže bingo. Neříkám, že na všechno funguje perfektně, ale pro lepší pocit to není špatná věc. Cena je kolem 40 Kč za 200 ml, takže to nestojí svět a člověk to tolik neřeší :)


Změkčující balzám na paty Dermacol - a u nohou ještě na minutku zůstaneme. Tenhle balzámek si totiž určitě zaslouží, aby byl zmíněn. Kupovala jsem ho nedávno a začala jsem ho používat ihned, protože jsem zjistila, že aktuálně používaný krém na nohy na mé paty prostě nestačí (o něm brzy). A tak jsem začala používat tohoto pomocníka, určeného přímo na paty. Balzám obsahuje olivový olej a panthenol a tahle dvojka má ošetřit, zvláčnit a regenerovat suchou a popraskanou pokožku chodidel. A hned řeknu, že to funguje. Paty jsem měla ještě před nedávnem v opravdu žalostném stavu, ale pár dní poté, co jsem začala používat tenhle balzám, se to o mnoho zlepšilo. Dnes už mám zase paty ve velmi dobrém stavu a já tak děkuji tomuto krému :) Navíc úplně nádherně voní (žádný panthenol, mentol a nic podobného!) po žvýkačkách, skvěle se roztírá, ihned se vstřebává a nohy neumašťuje. Takže opravdu paráda a s Baleou se dělí o první místo v mém žebříčku nejlepších produktů na nohy. Kupovala jsem ho tady za 69 Kč / 100 ml.


A další věcičky, co mi pomáhají:


Osvěžující sprej na vlasy s třešňovým květem Avon - zapomínat nesmíte ani na osvěžení vlasů! Já k tomu používám tento sprej od Avonu, který tu mám už několik let. Používám ho víceméně pouze přes léto a až nyní po dvou letech se dostávám ke dnu :) Sprej vašim vlasům nic extra nedá, ale na osvěžení, pro hydrataci a hlavně kvůli vůni, je to parádní pomocník. Nádherně květinově voní a přiznám se, že občas jej použiji i místo tělového spreje (ten se myslím také prodává) :D Je to spíše pro lepší pocit, já jej používám ve chvíli, kdy vidím, že jsou vlasy nějaké sušší a potřebují vzpruhu :)


Termální voda Vichy - termální vodu snad ani nemusím představovat, před pár lety tu byl kolem nich obrovský poprask. Já jsem jim dlouho odolávala, ale neodolala jsem :) Po pár kouscích Avéne tu mám tuto od Vichy, která je prostě jako každá jiná. Tyhle vody se víceméně neliší, ale na cesty a v těchto vedrech jsou prostě nepřekonatelné. Dělá mi společnost na cestách, při sportu a nebo jen tak doma na osvěžení. Když cítím, že bych potřebovala studenou sprchu a není na ni čas, hodím na sebe spršku termální vody a je to! :D Myslím, že je to velmi univerzální věc, která se přes léto neztratí v žádné kabelce :)


Tolik asi k mým letním pomocníkům a oblíbencům :)

A co vy a vaši letní pomocníci? Máte s něčím zkušenosti? 

14 komentářů:

  1. akurát ma napadol podobný článok, zajtra dám svojich :) inak veľmi vydarené výrobky, poznám ich :)

    OdpovědětVymazat
  2. Peeling na nohy na mě čeká k narozeninám společně s krémem a jestli mi sednou kouknu i po tom spreji:)) Peeling od ziaji bych ráda vyzkoušela třeba i ten kakaový:))

    OdpovědětVymazat
  3. Vážně ti ten sprej s třešňovým květem hydratuje vlasy? Mně přišel hodně alkoholový, musela jsem ho poslat dál :-( voněl ale teda krásně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukala jsem, že alkoholu v něm je dost.. Já nevím extra hydrataci samozřejmě nepociťuji, jak píšu, je to spíše pro lepší pocit.. :D

      Vymazat
  4. termálku od Vichy mám taky, je super na osvěžení:)

    OdpovědětVymazat
  5. Termální voda ve spreji je nezbytnost i pro mě. A ten sprej Balea musím určitě vyzkoušet. :)
    Já se momentálně peelinguju peelingem ze Sephory s vůní Monoï a na té vůni přímo ujíždím. Škoda jen, že z té řady nemají i tělové mléko.

    OdpovědětVymazat
  6. sprcháče od Balei jsou nejlepší a nejvoňavější :)

    OdpovědětVymazat
  7. Taky mým pomocníkem je chladivý sprej na nožky :D jinak skvělé tipy!! :))

    OdpovědětVymazat
  8. same super veci :) ja teraz tiez pouzivam kremiky na paty tie su must have!

    Inak ak hladas svetly BB krem na mastnu plet dnes tip u mna: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/08/najlepsi-bb-krem-na-slovensku.html

    OdpovědětVymazat
  9. I já používám sprej na vlasy od AVONU, je fajn a hezky voní... používám jej také jen v létě... mám už zásobu i na další rok, na jedno léto, jedna lahvička.... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mně stačí jedna lahvička na tři roky :) ale teď jsem ho začala používat ve velkém :D

      Vymazat
  10. Sprcháče od Balei také můžu :-) Jinak používám docela podobné věci :-) ... Termálku mám z Rossmanna takovou tu jejich značku, stála mě myslím 30,- a je super - hlavně ten rozprašovač je velmi jemný :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Děkuji vám za všechny příspěvky! :)

    OdpovědětVymazat
  12. sprcháče od Balei miluji jsou super :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)